Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertilitesi Yüzünden Hamile Kalamayan Bayanların Listesi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
merhaba arkadaşlar. ben 1.5 seneyi geçkindir evliyim 1.5 senedir çocuk istiyoruz 3 tane düşüğüm oldu ikisi kimyasal.1.5 sene önce ilk gebeliğim olan kimyasal gebeliğimde neden oldu diye hem ben hem eşim test verdik. eşimin spermiyogramı çok iyiydi.108 milyon.ve diğer herşey morfoloji hız aglutinasyon vs herşey normaldi. bende anormal bişey çıkmadı ama kadının neden bulmak daha güç malum1.5 senedir yaptırmadığım test kalmadı. hiçbirinde düşük yapmamı açıklayan birşey çıkmadı. ta kii karyotip analizi için ben kadın doğumdan kan verip eşimin de ürolojiye gitmesini isteyene kadar. gitmişken eşim 4 günlük perhizle spermiyogramını yeniledi ve sonuçlara inanamadık! 3 milyon diyor sperm sayısına! 1.5 senede böyle bir düşüş nasıl olabilir! benim aklım almadı!

1.5 senedir kadın infertilitesi başlığındayım öğrenmediğim şey kalmadı ama erkekle ilgili hiçbirşey bilmiyorum... aranızda böyle acaip bişey yaşayan duyan bilen var mı? mümkün mü 1.5 senede böyle bir düşüş yoksa test mi yanlış?

Merhaba canım geçmiş olsun sperm sayısı strese bağlı olarak ani düşüklük gösterebiliyor. Mesela biz ilk ölçtürdüğümüzde 1-2 tane vardı 1 sene sonra 16 milyon oldu. Benim bildiğim kadarıyla normal hamilelik için sperm sayısının 20 milyon olması gerekiyor. 20 milyondan fazla spermlede hamile kalmakta zorlaşıyor çünkü birbirlerine çarpıp ölüyorlar ya da hatalı gebelik oluşuyor. Sonuçta hamile kalabiyiyorsun bu güzel birşey stres yapma herşeyi oluruna bırak düzenli beslen olur inşallah.Dualarım hep sizlerle...

Merhaba canım geçmiş olsun sperm sayısı strese bağlı olarak ani düşüklük gösterebiliyor. Mesela biz ilk ölçtürdüğümüzde 1-2 tane vardı 1 sene sonra 16 milyon oldu. Benim bildiğim kadarıyla normal hamilelik için sperm sayısının 20 milyon olması gerekiyor. 20 milyondan fazla spermlede hamile kalmakta zorlaşıyor çünkü birbirlerine çarpıp ölüyorlar ya da hatalı gebelik oluşuyor. Sonuçta hamile kalabiyiyorsun bu güzel birşey stres yapma herşeyi oluruna bırak düzenli beslen olur inşallah.Dualarım hep sizlerle...
ne yaptınız o kadar arttı? hormonal mıydıu??

Mrb kizlar butun yazilanlari okudum Allah hepimizin yardimcisi olsun. Bende 3 yillik evliyim bir tup bebek denememiz oldu gecen ay ama malesef negatif. Esimde hareketli sperm 6 ay once sifirdi tup bebek yapilana kadar keci boynuzu kuru yaptik ve kore ginsengi kapsül olarak icti ben tedaviye baslayinca tekrar test yaptirdik hareketli %75 oldu fakat morfoloji kötu malesef. Normal morfoloji %5 (hadi bu sinirda) baş anomolisi %87 :KK43: simdi bikac ay ara verip 2.yapalim dedi doktor ama dogal yönden hamile kalir miyim diye dusunmuyor degilim. Yarin tam degerleri yazicam size. Rabbim isteyen herkese anne olmayi nasip etsin

meraba arkadaşlar ALLAH hepimizn yardımcısı olsun size sorum olacak benım esımn sperm sayısı 57 milyon morfoloji yüzde 5 ama ileri hareketli %5 siz bilirsiniz kızlar bu degerlerle normal yolla hamile olunur mu

meraba arkadaşlar ALLAH hepimizn yardımcısı olsun size sorum olacak benım esımn sperm sayısı 57 milyon morfoloji yüzde 5 ama ileri hareketli %5 siz bilirsiniz kızlar bu degerlerle normal yolla hamile olunur mu
Cnm ileri hareketli %5 dusuk bunun icin doktorlar hemen tup bebek diyorlar ama tup yaptirmadan kürlerden deneyin 3 4 ay. Sonra testi tekrarlayin hareketin arttigini goreceksiniz insallah. Morfolofi bizim de 5 sınırda %4 un uzeri iyi sayiliyor. ileri hareketli 1 tane bile olsa o senin normal yoldan hamile kalmana yeter ama sans iste. Kac yillik evlisin sen herseyine baktirdin mi

