evet Bilgemcim...
bende bir an önce yaptırsam da kurtulsam diyorum..
ama o aşamya gelebilmek bile nasip olmadı henüz....
Ölecek dğeiliz ya... yaptırırız..
HER ŞEY BEBEK İÇİN :)))
Kızlar bugün 2 de rahim filmini çektirdim kabus gibiydi.. Canımın ne kadar yandığını anlatamam. Başımdaki hemşirenin hasta fenalaştı diyip burnuma bişey koklatması dışında herşey bulanık.. Sonra kendime geldim sağolsunlar ilgi alaka mükemmeldi.. Sonra ablamla dolmuşa binip eve gelirken dolmuşta bi güzel bayıldım ikinci defa..
Herkes seferber oldu .. çok kortular bende korktum eve geldim dinlendim .. Kanamam var ağrılarım hala devam ediyor sol bacağım da kramp var.. Kasıklarım sökülüyor..
Sonuç itibariyle 2 tüpümde açık.. Sabah eşimde ben tatlil yaptırırken sperm testi yaptırdı.. Sonuçlar çok kötü.. Dr size aşılama olmaz dedi.. Hareket morfoloji herşey düşmüş.. (Canı sağolsun kocacımın napayım). Direk tüp bebeğe geçilecek dedi.. Bizde öyle yapıcaz..Bugün yaşadıklarım bunlar..
belgincim geçmiş olsun canıma.s.ben hiç iyi değilim kızlar ya şu karın ağrılarım tekrar başladı ne var anlamıyorum ağrı kesici sayesinde duruyorum vallahi tedaviyede az kaldı ne yapcam bilmiyorum dr gittim bağırsaklara baktırmaya oda gün verdi taa 1 ay sonraya oda tedaviye geliyo ne yapcam bilmiyorum hiç keyfim yokkkkk
canım Toxoplasma enfeksiyonu hamilelikte önemli...bende anlamdım parazitolojide ne yazdığını bak bende de şöyle yazıyor arkadaşım
IFAT IgG....... negatif
ELISA IgG......negatif
ELISA ıgM.....negatif
Serolojik verilere göre Toxoplasma enfeksiyonu gecirmemiştir.
enfeksiyondan korunmak iin gebelik öncesi ve döneminde önlemler alınması önerilir.
Lütfen Gebelki döneminde 2 ay aralıklarla testleri tekara ediniz...
Senin annen araştırmış tedavsi kolaymış en azından..benimki ne ola ki??
aynı hastaneye gidiyoruz eşimin ilacıda senin eşine verilenle aynı :))
umarım düzelir sperm sayısı ve kalitesi....
Sein 2. adet günün ne zmaan ortalama.. ben 1-5 ekim arası veririm 2.gün tahlilini..
aynı zamana mı denk geliyor acep..
gerci benim daha şu anti TPO tedavsii var... ertelenir benim tedavi yüksek ihtimal...
hayırlısı canımopuyorumnanaktanaa fadiğim sölemeyi unuttum bugun adet oldum ateşimi ölçtum 37 den 35.9 düşmüş kesin olcam dedim geldiler kendileri cok şükür off bu sefer olana kadar cok sıkıntı cektim yeni adetim eğer sapmaz ise 22 ekim canım benim
sevgilerŞeniz
canım senin testine görede sen Toxoplasma enfeksiyonunu geçirmişsin...Elifda'cım ben de testleri yaptırdım bir tek adetimin ikinci günüde yaptıracağım test kaldı. Adetim de gecikti, bu ay da gelsin diye bekliyorum yok. Allahtan benim testler fena çıkmadı sonuçları endokronolojik testlerim normal de bende parazitolojideki testlerde bi gariplik var. Sonucu şöyle yazıyor:
Serolojik sonuçlar ve yüksek IgG Avidite indeksi 16 haftadan önce herhangi bir dönemde edinilmiş Toxoplasma enfeksiyonunu desteklemektedir.
Ne demek tam anlayamadım ama annem hemşire olduğu için o araştırmış. Tedavisi kolay olan bişeymiş Allah'tan bakalım doktorlar ne diyecek tabi. Bu arada rahim ağzı yarası için kullandığım antibiyotikler mucize denecek derecede iyi geldiler. Akıntım tamamen durdu ve koku hiç yok. Eşim de şimdilik tentral ve evicap kullanıyor ve keçiboynuzu kürüne başladık, Allah hayırlılara çıkarsın İnşallah, İnşallah senin için de her şey hayırlı olur arkadaşım, bakarsın seninkinin de tedavisi kolay bişeydir.:Saruboceq:
geçmiş olsuna.s.Kızlar bugün 2 de rahim filmini çektirdim kabus gibiydi.. Canımın ne kadar yandığını anlatamam. Başımdaki hemşirenin hasta fenalaştı diyip burnuma bişey koklatması dışında herşey bulanık.. Sonra kendime geldim sağolsunlar ilgi alaka mükemmeldi.. Sonra ablamla dolmuşa binip eve gelirken dolmuşta bi güzel bayıldım ikinci defa..
