Erkek arkadaşımın işsizlik sıkıntısı

Aile

Ee versin o halde şimdi .

Aile

Evlenince istersem dükkan benim olur diyor ahaha ya öyle iş mi olur o annesinin neticede annesi yine onunmuş gibi davranacak birlikte çalışıyorlarmış gibi. Bende dedim ki o zaman 2. Şubeyi açsınlar sana o da senin olsun biraz çalış bakalım çalışıyor mu ne getiriyor vs bakalım biraz dedim. Şuan gündemimiz o

Aile

Neticede bu çocuk yıllardır size çalışıyor ve siz sadece harçlık veriyorsunuz. O çalışmanın emeği verilseydi o paraları biriktirseydim şimdi baya bir birikimi olmuş olurdu. Mesela şuanki işte 6 ay çalışcak aylık 3800 alması gerekiyor diğer işçiler o kadar alıyor ama babası ona sadece bin lira veriyor. Benim m için biriktiriyorlar neticede diyor. Madem yıllardır öyle x baya bir birikmesi lazımdı bir iş kursunlar bari. Bedelliyi almıyorlar, askere gidersem orda bana para lazım olur onun için de biraz çalışıp para biriktirmek lazım diyor. Bari onu ailen versin diyorum yok dşyor. Çıldırıyorum resmen hiçbir şeye anlam veremiyorum

Adam 2 üniversite bitirmiş ayrıca 2 alakasız işe de hakim. Bence bu adam düz memur olmasın yazık. Memur maaşı ne ki, bir evin perdesi bir aylık memur maaşından fazla.

Hayatı kurtarmak=memur olmak
Olmadığını özel sektörde anladım.
Hele ki şuan ki Türkiye şartlarında..
Her okuyan memur olacak diye bişey yok.
rızkı veren Allah'tır ve emin olun sevdiği bir alanda emek vererek çalışınca karşılığı da alınıyor..
Ticaretle ya da özel sektörün bir alanıyla uğraşıp memurluğa burun kiviran çok.yani demek istediğim memur olacak diye bişey yok.memur olmadı diye herşey kötü olacak diye de birşey de yok.
Ha illa kariyer diyorsaniz tahmin ettiğim bölümlerden(İİBF) mezunsa sigortacılık,mali musavirlik, gümrük müşavirliği,sigorta tescil uzmanligi vs gibi alanlarda ilerleyebilir.
Şahsen bir mali müşavir stajyeri olarak ben iyi ki memur olmamısım diyorum.ozel sektörden mi yoksa meslekten mi bilmiyorum ama benim ufkumu çok açtı.
Zamaninda sadece memurluğa endekslenerek çok sığ düşündüğümü anladım.

Doğru, haklısınız. Benim de illa memurluk olmalı gibi bir kafam yok. Düzenli bir iş olsun yeter, kendi yolunu çizmiş olsun yeterli. Bir babayla bir anneyle bazen işsiz olması kötü bir durum sadece. Sizce perde dükkanı açmak nasıl bir fikir istanbulda?

adamın annesi babası değilsin karısı değilsin. sana ne ne yaparsa yapsın bırak. ne düşünüyorsun.

karısı bile olsan kendi bilir her koyun kendi bacağından asılır.

sen kendi yoluna bak kendi hedeflerini küçültme kariyerine asıl. sevgiline de fazla bağlanma tavsiyem şartlar değişir kimler gelir kimler gider.

Ne demek bana ne? Gelecek düşündüğüm ve değer verdiğim biri için endişelenmem saçma mı? Onunla evlenmesem bile ona verdiğim değerden ötürü bile endişe duyar ve kafama takarım ben. Ona bağlı değilim ve kendi ayaklarım üzerinde duruyorum zaten o konuda sorun yok.

kadınlar gereksiz yere erkeğin kaba tabirle donunu topluyor bana göre. ben de yaptım aynı hatayı.

birini alıp düzeltemezsin. istediğin gibi biri değilse bırakır istediğin gibi birini bulursun. hayatın kanunu bu.

yoksa adamı düzelteyim derken ya harap olursun ya da adam düzelince seni beğenmez. o yüzden çok kasma. sen kendine kendi işine odaklan. erkek arkadaşın herşeyi görebilecek yaşta.

