Erkek arkadasimin ailesi beni istemiyor mu?

Zaten bana aktarmasi ailesini hakli buldugunu gosteriyo. Ooff cok salagim. Keske bastan bitirseymisim ki bitirmistim kac kere hep aptal gibi geri dondum.. Koyde yasiyolar ben dedim koyden bi gelin bulsunlar madem diye sonra yine ben sucluyum hakliyim cunku. Hakli oldugum yerde geri adim atmicam artik yeter valla.
Malesef durum bu canım. Ama üzülme daha çoook gençsin, karşına daha düzgün ailesi daha iyi seni çok sevecek insanlar çıkacaktır ve o zaman iyiki eski erkek arkadaşımdan ayrılmışım diyeceksin. Evlenirken aşk, sevgi kadar mantık da önemli :KK66:

Sen kendine değer vermiyorsun ki. Başkaları niye versin? Erkek arkadaşının annesine babasına hizmet etmen için mi okutuyor ailen seni? Üstelik oraya gidip kaldığından annenin haberi var ve anladığım kadarıyla onaylıyor. Adam seni gelip görmüyor ama sen onca yolu tepip anasının evinde temizlik yapmak için can atıyorsun. Bu kadarı bana fazla geldi. Beynim yandı sabah sabah. Aklını başına topla derim. Abla tavsiyesi.

Kesinlikle ve kesinlikle erkeğin ailesi tarafından istemiyorsan hemen ayrıl. İlerde hem sen üzülürsün hem sevgilin hem de aileleriniz... Bir insan evlendiğinde ailesi ile de evlenir. Bunu sakın unutma...

Merhabalar. Yaklasik 7 aylik 100 km mesafe uzakliga sahip bir iliskim var ve iliski basladiktan 1 bucuk hafta sonra aile ile tanistirildim. Iliskinin baslarinda isleri yogun olmadigi icin erkek arkadasim geliyodu ama sonrasinda ben onun yanina gunubirlik gidip-gelmeye basladim. Hatta universiteyi baska bir ilde okuyordum (su an bolum degistirme asamasindayim), o donemde de 600kusur km asip yine ben geliyodum ve erkek arkadasimin kiz kardesinde kaliyodum. Neyse, anne babasi gelip-gittigimi ogrenince kendi evlerinde kalmami istediler ben de oyle yaptim. Erkek arkadasimin annesine ev islerinde yardim ediyodum ama "ne yapmami istersiniz" seklinde o da bana soyluyodu ve yapiyodum. Genelde bulasik yikamami ve salata yapmami soyluyodu ben de onlari yapiyodum. Kendi evim olmadigi icin cekindim haliyle. Neyse, universite okudugum sehre dondugumde erkek arkadasimla konusurken bana "annem hicbi is yapmadigini, sadece bulasik yikadigini ve salata yaptigini soyluyo" dedi tabi ben sok oldum. Onun sokunu atlatamadan benim cekindigim zamanlar cumlelere "sey" diye baslama aliskanligim var, bir sey soruyodum "sey.." diye cumleye baslamisim bu sefer de "bana sey dedi ben sey miyim" demis. Ayrica evlerinde kaldigim sure icinde regl idim haliyle asiri agrim vardi ablalari temizlik yapiyodu karnimi tuta tuta gidip "yardim edeyim mi?" diye sordum "hayir canim sen otur" dediler ben de oturdum tabi bu da "ablalarina yardim etmedi" olarak aktarilmis. Neyse ben bunlari unuttum bi sekilde, okulu dondurup ailemin yanina dondum yine her hafta gidip geliyorum tabi artik ailemin de haberi var ve erkek arkadasimi annem kendi oglu gibi arayip sorar gectigimiz ay da evlenme teklifi aldim. Evlenme teklifini alinca evlerine gideyim dedim 1-2 kere gittim tekrar, bu sefer de "gelip gidiyo hicbi sey yapip getirmiyo" demisler. Ben istenmiyo muyum? Ayrilmali miyim? bilmiyorum... Evlenme teklifini alali da 1 ay oldu karsi tarafta hicbi istek yok sanki onlar kiz tarafiymis gibi davraniyolar. Ne yapmaliyim sizce?
kaynan fena sen agzinla kis tutsan o grne. kaynanalik yapack

