Erkek arkadaşımın ailesi nişanımızı ertelemek istiyor

E onlar istiyor diye her şey ertelenecek m? Bu kardeşin neden bu kadar sözü geçiyor evde? Biraz erkek arkadaşınında sesi çıksa, hazırlıklar her şey tamam en azından söz yapalım dese kimse bir şey diyemez zaten bence.
Ağzını bıçak açmıyor ben de onlara gitmediğim için konu konuşulmuyor

Ben de bunu anlatamıyorum niyeyse bu gece forumda herkes erkek tarafı gibi savunuyor onları sırf ayrılmalı mıyım yazdım diye
Evet ayrılmalısınız. Yol arkadaşınız daha yolun başında satmış sizi.

Bana çok hakaret ettiler, ezdiler.
Erkek arkadaşım ailesinin lafıyla hareket ediyor, maddi yardımda bulunacakları için onların ağzına bakıyor
Ben ve ailemin ne düşündüğünü önemsemiyor
Hayatımızı birleştireceğimiz güne bile ailesi karar veriyor, onların söylediği tarih olmazsa evlenemiyoruz
....
Bakın ben bırak kendime, aileme asla reva görmem bunları. Çok seviyorum diyorsunuz ama çok sevmek, saygı görmek-göstermek yanında hiç bir şey. Saygı, anlayış, düşünceli olmak yoksa boşanmak için evleniliyordur. Elalem ne der tuzağına düşerseniz ömür boyu bu insanların nazını kaprisini çekersiniz, eşiniz bir güzel ezer ve ezdirir sizi. Ailenizi bile yok sayarlar.

Son olarak; halkımız ne zaman kavrayacak merak ediyorum, kırkı çıkmak vs bunların dinde yeri yok hepsi şaman adeti geleneği.
Ölen bir Müslümanın usûlüne göre yıkanıp kefenlenmesi ve cenaze namazının kılınarak defnedilmesi farzdır. Bunun dışında yapılması gereken yedinci, kırkıncı ve elli ikinci gün merasimi veya duası gibi zaman ve şekle bağlanmış bir görev yoktur. Bunların hiçbir dinî dayanağı da bulunmamaktadır. Bu itibarla söz konusu günlerde ölüye yönelik merasimler düzenlenmesi bid’attır; “Her bid’at da dalalettir.”

önceden herşeyi hazırlamışsınız ciddi bir sağlık sorunu ,ölüm vs yok sadece çocuğun kırkı için iptal edilmez
getirmeyiversinler çocuğu da baksın görümceniz evde
anlamadıgım şey siz bu organizasyonu vs ayarlarken görümcenizin,karşı tarafın haberi yok muydu da son anda bebeği bahane ettiler ? Bebeğin de ne zaman doğacağı belli sonuçta

Ben kendimi yerlerine koyup düşündüğümde kimsenin benim için böyle bir işini ertelemesini kesinlikle istemezdim sonuçta 2 saatlik bir iş bu bebek olmadan da olur ufak bir yerde yaşıyoruz ve zaten iş babamın kulağına gidecek kadar ilerlediği için ve kendimizi hazır hissettiğimiz için yapalım dedik ve annesi babası da söylediğim zaman için bize uyar dediler ona göre ayarladık her şeyimizi niye o zaman her şeyi yaptıktan sonra kardeşi ortalığı ayağa kaldırıp yapamaz edemezler diyor siz kardeşinize gidil ben doğum yapıcam git başka bir zaman yap diye söyler misiniz
Dememe gerek kalacagini sanmiyorum. Atli kovalamiyor bir iki ay sonrasinda da yapilabilecek bir sey. Ya da bir iki ay oncesi. Sizin olayinizda sebebin bebek olmadigi acik ama sizin de bu konudaki dusunceniz cok kendiniz odakli. Dunya sizin etrafinizda donmuyor. Insanlarin aileleri de bir yere kadar onemli. Bebek olmadan tabi olur ama o zaman bebegin annesi de olamayabilir ve insanlar kardesiyle mutlu gununu paylasmayacaksa kimse paylasacak? Elalem icin evlenilmiyor o zaman nisani da es gecin direk nikah gunu alin olsun bitsin. Siz bence sorunu gorumceye atip rahatlama pesindesiniz ama malesef sizin sorununuz mustakbel nisanliniz. Insallah isler yoluna girer ne diyelim.

