- 23 Mart 2023
- 157
- 171
- 29
-
- Konu Sahibi powergirls1
Anlamadım ne kişisi?Direk kişi verin böyle topluca giydiremeyiz.
Anlamadım ne kişisi?
Halâ bu düşünce yapısında olan sözde oğlan anneleri olduğu sürece değişmiyo maalesefYeni üyeyim, üye olduğum günden beri BDV okuyorum. Romanım yarıda kaldı kitap niyetine burayı okumaya başladım resmen.. Buraya bakınca bir kez daha gördüm ki bu ülkede yanlış giden bir şeyler var. Tr de düzgün yetiştirilmiş erkek çocuğu popülasyonu çok çok az. Değer vermeyen hatta değer vermeyi bilmeyen, aldatan,yalan söyleyen, bir çiçek almaktan utanan, eşiyle ortak karar vermeyi pısırıklık gibi gören, bir kadinla nasıl konusacagini bilemeyen erkek cinsi kaynıyor bu ülke. Neden? Çünkü öyle yetiştiriliyorlar. Bu ülkede kızlara her şey öğretilir edep adap ne ararsan her şeye hakimdir kız çocukları. Ama erkekler ağam paşam, sen erkeksin sözünü geçir, en çok anneni sev eşin sonra, masaya yumruğunu koy, eşine sakın hizmet etme sen erkeksin.. hatta dün bir arkadaşın konusunu okudum, hastaymış hali yokmuş eşine sahur hazirlayamadigi için bagris cagris kavga kıyamet. Çok üzüldüm.. Bu sistemi erkek çocuğu anneleri değiştirebilir ancak. Bu zinciri kıralım. Her canlıya değer vermeyi bilen, nazik, merhametli, eşi olacak insanı başının üstünde taşıyan, sevmeyi sevilmeyi bilen erkekler yetiştirelim. Yetistirelim ki gelecekte burada yazılanları yaşamasın hicbir kızımız. Mutlu aileler mutlu toplumlari oluşturur... tamamen içimden geldi, sevgiler herkese
Kusura bakmayın ya anlam veremedim yazdıklarınıza. Benim anlatmak istediğimden çok ayrı şeyler söylüyorsunuz çünkü. Ama konuyu yanlış yere açmış olabilirim belki de böyle bir şey konu olmuyordur kişisel olmadigi için,ama o an içimden geldi:)Mesela sizi ilgilendiren bir olay yazın, biz ordan kötü kişiyi bulalım, muhtemelen kayınvalide görümce ya da elti olur bu çünkü kadının ailesi kusursuz oluyor kkda. Biz de o görümceye kayınvalideye filan saydırıyoruz. Böyle kötü yetiştiren tüm annelere söylenemeyiz, tek tek verin.
Bir tek siz bu duyara sahiptiniz zaten, bundan sonra daha dikkatli oluruz sozYeni üyeyim, üye olduğum günden beri BDV okuyorum. Romanım yarıda kaldı kitap niyetine burayı okumaya başladım resmen.. Buraya bakınca bir kez daha gördüm ki bu ülkede yanlış giden bir şeyler var. Tr de düzgün yetiştirilmiş erkek çocuğu popülasyonu çok çok az. Değer vermeyen hatta değer vermeyi bilmeyen, aldatan,yalan söyleyen, bir çiçek almaktan utanan, eşiyle ortak karar vermeyi pısırıklık gibi gören, bir kadinla nasıl konusacagini bilemeyen erkek cinsi kaynıyor bu ülke. Neden? Çünkü öyle yetiştiriliyorlar. Bu ülkede kızlara her şey öğretilir edep adap ne ararsan her şeye hakimdir kız çocukları. Ama erkekler ağam paşam, sen erkeksin sözünü geçir, en çok anneni sev eşin sonra, masaya yumruğunu koy, eşine sakın hizmet etme sen erkeksin.. hatta dün bir arkadaşın konusunu okudum, hastaymış hali yokmuş eşine sahur hazirlayamadigi için bagris cagris kavga kıyamet. Çok üzüldüm.. Bu sistemi erkek çocuğu anneleri değiştirebilir ancak. Bu zinciri kıralım. Her canlıya değer vermeyi bilen, nazik, merhametli, eşi olacak insanı başının üstünde taşıyan, sevmeyi sevilmeyi bilen erkekler yetiştirelim. Yetistirelim ki gelecekte burada yazılanları yaşamasın hicbir kızımız. Mutlu aileler mutlu toplumlari oluşturur... tamamen içimden geldi, sevgiler herkese
Çok haklısınız. Baba figürü de en az anne kadar çok önemli. Lakin burada baba kişi de erkek olduğundan ve onun da yanlış yetiştirilmiş olduğunu varsayarsak konuştuğumdan anneler üzerinden yazdım. Tek taraflı yüklenme vs ilgisi yok.Burada bile kadınlara tek taraflı bir yüklenme yok mu? Çocuklar sadece anneleri tarafından yetiştirilmiyor. Erkek çocuklarının en büyük rol modeli babaları aslında. Anne tek başına bir şeyleri değiştiremeyebilir. İyi bir karı koca ilişkisi, davranışlarıyla örnek bir baba. Sadece aile ile de bitmiyor bu iş, yetiştiği çevre vs. önemli.
Sürekli anneler bu zinciri kıracak muhabbeti de sıkıyor açıkçası beni.