Herkes seferber oldu .. çok kortular bende korktum eve geldim dinlendim .. Kanamam var ağrılarım hala devam ediyor sol bacağım da kramp var.. Kasıklarım sökülüyor..
Sonuç itibariyle 2 tüpümde açık.. Sabah eşimde ben tatlil yaptırırken sperm testi yaptırdı.. Sonuçlar çok kötü.. Dr size aşılama olmaz dedi.. Hareket morfoloji herşey düşmüş.. (Canı sağolsun kocacımın napayım). Direk tüp bebeğe geçilecek dedi.. Bizde öyle yapıcaz..Bugün yaşadıklarım bunlar..
canım kızamıkçığı su çiçeğini falan genelde herkes çocukken geçiriyor...Fadikçcim.. sağol arkadaşım degerli bilgilerini paylaştığın iiçin...
ben geçirdim kızamık-su çiçeği falan çocukken ama kabakulak gecirmedim....
Onlar ilgili değil demek ki başka başka hastalıkalr bunlar..
iyi oldu söylediğin canım arkadaşım.. az pişmiş yumurtaya bayılrıım..ama artık yemeyecegim...
çiğ etle çiğ köfteyel aram yok zaten..
sirkeli suya ıslatırım sebzeleri zaten salata falan yapacaksa..
meyvelerinde cok iyi yıkayıp suda bekleteyim bi süre madem ki..
Çok çok saol..ben farkında değildim ki greendreams yazmasa parazitoloji sonuçlarının..
negatif olması iyi bişey sanıyrdum(
doktorlar yapar gereğini sanıyorum..
Tamam takıycam kafama bunu..zaten pek çok hamilede oluyor demişisn..
ben haşimato hastalığım üzerine yoğunlaşmaya devma edeyim :))
ama kafama takmadan ve stres yapmadan tedavi olmayı denyeyim bir az önce opuyorumnanaktan
tamam Fadikçim..
bi hamile kalayım cok dikkat edicem inşALLAH...
ama sen şimdiden dikkat et olabildiğince emi kaydirigubbakcemile
sidelyacım korkma rahat ol rabbim hakkında hayırlısını versin inşallah istediğin gibi gelişirtedavin de bebeğini göbişinde olur inşallah ama olumsuz dusunme ne olur
Kızlar bugün 2 de rahim filmini çektirdim kabus gibiydi.. Canımın ne kadar yandığını anlatamam. Başımdaki hemşirenin hasta fenalaştı diyip burnuma bişey koklatması dışında herşey bulanık.. Sonra kendime geldim sağolsunlar ilgi alaka mükemmeldi.. Sonra ablamla dolmuşa binip eve gelirken dolmuşta bi güzel bayıldım ikinci defa..
SİDELYA cım tedavin hayırlı olsun...
Allah çabalarınızı dua yerine kabul etsin inşallah..
ben hiç iyi değilim kızlar ya şu karın ağrılarım tekrar başladı ne var anlamıyorum ağrı kesici sayesinde duruyorum vallahi tedaviyede az kaldı ne yapcam bilmiyorum dr gittim bağırsaklara baktırmaya oda gün verdi taa 1 ay sonraya oda tedaviye geliyo ne yapcam bilmiyorum hiç keyfim yokkkkk
eski dostlarımdan kimse var mı acaba buralarda.. Hepinizi çok özledimmmmmmmmmmmm
arkadaşlar yarımcı olur musunuz bu değerleri yorumlayabilir misiniz?
MAKROSKOPİK: volüm:2.2/ml renk: beyaz ph:8 vizkozite:+ likefaksiyon:20 dk MİKROSKOPİK:1 ccdeki spermatoza:89m. total permatoza:195.800.000 ileri hareketli:%27 yerinde hareketli:%35 hareketsiz:%38 KRUGER SONUÇLARI İSE: miktar: 2.2 cc spermatozoa/cc:89m. motilite:%27 motilite karekteri:3 sayılan spermatozoa sayısı:200 normal:%4 baş defekti:%69 boyun defekti:%16 kıuyruk defekti:%7 sonuçları yorumlayabilir misiniz değerler çok mu kötü.. 15 aylık evliyim çocuk düşünüyoruz..