Erkek İnfertilitesi Erkek İnfertilitesi Yüzünden Hamile Kalamayan Bayanların Listesi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba hanımlar. Siz bu konularda baya bilgilisiniz. Eşim 2010 yılında spermiogram yaptırdı. Varikosel çıktı. Üroloji doktoru ameliyat önerdi randevu da almıştık ama aynı hastaneden benim jinekolog doktorum gerek yok dedi eşimde olmadı ameliyat. Başka hastaneye gitmeye başladığımda orada da kadın doğum uzmanımd agerek yok ameliyata iyi değerler sorun yok dedi. Değerlerimiz ise şöyleydi;

sayı: 22 milyon

hareketli: %50
hareketsiz: %50
morfoloji:%90

Üroloji doktoru, hareket sayısının hamilelik için hiç olmazsa %60 a çıkması gerektiğini söyledi. Ama morfolojmiz gayet iyi. Kadın doğum doktoru da morfoloji böyle iyiyken hareketin %50 lerde çıkmasını muhtemel olmadığını söyledi. Eşim hastane çok yakın olduğu için evden örnek alıp götürmüştü ama yine de sıvılaşma başlamış gidene kadar dr onunda harekette etkisi olmuş olabileceğini söyledi. Biz bir iki denemeden sonra ertelemek durumda kaldık şubatta başlıcaz. Ancak ben kasımda test için yine göndereceğim eşimi başka hastaneye. Şimd bu ileri hareket yerinde hareket felan gibi şeyler bizde yazmıyordu. Bunlar farklı bir test mi. Her hastane bu şekilde yapmuyor mu. Ben hareket kısmında daha detay görmek istiyorum siz nerede yaptırdınız testleri ben özel hastene de yaptırttım eşime.. Hreketin ne kadarı ileri hızlı bilmek istiyorum ve normla yolla şansımız yoksa aşılama ya da tüp bebeüe direk geçmek istiyorum..

Merhaba hanımlar. Siz bu konularda baya bilgilisiniz. Eşim 2010 yılında spermiogram yaptırdı. Varikosel çıktı. Üroloji doktoru ameliyat önerdi randevu da almıştık ama aynı hastaneden benim jinekolog doktorum gerek yok dedi eşimde olmadı ameliyat. Başka hastaneye gitmeye başladığımda orada da kadın doğum uzmanımd agerek yok ameliyata iyi değerler sorun yok dedi. Değerlerimiz ise şöyleydi;

Üroloji doktoru, hareket sayısının hamilelik için hiç olmazsa %60 a çıkması gerektiğini söyledi. Ama morfolojmiz gayet iyi. Kadın doğum doktoru da morfoloji böyle iyiyken hareketin %50 lerde çıkmasını muhtemel olmadığını söyledi. Eşim hastane çok yakın olduğu için evden örnek alıp götürmüştü ama yine de sıvılaşma başlamış gidene kadar dr onunda harekette etkisi olmuş olabileceğini söyledi. Biz bir iki denemeden sonra ertelemek durumda kaldık şubatta başlıcaz. Ancak ben kasımda test için yine göndereceğim eşimi başka hastaneye. Şimd bu ileri hareket yerinde hareket felan gibi şeyler bizde yazmıyordu. Bunlar farklı bir test mi. Her hastane bu şekilde yapmuyor mu. Ben hareket kısmında daha detay görmek istiyorum siz nerede yaptırdınız testleri ben özel hastene de yaptırttım eşime.. Hreketin ne kadarı ileri hızlı bilmek istiyorum ve normla yolla şansımız yoksa aşılama ya da tüp bebeüe direk geçmek istiyorum..

