canım üzülme lütfen hem ben hiç inanmıyorum bu aletlere ben ya eskiden ben yumurtlama dönemimi takip ederdim inanın şimdi hiçç aklıma bile gelmiyor valla ben rahatladım tak tak nereyekadar bu ay olmazsa diger ay geç olsunda güç olmasın
Arkadaşım ben bu aleti ilk kez kullandım bu ay, bir bakayım dedim ne zaman yumurtluyorum ama onu bilem göremedim yani... Önümüzdeki ay daha kaliteli bir test alacağım. Araştırdım kalite bakımından da zayıf bir test. Başka test isteyeceğim önümüzdeki ay.
canım bencede üzme kendini ne olur
zaten üzüntü stres yüzünden sıkıntılarımız katlıyor
olacağı varsada olmuyor
biraz rahatlaya bilsek düşünmeye bilsek belkide hada kolay olcak
valladoğru söylüyorsun allah sağlık versin bebişte gelir herhalde
bu kadar çabadan sonra gelmiyorsa hayırlısı böyleymiş diyeceğim artık
Offf arkadaşım stres hiç bitmiyor ki... Moral bozmak istemiyorum ama düşünün halimizi en ufak şeyden üzülüyoruz.
1-Çevremizde gördüklerimizden
2-bir yakınımıza ya da arkadaşımıza gittiğimizde, "eee çocuk yok mu?" sorusuna her defasında "daha düşünmüyoruz " gibi bir yalanı söylemek zorunda oluşumuzdan
3- her
tüp bebek merkezine gittiğimizde yaşadığımız kalp çarpıntıları, mutlu bir haber duyabilmek için onca kuyruk bekleyip sonunda yine spermlerde gelişme yok hatta düşüş var sonucunu alışımızdan.
4-eşimize şunu ye bunu yeme, sigara içme derken altında yatan sebebi de çaktırmamaya çalışmamak için ayrı üzülüşümüzden,
5-Eşinmizin "Aşkım hala bu ilaç bitmedi mi bu çok kötü." deyişine üzüntümüzden
6- Eşimizin zaman zaman ezilişinden büzülüşünden
7- Hayatımızda "ilişki" dahil olmak üzere her yaptığımız şeyin sonucunu çocuğa bağlamamızdan
8- Her seferinde bir çocuk gördüğümüzde acaba bizim de böyle yavrumuz olacak mı, bizim arkamızdan duacımız olacak bir evladımız olacak mı? sorusundan
9- Zaman zaman bir yastığı karnımıza koyup acaba hamile olsam nasıl görünürüm diye aynaya bakışımızdan
10-Ardı arkası gelmeyen ve dışarıdaki kimsenin anlamadığı içe kapanmalardan ve sosyallikten uzaklaşmalardan..... vs.
Strese girecek o kadar çok sebep var ki arkadaşım, daha bunlar bir kaç tanesi... Ben bu işle tam 1 yıldır uğraşıyorum ve bunları yaşadım. Pek çoğunuz daha çok uğraştınız ve daha çoklarını biliyorsunuz eminim. Allah hepimizin yardımcısı olsun, bu uğraşlar sonucu evlatlarımızı kucaklarımıza alalım İnşallah...
canım başıma gelmeyen kalmadı bundada vardır bir hayır dedim hep hatta anneme ya başıma gelen en kötü olaydan bile hayır çıkartır oldum deim gülüyor valla ama gerçekten öyle .sebepsiz hiçbir şey vermez CENABI ALLAH herşeyin sebebi vardır kurban oldugum yaradan bizim için hayırlısını versin
ya ben eşime evlatlık konusunu açtım hmen kapattı eger evet dese ikinci denemeden sonra hemen başvuracaktım ne geregi var kendimizi yıpratmanın
Arkadaşım evlatlık da üzerinde epeyce düşünülecek bir şey ve de 40 yaşın altındaki ailelere vermiyolar sanırım
canım hayat yaşanalar sınavımız işte bizi bunlar olgulaştırıyor
her şeyde bir hayır vadı dedirtiyor ve öyledirde
geçen sidelya bana dedki ben bir çocuğu biz öldüğümüzde arkamızdan fatiha okusun diye bu kadar çok istiyordum
bir tarftan bebk için gücümüz maddi imkanımız el veriğince çabalayalım ama kendimizde kaptırım her şeyden vaz geçmeyelim dedi
ne kadar doğru
Aslında elimizden gleni yapıyoruz da bazen zaman zaman hepimizde takıntı oluyor yine tutamıyoruz kendimizi...
allahım nelerle uğraşıyoruz
Insanlar keyif için eşleriyle birlikte olur biz bebk için
Allahım neler yapıyoruz kendimize yaaaaaaaaa
(bebiş için değilde keyif için birlikte olmalıyız ama )
Ama ama ama...Hiç de öyle yapmıyoruz arkdaşım. Bunu takip etmekten düşünüyorum da ilişki esnasında bile düşünmeyenimiz mi var?