- 23 Mayıs 2008
- 7.266
- 5
- 42
Merhaba kızlar, ben yaklasık 6 aydır bu forumu misafir olarak takip ediyordum. Son dönemde yaşadığım güzel gelişmeleri sizlerla paylaşmak ve belki umut olmak için siteye üye olmaya karar verdim. 2 yıllık evliyim ve 6 ay kadar önce bebek yapmaya karar verdik. Hamilelik öncesi testlerimiz yaptırdık ve eşimin sperm sonuçları ile yıkıldık. Sperm sayısı normal olmasına karşın hareketliliği birz düşük ve morfolojisi %0 dı. Bunun üzerine internette araştırmalara başladım ve o günlerde bu forumla tanıştım. Burada okuduğum herşeyi denedik.. Keçiboynuzu kürü, zeytinyağında incir, çeşit çeşit vitaminler, Proxeed plus, aktarlardan macunlar vs.. Nisan ayında tekrar sperm testi yaptırdık ve morfoloji sonucu yine %0 dı. 2 hafta sonra farklı bir merkezde sperm testini tekrarladık, bu sefer sonuç %1 oldu. Bu sonuçlar doğrultusunda bir ürolağa gittik, ürolog kesinlikle morfolojiye takılmamamız gerektiğinden, morfoloji sonucu çok kötü olup 2, 3 tane çocuğu olan hastaları olduğundan bahsetti ve bizi rahatlattı. Bir sonraki ay Predictor Ovulasyon Testi ile yumurtlamamı takip ettik ve su an 7 haftalık hamileyim ve geçen hafta bebeğimin kalp atışlarını duydum :)) Şu an gittiğm doktoruma geçmişimizi anlattım ve morfoloji sorunundan dolayı düşük riskim olup olmadığını sordum. Böyle bir şeyin çok saçma olduğunu, yaşanan düşüklerin sperm morfolojisi ile alakalı olmadığını, sperm ve yumurta birleşiminde doğan kromozom problemleri sonrası düşüklerin yaşandığını ve endişe etmemem gerektiğini söyledi. Umarım bebek isteyen herkesin en kısa zamanda dilekleri gerçekleşir.
hayırlı olsun arkadaşım sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inş.
darısı burda bekleyen bütün kardeşlerimin başına
mucizeler her zaman var bunu bi kez daha görmiş olduk