Erkek arkadasimin ailesi beni istemiyor mu?

Merhabalar. Yaklasik 7 aylik 100 km mesafe uzakliga sahip bir iliskim var ve iliski basladiktan 1 bucuk hafta sonra aile ile tanistirildim. Iliskinin baslarinda isleri yogun olmadigi icin erkek arkadasim geliyodu ama sonrasinda ben onun yanina gunubirlik gidip-gelmeye basladim. Hatta universiteyi baska bir ilde okuyordum (su an bolum degistirme asamasindayim), o donemde de 600kusur km asip yine ben geliyodum ve erkek arkadasimin kiz kardesinde kaliyodum. Neyse, anne babasi gelip-gittigimi ogrenince kendi evlerinde kalmami istediler ben de oyle yaptim. Erkek arkadasimin annesine ev islerinde yardim ediyodum ama "ne yapmami istersiniz" seklinde o da bana soyluyodu ve yapiyodum. Genelde bulasik yikamami ve salata yapmami soyluyodu ben de onlari yapiyodum. Kendi evim olmadigi icin cekindim haliyle. Neyse, universite okudugum sehre dondugumde erkek arkadasimla konusurken bana "annem hicbi is yapmadigini, sadece bulasik yikadigini ve salata yaptigini soyluyo" dedi tabi ben sok oldum. Onun sokunu atlatamadan benim cekindigim zamanlar cumlelere "sey" diye baslama aliskanligim var, bir sey soruyodum "sey.." diye cumleye baslamisim bu sefer de "bana sey dedi ben sey miyim" demis. Ayrica evlerinde kaldigim sure icinde regl idim haliyle asiri agrim vardi ablalari temizlik yapiyodu karnimi tuta tuta gidip "yardim edeyim mi?" diye sordum "hayir canim sen otur" dediler ben de oturdum tabi bu da "ablalarina yardim etmedi" olarak aktarilmis. Neyse ben bunlari unuttum bi sekilde, okulu dondurup ailemin yanina dondum yine her hafta gidip geliyorum tabi artik ailemin de haberi var ve erkek arkadasimi annem kendi oglu gibi arayip sorar gectigimiz ay da evlenme teklifi aldim. Evlenme teklifini alinca evlerine gideyim dedim 1-2 kere gittim tekrar, bu sefer de "gelip gidiyo hicbi sey yapip getirmiyo" demisler. Ben istenmiyo muyum? Ayrilmali miyim? bilmiyorum... Evlenme teklifini alali da 1 ay oldu karsi tarafta hicbi istek yok sanki onlar kiz tarafiymis gibi davraniyolar. Ne yapmaliyim sizce?
7 aylık ilişkide 600 km yol yapıp ailesinin evinde kalıp yardım etmek neden
Deli misin sen
Hadi senelerin ilişkisi olsa neyse
Uzak dur bu aileden

Ben senin annen olsaydım ve bu yapılanı duysaydım inan bana çok zoruma gider be kendime yediremezdim.
Annen seni nasıl zorluklarla büyütüyor, bir kadın yetiştiriyor,belki yorulma diye evin bütün yükünü üstüne alıp sesini çıkarmıyor.. Daha dün el olan (her ne kadar sevdiğin adamın annesi dahi olsa) kadın gelip evinde iş yapmanı istiyor, yapmadın diye oğlunu fitliyor ve konuşmanı eleştiriyor vs. vs. Üstelik daha nişanlı bile değilsin.
Yarın bir gün evlendiğinde neler olabileceğini düşünemiyorum..
Evleneceksen her türlü zorluğa karşı tavrını koy yoksa bu sözleri daha çok duyarsın canım.

Asla acele etmeyin evlilik konusunda biraz zamana birakin
Onlarda kalmayin
Birakin sevgiliniz gelsin tasin altina koysun elini bence siz gitmeyin bakalim sevgikiniz ne tepki verecek
Sevgilinize annesinin daha simdiden dedikodunuzu yapmasinin dogrumu diye bi sorun
Asla asla asla evlendikten sonra beraber yasamak gibi bi hata yapmayin bu kaynanayla hayatinizi bittirmis olursunuz bu net...
Bence biraz agirliginizi takinin sevgiliyede ailesinede ve hemen evlenmeyin

