• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Erkek Arkadaşımın Soyadı, Ne Olur Akıl Verin..

özellikle ilkokulda böyle şeylerle çok dalga geçyorlar

benim kızlık soyadım boğa ydı beni kudurtuyolardı resmen yaaaaaaa

bence aarkadaşınla bu konuyu konuşmalısın

bende zaten kendimi geçtim,ileride çocuklarımın durumunu düşünüyorum.. evlenmeden önce değişmezse daha hiç değişmez.. de gel gör ki bu konuyu açamıyorum.1 senedir birlikteyiz,hiç konusu geçmedi.şimdi küt diye söylersem çok kırılır gibime geliyo

anaaa kız o ne acayip bi soyad :kedi:
bence ona bi çözüm bulurlar. kimse o soyaddan pek memnun olmaz ..

Kaynana adayın da aynı soyadı kullanıyor değil mi :)
Yani ilk defa sen almayacaksın bu soyadı.
Acaba erkek arkadaşın değiştirmeyi hiç düşündümü.CADIARZU
Çünkü benim ilk okulda bi arkadaşım soyadı danabaş tı değiştirmişlerdi.
Gey soyuna mensup insanlar memnum mu kalmış ki değiştirmeyi düşünmemişler :sm_confused:

valla canım bende onu anlamadım..:sm_confused: illa ki sorun yaşamıştır. kayınvalide ve peder adayım da aynı soyadlı tabi.

Sen sorun etmesen bile ilerde cocukların oldugunda kesınlıkle buyuk sorunlar yasayabılırler çünkü cocuklar cok acımasız oluyorlar, bence erkek arkadasınla bunla ılgılı telaslarını rahatca konusabılirsin hem evlenmeyı dusunuyorsun bunu konusmak sızın ıcın zor olmasa gerek, bence konusup tatlıya baglıyabılrsınız:)))

çok kötü ya..
öyle soyadımı olur.
hakkatten niye rahatsız olupta değiştirmemişler bu zamana kadar.
neyse sen sebep ol bari değişiversinlera.s.

Canım eminim erkek arkadaşında çocukluğunda sorun yaşamıştır. Görmezden gelmekte bu sorunu aşmanın en kolay yolu. Bence o da ileride olacak çocuklarını düşünüyordur. Güvendiğin onun yakın bir arkadaşı varsa onun ağzını arayabilirsin. Tabi ağzının arandığını anlarsa erkek arkadaşına söylemiycek biri olmalı Yoksa sorun çıkabilir niye bana sormadın diye

kendi soyadınızı da kullanın :delphin:
en buyuk derdin bu olsun çok takılma bence
ama nerden çıktı ki ya öyle soyadı akannehir

Canım senin için önemli değil kendi soyadın ile birlikte kullanabilrisin ama gerçekten de çocuklar için büyük problem.Çünkü çocuklar böyle isimler le dalga geçmeye bayılırlar... Eee bu soy ismide çok müsait..Ama bence erkek arkadaşınla konuşabilirsin. ne var ki bunda. hatta şimdiye kadar hiç bu konunun açılmaması da ilginç..yani ben olsam ilk tanıştığımda bile sorardım. soyadından hiç şikayetin yok mu diye.. Bence konuşmalısın..
Çok zor bir olayda değil .Mahkemede bir celsede halledilebilecek bir olay
.

canlarım, kısmetse kışa aile arası tanışma ve söz düşünüyoruz.. ama benim bi sorunum var.. ileride nüfus kağıdıma işlenecek soyadım mafoldumben ilk tanıştığımız zamanlar tesadüfen öğrendim.soyadı
g
e
y senağlama
kimliğini görmüştüm. sırf o yüzden ayrılmayı bile düşündüm..ama sonrada hoşlanma ve aşk başladı. yapamadım.elbette soyadı için ayrılık olmaz. benim sorunum bundan sonrası.. ileri de çok sorun olacak. Allah kısmet ederse çocuklarım olacak,hele erkek çocuğu olunca okulda orda burda arkadaşları dalga geçicek,psikolojisi çöker tamamen. ben bu konuyu hiç açamıyorum,açamam da.. soyadından oda çok hoşnut değil ama bana hiç bi sorun yaşamıyomuş gibi yansıtıyo. bu yaşına kadar değiştirmemiş. bundan sonra da değiştirmez,sanmıyorum.. onu rencide etmek istemiyorum .dile getirirsem benm böyle düşünüdüğümü öğrenince çok kırılır.sorun olur.ben o soyadı almak istemiyorum..hele çocuklarımın o soyadını taşımasını hiç.napıcam yardım edin mafoldumben

