Erkek arkadaşımın işsizlik sıkıntısı

KPSS ye çalışıp girdi, yeterli puan alamaZsa ya da bir yere yerleşemezse ne olacak ? İyi niyetinizi anlıyorum ama insanların kendi hayatları ile ilgili kararlara bu kadar baskı yapmanız yanlış. Yukarıda dediğim gibi olursa be olacak. Çalışmadığı için para da kazanamayacak ve bu yüzden daha da psikolojisi bozulacak

ama ben de o yasta evde bir yil calisayim da anne babamdan gecineyim diyemezdim ya,
o yuzden bu isteginiz bana olmaz gibi geldi.

duzgun bir isi bir geliri olsun isteginizde suphesiz haklisiniz.

özel sektörde alacağı asgari ücretten fazlası geçiyorsa eline neden ailesiyle çalışmasın. bence siz sevgilinizi kendinizn ve ailenizin kalıbına sokmaya çalışıyorsunuz.
kafası çalışan herkes memur olmak zorunda değil. ticaret keyif veriyor olabilir.

Perde dükkanı açarsa daha mı iyi olur sizce?

Birincisi erkek arkadaşın işsiz değil
Ayrıca perde dükkanı açanlar, esnaflar işsiz mi oluyor:)
Yani erkek arkadaşının hayatına bu denli karışman çok saçma, o hangi işi yapmak isterse onu yapar
Her eve kapanıp 1 sene çalışan memur olmuyor sonuçta, sanki bir sene çalışınca iş garanti gibi konuşuyorsunuz.

Ailesine soz geciremiyor mu. Aklini basina alip calismasi lazim. İki tane univ. Bitirmis. Okumayaydi daha iyiydi ozaman. Ne farketti böyle. Sizin demenizle olmaz o, kendi dusunup dogruyu bulacak. Kendisini dusunsun biraz. Ailesi de adam tutsun isleri yaptiracak. Ne aileler var ya. Ev isi yapsak annem babam kizar elimizden alirdi birak is sonra ögrenilir okumak herzaman olmaz diye. Bunlari okudukca sükrediyorum.

Şu an yaptığı işleri 1 sene sonra da kaldığı yerden yapabilir ama.

ama ben de o yasta evde bir yil calisayim da anne babamdan gecineyim diyemezdim ya,
o yuzden bu isteginiz bana olmaz gibi geldi.

duzgun bir isi bir geliri olsun isteginizde suphesiz haklisiniz.
Günü kurtarmak mı, yoksa tüm bir hayatını kurtarmak mı mantıklı? 1 sene kimse yoksulluk çekmez

Hayır illa memur olsun demiyorum. Fakat şuan düzenli bir iş yok mesela şu an bir iş tuttular 6 ay çalışcak ve bitecek. Sonra yeni bir iş tutana kadar işsiz oturacak belki 3 ay belki 5 ay. Bu şekilde olur mu sizce? Kendi de istemiyor bu iş i yapmak sadece babasına yardımcı olmak adına çocukluğundan beri yardım ediyor sadece bu kadar

İlla memur olsun demiyorum, perde dükkanı açsan da destekçinim diyorum başka iş yapsan da. Yeterki düzenli kendisine ait bir iş i olsun. O dükkan annesinin x diğer iş ise babasının. Bazen babasıyla bazen annesiyle çalışıyor, benim kabul etmediğim durum bu. Kendine ait bir iş i yok ben göremiyorum.

Benim ailemde sizinki gibi o yüzden tuhafıma geldi. Bazı arkadaşlar normal karşılıyor ama sanırım tamamen yetişme biçimine bağlı. Ben kaç yaşıma gelmişken bile annem benden bir bardak su istemezdi sırf bir yere tutunalım sırf hayatımızı kurtaralım diye. Diğer ailelerin çocuklarına tanıdıkları şansı anlayışı erkek arkadaşıma da tanınsaydı çokvçok iyi yerlere gelebilecek kapasitede olduğu için biraz üzüldüm duruma. Yoksa kime3nin hayatına zorla karışacak halim yok. Onun ailesinin de doğrusu bu demek ki çünkü kötü insanlar değiller, eminim onlarda çocuklarına çok düşkünler çok seviyorlar. Ama ne bileyim işte tuhaf geliyor bana üzülüyorum

Günü kurtarmak mı, yoksa tüm bir hayatını kurtarmak mı mantıklı? 1 sene kimse yoksulluk çekmez

bu sizin bakis aciniz,
gunu kurtarmak onemlidir bana sorarsaniz.

1 sene yoksulluk cekmekten bahsetmiyoruz aslinda, 1 sene boyunca 26 yasindaki bir kisinin anasindan babasindan gecinmesinden bahsediyoruz,
benim tercihim olmazdi, o yuzden erkek arkadasinizi anliyorum.

sanki el ile çalışıyor ana babası, sahi size ne?
daha sadece erkek arkadaşınız ne bu ?
memuriyetiniz bile kesin değil sizinde siz bi kendinizi kurtarmaya baksanız önce

Geçinmek dediğiniz nedir ki Allah aşkına para vermeseler bile doğru dürüst olur, sadece ailesine 1 sene katkısı olmicak maddi olarak o kadar. Millet kaç yaşına kadar çocuğuna bakıyor özel okullarda yurt doşlarında. Sizi haksız buluyorum gerçekten

sanki el ile çalışıyor ana babası, sahi size ne?
daha sadece erkek arkadaşınız ne bu ?
memuriyetiniz bile kesin değil sizinde siz bi kendinizi kurtarmaya baksanız önce
Ne demek bana ne? Evlenmeyi düşündüğüm ve tüm ailemin bildiği birinden bahsediyorum, dış kapının mandalından bahsetmiyorum. Benim işim hazır bu olmazsa bile banka sınavını da kazandım ikisinden birine kendim karar verip gireceğim. Ben bencil değilim sadece kendimi düşünmüyorum o çocuğa değer veriyorum, ve evlenmicke bile olsam onun hayatı için endişe ediyor ve iyi şeyler istiyorum onun için. Bilir misiniz bu duyguları bilmiyorum ama cidden bazen saçmalıyorsunuz

Kafanız sadece memurluk iyi odaklı ama adamların iki dükkanı var gayet işleri var yani bilmem farkında mısınız komik kafalar ya
Henüz bir işi olmayan sizsiniz kendinize gelin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…