Canım bence testiniz süper ötesi, Eşin testi yarım saat içinde götürdüyse sorun yok ..
Zaten labratuara verilen spermlerde sıvılaşması için bekletiliyor ..
Ayrıca kruger kiriterlerine göre hareket %50 ve üzeri olması gerek yani %50 yeterli bir hareketlilik ..
İçinizin rahat etmesi için eşin tekrar test yaptırsın ama bu kez eğitim ve araştırma hastanesi olsun ..
Tüp bebek yada aşılama hemen düşünme , kaç yıllık evlisin , doğal olması için uğraş değerlerini zçok güzel çünkü..
En azından bir müddet doğal deneyin ..
Testi devlet hastanesinde ypatırırsan ileri hızlı yerinde hızlı ayrı ayrı bakarlar ..

Doğru söylüyorsun Fadik .. Kendinize belli bir süre verin öyleyse , doğal yoldan hamile kaldın yine neden olmasın ?
Kür , vitamin birşeyler dene , belli bir sürede bunların faydasını mutlaka göreceksiniz..
Bizim en kötü tarafı çok düzenli kullanmadı eşim , resmen yalvarırdı bugün içmeyim diye , tabi sigaramız hiç eksik kalamdı , ben kullanmıyorum ama eşim kullanıyor hemde nasıl kullanma :KK43:
Dediğin gibi bu süre içinde olmazsa ( ki inşallah olur ) tüp bebek düşünebilirsiniz..
Rabbim inşallah tüpe falan gerek bırakmaz..
Bakma ben yaptırıyorum ama içimde fırtınalar kopuyor , ya olmazsa diye , Allah korusun ..
Ama her ihtimali düşünüyorum .. 4 seneyi geçti evneli 1 kere doğal yolla hamile kalsaydım , ben bu işin peşini kovalardım ama aylarca kullandığımız şeylere rağmen olmadı ..
Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını versin ..
sağol canım bakacağız işte...
inş azda olsa yükselir de rabbim yüzümüzü güldürür...

canım tüp bebek senin içinde ne kadar zor biliyorum
ama dediğin gibi o kadar şeyi denedikten sonra başkada çare kalmıyor...
rabbim yüzünüzü güldürsün inş...
allah yardımcınız olsun...

FADİK hoş geldin canımmm nasılsın seni burada görmek çok güzel çok sevindimmm
BİLGEMMMMM canım diğer topikte gördüm tedviye başlıyormuşsunn yazacaktım ama vaktim yoktuuu
rabbim yardımcın olsun bu defa bebeğini kucaklamak koklamamk nasip olsun inşşşşşş

grennnnnnnn nerelerdesin canımmmmmmm kaç zamandır uğramadınnn
belginnnnnnn aşk meleği sizlerde kaç zamandır yoksunuz kızlarrrrrr ve diğer kızlarrrr artık kimseler gelmiyor buraya
gizzzzzzzzz canımmmmm senide aramızda görmek istiyoruzzzz
hoşbulduk yeterim:KK16:
iyiyim canım

Son düzenleme:

bilgem arkadaşımızın dediği gibi bu değeler güzel sorun yok yani...
ameliyatta gerekmez...
ama siz bu testi yaptıktan sonra zaman geçti belki değerler değişmişte olabilir...
en doğrusu yeni bir test yaptırmak
ben de testi devlet veya üniversite hastanelerinde yaptırmanı öneririm...
özellere pek güven olmuyor...
birde testi kruger kreterlerine göre baktırmanız daha iyi olur...
onda herşey daha net ve iyi sonuç oluyor...

Canım bence testiniz süper ötesi, Eşin testi yarım saat içinde götürdüyse sorun yok ..
Zaten labratuara verilen spermlerde sıvılaşması için bekletiliyor ..
Ayrıca kruger kiriterlerine göre hareket %50 ve üzeri olması gerek yani %50 yeterli bir hareketlilik ..
İçinizin rahat etmesi için eşin tekrar test yaptırsın ama bu kez eğitim ve araştırma hastanesi olsun ..
Tüp bebek yada aşılama hemen düşünme , kaç yıllık evlisin , doğal olması için uğraş değerlerini zçok güzel çünkü..
En azından bir müddet doğal deneyin ..
Testi devlet hastanesinde ypatırırsan ileri hızlı yerinde hızlı ayrı ayrı bakarlar ..