bencede tepkin cok normal ,simdi herkez kendi soyadini kulaniyor kibarca kendi soyadini kulanacagini soyle yada nikah muameleleri basladiginda herzaman kendi soyadini kulanacagini dusunuyormuscasina hic caktirma emri vaki yap gitsin yerimseniben,,, vay sen neden benim soyadimi kulanmiyorsun diye sorun cikarirsada kibarca acikla yok! onun icin onemliyse senin icinde onemli oldugunu soyle sen onun soyadini kulanmiyacaksin diye ayrilacaksada cani siterse demelisin , cunku insanlar kendi soyadini kulanmakta ozgurdur daha evlenmeden ozgurlugunu elinden alamaz!!!,
gelelim cocuguna, dogmamis cocuga ilk once don bicmeyin derler bizde hele bir cocuk zamani gelsin ve o zamana kadar zaten aradan zaman gecmis olur o zamanda esine duzgun bir dile anlatirsin bu soyadinin cocugu ne sekil etkileyecegini , olmazsa yeni bir soyadi alirsiniz bana gore cok kolay olur boyle bir soyadi olan birinin istegini hic bir mahkeme geri cevirmez diye dusunuyorum ..
Allah yardimcin olsun guzel kizim.....

Maalesef ki o kadar da kolay olduğunu sanmıyorum bu durumun ben :( Benim de bir arkadaşım vardı. Soyadı Topoğlu :) Özellikle de okulun ilk günlerinde kendini tanıtırken her defasında bir alay, dalga sözkonusu oluyordu. Bir dersane öğretmenimizin soyadı ise, Cinsel. :D Çok popülerdi kendileri. Dersanede tanımayan yoktu adamı. Adam sınıfa girer "Ooooo cinsel geldi" Sınıftan çıkar," Wuuuu cinsel gitti." :) Bir başka öğretmeniminki de, Sülük :D
ış hayatında, sosyal hayatında da sorunlar yaşayabilirsiniz eğer böyle şeylere takılıyorsanız. Özellikle de sen tatlım, alışman zor olabilir. Ama müstakbel eşin şu ana kadar iş hayatında, sosyal hayatında, arkadaş ortamında bir zorluk yaşamamış ki, hala kullanıyor soyadını. Belki de düşündüğün kadar zor değildir ne dersin? :) Bence de bu konuyu sevgiline açmalısın fakat ailesi nasıl karşılar bilemiyorum.

bennimde basimdan sole komik bir olay gemisti aklima geldi:))
ogluma hamileyken oglumun ismini mert koymak istemistim ama fransizcada mert'in ne demek oldugunu bilmiyordum bizim bulundugumuz yerde fransizca konusuyor tabi :)) dedim ben oglumun ismini mert koyacagimzemuszemus,,, esim ve kizlarimmm neeee annee sakinn haa cocugun hayatini mahvetmekmi sitiyorsun :bbo:, nedenmis o dedim:1shok: megersem mert fransizcada b..k , ( pislik ) anlamina geliyormus dusune biliyormusunuz :roflol:

kendi soyadını kullan dicemde çocukların için bi çözüm bilmiyorum senin durumunda olmak gerçekten zor

sırf bu yüzden ayrılmayı düşünebildiğine göre ilerde cocuklarınızın psikolojisi bozulmucak bile olsa senin etkinle bozulur bence:kahve:

biraz garip geliyo kulağa
daha kötüleride var ama o yüzden için rahat olsun

erkek arkadaşın bu yaşına kadar şikayet etmemiş, değişitrmemiş.
belki evlendikten sonra değiştirebilirsiniz.
benim dayımın soyadı "çıkın" dı.
yurtdışında temasları olduğu için problem yaşamıştı.
üstelik çok komik, dayımı sunarlarken "mr. çıkın in turkey"( hindiden, bay tavuk gibi bişey:bbo:) diyorlarmış ve herkes gülüyormuş.
sonra dedemden izin alarak değiştirdiler.
siz de böyle bişey yapabilirsiniz.

Madem erkek arkadaşınla ciddi düşünüyorsun,o zaman bu sorununu dile getirmelisin bence,sen kendi soyadını kullanıp kurtulabilirsin ama çocuklar ne olacak? Senin yerinde olsam durumu anlatıp değiştirmesini isterdim mutlaka.

Back