2 yıılık ewliyim canım toplam hareletli %55 ama ileri olan %5 doktor 6 ay deneyin demiş eşime keçiboynozu kürü yapıyorum bir haftadır.... bi tanede kimyasal gebelik geçirdim acaba ileri hareketliye faydası olur mu kürün

Evet biz faydasini go
2 yıılık ewliyim canım toplam hareletli %55 ama ileri olan %5 doktor 6 ay deneyin demiş eşime keçiboynozu kürü yapıyorum bir haftadır.... bi tanede kimyasal gebelik geçirdim acaba ileri hareketliye faydası olur mu kürün[/QUOTE evet biz faydasini gorduk. Hareket sifirdi %70 oldu embriyolog bile sasirdi. Birde bu kurun yaninda kore ginsengi diye bi kapsul var aktardan aldik o da hem sayiyi hem hareketi yukseltiyor

ne yaptınız o kadar arttı? hormonal mıydıu??
Hiç bir şey yapmadık canım sadece dua ettik ve ettirdik. Asıl 16 milyondan sonra birşeyler yapmaya çalıştık keçiboynuzu..vs. ama da ha fazla yükselmedi baya senelerce uğraştık yok onu ye yok bunu ye bende çok şeyler yedim içtim olmuyorr :KK43:

Varikoselde olabilir eşimde ... ürüloga gideceğiz ama , bazı hastanelerde adam sağlam girip , hasta çıkıyor , ölü çıkıyor... Kime güvenebiliriz bu konuda?

Herkese mrb eğer birgün hamile kalırsam buraya yazacam demiştim çünkü burda okuduklarım bana umut oluyordu eşim subatta varikosel ameliyatı olmustu 3 ay sonra sperm testi ameliyattan önceki durmumundan dahada kötüydü 11 milyon sperm yüzde 5 ileri hareket 10 milyona düştü ve ileri hareket 0 olmustu umudumuz kalmamıs tüp bebek merkezlerini aramaya basladık doktor proxedd plus, trentall ve arimidex diye horman ilacı verdi bir ay havuc suyu yaptık bir ayda keciboynuzu suyu buarada ceviz fındık fıstık yinede olmuyodu bir ayda çakşır suyu ve keçiboynuzu yaptık bende soğan suyu yaptım ve o ay hamile kalmısım allah herkese versin ne kadar zor olduğunu yasamayan bilemez bazen kalbim sıkışır nefes alamazdım ozamanlar bol bol dua eder namaz kılardım esmaül hüsna zikir ettim ve bi çok dua duasız olmaz allah kimseyi çaresiz bırakmasın

Herkese mrb eğer birgün hamile kalırsam buraya yazacam demiştim çünkü burda okuduklarım bana umut oluyordu eşim subatta varikosel ameliyatı olmustu 3 ay sonra sperm testi ameliyattan önceki durmumundan dahada kötüydü 11 milyon sperm yüzde 5 ileri hareket 10 milyona düştü ve ileri hareket 0 olmustu umudumuz kalmamıs tüp bebek merkezlerini aramaya basladık doktor proxedd plus, trentall ve arimidex diye horman ilacı verdi bir ay havuc suyu yaptık bir ayda keciboynuzu suyu buarada ceviz fındık fıstık yinede olmuyodu bir ayda çakşır suyu ve keçiboynuzu yaptık bende soğan suyu yaptım ve o ay hamile kalmısım allah herkese versin ne kadar zor olduğunu yasamayan bilemez bazen kalbim sıkışır nefes alamazdım ozamanlar bol bol dua eder namaz kılardım esmaül hüsna zikir ettim ve bi çok dua duasız olmaz allah kimseyi çaresiz bırakmasın
Hayırlı olsun , bende idrar testimde hamile kaldığımı sandım ama kan testim 0.484 . Bende eşime Keçiboynuzu pekmezi içiriyorum sperm sayısı 18 milyon ve hızı yavaş

Arkadaşlar biz de eşimle bir yıldır korunmuyorduk 2 yıllık evliyiz eşim doktora gidelim artik dedi ikimiz de. Dun ikimiz de gittik.Ben daha kendi sonuçlarımi kontrole goturmedim ama o gosterdi sonuclari.bizde eşimde sıkıntı çıktı sperm sayisi 4.5 milyon ileri hareketli % 10 morfoloji% 1 yani hepsi birden kötü :KK43: doktor haftaya bir daha tekrarlayalim dwdi ondan sonra bakacagiz yolumuza dedi çünkü morfoloji cok düşük tüp bebek önerisinde bulundu ama forumda okuduklarimla biraz moral kazandim keciboynuzu kurune başladım dün bayramdan hemen sonra diger takviyeleri de alacagim ne bileyim hemen tüp bebek onermesi de hosuma gitmedi siz ne diyorsunuz lütfen fikirlerinizi söyleyin :KK43: cok yabancı olduğum konular :KK43:

