canım meraba sanırım senin durumun benimki gibi olmuş benim eşimdede varikosel vardı ve sanırım ileri safhadaydı.biz eşime yaptırdığımız ilk tahlilde dr direk tüp bebek demişti başımdan aşağı kaynar sular döküldü.ve bu arada şunuda söliim her özel dr değil ama sanırım bizi gittiğimiz dr sırf para kırmak için tüp bebek dedi. ama o anı anlatamam çocuğumuz olmayacağına mı yoksa eşimin durumuna mı üzüldüm o gün şaşırmıştım neyse biz gata ya gittik ürploğo belki 3 belki 4 spermiogram yapıldı en son profa yönlendirdiler ve ilk bakışta prof anladı oooo varikosel var hemen amelyat dedi.durum vahimdi yani eşimin en son 1000 spermi kalmıştı ve baş kuyruk gövde yapısı bozuktu hareket çok az yani eşimin 1000 spermi vardı ama yok gibi bişeydi neyse amelyat oldu dr 6 ay verdi eğer hamilelik olmazsa tekrar tahliller başlıcaktı.5. ayında hamiş kalmıştım ama hamiliğim 5 gün sürdü düşük yaptım yani oda kimyasal dı.tahminimce eşimin durumu henüz düzelmemişti.neyse geçtiğimiz 2 ay önce yaptırdığımız tahlilde yapısal bozukluğu yine bardı ama eskisinden iyiydi ve sperm sayısı 3000 du yine azdı.neyse artık sanki işbana düşüyo gibiydi ve eşime pekmez yedirmeye başladım ve kendiside kaç defa aldı yedi bilmiyorum ama fındık yemeye başlamıştı bunun yanında dmates vss..ve bu ay tekrar tahlil yapıldı..inanamadım 41000 milyon olmuş MAŞALLAH VE YAPISAL BOZUKLUĞU GİTMİŞ EŞİM DÜZELMİŞ.OKADAR MUTLU OLDUKKİ İKİMİZDE yüzümüze bakan eminim botoks yaptırmış bunlar demiştir...evet beklediğimiz sonuç buydu tabiki allah daha iyisini versin
sakı üzülme canım inşallah allah sağlık versin yeterki inşallah herşey yoluna girera.s.
çok sağol canım benim eşimin sperm sayısı 28 milyon ve hareketlilik %50 ve üzeri olması gerekiyomuş bizimkinin %35 dr. sperm sayısında bi sorun yok dedi hareketlilik ve varikosel sorun ameliyat ertelense bu ay şansımızı denesek iyi mi olur acaba çünkü hareketlilik için vitamin ve iltihap içinde antibiyotik kullandı ya bilmiyorum ki hiç bu konuları ne yapılmalı yanlış mi yapıyoruz bir ay ertelemekle?????kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı