• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Erkek infertilitesi neden bu kadar zor düzeliyor yıldım.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Fyprk

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2017
947
426
103
Kızlar merhaba
Erkek infertilitesi hakkında burada yazılan neredeyse her şeyi okudum onu biraktim ne kadar makale varsa okuyup bin tane video izledim ve uygulamadigim şey kalmadı. Ne hız artıyor ne sayı ne morfoloji o kadar şeye rağmen 1 milyon bile artmamış. Sigarayı bıraktı, birlikte sağlıklı beslenmeye yedigimize ictigimize dikkat etmeye başladık ama yok. Bazen keşke sorun bende olsaydı ben gidip gelseydim diyorum. Yıldım artık Allah kimsenin başına vermesin. Eşimin sorunundan kimsenin haberi yok ve kimseyle dertleşemiyorum içimde tutmaktan kendi kendimi yemekten yoruldum.

Ah nasılda aynı durumdayız.. 😔
Bende burdan başka kimseye anlatamıyorum anlatmakta istemiyorum sadece kendimi yiyip bitiriyorum üzüntümü stresimi yeri gelip eşime bile belli etmiyorum.
Ve aşırı umutsuzum resmen tüp bebekte noktalanıcak bu işin sonu biliyorum ama eşime hep umutlu yaklaşıyorum galiba çok polyanacılık oynadım bu sebepten eşimde kendisin de bir sorun yok herşey normal diye düşünmeye başladı🙄😅
Aynı böyle ağlancak halime gülüyorum..
Pekmezi cevizi fındığı çakşırı balı havucu ve adını hayatımda hiç duymadığım şeyler için uğraşıyorum ama sonuç elde kocaman bir sıfır.
Bazen nasip diyorum rabbim demek ki böyle yazmış başa gelen çekilir bazen de 24 yaşında kendimi 40 yaşında hissediyorum çünkü çok yoruldum allah günah yazmasında fazlasıyla yoruldum hemde..

Ah nasılda aynı durumdayız.. 😔
Bende burdan başka kimseye anlatamıyorum anlatmakta istemiyorum sadece kendimi yiyip bitiriyorum üzüntümü stresimi yeri gelip eşime bile belli etmiyorum.
Ve aşırı umutsuzum resmen tüp bebekte noktalanıcak bu işin sonu biliyorum ama eşime hep umutlu yaklaşıyorum galiba çok polyanacılık oynadım bu sebepten eşimde kendisin de bir sorun yok herşey normal diye düşünmeye başladı🙄😅
Aynı böyle ağlancak halime gülüyorum..
Pekmezi cevizi fındığı çakşırı balı havucu ve adını hayatımda hiç duymadığım şeyler için uğraşıyorum ama sonuç elde kocaman bir sıfır.
Bazen nasip diyorum rabbim demek ki böyle yazmış başa gelen çekilir bazen de 24 yaşında kendimi 40 yaşında hissediyorum çünkü çok yoruldum allah günah yazmasında fazlasıyla yoruldum hemde..
Yaşlarimız da durumumuz da ayni. Yazdığın şeylerin üstüne ekleyecek bişey bulamadım beni anlatmışsın.
Hamile kalamamak ayrı sıkıntı bide hiç düzelme olmuyor. Harcanan paralar da cabası

Yaşlarimız da durumumuz da ayni. Yazdığın şeylerin üstüne ekleyecek bişey bulamadım beni anlatmışsın.
Hamile kalamamak ayrı sıkıntı bide hiç düzelme olmuyor. Harcanan paralar da cabası
Valla kuzucum ben o kadar polyanacılık oynamışım ki aman eşin üzülmesin psikolojisi bozulmasın dahada etkilenir diye eşim ikinci test yapmaya bile gitmiyor sen düşün..
Birde soranlara daha düşünmüyoruz diyorum ilk başta düşünüyoruz demiştim çok başımı yediler vazgeçtik biraz daha gezicez diye atlattım hiç değilse böyle soran olmuyor millete ne dicem diye gerilmiyorum.
Zor bir süreç aşırı yıpratıcı hani bazı insanların 10 yıl olmamış koskoca 10 yıl nasıl dayandılar nasıl baş ettiler bilmiyorum rabbim düşmanımın başına vermesin.

