• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Erkek Arkadaşımın Soyadı, Ne Olur Akıl Verin..

benim bi yakınım eşiyle anlaştı başka bir soyadı aldılar. şu an ayrıldılar ama ikiside o soyismi kullanıyor. ama işte erkek arkadaşına bu durumu onu kırmadan anlatman gerekir cnm.

bu kadar ince düşünme canım ya soyisim o kadar sorun mu ben işim gereği bir isimle karşılaşmıştım bayanın ismi ' ördek' ti düşün ve kadın 40 küsur yaşındaydı neler var daha bence sorun etme lütfen..

ya evlilik yolunda bi çiftsiniz birbirinize dürüst olsanıza hala dizi oyuncuları gibi davranıyosunuz birbirinize,o senden soyadı ile ilgili sıkıntı yaşadığını saklıyo yiğitliğe ok sürmüyo sende ondan bu durumdan rahatsız oldugunu saklıyosun ilerde evlendikten sonra pörtlücek bu sorunlar sonra daha beter olcak şimdiden açık açık konuşun ozaman bakın bi çaresine

ya evlilik yolunda bi çiftsiniz birbirinize dürüst olsanıza hala dizi oyuncuları gibi davranıyosunuz birbirinize,o senden soyadı ile ilgili sıkıntı yaşadığını saklıyo yiğitliğe ok sürmüyo sende ondan bu durumdan rahatsız oldugunu saklıyosun ilerde evlendikten sonra pörtlücek bu sorunlar sonra daha beter olcak şimdiden açık açık konuşun ozaman bakın bi çaresine

canım benm ona bu sorunu söylememe sebebim kırma korkusu.. bi arkadaşı dese alınmayabilir ,ama baştan dile getirmediğim için sonradan benm bunu sorun ettiğimi öğrenmesi kötü olack. evlenmeden bunu bi şekilde mutlaka söylicem.

ama lafa nasıl başlarım nasıl bitirirm tepkisi karşısında ne yaparım vbilmiyorum :uhm: bu sıralar her hafta akraba ve ailelerine bişi oluyo..konuyu açamıyorum..annesi babası yaşlı,sağlık sorunları var. geçen hafta eniştesini kaybetti. bu hafta babaannesi beyin kanaması geçirdi.. her hafta bişi oluyo , . morali bozuk,aklı onlarda ailesinden ayrı şehirde çalışıyo.o haldeyken hiç diyemiyorum..

siz benim yerimde olsaydınız , nasıl konuya girerdiniz , bu rahatsızlığı nasıl dile getirridiniz ? fikir verin de sileyim şu konuyu artık mafoldumben

Canım cidden bunu bu kadar sorun etmene gerek yok bir mahkemeye bakar erkek arkadaşına onu kırmadan rahatsızlığını dile getir. Burda yazdığın gibi güzelce anlat.

ne soyisimler var bence kafana takma boşver kendini üzmeye değmez...

çok sorun ediosanız ailesiyle de değiştirebilio soyadını benim bi ark soyadı top du ailesiyle birlikte değiştirdiler öztürk oldu

lisede bir arkadaşımız vardı çocuğun soyadı tırtıl dı herkes onla dalga geçerdi biri daha vardı soyadı top du onlada dalga geçerlerdi hep soyisimleriyle hitap ederlerdi çocuklar kızarlardı ama sesleri çıkmazdı gariplerin
bir sonraki sene o tırtıl soyisimli arkadaşın soyadı değişmişti demir olmuştu yoklamada soyadı demir söylenince çok şaşırmıştık tabi arkadaşta bir kasılıyordu sormayın tabi birdaha tırtıl diyen olmadı top olan değiştirmemişti
konuyu okuyunca onlar geldi aklıma
arkadaşım sende üzülme sevgilin değiştirsin soyadını olur biter işte

anlatmadan geçemiycem,

yıllar önce radyo d de Muzaffer Güsar'ı dinliyorum
bahsediyor işte magazinsel oradan buradan, o dönemin ayyuka çıkmış haberlerinden birisi de Asuman Krause ile Stelyo Pipis hakkında çıkan dedikodular
Asuman Stelyo'nun soyadını kabul etmiyormuş, konu bu
olmaz diyor Muzo; öyle ben Stelyo'yu istiyorum Pipis'ini istemiyorum olmaz,
Stelyo'yu isteyen Pipisi'nide kabul edecek

bencede cok büüytmeye gerek yok canım önemli olan tek bir şey oda mutlu olmanız ne soy ad ne para nede pul die düşünmek gererkkk

