- 22 Ağustos 2015
- 8.935
- 10.662
- 38
-
- Konu Sahibi minnosskoala
Erkek arkadaşın seni seviyor mu?Farkindayim ama erkek arkadasim beni seviyo ben de onu seviyorum ama annesi de gozumu cok korkutuyo. Yarin bi gun doldurusa gelip beni sevmemesi de cok buyuk bi ihtimal cunku annesiyle ayni cati altinda yasiycaz. Kafam cok karisti
Yol masrafıAyni ev degil ama ayni bina. Kira masrafi olmasin diye oyle bi karar verildi tabi yine benim salakligim..
Eğer yetkim olsa ilkokuldan başlayarak özellikle kız çocuklarına ;Ah be cocugum 21 yasindasin , univ okuyorsun , evlenip kv evinde mi yasayacaksin? Bu mudur yani hayallerin? Gelecege dair beklentin?
Calismak , uretmek , insanliga faydali olmak , kendini gelistirmek , hayatini yasamak , eglenmek , hic mi bunlari istemiyorsun? Yani dogup , buyuyup , evlenip kv evinde temizlik yqpmak , cocuk yapmak , onu da bu hayata mahkum etmek , bu mu hayata gelis nedenin?
Ailesi gıcık sevgilin onlardan da gıcık. Ne diye her şeyi sana gelip anlatıyor ki? Ailesinin tavrından önce bunu sorgulamalisin bence, sevgilimin tavrı normal mi? Diye düşünmelisin. Bana sorarsan hiç normal değil, böyle bir erkekle evlenirsen çekeceğin var. Eğer annesinin söylediklerini kendi içinde onaylamasaydi sana anlatmazdi, bir nevi hesap soruyor sana.Merhabalar. Yaklasik 7 aylik 100 km mesafe uzakliga sahip bir iliskim var ve iliski basladiktan 1 bucuk hafta sonra aile ile tanistirildim. Iliskinin baslarinda isleri yogun olmadigi icin erkek arkadasim geliyodu ama sonrasinda ben onun yanina gunubirlik gidip-gelmeye basladim. Hatta universiteyi baska bir ilde okuyordum (su an bolum degistirme asamasindayim), o donemde de 600kusur km asip yine ben geliyodum ve erkek arkadasimin kiz kardesinde kaliyodum. Neyse, anne babasi gelip-gittigimi ogrenince kendi evlerinde kalmami istediler ben de oyle yaptim. Erkek arkadasimin annesine ev islerinde yardim ediyodum ama "ne yapmami istersiniz" seklinde o da bana soyluyodu ve yapiyodum. Genelde bulasik yikamami ve salata yapmami soyluyodu ben de onlari yapiyodum. Kendi evim olmadigi icin cekindim haliyle. Neyse, universite okudugum sehre dondugumde erkek arkadasimla konusurken bana "annem hicbi is yapmadigini, sadece bulasik yikadigini ve salata yaptigini soyluyo" dedi tabi ben sok oldum. Onun sokunu atlatamadan benim cekindigim zamanlar cumlelere "sey" diye baslama aliskanligim var, bir sey soruyodum "sey.." diye cumleye baslamisim bu sefer de "bana sey dedi ben sey miyim" demis. Ayrica evlerinde kaldigim sure icinde regl idim haliyle asiri agrim vardi ablalari temizlik yapiyodu karnimi tuta tuta gidip "yardim edeyim mi?" diye sordum "hayir canim sen otur" dediler ben de oturdum tabi bu da "ablalarina yardim etmedi" olarak aktarilmis. Neyse ben bunlari unuttum bi sekilde, okulu dondurup ailemin yanina dondum yine her hafta gidip geliyorum tabi artik ailemin de haberi var ve erkek arkadasimi annem kendi oglu gibi arayip sorar gectigimiz ay da evlenme teklifi aldim. Evlenme teklifini alinca evlerine gideyim dedim 1-2 kere gittim tekrar, bu sefer de "gelip gidiyo hicbi sey yapip getirmiyo" demisler. Ben istenmiyo muyum? Ayrilmali miyim? bilmiyorum... Evlenme teklifini alali da 1 ay oldu karsi tarafta hicbi istek yok sanki onlar kiz tarafiymis gibi davraniyolar. Ne yapmaliyim sizce?
Eğer yetkim olsa ilkokuldan başlayarak özellikle kız çocuklarına ;
Nasıl vizyon sahibi olunur?
Nasıl kendine değer veren birey olunur?
"Yaranmak" nedir ve "yaranmaktan" nasıl uzak durulur?
Eğlenmek ile evlenmek arasındaki farklar nelerdir?
Evlenmek "başımıza bir koca" (yetmezse anası da takviye eder) getirmek midir?
Kadınların "başında koca olması" mantığı ile yaptıkları evliliklerin getirdiği sorunlar nelerdir?
Gibi zorunlu dersler okuturdum. Zira bence üniversite eğitimi aldığını sandığımız hemcinslerimizden daha faydalı bireyler yetişirdi.
Ben feminist , şuist, buist değilim. _izm ile biten hiçbir ideolojiyi savunmuyorum. Normal olan benim.
Asıl aksini iddia edene _ist ile biten sıfatlar bulunmalıdır.
.
Sevgili konu sahibi amacım seni kırmak değil. Durumunun vehameti gecenin bu saatinde beni o kadar öfkelendirdi ki kelimeler öfkemi anlatmaya kifayet etmiyor.