Anlatmak istediğimi anlayanlar da varÇok çocuklu bir tanıdığım var
Büyük kız fizyoterapist sabah 8 işe gidiyor akşam 7 de dönüyor
Döndüğünde annesine yardım eder hafta sonları temizlik falan yapar
Kız birgün kendinden küçük erkek kardeşine masayı toplamama yardım et demiş
Çoçukta yardım etmiş
Annesi kızına aşk olsun çocuğu neye alıştırıyorsun
Tatam tamam sen yapma ben yaparım demiş Kız anlatıyordu
Kız akıllı kültürlü bir çocuk daha 24 yaşında çok çalışkan ve güçlü biri
Annesinin bu hallerine tahammül edemiyor ama müdahalede edemiyor
Yani demem o ki biz böyle kızlar böyle erkek çocukları yetiştiriyoruz
Not diyeyim kimse üzerine alınmasın
İSTİSNALAR KAİDEYİ BOZMAZ
Bir tek ben bu duyara sahibim mi dedim, ya da bunun imasini mi yaptım? Gidin bir papatya çayı için Allah aşkına bu ne gerginlik yaBir tek siz bu duyara sahiptiniz zaten, bundan sonra daha dikkatli oluruz soz
İliklerimize işlemiş. En feministim diyenimiz bile ataerkil kafa yapısında. Benim kısa dönemde umudum yok. Belki yüzyıllarrr sonra. FsgsgsgBurada bile kadınlara tek taraflı bir yüklenme yok mu? Çocuklar sadece anneleri tarafından yetiştirilmiyor. Erkek çocuklarının en büyük rol modeli babaları aslında. Anne tek başına bir şeyleri değiştiremeyebilir. İyi bir karı koca ilişkisi, davranışlarıyla örnek bir baba. Sadece aile ile de bitmiyor bu iş, yetiştiği çevre vs. önemli.
Sürekli anneler bu zinciri kıracak muhabbeti de sıkıyor açıkçası beni.
2-3 nesil sonra anca duzelir bazi seyler diyorum da sonra da dusunuyorum, simdiki zaman da eski zamanlarin 2-3 nesil ilerisi. Ve degisen birsey olmamis. Toplumlarin genel yapisi degismiyor bence. Belli bir azinligin cocuklarini iyi yetistirmesi yeterli gelmiyor malesef.Yeni üyeyim, üye olduğum günden beri BDV okuyorum. Romanım yarıda kaldı kitap niyetine burayı okumaya başladım resmen.. Buraya bakınca bir kez daha gördüm ki bu ülkede yanlış giden bir şeyler var. Tr de düzgün yetiştirilmiş erkek çocuğu popülasyonu çok çok az. Değer vermeyen hatta değer vermeyi bilmeyen, aldatan,yalan söyleyen, bir çiçek almaktan utanan, eşiyle ortak karar vermeyi pısırıklık gibi gören, bir kadinla nasıl konusacagini bilemeyen erkek cinsi kaynıyor bu ülke. Neden? Çünkü öyle yetiştiriliyorlar. Bu ülkede kızlara her şey öğretilir edep adap ne ararsan her şeye hakimdir kız çocukları. Ama erkekler ağam paşam, sen erkeksin sözünü geçir, en çok anneni sev eşin sonra, masaya yumruğunu koy, eşine sakın hizmet etme sen erkeksin.. hatta dün bir arkadaşın konusunu okudum, hastaymış hali yokmuş eşine sahur hazirlayamadigi için bagris cagris kavga kıyamet. Çok üzüldüm.. Bu sistemi erkek çocuğu anneleri değiştirebilir ancak. Bu zinciri kıralım. Her canlıya değer vermeyi bilen, nazik, merhametli, eşi olacak insanı başının üstünde taşıyan, sevmeyi sevilmeyi bilen erkekler yetiştirelim. Yetistirelim ki gelecekte burada yazılanları yaşamasın hicbir kızımız. Mutlu aileler mutlu toplumlari oluşturur... tamamen içimden geldi, sevgiler herkese
Kesinlikle. Bir de erkek çocukları babayı rol model alır. Oedipus kompleksi dedikleri şey. Babaya hem düşmandır anneyi paylaşıyor diye hem de baba gibi olmak ister. Babası tras oluyorsa o da onun gibi yapar falan.Çocuğun tek ebeveyni anne mi? Anne nasıl yetiştirirse yetiştirsin baba rol model olmadığı sürece anlamı yok.
Vallahi bitmediniz ya. Herşeyi kadından bekleyen, her hatayı kadına bulan. Baba neresinde işin? Babası bu dediklerinizi yapmadığı sürece anne ne yapsın?
Ne kadar saçma ve suçlayıcı bir bakış açısı ya.
Daha çok anneyle zaman geçirdiği için anneyi dinler sanıyorlar ama maalesef. Baba düzgün rol model olmadığı sürece bu döngü böyle devam eder. Sonra böyle kendini bilmez 2-3 kişi anneye ne biçim çocuk yetiştirmişsin der. İyice kadının canı yanar. İstisnaları tabiki vardır.Kesinlikle. Bir de erkek çocukları babayı rol model alır. Oedipus kompleksi dedikleri şey. Babaya hem düşmandır anneyi paylaşıyor diye hem de baba gibi olmak ister. Babası tras oluyorsa o da onun gibi yapar falan.