canımm çok sağol yaa içime su serptin. Üroloji doktoru ameliyat derken aynı hastanenin kadın doğum uzmanı gerek yok diyor bu gerçekten anlaşılmaz birşey. Sonra başka hastanede bir dr gitmeye başladım. o kadın doğumcuya da gösterdim hiç gerek yok dedi. O zamanlar burada erkek infertilitesi bölümünde dr görüşü de aldım o da gerek yok dedi. Ama aklımda soru işareti kaldı tabii. Varikosel olunca tutma olasılığı az oluyormuş felan yaa.. Ama değerler iyi olunca da neden ameliyat olunsun dimi. Eşimde asla istemiyor zaten. Sadece bu hareketliliğin kaçı ileri hızlı onu bilmek istiyorum. O zaman burada osmangiz üniversitesi var orada yaptıralim biz testi. Kruger diye de belirtelim.Eşim evden 15- 20 dk da götürdü hastaneye en fazla 20 dk geçmiştir yani dakika tuttu. Bakalım hayırlısı inşallah kendiliğinden olur dediğim gibi şubatta düşünüyoruz bazı nedenlerden dolayı. Ama bir daha ki aya yenilicez testi gerçi erşim her halukarda işlem istemiyor ama olsun ne olduğunu bilelim. Bir üroloji dr gerek yok dese içim rahatlayacak.

canımm çok sağol yaa içime su serptin. Üroloji doktoru ameliyat derken aynı hastanenin kadın doğum uzmanı gerek yok diyor bu gerçekten anlaşılmaz birşey. Sonra başka hastanede bir dr gitmeye başladım. o kadın doğumcuya da gösterdim hiç gerek yok dedi. O zamanlar burada erkek infertilitesi bölümünde dr görüşü de aldım o da gerek yok dedi. Ama aklımda soru işareti kaldı tabii. Varikosel olunca tutma olasılığı az oluyormuş felan yaa.. Ama değerler iyi olunca da neden ameliyat olunsun dimi. Eşimde asla istemiyor zaten. Sadece bu hareketliliğin kaçı ileri hızlı onu bilmek istiyorum. O zaman burada osmangiz üniversitesi var orada yaptıralim biz testi. Kruger diye de belirtelim.Eşim evden 15- 20 dk da götürdü hastaneye en fazla 20 dk geçmiştir yani dakika tuttu. Bakalım hayırlısı inşallah kendiliğinden olur dediğim gibi şubatta düşünüyoruz bazı nedenlerden dolayı. Ama bir daha ki aya yenilicez testi gerçi erşim her halukarda işlem istemiyor ama olsun ne olduğunu bilelim. Bir üroloji dr gerek yok dese içim rahatlayacak.

Varikoseli olup hamile kalan çok insan tanıdım , eğer sayı yeterli ise variksosel bebeğin tutunmasi ile ilgisi yok ..
Çoğu dr gerek yok demiş , 1 tanesinin gerek var demesini takılma ..
Dr"lar herşey der , bitmez onların demeleri ..
Yalnız pressed jel kullanmanı tavsiye ederim , Vajiyaya sıkıyorsun 15 dk sonra ilişki , spermlerin yumurtaya ulaşmasını sağlıyor , yüzdürerek ..
Mutlaka dene , gitti gidiyordan alabilirsin ..
9 kullanımlık ama13 kullanıma kadar yetiyor .. Yumurtlama günlerinde kullanırsiın sadece ..
Hiçbir zararı yok , ben 3 paket kullandım , hamile kalamadım ama bizim sayı ve morfolji baya düşük ..