Dememe gerek kalacagini sanmiyorum. Atli kovalamiyor bir iki ay sonrasinda da yapilabilecek bir sey. Ya da bir iki ay oncesi. Sizin olayinizda sebebin bebek olmadigi acik ama sizin de bu konudaki dusunceniz cok kendiniz odakli. Dunya sizin etrafinizda donmuyor. Insanlarin aileleri de bir yere kadar onemli. Bebek olmadan tabi olur ama o zaman bebegin annesi de olamayabilir ve insanlar kardesiyle mutlu gununu paylasmayacaksa kimse paylasacak? Elalem icin evlenilmiyor o zaman nisani da es gecin direk nikah gunu alin olsun bitsin. Siz bence sorunu gorumceye atip rahatlama pesindesiniz ama malesef sizin sorununuz mustakbel nisanliniz. Insallah isler yoluna girer ne diyelim.
Ortada görümce yok görümceyi nereden çıkardınız bence tekrar okuyun

Ben kendimi yerlerine koyup düşündüğümde kimsenin benim için böyle bir işini ertelemesini kesinlikle istemezdim sonuçta 2 saatlik bir iş bu bebek olmadan da olur ufak bir yerde yaşıyoruz ve zaten iş babamın kulağına gidecek kadar ilerlediği için ve kendimizi hazır hissettiğimiz için yapalım dedik ve annesi babası da söylediğim zaman için bize uyar dediler ona göre ayarladık her şeyimizi niye o zaman her şeyi yaptıktan sonra kardeşi ortalığı ayağa kaldırıp yapamaz edemezler diyor siz kardeşinize gidil ben doğum yapıcam git başka bir zaman yap diye söyler misiniz
Evet ben söylerim. Kusura bakmayın da kardeşi de nişana katılsın bi zahmet yani onu da siz tayin etmeyin isterseniz. Ben de nişanımı kardeşimin bebeğine (YEĞENİME) göre birkaç gün veya hafta öteleyebilirim. Şu an hamileyim kardeşim doğum zamanımda ya da bebeğin/benim 40 çıkmadan nişanlanmak istese başka gün mü bulamadın derim çok net. Aşırı bencilce düşünüyosunuz, şimdiden aile içi her şeye karışma haddini kendinizde bulmanız ve bu kadar yüz göz olmanız çok garip. Ha bide söylemeden geçemicem, sizi sevmiyo olabilirler dümdüz sevilmiyo olabilirsiniz yani her sizi sevmeyen de sizi kıskanmıyor çıkın şu bizi kıskanıyolar çekemiyolar da o yüzden böyle yapıyolar kafasından

Evet ben söylerim. Kusura bakmayın da kardeşi de nişana katılsın bi zahmet yani onu da siz tayin etmeyin isterseniz. Ben de nişanımı kardeşimin bebeğine (YEĞENİME) göre birkaç gün veya hafta öteleyebilirim. Şu an hamileyim kardeşim doğum zamanımda ya da bebeğin/benim 40 çıkmadan nişanlanmak istese başka gün mü bulamadın derim çok net. Aşırı bencilce düşünüyosunuz, şimdiden aile içi her şeye karışma haddini kendinizde bulmanız ve bu kadar yüz göz olmanız çok garip. Ha bide söylemeden geçemicem, sizi sevmiyo olabilirler dümdüz sevilmiyo olabilirsiniz yani her sizi sevmeyen de sizi kıskanmıyor çıkın şu bizi kıskanıyolar çekemiyolar da o yüzden böyle yapıyolar kafasından
Başkasının hayatını siz yönetemezsiniz sizin değil kardeşinizin özel günü oluyor bu daha bencilce kıskandıklarını da söyleyen bizzat erkek arkadaşımın annesi ben kendi kendime uydurmuyorum gidip ona (annesine) kendi ağızlarıyla siz şimdi onları elde tutar bizi görme bile görmezsiniz altın takmazsın çocuğuma diye sürekli darlayan ta kendileri

Ay her neyse erkek kardesinin cocuguymus ne fark ediyor o zaman nisanlinizin yegeni olmayip dis kapinin mandali mi oluyor?
evet ya gerçekten ben mi anlatamıyorum yeter yazdığıma pişman ettiniz gerçekten ne kadar acımasızsınız benim psikolojimi ailecek yerle bir ettiler derdimi dökecek kimsem yok dedim yazdım sanki ben çocuğu geri basacam karnına öyle bir amacım yok ortada apaçık bir bahane var amaçları farklı para bekliyorlar aileden