Keske tum yasitlarin senin gibi olsa , o zaman zaten ulke bu halde olmazdi , marsta nasil koloni kuracagimizi tartisiyor olurduk
Ahhaa bizim ulkenin insani kavramlardan korkar kuzum , egitimli insani sevmez , bilgiden nefret ederKeşke normal bireyler yetiştirebilsek.
Keşke kız çocuklarını, kendilerinin değerli olduğuna ikna edebilsek .
Evet, bir insana ben deger veriyorum. Ben savunuyorum. Ama o aksini iddia ediyor. Hayır ben değerli değilim, sen feministsin diyor.
Akıllara zarar şeyler yaşıyoruz.
Daha adamı tanımadan ailenin içine girmişsin ortada bi resmiyet yok yolun başındasın ne işin var evlerinde hata sende gidip kalman çok saçma illaki laf olur yarın evlenincede kalmak işte içen anan hiç uyarmadimi anlamadimMerhabalar. Yaklasik 7 aylik 100 km mesafe uzakliga sahip bir iliskim var ve iliski basladiktan 1 bucuk hafta sonra aile ile tanistirildim. Iliskinin baslarinda isleri yogun olmadigi icin erkek arkadasim geliyodu ama sonrasinda ben onun yanina gunubirlik gidip-gelmeye basladim. Hatta universiteyi baska bir ilde okuyordum (su an bolum degistirme asamasindayim), o donemde de 600kusur km asip yine ben geliyodum ve erkek arkadasimin kiz kardesinde kaliyodum. Neyse, anne babasi gelip-gittigimi ogrenince kendi evlerinde kalmami istediler ben de oyle yaptim. Erkek arkadasimin annesine ev islerinde yardim ediyodum ama "ne yapmami istersiniz" seklinde o da bana soyluyodu ve yapiyodum. Genelde bulasik yikamami ve salata yapmami soyluyodu ben de onlari yapiyodum. Kendi evim olmadigi icin cekindim haliyle. Neyse, universite okudugum sehre dondugumde erkek arkadasimla konusurken bana "annem hicbi is yapmadigini, sadece bulasik yikadigini ve salata yaptigini soyluyo" dedi tabi ben sok oldum. Onun sokunu atlatamadan benim cekindigim zamanlar cumlelere "sey" diye baslama aliskanligim var, bir sey soruyodum "sey.." diye cumleye baslamisim bu sefer de "bana sey dedi ben sey miyim" demis. Ayrica evlerinde kaldigim sure icinde regl idim haliyle asiri agrim vardi ablalari temizlik yapiyodu karnimi tuta tuta gidip "yardim edeyim mi?" diye sordum "hayir canim sen otur" dediler ben de oturdum tabi bu da "ablalarina yardim etmedi" olarak aktarilmis. Neyse ben bunlari unuttum bi sekilde, okulu dondurup ailemin yanina dondum yine her hafta gidip geliyorum tabi artik ailemin de haberi var ve erkek arkadasimi annem kendi oglu gibi arayip sorar gectigimiz ay da evlenme teklifi aldim. Evlenme teklifini alinca evlerine gideyim dedim 1-2 kere gittim tekrar, bu sefer de "gelip gidiyo hicbi sey yapip getirmiyo" demisler. Ben istenmiyo muyum? Ayrilmali miyim? bilmiyorum... Evlenme teklifini alali da 1 ay oldu karsi tarafta hicbi istek yok sanki onlar kiz tarafiymis gibi davraniyolar. Ne yapmaliyim sizce?
Annesiyle aynı çatı altında mı yaşayacaksınız. Ohoo biz boşa yazıyoruz burda. Yani küçüksünüz diyeceğim de ben de 22 yaşındayım. Aklınızı başınıza alın sakın ola aynı çatı altında yaşamak gibi bi hata yapmayın. Hatta aynı binada da yaşamayın hatta aynı ilçede bileFarkindayim ama erkek arkadasim beni seviyo ben de onu seviyorum ama annesi de gozumu cok korkutuyo. Yarin bi gun doldurusa gelip beni sevmemesi de cok buyuk bi ihtimal cunku annesiyle ayni cati altinda yasiycaz. Kafam cok karisti
Koni başlığına cevabım: evet çok istiyorlar seni ama bir aile bireyi, çocuklarına bir yoldaş,kendilerine bie evlat ya da gelin değil. Bir hizmetçi olarak çok istiyorlar seni.Konu sahibi once bir kendini sorgula. Nişanlı kız bile senin kadar kv görümce evinde kalmamıştır. Ikinci olarak da sevgilini sorgula. Seni savunmak yerine neden gelip sana "bulaşıkları yıkamamışsın" diyebiliyor şikayetin hesabını soruyor. Ayrıca sen niye bu kadar sevgilinle buluşmak için 600 km yollar teptin? Bi değerin kalmaz böyle kalmamış da.
Bir gün benim görümce adayı beni eski sevgilime şikayet etmiş. Sonra taa başka şehre annesinin ayağına gidecekmişim gitmediğim için kadın ayrilmamizi istedi. Ben ortalığı birbirine kattim sizin gibi delilerle mi uğraşıcam dedim ve ailesi ve pasif sevgili yüzünden bitirdim. Evet ayrılınca ben de acı çektim ama şimdi iyi ki diyorum hele de burdaki konuları okudukça.
Konu sahibi aklını başına al. Konu başlığına cevabım da evet istenmiyorsun.