Zaten böyle giderse daha da çok maddi ve manevi olarak tükenicez ay sana da mutsuzluğumu Umutsuzluğumu yansıttım valla kusura bakma

Allah kolaylık versin.
Eşimde varikosel vardı, ameliyat oldu, 6 ay sonunda verdiğimiz testte sayımız artmış sadece, hızda çok az bir oynama olmuş, morfolojiyse hala 1.
Gerçekten insanı maddi manevi çok yoruyor, yıpratıyor.
Ama pes etmiyorum, emeksiz yemek olmuyor.
Ne yapalım kızlar çabalayacağız demek ki, başka çaremiz var mı?

Allah kolaylık versin.
Eşimde varikosel vardı, ameliyat oldu, 6 ay sonunda verdiğimiz testte sayımız artmış sadece, hızda çok az bir oynama olmuş, morfolojiyse hala 1.
Bizim bir yılın sonunda hic bir değisiklik olmamiştı 2 yılında hamile kaldım

Valla kuzucum ben o kadar polyanacılık oynamışım ki aman eşin üzülmesin psikolojisi bozulmasın dahada etkilenir diye eşim ikinci test yapmaya bile gitmiyor sen düşün..
Birde soranlara daha düşünmüyoruz diyorum ilk başta düşünüyoruz demiştim çok başımı yediler vazgeçtik biraz daha gezicez diye atlattım hiç değilse böyle soran olmuyor millete ne dicem diye gerilmiyorum.
Zor bir süreç aşırı yıpratıcı hani bazı insanların 10 yıl olmamış koskoca 10 yıl nasıl dayandılar nasıl baş ettiler bilmiyorum rabbim düşmanımın başına vermesin.
Amin. Ben eşim konusunda şanslıyım galiba 5 kere gitti test vermeye şimdi başka yapacak bişey varsa yapalım diyor ama düzelmiyor işte. Bosverme evresine gecicem sanırım belki o zaman olur diyorum ama kafadan nasıl atılır onu da hiç bilmiyorum

Allah kolaylık versin.
Bizim morfoloji 1 bile değil kuzum 0
Olana şükretmek gerekiyor sanırım. Bütün değerleri sıfır olanlar var. Bazen şey diyorum ben çok sabırsız bir insanım Rabb'im çocuktan önce bana sabır mi veriyor acaba diye düşünüyorum.

Bizim morfoloji 1 bile değil kuzum 0
Olana şükretmek gerekiyor sanırım. Bütün değerleri sıfır olanlar var. Bazen şey diyorum ben çok sabırsız bir insanım Rabb'im çocuktan önce bana sabır mi veriyor acaba diye düşünüyorum.
Biliyor musun bana da bu iş sabrı çok güzel öğretti. Sözde planladığım ay korunmayı bıraktığım gibi hamile kalacaktım, ikinciyi bile ne zaman yapacağımı falan düşünüyordum sen düşün halimi.
Kul kurar kaderde gülermiş ya o hesap.
İsyan etmiyor, vakti gelmeyince gül açmazmış, demek ki birimde vaktimiz saatimiz var.
Ama pes etmek yok, ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz, tamam mı?

Biliyor musun bana da bu iş sabrı çok güzel öğretti. Sözde planladığım ay korunmayı bıraktığım gibi hamile kalacaktım, ikinciyi bile ne zaman yapacağımı falan düşünüyordum sen düşün halimi.
Kul kurar kaderde gülermiş ya o hesap.
İsyan etmiyor, vakti gelmeyince gül açmazmış, demek ki birimde vaktimiz saatimiz var.
Ama pes etmek yok, ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz, tamam mı?
Bende öyle düşünüyordum hatta afedersin ben korundugum halde 4 gün ilaç icmiyodum regl gelene kadar eşim de korunuyordu istesek de olmayacakmış zaten.
Dediğin gibi pes etmiyoruz nasip olduğuna inanıyorum durumu daha kötü olup hamile kalan çok gördüm burda vakti zamanı var demek ki.

İşte tam da ben o 10 yıl bekleyenlerdenim 😞😞

İşte tam da ben o 10 yıl bekleyenlerdenim 😞😞
Yaaaa allah sabır versin gerçekten ben bu kadar kısa sürede yıprandım sizleri düşünemiyorum dualarım sizinle ve tüm isteyenlerle rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın 😔😔😔

Yaaaa allah sabır versin gerçekten ben bu kadar kısa sürede yıprandım sizleri düşünemiyorum dualarım sizinle ve tüm isteyenlerle rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın 😔😔😔
Amin...Gerçekten çok zor bir süreç :(

Back