Merhabalar. Yaklasik 7 aylik 100 km mesafe uzakliga sahip bir iliskim var ve iliski basladiktan 1 bucuk hafta sonra aile ile tanistirildim. Iliskinin baslarinda isleri yogun olmadigi icin erkek arkadasim geliyodu ama sonrasinda ben onun yanina gunubirlik gidip-gelmeye basladim. Hatta universiteyi baska bir ilde okuyordum (su an bolum degistirme asamasindayim), o donemde de 600kusur km asip yine ben geliyodum ve erkek arkadasimin kiz kardesinde kaliyodum. Neyse, anne babasi gelip-gittigimi ogrenince kendi evlerinde kalmami istediler ben de oyle yaptim. Erkek arkadasimin annesine ev islerinde yardim ediyodum ama "ne yapmami istersiniz" seklinde o da bana soyluyodu ve yapiyodum. Genelde bulasik yikamami ve salata yapmami soyluyodu ben de onlari yapiyodum. Kendi evim olmadigi icin cekindim haliyle. Neyse, universite okudugum sehre dondugumde erkek arkadasimla konusurken bana "annem hicbi is yapmadigini, sadece bulasik yikadigini ve salata yaptigini soyluyo" dedi tabi ben sok oldum. Onun sokunu atlatamadan benim cekindigim zamanlar cumlelere "sey" diye baslama aliskanligim var, bir sey soruyodum "sey.." diye cumleye baslamisim bu sefer de "bana sey dedi ben sey miyim" demis. Ayrica evlerinde kaldigim sure icinde regl idim haliyle asiri agrim vardi ablalari temizlik yapiyodu karnimi tuta tuta gidip "yardim edeyim mi?" diye sordum "hayir canim sen otur" dediler ben de oturdum tabi bu da "ablalarina yardim etmedi" olarak aktarilmis. Neyse ben bunlari unuttum bi sekilde, okulu dondurup ailemin yanina dondum yine her hafta gidip geliyorum tabi artik ailemin de haberi var ve erkek arkadasimi annem kendi oglu gibi arayip sorar gectigimiz ay da evlenme teklifi aldim. Evlenme teklifini alinca evlerine gideyim dedim 1-2 kere gittim tekrar, bu sefer de "gelip gidiyo hicbi sey yapip getirmiyo" demisler. Ben istenmiyo muyum? Ayrilmali miyim? bilmiyorum... Evlenme teklifini alali da 1 ay oldu karsi tarafta hicbi istek yok sanki onlar kiz tarafiymis gibi davraniyolar. Ne yapmaliyim sizce?
Daha dün tanıdığınız kadına hizmetçilik yaparsanız, elbette fazlasını ister.

Sizi istemiyor değil ezmeye hazırlanıyor. Erkek arkadaşınız da anacı duruyor.

Yani işiniz zor.

Siz samimiyet olsun diye gidiyorsunuz belki ama hiç bir erkek annesi hoş karşılamaz hatta ben eve bile almam içer çayını kahvesini gider nişanlı bile olsanız hoş değil zorla kendinizi kakalamaya çalıştığınızı düşünüyor kayınvalide o sebeplede saygı duymuyor değer vermiyor
Ayrıca erkek arkadaşınızın sevgisinden de bukadar emin olmayın seven erkek böyle laf taşımaz gitmeyin çok göresi gelen gelip görür gencecik insansınız değmeyecek Kişiler içim değersizleştirmeyin kendinizi

Siz sevildiğinizi sanarsınız, sevgiliniz öyle der. Ama insanlar her dediklerini kabul eden,onlara hizmetçilik eden birini bulmuşlar,kaçırırlar mı hiç? Bir haftalık sevgiliyken insan karşısındakini daha tanımıyor,sizi ailesiyle tanıştırmak istediğinde çok erken diyemediniz mi? 7 ay da çok kısa bir süre ama siz şimdiden 4-5 senelik evliymişsiniz gibi muamele görmeye başlamışsınız. Hele kira masrafı olmasın diye aynı binada oturmayı kabul etmeniz inanılmaz gerçekten. Kimse size madalya takmayacak bunun için ileride. Aksine tartışmalar kavgalar olduğunda “sen istedin” diyecekler. Erkek arkadaşınızın benzin masrafını öne sürerek sizin yanınıza gelmemesi de facia resmen. Madem sizin gibi otobüsle gelseydi yanınıza. Sizin yorulmanız,maddi olarak zora girmeniz ve annesine hizmetçilik yapmanız belli ki umrunda bile değil. Gencecik bir kızsınız. Lütfen ayrılın bu adamdan ve önünüze bakıp okulunuzu bitirin. Mesleğinizi elinize alın. Kendi ayaklarınızın üstünde durarak kendi istediğiniz şeyleri yapın. Daha güzel günler göreceksiniz eminim.

Ah be cocugum 21 yasindasin , univ okuyorsun , evlenip kv evinde mi yasayacaksin? Bu mudur yani hayallerin? Gelecege dair beklentin?
Calismak , uretmek , insanliga faydali olmak , kendini gelistirmek , hayatini yasamak , eglenmek , hic mi bunlari istemiyorsun? Yani dogup , buyuyup , evlenip kv evinde temizlik yqpmak , cocuk yapmak , onu da bu hayata mahkum etmek , bu mu hayata gelis nedenin?

