Evet ayrılmalısınız. Yol arkadaşınız daha yolun başında satmış sizi.
Bana çok hakaret ettiler, ezdiler.
Erkek arkadaşım ailesinin lafıyla hareket ediyor, maddi yardımda bulunacakları için onların ağzına bakıyor
Ben ve ailemin ne düşündüğünü önemsemiyor
Hayatımızı birleştireceğimiz güne bile ailesi karar veriyor, onların söylediği tarih olmazsa evlenemiyoruz
....
Bakın ben bırak kendime, aileme asla reva görmem bunları. Çok seviyorum diyorsunuz ama çok sevmek, saygı görmek-göstermek yanında hiç bir şey. Saygı, anlayış, düşünceli olmak yoksa boşanmak için evleniliyordur. Elalem ne der tuzağına düşerseniz ömür boyu bu insanların nazını kaprisini çekersiniz, eşiniz bir güzel ezer ve ezdirir sizi. Ailenizi bile yok sayarlar.
Son olarak; halkımız ne zaman kavrayacak merak ediyorum, kırkı çıkmak vs bunların dinde yeri yok hepsi şaman adeti geleneği.
Ölen bir Müslümanın usûlüne göre yıkanıp kefenlenmesi ve cenaze namazının kılınarak defnedilmesi farzdır. Bunun dışında yapılması gereken yedinci, kırkıncı ve elli ikinci gün merasimi veya duası gibi zaman ve şekle bağlanmış bir görev yoktur. Bunların hiçbir dinî dayanağı da bulunmamaktadır. Bu itibarla söz konusu günlerde ölüye yönelik merasimler düzenlenmesi bid’attır; “Her bid’at da dalalettir.”