Merhaba arkadaşlar,öncelikle yeni arkadaşlar hoşgeldiniz, bu zamana kadar hamile kalamasanız da umudunuz olacak bu forumdakileri okuyunca,bana olduğu gibi,tüm öğretmen arkadaşlara ve tüm çalışan arkadaşlara işlerinde kolaylıklar,bu sıkı temponun içinde bir de bu hayal kırıklıkları ,bebek hasreti çok ağır geliyor,hepimiz için Allah tan sabır ve sonunda da anne olabilmeyi diliyorum.:KK49:

Varikoseli olup hamile kalan çok insan tanıdım , eğer sayı yeterli ise variksosel bebeğin tutunmasi ile ilgisi yok ..
Çoğu dr gerek yok demiş , 1 tanesinin gerek var demesini takılma ..
Dr"lar herşey der , bitmez onların demeleri ..
Yalnız pressed jel kullanmanı tavsiye ederim , Vajiyaya sıkıyorsun 15 dk sonra ilişki , spermlerin yumurtaya ulaşmasını sağlıyor , yüzdürerek ..
Mutlaka dene , gitti gidiyordan alabilirsin ..
9 kullanımlık ama13 kullanıma kadar yetiyor .. Yumurtlama günlerinde kullanırsiın sadece ..
Hiçbir zararı yok , ben 3 paket kullandım , hamile kalamadım ama bizim sayı ve morfolji baya düşük ..

yaa işte gazetede felan varikoselin spermin kalie ve yapısını bozduğu ve bu yüzden hamilelkiğin zorlaştğı hatta aşılama hyada tüp bebek yapılacaksa bile ameliyat olduktan sonra yapılması gerektiği yazıyordu ama zaten bizim morfoloji %90 çıktı demekki yapısında sorun yok. Onu da duydum. Benim için iyi asslında çünkü rahmim arkaya dönük benim ve ulaşması zor olyor. Ne kadar sıkılıyor ki miktar nedir yani. Bir araştırayım ben.. Çok teşekkür ederimm..

Merhaba,
Uzun zamandır bu topicte yazma fırsatım olmadı. Geçen sene bu aylarda eşimin sperm sayısı 4 milyondu. Ameliyat oldu ve altı ay sonra yaptırdığımız testte sayı 72 milyona çıktı. Biz bile inanamadık. Şu an bir sorunumuz yok çok şükür, ama bu kez bende pko ihtimalinden bahsediyor dr lar. Tahlillerimizde çıkmadı, ama ultrasonda polikistik görüntü var. Dokuz gün önce ilk aşılama tedavime başladım. Bugün kontrolde gelişmiş dört yumurtam olduğundan dr um çoğul gebelik ihtimalini engellemek için tedaviyi iptal etti. Çok üzgünüm. O kadar emek çaba boşa gitti. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Çabalarımızın karşılığını almayı nasip etsin.

yaa işte gazetede felan varikoselin spermin kalie ve yapısını bozduğu ve bu yüzden hamilelkiğin zorlaştğı hatta aşılama hyada tüp bebek yapılacaksa bile ameliyat olduktan sonra yapılması gerektiği yazıyordu ama zaten bizim morfoloji %90 çıktı demekki yapısında sorun yok. Onu da duydum. Benim için iyi asslında çünkü rahmim arkaya dönük benim ve ulaşması zor olyor. Ne kadar sıkılıyor ki miktar nedir yani. Bir araştırayım ben.. Çok teşekkür ederimm..

3 ml yeterli.. Rica ederim araştır mutlaka ..

Merhaba,
Uzun zamandır bu topicte yazma fırsatım olmadı. Geçen sene bu aylarda eşimin sperm sayısı 4 milyondu. Ameliyat oldu ve altı ay sonra yaptırdığımız testte sayı 72 milyona çıktı. Biz bile inanamadık. Şu an bir sorunumuz yok çok şükür, ama bu kez bende pko ihtimalinden bahsediyor dr lar. Tahlillerimizde çıkmadı, ama ultrasonda polikistik görüntü var. Dokuz gün önce ilk aşılama tedavime başladım. Bugün kontrolde gelişmiş dört yumurtam olduğundan dr um çoğul gebelik ihtimalini engellemek için tedaviyi iptal etti. Çok üzgünüm. O kadar emek çaba boşa gitti. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Çabalarımızın karşılığını almayı nasip etsin.

