- 6 Ekim 2008
- 40.407
- 5.083
- 48
bugün rutin kontrolümüze gittik.ultrasona girdiğimde daha dr demeden ters giden bişeyler olduğunu gördüm zaten.geçen hafta kolu bacağı oynayan,kalbinin attığını gördüğüm bebeğim hareketsizdi,kalp atışı yoktu.böyle sanki topaklanmış,büzüşmüş gibiydi.dr baktı.normalde 10+5 olması gerekirken,9+3 çıktı.yani geçen hafta durmuş gelişimi.dr kalp atışını alamıyorum dedi.hemen bizi radyolojiye gönderdi.orda ayrıntılı usg ye girdik.orda da kalp atışı alınamadı.rahmin içinde ve amniyos sıvısında herhangi bir anormallik gözlenmedi.sebebi şu anda belli değil yani.dr kromozom anomalisinden şüpheleniyorum dedi.ancak kürtajdan sonraki incelemede anlaşılabilirmiş bu.
O zamandan beri çok kötüyüm kızlar.hayatımda sahip olduğum en değerli parçamı kaybettim.çok çok acı..güzel rabbim kimseye yaşatmasın,kimseyi sınamasın bu acıyla..eşim de ben de bütün gün ağladık durduk.gecenin bu vakti hala ağlıyorum.yarın bebeğimi benden kopartacaklar.bu öyle acı ki,kürtaj olduğunu bildiğim halde,bebeğim orda durursa bana zarar vereceğini bildiğim halde,yine de annelik içgüdüsüyle sanırım,kürtaj olmak istemiyorum.
Burdaki hastanede değil,rahim ameliyatımı yapan doktorumda yarın sabah kürtaj olacağım ve bebeğimden tamamen ayrılacağım.oysa daha 2 gün önce bebek odalarına bakmıştık eşimle birlikte.ne planlar yapmıştık odası için.kız ve erkek isimlerimiz bile belliydi.
Allah beni mi deniyor bilmiyorum ama hayatımda bu kadar yıkık dökük hissetmedim kendimi.hep güçlü sanırdım.kolum kanadım kırlmış gibiyim şimdi.
çıkan gebelik haftasından tahminim,düşük olayı 5-6 gün önce falan oldu.birkaç gündür de zaten,o eski iştahım ve uyku halim gitmiş,göğüslerimdeki ağrı sızı da hemen kaybolmuştu.
Yine birakç gün önce rüyamda üzerimde simsiyah bir elbise vardı.ve çamurlu bir yolda yürümeye çalışıyordum.hatta uyandığımda öye korkmuştum ki..siyah görmekten korkarım hep uğursuzluk diye..elimi karnıma koyup,allahım sen rüyamı hayırlara çıkar diye dua etmiştim.
şu açıdan içim rahat.bebeğim için elimden gelen herşeyi yaptım.zaten raporluydum biliyorsunuz.yediğime içtiğime çok dikkat ettim.bir yemek yaptım evde iş olarak,onu da oturduğum yerden yaptım hep.allahın takdiri buymuş bana.6 yıl sonra verdi ve 1,5 aylık sarhoş eden bir mutluluktan sonra geri aldı..
canım diğer tarafada yazdım
geçiş olsun
inşş birdaha yaşamasın böle olmsuluklar çok üzüldüm