Düşünüyorsa subay ve polis alımlarına başvursun. 60-65 kpss puanı yetiyor diye biliyorum.
Yakın zamanda bekçi alımları başladı. Bunlar değerlendirilebilir .

Birincisi başlıkta yazdığı gibi bir işsizlik sıkıntısı yok kendin diyorsun çalışıyor Vs diye ayrıca ailenin tutumunu eleştirmen en saçması
Senin erkek arkadaşın ulan ben evlenmeyecek miyim bu maaşla nasıl geçiniriz demiyorsa düşünmüyorsa kimse de bunu düşünmez gayet doğal bi durum yani. Kpss ayrıca tek başına bir başarı işi değil yani 85 ile atanamayan arkadaşım var biraz da şans işi üstelik dershane ayrı bir masraf belki erkek arkadaşın kimseye minnet etmek istemiyor ve durumu el vermiyor gitmeye ne belli? Ailenin daireleri olması neyi değiştirir? Üstelik siz şuan memur olmak üzere iken sevgilinize sürekli kpss bilmem ne diye bastırmanız psikolojik olarak onda ters etki de yapıyor olabilir bence akışına bırakın

Bilmiyorum bizde ailelerimiz üstümüzde çok durur okul iş konusunda o yüzden karşı taraf bana tuhaf geliyordur bilemedim şimdi. Dershaneye gitmesi şart değil zaten akıllı bir çocuk, evde çalışarakta çok yüksek alabilecek kapasitede, sadece vakit lazım. İş dışında da sürekli ona iş çıkarıyorlar evin el i ayağı gibi, yani ders e bakcak hiç vakti yok. O ailesine düşkün olduğu için kırmak üzmek istemiyor ne derlerse yapayım modunda. Yoksa bu şekilde evlenmeyeceğini o da söylüyor. Halledeceğim diyor ama bir yerden artık kendisi için başlaması lazım, haliyle dert etmem sizcede normal değil mi? Benim de çevrem psikolojik baskı yapıyor artık 3 senedir aileler biliyor yani. Bu çocuk ne ders çalışıyor ne iş arıyor Bi hedefi bir şeyi yok mu diyorlar öyle mi sürecek diyorlar. Benim de canım sıkılıyor tabi ki. Bak sen çabaladım bir yere vardın, o neden çabalamıyor diyorlar. Ben artık cevap veremiyorum. Çünkü ben suçu erkek arkadaşında görmüyorum, görsem bir dakika durmam. Ama ne kadar çabaladığınıvgörüyorum, ama ailesinin ona yüklediği sorumluluklardan ancak bu kadar oluyor. Geçen sene o şekilde 81 aldı kpss den. Düzgün çalışmış olsaydı belki atanmıştır. Ya da başka iş başvuruları görüşmeleri sınavlar va uğraşmış olsaydı o benden çok daha başarılı benden başarmış olurdu. Ben nasıl babama çalışmıyorum diyim diyor, nasıl harçlık alayım yattığım yerden diyor

Nasıl geçineceğiz diye elbette söylüyordur. Karşı taraf öyle görüp öyle yaşadığı için sanıyorlar ki bu şekilde de 3vl3n3biliriz şuanki Bi çalışıp Bi çalışmamasıyla da evlenip geçiniriz sanıyorlar. Ama ben öyle bir geçinme istemiyorum, ben zorluk çekmek istemiyorum, ben gezmekte istiyorum yiyip içmekte istiyorum bu, yaşıma kadar bunun için çabaladım. Zengin biriyle evleneyim bunları yapayım da demedim. Kendim de bir yere geleyim karşı tarafta aynı şekilde, rahat şekilde yaşayalım diye bu yaşıma kadar çabaladım. Ama karşı taraf böyle görmüş hayat tarzları mı bu bilmiyorum onlarda okumak, atanmak, iyi işler için çabalayıp yükselmek olayları yok. Böyle çalışmışlar herkes öyle geçinecek sanıyorlar. Bi çocuk Bi ordan bir burdan çalışarakta evlenebilir diye düşünüyorlar