Son olarak; halkımız ne zaman kavrayacak merak ediyorum, kırkı çıkmak vs bunların dinde yeri yok hepsi şaman adeti geleneği.
Ölen bir Müslümanın usûlüne göre yıkanıp kefenlenmesi ve cenaze namazının kılınarak defnedilmesi farzdır. Bunun dışında yapılması gereken yedinci, kırkıncı ve elli ikinci gün merasimi veya duası gibi zaman ve şekle bağlanmış bir görev yoktur. Bunların hiçbir dinî dayanağı da bulunmamaktadır. Bu itibarla söz konusu günlerde ölüye yönelik merasimler düzenlenmesi bid’attır; “Her bid’at da dalalettir.”
ee iyi de dinde söz mü var?
fotograf mı var organizasyon mu var onu geçtim zaten hepsinden önce
dinde kız isteme mi var kahve mi var?

bunların hepsi eski ya da yeni adet
kimse dinin gereği olarak yapmıyor ki zaten.

Başkasının hayatını siz yönetemezsiniz sizin değil kardeşinizin özel günü oluyor bu daha bencilce kıskandıklarını da söyleyen bizzat erkek arkadaşımın annesi ben kendi kendime uydurmuyorum gidip ona (annesine) kendi ağızlarıyla siz şimdi onları elde tutar bizi görme bile görmezsiniz altın takmazsın çocuğuma diye sürekli darlayan ta kendileri
Ay dünya sizin etrafınızda dönmüyo ya bebekle gelmek zorunda değiller bize mi sordular çocuğu yaparken yorumlarınız aşırı çirkin. Ayrıca kardeşimin özel gününde yanında olamicaksam ne zaman olcam?? Allah o aileye sabır versin şimdiden zira asla orta yolu bulmak gibi bi tavrınız yok ben ben ben diyosunuz başka da bişey demiyosunuz

evet ya gerçekten ben mi anlatamıyorum yeter yazdığıma pişman ettiniz gerçekten ne kadar acımasızsınız benim psikolojimi ailecek yerle bir ettiler derdimi dökecek kimsem yok dedim yazdım sanki ben çocuğu geri basacam karnına öyle bir amacım yok ortada apaçık bir bahane var amaçları farklı para bekliyorlar aileden
ee biz ne diyoruz bahane diyoruz zaten de siz de malesef evlerden ırak bir bencillik potansiyeli tasiyorsunuz yani sorunlar tamamen tek tarafli degil diye dusunup ben bu konudan cikiyorum. Bebekler benim icin hassas cizgi, cok klise olacak ama bir gun anne olursaniz anlarsiniz. Siz ailenize soyleyin bu sorunu onlar cozsun.

iyi de görümce şimdi doğurmuyormuş hala hamile

Evet neden öne çekelim diyen yok hamile iken😃 bide 1 yıl atıyorlar milletin keyfini bekle. Alt tarafı 1 gün nişan merasimi var. Gürültülü ortamlarda bebeğin işi ne ? Kalabalık birde hiç tasvip etmiyorum getirecekse.

1 yaşına girince de 1 yaş partisi var derler. 4,5 yaşına gelince okula başlama partisi diye devam eder. Yeni nesil instagram anneleri parti yapmak için yer arıyor zaten.1,2 hafta ertelenir bu normal de 1 sene ertelemek ne demek ya? Açıkça istemeyip bahane olarak kullanıyorlar, iş nişanlınızda bitiyor.

Çevre akrabaları hep bizi görmek istiyor evlerine çağırıyor ve sürekli olarak istemediğimiz halde bohça yapmaya çalışıyorlar onlarda bu şekilde yapılmadığı için biz her şeyimizi kendimiz yaptık sizin gibi kimseye el açmadık demişler

Kardeşi benim için siz hiç yakışmıyorlar o kız ona nasıl baktı yakında bırakır onu h seviyor gibi durmuyorlar diye annesine söylemiş ailenin yanlarında onunla eşi gibi yılışık davranmadığımız için birbirimizi sevmiyormuşuz gibi düşünüyorlar yüz göz de olmuyorum merhaba merhaba sadece

Son olarak ne deseniz haklısınız
ne kadar tuhaf bir çevrede yaşıyorsunuz
babanızın kulağına yeni gitti siz de ondan sebep "adı konsun" derdindesiniz
daha sözlü nişanlı değilsiniz

e ne vasıfla sizi görmek istiyorlar evlerine çağırıyorlar çevresi akrabası
ne alaka yani?

ya gerçekte bu ne modern ne muhafazakar tuhaf ilişkileri cidden bir ben mi anlamıyorum?

