Erkek arkadaşının şiveli konuşması

Benim eşim, abim, arkadaşım sosyal ortamlarda şivesiz normal konuşurlar ancak samimi ortam veya memlekette şiveli konuşurlar. Çok rahatsız edici değil ise birbirinizi tanımaya devam edin
Teşekkür ederim :) günlük konuşmasında da bu şekilde :) benim kafama takıldı sadece ama bunun için ona bir şey diyemem herkesin kendi seçimi sonuçta :)

Standart bir sosyal ortamda yöresel ağız kullanımına gıcık oluyorum ne olursa olsun gençler özellikle Türkiye Türkçesini doğru kullanmalı. Ama akraba, hemşehri ortamında konuşulması sempatik geliyor. Tanıdıklarıyla, hemşehrileriyle falan eşim yöresel ağız kullanmaya çalışıyor. Ama normalde konuşması standart dile uygundur. Biraz sert bir yorum gibi gelecek ama ben doğru Türkçe kullanımını çok önemsiyorum. Büyüklere lafım yok ama gençler kendini eğitip sosyal ortamda doğru konuşmalı bence.

Gurmedim diyecek kadar şiveli konuşan insan memleketinden hiç çıkmamıştır bana kalırsa. Üniversiteyi pandemide mi okudu acaba… bir arkadaşım rahatsız olmamıştı mesela tanıştığı kişinin aynı bu şekil konuşmasından, sonraları başka sebeple ayrıldılar, sorun etmemişti yani. Ama benim için soğuma sebebidir, bu derece şive fazla

Benim için bu önemli bir sorun olurdu. Belki kendi aile çevresi ile arada böyle konuşabilir ama flört ettiği birisi ve normal hayatta bu şekilde konuşmasını hoş karşılamazdım. Direkt soğuma sebebim olurdu.

2023 te de genç eğitimli bir insan düzgün konuşsun ya. ben önemsiyorum bu durumu. sevmem gerilir rahatsız olurum. de yi bitişik yazanlara bile kılım misal😁

Bende hep evleneceğim kişi İstanbul’da yetişmiş olsun isterdim. Havalı geliyor konuşmaları ve daha erkeksi duruyor
Ancak evlendiğim kişi ve ben yetiştiğimiz yer dolayısıyla ikimizde de şive var ama ailelerimizin yanında öyleyiz. Birbirimizle ve çevremizle İstanbul Türkçesi

Merhaba hanımlar, bir konuda sizin fikrinizi almak istiyorum. Hayatıma yeni birisi girdi, numaralarımız verildi bir süre mesajlaştık. Sonrasında aradık birbirimizi, çocuk şimdiye kadar anlaşabildiğim bir kaç insandan birisi. ( En azından şuan öyle düşünüyorum) Ama şiveli konuşuyor. Mesajını görmedim değil de mesela gurmedim gibi. Artık görüntülü de konuşuyoruz kendisi bulunduğum ilde yaşamıyor. Ama çok tatlı birisi :) Bu şive olayını kafama takmamalıyım diyorum. Çünkü hiç çevremde şive ile konuşan birisini görmedim. Eşiniz, çevrenizde şive ile konuşmaya devam edenler var mıdır ? Ben öyle konuşması ya da konuşmaması hakkında bir şey söylemedim, söyleyemem de adamın kendi karakteri bu şekilde. Şimdiden teşekkür ederim :)
Ne konuştuğu önemli tabi ki ama bana göre konuşma tarzı ve ses tonu da cok önemli. Evlilik için görüştüğüm birinin ses tonu ve konuşma tarzını duyduktan sonra daha bi ısınmıştım mesela ama bazı sebeplerden dolayı olmadı. Tam aksine bundan dolayı soguyabilirim de :) ama sevdikten sonra herşeyi de dört dörtlükse güzel gelir insana bence :))

Beni eder 🤷
Bir sevgili,bir nişanlı,bir koca olacaksa eder.
Çünkü bu kişiyi sürekli göreceksiniz,sizinle gezip tozacak,sosyal ortamlarda eşlik edecek..
Birde hayali oluyor ya insanın,hiç şiveli bir sevgili geçmedi açıkçası aklımdan 🤣
Haa İngiliz aygiridir adam,öğrenmiştir Cat pat Türkce'yi ; o ayrı pek tabi.. 🤣

Merhaba hanımlar, bir konuda sizin fikrinizi almak istiyorum. Hayatıma yeni birisi girdi, numaralarımız verildi bir süre mesajlaştık. Sonrasında aradık birbirimizi, çocuk şimdiye kadar anlaşabildiğim bir kaç insandan birisi. ( En azından şuan öyle düşünüyorum) Ama şiveli konuşuyor. Mesajını görmedim değil de mesela gurmedim gibi. Artık görüntülü de konuşuyoruz kendisi bulunduğum ilde yaşamıyor. Ama çok tatlı birisi :) Bu şive olayını kafama takmamalıyım diyorum. Çünkü hiç çevremde şive ile konuşan birisini görmedim. Eşiniz, çevrenizde şive ile konuşmaya devam edenler var mıdır ? Ben öyle konuşması ya da konuşmaması hakkında bir şey söylemedim, söyleyemem de adamın kendi karakteri bu şekilde. Şimdiden teşekkür ederim :)
Benim eşim normalde şiveli konuşma ama afyon sınırlarının içine girince adama bişeye oluyor. Bütün ağzı değişiyor. Ben bazen çoğu şeyi anlamıyorum. Ne demek istedin diye soruyorum. Ama hep öyle konuşsaydı da problem olmazdı bence

Benim eşim de sinirlendiği zaman şiveli konuşmaya başlıyor. Şu ana kadar beni hiç rahatsız etmedi.

X