- 28 Ağustos 2019
- 2.051
- 2.139
Arkadaşlar merhaba. Şu aralar işsizlik biliyorum birçok insanın sıkıntısı.
Ben de işsizdim şimdiye kadar memurluk için mğlakata girdim olumlu geçti, bi sorun çıkmazsa ben memur olacağım sonunda. Geriye erkek arkadaşım kaldı, o 25 ben 26 yaşındayım bu arada. O da 2 ünv mezunu ama 2 bölümünden de atama yok, özel sektörde asgari ücretten fazla ücret veren yok. İstanbulda o ücretler ile geçinmek çok zor.
Asıl sorunum da şu erkek arkadaşım çocukluğundan beri öyle ya da böyle çalışıyor hep çalışmış liseye giderken de sınava hazırlanırken de ünv okurken de hep hem çalıştı hem okudu. Tamam bu güzel bir şey ona lafım yok. Ama artık kpss çalışması lazım kendi bölümünde alım olmasa bile merkezi atamalar için. Adliye, kyk, ptt, banka gibi alımlar için kpss ye çalışması lazım onların sınavlarına çalışması lazım. Ama bunları kazanabilmek için ciddi emekler gerekiyor sizde biliyorsunuz.
Bari bu sene bir yerde çalışma, dershaneye falan git ya da evde çalış emek ver kpss ya da diğer alımların sınavları için elinden geleni yap artık hayatın için emek ver dedim. Hayır çalışmam lazım diyor. Bazen annesiyle bazen babasıyla çalışıyor ama sabah başlıyor akşama kadar geç saatlere kadar sürekli işi var sürekli çalışıyor, kpss ye de çalışırım dşyor ama çok yorgun oluyor öyle 1 saat çalışmayla kimse bir yere varamaz ki.
Bu güne kadar zaten kendi hayatına bakmadın sınava hazırlanırken çalışmayıp sadece ders çalışsaydı daha iyi bölümlere gidebilirdi. Geçmiş geçti bari şimdiye bak diyorum. Bildiğim kadarıyla ve onun söylemlerine göre gayet maddi durumları kötü değil anneside babasıda çalışıyor 3ten fazla daireleri var, 2 kardeşler zaten. Sabah 8den akşam 8 9 a kadar kimi zaman çalışıyor ama sadece harçlık alıyor belli bir maaşta almıyor. Bari Bu sene sadece kendi hayatın için çabala diyorum olmaz ki dşyor.
Arkadaşlar ben mi yanlış düşünüyorum, benim ailem 30 yaşındaki abime bile diyor ki çalışma seni dershaneye yazdıralım sadece dersini çalış kalıcı güzel bir işin olsun hayatını kurtar diyor. Hepinizin ailesi öyle değil mi? Neden onun ailesi bunu düşünmüyor. Bu çocuk ne olcsk hep öyle mi kalcak Bi anneyle Bi babayla mı çalışcak demiyorlar mı? Bizi de herkes biliyor aileler tanışıyor. Daha önce ikimizin de iyi bir işini olmasını bekliyorduk şimdi benim oldu, artık ailem de söylenmeye başlayacak. İnsanlar mı çok rahat anlamıyorum. Belki kendi ailelerindekiler o şekilde evleniyor dur onlarda normal bir durumdur o şekilde çalışarak evlenmek normal geliyordur. Ama o eski dönemde kaldı. Geçim o kadar zor iken her şey garanti altında olmadan evlenmek imkansız. Ailelerinde okuyan oranı düşük yani küçükler okuyor ama 30nyaş üstü hep ticaret, dükkan, inşaat vs gibi işler ile uğraşıyor, o yüzden mi eğitime sınava önem vermiyorlar anlamış değilim. Benim ailemin yıllardır dilinde tüy bitti okuyun demekten atanın demekten. Gerekirse aç kalırlar yine de siz ders çalışın yeterli hayatınızı kurun derler.
Çok uzun oldu kusura bakmayın, ne yapmam lazım? Aynı durumda olan var mı? Bu arada erkek arkadaşım tembel vs değil bahsettiğim gibi hep çalışmış yine çalışır, ama ben istiyorum ki biraz kendi için, çabalasın da iyi bir iş i olsun. Ders konusunda da çok zeki ve başarılı o yüzden emek verirse çok çok iyi yerlere gelebilecek biri iken böyle heba olması da zoruma gidiyor açıkçası. Aynı durumları yaşayanlar var mı nasıl bir yol izlediniz mutlu sonlar yaşadınız mı? Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim
KPSS ye çalışıp girdi, yeterli puan alamaZsa ya da bir yere yerleşemezse ne olacak ? İyi niyetinizi anlıyorum ama insanların kendi hayatları ile ilgili kararlara bu kadar baskı yapmanız yanlış. Yukarıda dediğim gibi olursa be olacak. Çalışmadığı için para da kazanamayacak ve bu yüzden daha da psikolojisi bozulacak