Erkek arkadaşının şiveli konuşması

Benim de esimin dilinde bazen kendi cevresindeyken kullandigi ifadeler var, notmalde diksiyonu cok guzeldir. Ama ailesinin kojusma bicimi bana baya cirkin geliyor acikcasi. Esim oyle konusan biri olsa ısınamazdim sanirim
biz tanıştığımızda da asla böyle konuşmuyordu. ailesiyle sık görüşmediğimizde yine uyarıyorum düzeltiyor ama aileyle iç içeyiz bir süredir bazen boğazlayasım geliyor

Beni rahatsız eder.
Kusursuz bir İstanbul Türkçesi konuşmasını beklemiyorum ama, gürmedim demesi de hoşuma gitmez.
Bu yaşına kadar konuşmasında bir düzelme olmadıysa, yaşamındaki diğer parametrelerde de tek düze bir tarz benimsemiş olabilir. Değişim ve dönüşüme kapalılık gibi.

Dil gelişim dönemimdeki gibi konuşmuyorum tek dilli değilim zaten sinirlensem veya korksam da aynıyım.
Dil gelişim dönemi değil de gunluk hayatinda %80 şiveli konuşup sadece bazı ortamlarda şiveli konuşmamaya çalışınca dediğiniz durum ortaya çıkar gibi geliyor bana.

Tanıdığım Antepliler var onlarla buluşunca özellikle şiveli konuşmalarını istiyorum ve bende onlara uyuyorum..bana çok eğlenceli geliyor

3 yaşına kadar şiveli bir ortamdaydım. Sonrası okulda gayet düzgün yazları bozulan eylülde annemin zoruyla düzelen bir konuşma oldu. Ama kendimi bildim bileli ne ortaokul ne lise ne üniversite hiç şiveli konuşmazdım. Sadece akraba ortamlarında. Ama ne zamanki trabzondan çıktım şivemi özlemeye başladım
Hiç kimse anlamaz konuşurken. Memleketimi sorarlar aa hiç belli olmuyor derler. Toplasan hayatımın %20si belki şiveli geçmiştir.

Ama korkunca aman allahımmm

Beni iterdi şahsen. Eşim toplum içinde mükemmel diksiyonla konuşurken ailesinin yanında onlardan biri oluveriyor, o hâlleri çok tatlı geliyor bana. Ama aynı konuşmayı her yerde sürdürse sogurdum sanırım. Diksiyon çok önemli benim için.

Konu açtığınıza göre kesinlikle kafaya takıyor ve takacaksınız

İlginçmiş. Eşimin ailesinde de şive var annesinden vs var ama eşim doğma büyüme İstanbul ve hiç şiveli konuştuğunu duymadım kendisinin

Benim için önemli, soğurdum sanırım. Yani okumuş etmiş en azından yazı dilinde mesajlaşırken doğru yazmasını tercih ederdim. Benim için ses tonu, konuşma biçimi, diksiyonu önemli. Tabiki aile arasında veya samimi ortamda kayabilir, arkadaş ortamında gırgırına konuşabilir ama onun dışına sürekli bu şekilde olması rahatsız ederdi.

Sevgilimin yada eşimin şiveli konuşması benim hoşuma gitmezdi.Arada sırada olsa güler geçerdik ama her ortamda şiveli konuşmasını istemezdim.Konuşma koçu tutsun kendine ,kariyeri için önemli.

Ya bir de merak ettim bu adam ne iş yapıyor? Nasıl bir iş böyle şiveli konuşularak yürütülüyor?

Benim lisedeki öğretmenlerimden vardı böyle şiveli konuşan hatta yazan

İl dışından gelen arkadaşlar anlamıyordu adamın ne dediğini.

Ben sorun ederdim surekli siveli konusmayi. Esim tiyatro oyuncusu, ses, diksiyon egitimleri veriyor. Konusmasina vuruldum

Adam olsun ahlaklı olsun da şive ye takılmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…