- 30 Temmuz 2008
- 912
- 211
merhaba arkadaşlar. ben 1.5 seneyi geçkindir evliyim 1.5 senedir çocuk istiyoruz 3 tane düşüğüm oldu ikisi kimyasal.1.5 sene önce ilk gebeliğim olan kimyasal gebeliğimde neden oldu diye hem ben hem eşim test verdik. eşimin spermiyogramı çok iyiydi.108 milyon.ve diğer herşey morfoloji hız aglutinasyon vs herşey normaldi. bende anormal bişey çıkmadı ama kadının neden bulmak daha güç malum1.5 senedir yaptırmadığım test kalmadı. hiçbirinde düşük yapmamı açıklayan birşey çıkmadı. ta kii karyotip analizi için ben kadın doğumdan kan verip eşimin de ürolojiye gitmesini isteyene kadar. gitmişken eşim 4 günlük perhizle spermiyogramını yeniledi ve sonuçlara inanamadık! 3 milyon diyor sperm sayısına! 1.5 senede böyle bir düşüş nasıl olabilir! benim aklım almadı!
1.5 senedir kadın infertilitesi başlığındayım öğrenmediğim şey kalmadı ama erkekle ilgili hiçbirşey bilmiyorum... aranızda böyle acaip bişey yaşayan duyan bilen var mı? mümkün mü 1.5 senede böyle bir düşüş yoksa test mi yanlış?
Merhaba canım geçmiş olsun sperm sayısı strese bağlı olarak ani düşüklük gösterebiliyor. Mesela biz ilk ölçtürdüğümüzde 1-2 tane vardı 1 sene sonra 16 milyon oldu. Benim bildiğim kadarıyla normal hamilelik için sperm sayısının 20 milyon olması gerekiyor. 20 milyondan fazla spermlede hamile kalmakta zorlaşıyor çünkü birbirlerine çarpıp ölüyorlar ya da hatalı gebelik oluşuyor. Sonuçta hamile kalabiyiyorsun bu güzel birşey stres yapma herşeyi oluruna bırak düzenli beslen olur inşallah.Dualarım hep sizlerle...