Canım bak endişelenmen dert etmen tabiki de çok normal benim ona asla bir yorumum yok zaten ama senin ailen üstüne bu kadar düşüyor diye herkesten bunu beklemen yanlış ailenin suçluluk yüzdesi %30 ise sevgilinin %70 onda suç bulmuyorum demen çok enteresan bence sevgilin düşünüyorsa da gerektiği kadar düşünmüyor ne bu işin sonunu ne de bu hayatta nerede var olacağım Vs diye

memuriyet dışındaki bir işi neden işten saymıyorsunuz?
kendi aile işleri var işte , kafanızı anlamadım pek.
ayrıca sizde memur olamamışsınız ki kesin, sadece mülakat iyi geçmiş.
eğer olmazsa diye b planınız var mı sizin sadece sevgiliniz olan birine bile bu kadar karışırken?

Erkek arkadaşının ailesi kadar erkek arkadaşında da suç var bu konuda. Sonuçta niyetiniz ciddi, devamlı bir iş olsun, saati belli olsun, sigortası belli olsun herkes ister. Ama ailesi, dükkanlarının onlara verdiği güvenle işi var ki oğlumun diyebiliyor. Onların açısından bakarsak, benim de dükkanlarım olsa çocuğum gelsin başında dursun isterim ama harçlıkla vs ile değil sağlam bi zemin hazırlardım onun için. Ailesinin suçu burda. Onların düşüncesi zannımca zaten dükkanımız var sırtı yere gelmezdir.

Erkek arkadaşın da böyle düşünüyo olabilir. Ben sıkıntıya düşersem, hiç iş bulamazsam zaten dükkanımız var. Evet bi yere kadar haklı ama maalesef günümüz şartlarında harçlıkla bir yol alınamıyor. Bjna da tepki göstermesi, bakın ben bi yola giricem ev kurucam düzen oturtucam harçlıkla bi yere varamam deyip kendi yoluna çizmek istemesi konusunda karşı durması gerekiyo ailesine.

Ama anladığım kadarıyla ailesinin yanında çalışması onun da işine geliyo. Bence çok zorlamayın, bunları sizin anlatmanızdan çok ona dank etmesi gerekli. Siz ne kadar çok anlatırsanız o kadar çok geri teper.

Bu çocuk yıllardır bilek gücü ile çalışmış. bundan sonra ona KPSS çalıştıramazsın. Ayrıca, merkezi atamalar için 85-90 puan alması çok zor. Boşuna umutlanmayın.

Kanaatimce ailecek çalışıyorlar ve hesaplar ortak. Doğru mudur? Belli ki çalışmayı ve para biriktirmeyi de seviyorlar.

Şimdi tabi senin memurluk olunca seni bir düşünce almış: Acaba ben memur o asgari ücret mutlu olabilecek miyiz diye?

Çok haklısın bunu düşünmekte de...

Bu tarz ilişkiler genellikle pek mutlu sonla bitmiyor...

Benim sevgilim de aynı şekildeydi.
Aile işinde , orda burda geçti bir yılı.
Sonra yüksek lisans için başvuru yaptı , ailesinden uzak bi şehirde yüksek lisans yaptı . Aynı zamanda da sınavlara hazırlandı
Kpss 90 aldı , çok şükür .
Aileden uzaklaşmadan sizin istediğiniz şekilde olamaz , olmadı , kendimizden biliyoruz :)
Ben çözümü yüksek lisansta buldum . Siz de deneyin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…