Erkek arkadaşının şiveli konuşması

Ben Trabzonluyum. 24 sene orada yaşadım. Sosyal çevremde ben söylemeden kimse karadenizli olduğumu anlamaz. Çünkü tüm aile büyüklerim hala şiveli konuştuğu halde annem düzgün konuşalım diye çok uğraşırdı çocukken hatırlıyorum. Seviyorum şivemi de. İl sınırlarına girince otomatik 2.kanala geçiyorum Hatta eşim her seferinde bunu sürekli nasıl yapıyorsun der. Akrabalarımla o şekilde konuşmak hoşuma gidiyor.

Ama günlük hayatta sürekli şive konuşmak itici gelirdi. Anlaşılması zor durumlar gerçekleşebiliyor.

Ya bi kere daha yeni evliyken uçakta çok korkmuştum ve istemsiz sürekli ve şiveli konuşmaya başlamıştım.

Bizim bi hocamız dil gelişimi döneminde nasıl öğrendiyseniz sizin gerçek konuşmanız odur ve çok sinirli sevinçli ve korktuğunuz zamanlarda sizden bağımsız ortaya çıkar demişti.

Cunku cevremde hıc sıve ile konusan birisini gurmedım yazmalıydınız

Bende sinirlenince fiber hızda sıve yuklenıyor bana
İç anadoluluyum

Çevremde şiveli konuşmayan yok. Şivesiz seçme lüksümte yok.
Ben umursamazdım

Evet eğitimli 2. Üniversitesini okuyor ve çalışıyor aynı zamanda :) ben de dediğiniz gibi düşünmüştüm ama öyle değil :)
Benim savcı sevgilim vardı
Ne alakası var ' ı şapkalı yani ince söyleriz ya
O sapkasız kaba a ile soyluyordu
Okuyanlar Bi soylesın kendine ne kadar ıgrenc oluyor goreceksınız

++++
Ben de istemezdim.
Benim icin Turkceyi duzgun konusmak ve yazmak onemli.

Şu zamana kadar çevresinde şiveli konuşmayan çok insan vardır. Hala aynı konuşuyorsa demekki kendi tercihi. Bazı şiveler tatlı geliyor bana bazıları ise itici. Size itici gelmiyorsa sorun yok bence. Benim çevremde trakya ve karadeniz tarafı şiveli konuşan çok insan var. Bana tatlı geliyor açıkcası. Ama bu benim sevgilim, eşim vs. olsaydı nasıl hissederdim bilemedim. İleride utanırım insan içine çıkarken vs. diyorsanız o zaman şimdiden önlem alın.

malesef ben kabul edemem, 1 imla hatası, 2 şive beni anında soğutuyor karşımdaki kişiden.
kafama takmam diyorsan tamam ama ben heralde sürekli düzeltirdim. o da hoş olmaz

bu arada eşim ve ben egeliyiz. geliyom gidiyom, gari, göya gibi kelimeler kullanıyoruz kendi aramızda. ama dışarıda öyle konuşmayız.

Son düzenleme:
Benide aninda sogutuyor bu durum. Duzgun yazmayan konusmayan bir cok kisiyi bu yuzden elemistim evlilik icin. Sonra asik oldum duzgun yazmayan birine denk geldim ahahaha konusmasi duzgun Allahtan. Yazarkende parmaklarim kalin ondan yanlis basiyorum tuslara diyor sesli yazma ozelligine gecti bu sebeple. Surekli mi boyle konusuyor?

Bu çok doğru, bir kere eski sevgilimle çok korktuğumuz bir şey olmuştu - anlık bir korku. Sonra sarıldı beni Rusça sakinlestirmeye çalıştı . Üstelik benim anlamadığımi anlaması - tekrar İngilizceye dönmesi bir dakkasini falan aldı
Şive - ağız da genelde bana sevimli gelir. Eşimden dostumdan konustukca ağizi kayan çoktur, bana komik gelir. Kırık türkce de erkekte en çekici gelen şeydir ama sevgilim hep şiveli/ağızlı konuşsa rahatsız olur muydum??
Olmazdım sanırım ya

Acıkcası banada batar. Hem ilk izlenim çok önemli bence , sana bile tuhaf gelmiş, etrsfındakilere tanıştırsan onlarada gelir
Bana çok değişik geliyor yani bide bu devirde,doğrusu varken insan niye inatla yanlışı söyler
Mesela tanııdk var ‘ısıracak’ demiyoda ‘ıstırcak’ neden yani neden
Ama sorun Etmeesen okadarda önemli bi detay değil kalbi güzel olsun

Şiveli konuşan birini sevemezdim galiba

5-6 göbek istanbulluyuz, benim çevremde böyle arkadaşlarım var ama ben eşimde erkek arkadaşımda şiveden muhtemelen rahatsız olurdum, benimseyemeyebilirdim. Ama siz bu şekilde sevmişseniz kimin ne düşündüğünün önemi olmamalı, sonuçta benim onayladığım bir şey size de uymayabilirdi herkesin dikkat ettiği şeyler çok değişken yargılamamak lazım

Doğuluyum. Ben de evde ya da akraba ortamında çoğunlukla özüme dönerim ama sevgilimin başkalarının yanında İstanbul hanımefendisiyimdir Demek ki öyle rahat ediyor. Hoşuna gitmiyorsa tatlı bir dille söyle. Sanırım ben de istemezdim

Ben de Trabzonluyum. İstanbul’da doğdum büyüdüm, prezentabl İstanbul Türkçesi konuşuyorum; ama kızdığımda aileden dolayı tepkilerim vs yöresel ağıza kaçabiliyor. Veya kullandığım bazı kelimeler benim yörem dışında kullanılmıyor. Eşim de Trabzonlu ailelerle hep bir araya gelince tamamen yöresel ağız konuşulur. Bana Karadeniz ağzı hiç itici gelmez hatta sevimli gelir;ama başka bölgeden insanlara itici geliyormuş

Şiveyi memleketinde kullansın

Dilerse diksiyonunu düzeltebilir.

Daha az önce kuzenim çocuklarının videosunu attı. 4 yaşındaki kız elindeki bir şeyi düşürdü uuiiyyy diyo Bana da sevimli geliyor valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…