Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertilitesi Yüzünden Hamile Kalamayan Bayanların Listesi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bende alın araniza hanımlar.. Sperm sayı ve hareketlilik dusuk bizimde 1.5 yıllık evliyiz.. 6 ay dr gttm Hiç gebelik oluşmadı.. Önümüzdeki ay tekrar başlıca tedaviye aşılama yaptircaz hayırlısı olsun bizm icin

Merhaba kızlar kısaca size hikayemi anlatıcam. Belki birilerinize faydam olur.
Evliliğimizin 2. Yılı bitince bebek düşünmeye başladık. İlk önce doktora gittim herangi bi sorunum var mı diye herşeyimin normal olduğunu söyledi. İlk üç ay olmazsa eşin de sperm testi versin dedi bayan doktor. Biz denemeye başladık olmuyor. Bu sefer eşim sperm testi verdi. Morfoloji ve hızda sorun çıktı. Varikosel ameliyatı dedi doktor. Çok araştırdık en sonunda ameliyata karar verdik. Tam ameliyattan bi gün önce ben doğal yolla hamile kaldığımı öğrendim. Allahın bi mucizesi işte. Ameliyat yattı tabi bizim. Tekrar ben malum doktora gittim. Hemen çok heveslenmeyin sizin morgolojide sorun olduğu için kendinizi hazırlayın dedi. Kalbi atmadığı için kürtajla alındı. Sonra biz brüksel tüp bebeğe gittik. Bizden testler istedi. Rahim filminin çekildiği ay ben yine hamile kaldım. Biz yine ilk malum doktora gittik yine aynı tepkiyi verdi. Kalbi atmadığı için yine kürtajla alındı. Biz tekrar brüksele gidip eksik olan diğer testlerimizi de yaptırdık. Ve sorun ben de kanda pıhtılaşma varmış. Yani o malun doktor bizi doğru yönlendirseydi iki bebeğim de yaşıyor olabilecekti. Bu anlattıklarımın hepsi bir yıl içinde oldu. Yani bir yılda iki defa doğal yolla hamile kaldım ve kalbi atmadığı için alındı.
Şuanda ne durumdamıyım ? Bu enson düşüğin üstünden bir yıl geçti ve ben bu süreçte hiç hamile kalamadım. Bu ay Brüksel Tüp bebek merkezinde tüp bebek tedavisi görmeye başldım Allahım inşallah yardım eder hayırlı sağlıklı evlat sahibi oluruz.
Arkadaşlar doktorunuzu iyi seçin biz iki bebek kaybettik yanlış doktor yüzünden. Belki benim durumumda biri okuyorsa lütfen iyi araştırın

Ne kadar mesela sayılar .yaş kaç nerde oturuyirsunuz
26 yaşındayım adanada oturuyorum.. 50 milyonda sadece 10 milyon canlı zaten 10 milyonun da yarısından çoğu hareketsiz doktor ilaca basliycakti karaciğer enzimleri yüksek çıktığı için ilaç vermedi karaciğer yetersizliği olur diye..o yüzden aşılamaya geçin dedi

Ne ilacı vercekti ki . Bizde kullandık fayda etmedi

Dna hasarı ne oluyo cnm Sperm testinde mi çıkıyor

Yok özel olarak Sperm dna hasar testi var. Heryerde yapılmıyor. Baktım ne yaparsak yapalım sayı hız hoc yükselmiyor. Bari canlı olan Spermlerin hasarıni öğrenip onarma amaçlı tedaviye başladık (kaan Aydos) böyle bir yöntem tavsiye ediyor.

Malesef bizim tedavi iyiye gitmedi Sperm dna hasari %15 altinda olmali. Bizim ilk teste %22 hasarlı çıktı. İlaç iğne .. 6 ay boşu boşuna tedavi masraf ve Sonuc %48.. anlayacağın daha da kötü oldu.

Tedaviyi kestik şimdi proxeed plus kullanıyor eşim. Nisan gibi tüp bebek yapacaz.

Sen ne yaptın kesin tedavi Şubata mi

benimki adet ne zaman olursa gel dedi ama Mart ta mi yaptıysam diye düşünüyorum havalarda hem ısınir
Canim ilk defa duydum proxeed plus faydali olcakmiymis kaan Aydos hangi hastanede .ve sen tüp bebek denemiş miydin?

Kızlar ben yeni katildim araniza. 15 aydır bebeğimiz olmuyor. Küçük bir yerde yaşıyorum eşimin ve benim bütün tahlillerimiz çok iyiydi. Asilama yaptirmak icin daha donanimli hastanesi olan buyuk sehre gittik. Aslında her sey cok iyi degilmiş...sil baştan her şey yeniden yapıldı. Eşimin sperm değerlerinde sorun varmış megerse. Aşılama yyapıldı ama tutmadı. Resim olarak esimin degerlerini gönderdim.

Eklentiler

• IMG-20160102-WA0004-1.jpg
    46,7 KB · Görüntüleme: 207
benimki adet ne zaman olursa gel dedi ama Mart ta mi yaptıysam diye düşünüyorum havalarda hem ısınir
Canim ilk defa duydum proxeed plus faydali olcakmiymis kaan Aydos hangi hastanede .ve sen tüp bebek denemiş miydin?

Evet canım ikinci tedavi için hazırlanıyorum. Boz bir önceki sayfada yazıştik:)

Proxeed plusu bize ilk tüp bebek tedavisinden sonra doktorumuz önermışti. Ama ozaman daha bukadar paralar dökmedigimiz için bize pahalı gelmişti. Burda proxeed plus topikleri var istersen bi bak..

Kaan Aydos özel muayenehanesi var. Ayriyeten genart ve Ankara Üniv. Hastanesi'nde tedavilerin başında oluyor. Yine bu doktor da tedavi olanlarin da topikleri var burda..

Bencede biraz havaların düzelmesini bekle.

Karışıyor bazen cnm k.bakma bizde kullandık bi faydası olmadı .

Kızlar merhaba
Aranıza bugün katıldım..2 senedir çocuk istiyoruz olmuyor eşime sperm testi yaptılar.sonuçlarını burada kime nereye danışabilirim yardımcı olurmusunuz.

cnm merhaba elinizdeki sonuçta ileri hızı morfoloji hareket ml filan ne yazıyor çıkışfilan az çok biliriz

Miktar(ml): 2.5 ml
pH: 7.5
Likefikasyon süresi (37 C): 15 dakika
Viskosite : Normal
Görünüm :Gri-opak
1.saatte toplam hareketli sperm yüzdesi:%50
1.saatte ileri hareketli sperm yüzdesi:%45
Toplam sperm sayısı (milyon/ejekulat) :45 milyon
Sperm yoğunluğu (milyon/ml):18 milyon >/ ml
Normal morfolojili sperm yüzdesi:%3
Yuvarlak hücre (milyon/ml):<1 milyon /ml
Lokosit (milyon/ml):<1 milyon/ml

Sonuç aynen böle canım ne yapmamız gerekir bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…