Siz kendiniz de hatalar yapmışsınız. Hemen gidip evinde kalmalar, temizliğe yardım etmeler, ne istersiniz diye sormalar. Valla ne diyeyim işiniz var. Ben pek gelecek göremedim. Ha oldu da iş ilerledi çekeceğiniz var. Bir de yaşınız küçük bunu kullanıyor olabilirler.

Sizin zorunuz ne ki erkek arkadaşınızın ailesiyle bu kadar yüz göz oluyorsunuz? Hem neden hep siz gidiyorsunuz? Size de evine gittiğiniz insanlara da yazık. Tüm hafta sonlarını çalıyorsunuz onların. Her hafta sonu sizi düşünmek zorundalar mı? Haliyle her şeyiniz göze batar olmuş.

Her haftasonu gitmiyorum ki bikac kere gittim sadece. Yazdiklarim cok yanlis anlasilmis..

Sorun bizim kızlarımızın kendi değerlerini bilmemeleri. Yaptığınız şeylere ne gerek var o kadar yol gitmeye, yaşınız genç dünyada tek erkek sevgiliniz değil. İlla evleneceğim diye herşeyi kabul etmek cabası..

Yapmayın bütün hepimiz çok değerliyiz, değerimizin başkaları tarafından belirlenmesine fırsat dahi vermeyin..

Bende kız annesiyim, çocuklarımıza bunları anlatmalıyız bizden herşeyi görmeliler ki iki iyi laf uğruna kendilerini heba etmesinler..

Sırayla gitmeliydiniz bir ay o bir ay siz. Görüşmek istemeyen her türlü bahane bulur. Erkek arkadaşınızın çok düşünceli bir insan olduğunu düşünmüyorum. Ailesi ne derse size yetiştirmiş. Onların yanında sizi, sizin yanınızda onları koruyarak denge sağlamalı. Ayrıca hangimiz evine misafir geldiğinde ortalığı süpürüyo siliyo ki . Bu aile tam bir görgüsüz.

Bunu yargilamak icin yazmiyorum ancak ben ailesinin evinde kalmazdim. Belki bir ihtimal bir kere. Baska da degil. Kendimk saydirirdim. Ama yasin kucukse bunlari dusunebilmen ve herkese iyi gozle bakiyor olman normal. Bence erkwk arkadasinda da hata var. Herseyi gelip sana neden aoyluyor. Demek ki duzelmeni istiyor. Ben olsam rahatsizlik duydugum konulari dile getirir ve kendimk geri cekerim bakalim napcaklar

7 ay kisa bir sure . Nasil gidip evinde kaldiniz soz yok nisan yok merak ettim.. ayricaa kac kurtul, bak evlenirsin buraya gelip kaynana konularo acmaya baslarsin. Sevgilin annesini susturamamismi gelmis sana aktariyor annesinin laflarini. Simdiden fragmani vermisler sana. Cok sessiz kalmissin biraz disli ol. Seni pasif gorup iyice ezerler

Bence baştan asagiya saçmalıklarla dolu birsey, siz neden gidiyorsunuz onlara bide ev temizliyorsunuz filan, nasil böyle bir hata yaptınız evlerine girmek kisa sürekli bir ilişki ama gelin gibi olmuşsunuz birde onu yapti bunu yapmadi denilmis, erkek arkadasiniz size hesap soruyor gibi soylemeler. Hadi bir hata yaptiniz düşünemediniz gittiniz sonra bunlaro duya duya nasil gittiniz. Evde annelerimiz sunu yap dese kalkmazsnz gidip elelamin evi temizlenirken isin ucundan tutmaya çalışırsınız. Salata , bulaşıgida beğenmemiş kv adayı, yemek yapıp camlari silmediniz diye bozulmuş

Bence daha sevgili iken gidip ailesinin evinde kalmak çok yanlış olmuş. Aileler hoşlanmıyor böyle şeylerden. Kayınvalide adayınız da çok fena yalnız. İlerde başınıza çok sorun açacak gibi duruyor.

Benim anlamadığım da şu oldu; sevgiliniz anne ne olursa olsun o misafir , neyin kafasındasın? diyemiyor mu?
Belli ki diyemiyor .
1 sene kadar sonra sizin ; eşim ailesine çok düşkün
Eşim beni savunmuyor

Kaynanam yüzünden biten evliliğim gibi başlıklarla hikayenizin devamını okuyacağız gibime geliyor..

X