Yol yakınken ayrıl. Maks 2 yıl sonra bile bile evlendim boşanmak istiyorum diye konu açarsın. Bitmez kayınvalide/elti/eş ailesi konuların ama kocanı asla görmezsin öyle manipüle edile edile hayatın geçer şanslıysan hasta olmazsın şanssızsan işte allah yardımcın olsun. Daha şimdiden ailesine seni ezdiren adam evlenince hiç koruyamaz, her seferinde sinir krizlerine girersin. Seviyorum diyip hayatını yakma. O seni sevmiyor çünkü. Sevgili olmuşsunuz ve hayat sizi buraya getirmiş, daha fazlası değil. Para için sizi korumayan adama değil ömür dakika bile verilmez.

ee iyi de dinde söz mü var?
fotograf mı var organizasyon mu var onu geçtim zaten hepsinden önce
dinde kız isteme mi var kahve mi var?

bunların hepsi eski ya da yeni adet
kimse dinin gereği olarak yapmıyor ki zaten.
Evet tabi yok, hepsi gelenek. Ben inançsız olduğum halde hem annem hem kayınvalideme yok demedim. Geldiler bütün ritüeli yaptılar, bir zararı yok bana. Ama sırf bu nedenle yapamayız gelemeyiz gidemeyiz denmemeli. İsteyen hepsini yapsın ama dinen zorunlu, o nedenle şöyle olmaz böyle günah denmemeli.

Bu aile neye bu kadar güveniyor biliyor musunuz? Küçük yer, tanınmış aile ve maddi olarak durumları sizden iyi. Paralarına pullarına maddi güçlerine güveniyorlar. Ailenizin o kadar durumu olmadığı için ezik mahçup hissetmemek adına her şeyin ucuzunu istemişsiniz. Hatta bazı şeyleri siz ödemişsiniz. O ailenin dengi olmadığınızı düşünüyorlar, kendilerini sizden ve ailenizden üstün görüyorlar. Oğulları o sürede kendi istedikleri gibi, kendilerine layık birini bulur diye zaman kazanmak istiyorlar. Armut dibine düşüyor gördüğünüz gibi. Sevgiliniz sizi sevmiş aşık olmuş ama gerçekler önüne konunca da düşünmeye sorgulamaya başlamış.

Ailesinin durumu çok iyi diyorsunuz ama sevgilinizin durumu iyi değil, hatta hiç bir şeyi yok. Kendiniz yazdınız ailesi yardım edecek diye. İsterlerse 1 yılda 3 düğün yapabilecek insanlar tarihlere mi takılacak? 1 hafta sonraya alalım derler ama önce bebeğin 40'ı sonrasında da yaşını bekleyelim diyorlar. Bu forumda ilk kez okuyorum bunu. Çocuk evlendirmek için torunun yaşı bekleniyor.

Lütfen oturun ciddi düşünün tartın. Bu evlilik size mutluluk huzur getirmeyecek. Zaten sevgiliniz daha ilk zoru gördüğünde yan çizmiş. Ailesine benim sizden beklentim yok, ikimiz çalışır yaparız dememiş.

Evet tabi yok, hepsi gelenek. Ben inançsız olduğum halde hem annem hem kayınvalideme yok demedim. Geldiler bütün ritüeli yaptılar, bir zararı yok bana. Ama sırf bu nedenle yapamayız gelemeyiz gidemeyiz denmemeli. İsteyen hepsini yapsın ama dinen zorunlu, o nedenle şöyle olmaz böyle günah denmemeli.
yani konuda dini bir sebep okumadım ben -varsa da atlamışım.

bebeği olan abi/kardeş neyse, biraz daha baskın karakter sanırım ailede
benim kız kardeşim evlendi, erkek tarafının düğünün nasıl olacağına eniştem değil abisi (ki sadece 1 yaş büyük ve üstelik o bekar, ona ne oluyorsa) karar vermişti mesela. saçma ama bazı ailelerde böyle dengesiz şeyler oluyor.

atıyorum bebenin 40ı olmazdı da "ben o gün saç ektircem" diyebilirdi :KK70: ortada dini bişey yok gibi geldi bana.

İyi de kırkında çocuga altın takma adeti mi var? Doğumda altın yapılır. Hiç görmedim ben kırkında altın verildiğini.

X