Bence gayet büyük bir sorun. Ben de evlenmeden önce alay konusu olabilecek bir soyada sahiptim, evlenince ilk işim o soyadından kurtulmak oldu. Çocukluğum boyunca çok çektim çünkü. Ve insanın çocuk yaştaki psikolojisini etkiliyor inanılmaz derecede.Yeni gelen öğretmenler sıradan adımızı soyadımızı söyletirken bile utanırdım. Ve haklısınız, çocuklarınızla kesinlikle dalga geçilecektir. Komik soyadlar mevzuusu açılınca hep örnek verilecektir. Allah korusun, şu an boşansam bile eşimden rica ederim, onun soyadını muhafaza ederim, o derece bıkmıştım.Yangına körük oldu bu ama doğrusu bu. Yapılması gereken, bi arkadaşın da bahsettiği gibi mahkeme kararıyla değiştirmek. Benim bi arkadaşım vardı soyadı masa, mahkeme kararıyla masacı yaptırdı. Siz de buna benzer bir şey yapabilirsiniz. Mesela geyve diye bir ilçe ismi var, geyveli yapabilirsiniz, ya da geyikçi. Ama bence bu konuyu evleneceğiniz insanla konuşabilecek samimiyetin olması gerekir aranızda. Sonuçta sorun ortadaysa, iki taraf da bundan örtülü de olsa rahatsız oluyorsa üstünü örtmeye gerek yok. Gelecek nesilleri kurtarın bari yerimseniben

Son düzenleme:
konu tam benlikmiş:)benim eşimin soy ismi daha komik canım takılma boş ver soy ismi onun elinde olan birşey deilki , zamanında atalarına vermişler cokmu aramıslar bilmiyorum ama benim eşimin soyismide yalamadelikafaduldenakannehirama ben hiç takmıyorum takmayacaımdaopuyorumnanaktan

benim eşimle kensi soyadım aynıydı tesadüfen.. ve ben ikimizde değiştirelim TÜRK soyismi çok hoşuma gider öyle yapalım demiştim olur demişti.. sonra iş güç konuyu unutmuştuk bile..

soyisimleri konusunda bazı soyisimlerini çok beğeniyorum karizmatik soy isimleri var gibi konuş. nabzını yokla bakalım. belki değiştirmek yeni bir soyisim alabilirsiniz.

epey önceleri bizim bir tanıdık vardı soyadı bıyıklıydı. ailede bir tek o değiştirdi. ve bekar hala da...

valla canım hiç sanmıyorum..ailesinden çekiniyor gibime geliyor bu konuda.. onlar ne der falan gibisinden konuşuyor bazı konularda.. inş. değiştirir.. çok sağol

valla canım hiç sanmıyorum..ailesinden çekiniyor gibime geliyor bu konuda.. onlar ne der falan gibisinden konuşuyor bazı konularda.. inş. değiştirir.. çok sağol

canım o sonuçta birey..

benim eşimde en başlarda ailesi konusunda düşünürdü.. ama aşkım iyi ki sen pısırık erkeklerden değilsin çağdaş tek başına kendine güvenen bir yapın var bu yüzden seviyorum seni demiştim.. derken epeyce değişti..
düğünüm nikahım hiçbir konu ne onun ne de benim aile geleneklerimize göre değildi neyi hayal ediyorsak öyle olmuştu..

zamana bırak inşallaah değiştirirsiniz. bir ilk olur belki ailede ama ilklerden korkmasın. yüreklendirici konuş bakalım.

konuya nası gircem die sormuşsun. böyle muhabbetin dibine daldığınızda yani onun neşeli zamanında bu soyadının nerden geldiğini sor.. merak ettim nasıl almışsınız bu soyadını de.. o kadar samimiyet vardır herhalde aranızda.. işte ben de aslında sevmiorum falan derse sen de dersin değiştirmeyi düşünmedinmi falan die.. benim aklıma böle geldi.

Sana somut katkısı olsun diye aklıma şu geldi. Bilmiyorum kelime kökenleri, tabelalardaki yazılar, diller hakkında konuşmayı sever misiniz aranızda, varsa öyle bir merakınız, araya bunu da sıkıştırıver.Ama suçlama aşağılama kızgınlık ve utanma hissettirmeyecek şekilde.Sanki tamamen iki bilim insanının entel dantel etimolojik bir sohbetiymiş gibi . kaydirigubbakcemile3

canim bencede biran önce konus ve degistirin benimde kizlik soyadim cok kötüydü herzaman alay konusu oluyorduk birisi soyadimi sorucak diye ödüm patlardi kizarir bozarirdim evlenince öyle rahatladimki anlatamam malum yurtdisinda yasiyorum konsolosluga gidiyorum pasaport islemi icin orda haliylen soruyorlar kizliksoyadini sesli söylemektense herzaman bir kagida yaziyorum ben onun ceremesini halen cekiyorum sen cocuklarina bunu yapma lütfen biran önce konus nisanlinla sonucunu bizede yaz

Back