Arkadaşlar biz de eşimle bir yıldır korunmuyorduk 2 yıllık evliyiz eşim doktora gidelim artik dedi ikimiz de. Dun ikimiz de gittik.Ben daha kendi sonuçlarımi kontrole goturmedim ama o gosterdi sonuclari.bizde eşimde sıkıntı çıktı sperm sayisi 4.5 milyon ileri hareketli % 10 morfoloji% 1 yani hepsi birden kötü :KK43: doktor haftaya bir daha tekrarlayalim dwdi ondan sonra bakacagiz yolumuza dedi çünkü morfoloji cok düşük tüp bebek önerisinde bulundu ama forumda okuduklarimla biraz moral kazandim keciboynuzu kurune başladım dün bayramdan hemen sonra diger takviyeleri de alacagim ne bileyim hemen tüp bebek onermesi de hosuma gitmedi siz ne diyorsunuz lütfen fikirlerinizi söyleyin :KK43: cok yabancı olduğum konular :KK43:
Arkadaşım bence kendini çok üzme , insanlar nekadar düşük spermlerle hamile kalıyor . Benim eşimin 18 milyon doktor aşılama yaparken çok az tutmaz yapmayalım dedi . Ben ağlayacaktım yani düşün aşılama yapılırken bu söylenirmi. Tutmadı nitekim . Bence sperm sayısı tek belirleyen unsur değil. Her çocuğu olanın sperm sayısını biliyormuyuz . Eşin tekrarlasın testi ve zamanla yükselir

Arkadaşım bence kendini çok üzme , insanlar nekadar düşük spermlerle hamile kalıyor . Benim eşimin 18 milyon doktor aşılama yaparken çok az tutmaz yapmayalım dedi . Ben ağlayacaktım yani düşün aşılama yapılırken bu söylenirmi. Tutmadı nitekim . Bence sperm sayısı tek belirleyen unsur değil. Her çocuğu olanın sperm sayısını biliyormuyuz . Eşin tekrarlasın testi ve zamanla yükselir
Yani Allah'ın izniyle sayıyı bir sekil artirabiliriz ama sayisi ne kadar olursa olsun morfoloji yuzde bir en düşük bunun daha kötüsü yok herhalde. Normal saglikli bireylerin cocuk sahibi olma olasiligi % 18 sizde bu oran% 5 dedi. Eşim kendine cok dert ediyor hele ki icine atiyor en cok ona üzülüyorum ama Rabbim ol derse oluverir hic ihtimal yok demedi ki % 5 de bir orandir elbette ki ama gel de bunu ona anlat :KK43:

Dert etmeyin rahat olsun eşinde stres daha olumsuz etkiliyor nekadar rahat okadar yüksek şans . Her ay yeni şans doktor tüp bebek için erken dedi bize ilk aşılamam tutmadı 4 yıllık Evliyim

Dert etmeyin rahat olsun eşinde stres daha olumsuz etkiliyor nekadar rahat okadar yüksek şans . Her ay yeni şans doktor tüp bebek için erken dedi bize ilk aşılamam tutmadı 4 yıllık Evliyim
Bugün yine spermiogram yapıldı. Geçen hafta toplam sperm sayısı 4.5 milyon ileri hareket %10 morfoloji % 1 di bugünkü testte toplam sperm 3.9 milyon ileri hareket %5 morfoloji %0 çıktı. :KK43: tamam Rabbimden gelene amenna ama insan üzülüyor ona moral veriyorum sürekli eşime pek belli etmemeye çalışıyorum ama bana endişe veriyor bu sonuçlar. Ve doktor bana hiç güven vermedi bu sayı daha fazla düşmeden hemen tüp bebek yapalım ama önce bu sayıları biraz artırmamız lazım dedi ilaç verdi. Sakın aktarlara bulaşmayın dedi sinir oldum ben keçiboynuzu kürünü yapıyorum yarın da inadına marankinin kürünü yaptıracam aktara daha kötüsü olacak değil ya karaciğere dokunurmuş sanki ilaçlar başka yere dokunuyor beni sinirlendirdi. :KK34: Tüp bebek maliyetinin ortalama ne kadar tutacağını sorduk bu işte iyi olan 2 klinik var 8-9 bin tutar tabi daha uygun yerler de var 4-5 milyara ama kucağınıza aldığınız kendi çocuğunuz olur mu? diye bizi korkuttu yarın devlet hastanesine gideceğiz bakalım o bir daha test ister muhtemelen.Sen istanbulda mısın kendime başka bir doktor daha bulmak istiyorum. Rabbim kucağımıza bebeklerimizi almayı nasip etsin.

X