Yavrum,evladım,aklınızı başınıza alın.
Ne bu böyle?
Taşımalı eğitim gibi taşımalı aşk yaşıyorsunuz.
Her hafta ne işiniz var sevgilinizin evinde?
Hiç mi etrafınızda bir büyüğünüz yok,
size,'ne yapıyorsun?' Diyecek.
Azıcık değer verin kendinize.
Ortada bırakın evliliği söz yok,nişan yok,
siz erkek ailesinin evindesiniz,üstelik ev işi
yaptın-yapmadın muhabbetleri dönüyor ortada.
Bırakın 'seviyorum,aşkımdan ölüyorum' muhabbetini.
Saygının olmadığı bir ilişki sağlıklı yürümez.
Ne sevdiğiniz adam,ne de ailesi size saygı duyuyor ne yazık ki.
Çünkü siz kendinize saygı duymuyorsunuz.

Annesiyle aynı çatı altında yaşamak mi ? Sen baştan kaybetmissin...
Farkindayim ama erkek arkadasim beni seviyo ben de onu seviyorum ama annesi de gozumu cok korkutuyo. Yarin bi gun doldurusa gelip beni sevmemesi de cok buyuk bi ihtimal cunku annesiyle ayni cati altinda yasiycaz. Kafam cok karisti:KK61:

Baslarda yakinlik gosterilip "burda kal" denilince ne bileyim mesafeyi ayarlayamadim pek haklisiniz.

tecrübe olsun bu. bir daha ki ilişkinizde böyle yapmayın.
1 hafta da aileyle tanışmayın. 1 haftada ailesiyle tanıştırılmak ciddiyet göstergesi değil ben ana kuzusuyumun göstergesidir. annesine gereken cevabı vermeyip size hanım teyzeler gibi laf taşımasından da belli.

Yuh artık, ne kötü insanlarmış. Sen orada misafirsin, misafire saygı gösterilir, iş yaptırılmaz benim bildiğim. Üstelik yardım lazım mı diye sormuşsun zaten. Bulaşıkları yıkamışsın, salata yapmışsın, daha ne? Halı yıkamanı, cam silmeni filan bekliyorlar herhalde. Gelsin, hizmet etsin, biz de bir açığını bulalım diye pusuya yatmışlar resmen. Herkes söylemiş, ben de katılıyorum; sevgilinin ailesiyle bu kadar içli dışlı olmak, evin kızı gibi davranmak çok gereksiz hareketler. Bu samimiyet öyle hemen olunca yapmacık duruyor. Sevgilinizden de bir cacık olmaz, yerinizde olsam hiç evlilik hayallerine filan dalmam. Aklı başında olsa, annesinin saçmalıklarını size taşımak yerine, evlerinde ağırladıkları misafire neden hizmetçi muamelesi yaptıklarını sorardı. Bir de neden hep siz gidiyorsunuz? İşi gücü, arabası olan o. Öğrenci olan sizsiniz. Azıcık akıl süzgecinizi kullanın yav. Bu kadar taviz vermeyin, kul köle olmayın şöyle değmeyecek tipler için.

Kizim deli misin sen? Oturup yurdunda ders calisman gerekirken ne diye elalemin evinde temizlik yaparsin. 24 yasindayim inanamadim sok.oldum. Annen kizmiyor mu erkek evine gitmeye, sevgilinin annesi dusunmuyor mu bu gece bu kizin ne isi var diye? Az bile yapmislar, sen kendine deger vermezsen baskalari sana hic vermez