canım bozma moralini bak ne güzel tedavi işe yaramış ve sayı artmış bu çok güzel bir gelişme neler yapıpda hiç bir gelişme göremeyen insanlar var. Rabbim bize hakkımızda hayırlı olanı hayırlı zamanda verecek sadece biraz daha sabırlı lmamız lazım.biliyorum bazen çok zor oluyor bende ikatlanamıyorum ama yapacak birşey yok .Dediğin gibi Rabbim hepimizin yardımcısı olsun ve emeklerimiz boşa gitmesin..

Bilgemmm merhaba nasılsın? nasıl gidiyor başlamıştın değilmi tüp bebek tedavisinne umarım herşey yolunda gider.

herkese hayırlı geceler canlar:KK16:
eşim geç gelecek öyle bir dolaşayım dedim...

Merhaba,

stresini üzütünü anlıyorum arkadaşım...
ama hayırlısı olsun ne yapalım demek aşılama nasip değilmiş...
peki çatlama iğnesi olmadan mı iptal ediliyor...
ben bu işleri çok iyi bilmiyorum
ama yumurtalar çatlamış olsa doğal yoldanda şansın olurdu...

Son düzenleme:
günaydınlarrrr nasıslsınıı

fadikim son yasa değişkliğinde 2 folükülden fazla folükül oluşursa aşılamada aşılama iptal edilir diye bir madde var (çoğul gebeliği önlemek için) bizim merkezimiz böyle durumlarda has isterse eğer yumurta sayısı fazlaysa ücretl olarak tüp bebğe geçiyorlar hem ilaçlar aşılama ilaçrı kulanılmış oluyor aşılma raporukulanılmışoluyorki (tüp bebk raporu için 2 aşılama şart)aşılma için devletn ödediği ücret tüp bebek ücretinden düşülüyor hem uygun oluyor bu tedvi hemde tedvi iptal edilmemeiş oluyor

Dr um çatlatma iğnesi vuramayacağımızı, ancak yumurtalar kendiliğinden çatlarsa bu ay spontan gebelik oluşabileceğini söyledi. Dün şiddetli ağrı şikayetiyle dr a gittim. Endişelenmene gerek yok yumurtaların çatlıyor olabilir dedi. Bu ay kendimiz deneyeceğiz bakalım. Yumurtalar çatlamazsa zaten kiste dönüşme ihtimali var. Sağ ve sol kasıklarımda ağrılar hala devam ediyor. Bir dahaki adete kadar beklemekten başka çare kalmadı.

Dr um çatlatma iğnesi vuramayacağımızı, ancak yumurtalar kendiliğinden çatlarsa bu ay spontan gebelik oluşabileceğini söyledi. Dün aşırı ağrı şikayetiyle dr a gittim. Endişelenmene gerek yok yumurtaların çatlıyor olabilir dedi. Bu ay kendimiz deneyeceğiz bakalım. Yumurtalar çatlamazsa kiste dönüşme ihtimali var. Sağ ve sol kasık bölgemde ağrılarım da hala devam ediyor. Bir dahaki adete kadar beklemekten başka çaremiz kalmadı.

merhaba,

bazı konu başlıkları bin sayfadan fazla..:KK43: bunları okuyupta, yapılanları, kullanılan yöntemleri, özetleyen var mı?
varsa bizimle paylaşsın lütfen...

Merhaba kızlaaaar :)

Bilgemmm merhaba nasılsın? nasıl gidiyor başlamıştın değilmi tüp bebek tedavisinne umarım herşey yolunda gider.

İyiyim canım sağol sen nasılsın ?
Çok teşekkür ederim evet başladım , uzun protokol olduğu için şuan doğum kontrol hapı kullanıyorum , 21. günde lucrine gececeğim kısmetse :)

X