Merhabalar. Yaklasik 7 aylik 100 km mesafe uzakliga sahip bir iliskim var ve iliski basladiktan 1 bucuk hafta sonra aile ile tanistirildim. Iliskinin baslarinda isleri yogun olmadigi icin erkek arkadasim geliyodu ama sonrasinda ben onun yanina gunubirlik gidip-gelmeye basladim. Hatta universiteyi baska bir ilde okuyordum (su an bolum degistirme asamasindayim), o donemde de 600kusur km asip yine ben geliyodum ve erkek arkadasimin kiz kardesinde kaliyodum. Neyse, anne babasi gelip-gittigimi ogrenince kendi evlerinde kalmami istediler ben de oyle yaptim. Erkek arkadasimin annesine ev islerinde yardim ediyodum ama "ne yapmami istersiniz" seklinde o da bana soyluyodu ve yapiyodum. Genelde bulasik yikamami ve salata yapmami soyluyodu ben de onlari yapiyodum. Kendi evim olmadigi icin cekindim haliyle. Neyse, universite okudugum sehre dondugumde erkek arkadasimla konusurken bana "annem hicbi is yapmadigini, sadece bulasik yikadigini ve salata yaptigini soyluyo" dedi tabi ben sok oldum. Onun sokunu atlatamadan benim cekindigim zamanlar cumlelere "sey" diye baslama aliskanligim var, bir sey soruyodum "sey.." diye cumleye baslamisim bu sefer de "bana sey dedi ben sey miyim" demis. Ayrica evlerinde kaldigim sure icinde regl idim haliyle asiri agrim vardi ablalari temizlik yapiyodu karnimi tuta tuta gidip "yardim edeyim mi?" diye sordum "hayir canim sen otur" dediler ben de oturdum tabi bu da "ablalarina yardim etmedi" olarak aktarilmis. Neyse ben bunlari unuttum bi sekilde, okulu dondurup ailemin yanina dondum yine her hafta gidip geliyorum tabi artik ailemin de haberi var ve erkek arkadasimi annem kendi oglu gibi arayip sorar gectigimiz ay da evlenme teklifi aldim. Evlenme teklifini alinca evlerine gideyim dedim 1-2 kere gittim tekrar, bu sefer de "gelip gidiyo hicbi sey yapip getirmiyo" demisler. Ben istenmiyo muyum? Ayrilmali miyim? bilmiyorum... Evlenme teklifini alali da 1 ay oldu karsi tarafta hicbi istek yok sanki onlar kiz tarafiymis gibi davraniyolar. Ne yapmaliyim sizce?
yanı 7 ayda bu kadar mıç mıç olmaya ne gerek vardı yahuu.. evlenınce illaki yardım edeceksın ve ozaman bı vasfın olacaktı. orda kal annesıne yardım et bilmem ne ... biraz mesafenı koruycaktın agırlıgın olacaktı.kv yada ablasıyla cok sıkı fıkı olmayacaktın..sen sımdıden ne yapmamı istersınız dersen onu bunu yapmıyor dıye beklentı içine girmeleri doğal.. bırak sende bısey deme. annende damadı aramasın mesafe koysun. sende gitme.sadece sevgılınle iletişimde ol. onada bıraz tavrını koy(trip değil) benceee

Ah be güzelim, yıllardır hep söylerler kız evi naz evi.
Bizde nişanlı kız bile oğlanın evine senin gibi gidip gelmez.
Sen oraya misafir olarak gidiyorsun, misafir gelince temizlik yapılmaz öyle eve sokup iş yaptırılamaz.
Ama biz sevgiliyiz zaten evlilik teklifi yaptı....
Bunları bir kenara bırakalım, gelin ata binmiş ya nasip demiş,
Bu yaptiklarin sadece senin değerini düşürür, seni gözden düşürür.
Gelelim sevgiline, ana kuzusu olması bir yana, dolduruşa geliyor işte, sadece salata yapmışsın bulaşık yikamişsin diyen biri kendi fikri değil annesinin söylediğini söylüyor ki dolduruşa gelmeyen biri olsa, kız nerelerden misafir geldi utanmadin mi iş yaptırmaya der annesinin laf etmesine fırsat vermezdi.
Güzel kardeşim sınavlarını bitir otur bir hafta bu forumda bir derdim var konularını oku hiç üşenmeden .
Annen hiç eve gelen misafir için sadece salata yaptı bulaşık yikadi diye arkasından atıp tutttu mu bir düşün, yardım edilir belirli bir zamandan sonra, iş ciddiye biner aile olunur eyvallah.
Sonra kaynanam bana değer vermiyor,herşeye karışıyor vss.. başlar dertler. Herşeyin bir zamanı var vb bekleyin, ben 7 yıllık evliyim, her sevgilimin ailesine böyle gitsem oooo. Ve onların hiçbiri ile evlenmedim :KK14:

X