Erkek Arkadaşım ve maddi durumu Çıkmazda gibiyim .. :(

Bım herkeE versn canm umarm btun prblemlernızın ustunden gelır cok mutlu olrsunuz ınsallh
canmm ne güzel örnek göstermsin kendinden örnek vermişin yazmışı buraya cok teşekkür ederim
Rabbim daha cok versin inşallah Rızkınızı senin adına cok sevindm cok mutlu oldum
Amin canm amin

Bence zamana bırak.
Yani yaşlarınız küçük.Askerliğini yapsın.
Sen de iyi bir şekilde sınava hazırlan.
Durumlarımız benzer ama inan çözülmeyecek sorun yok.
En güzeli kimseden beklenti içinde olmamak.

Son düzenleme:
Bu hayatta amaclari olan insanlar benim gözümde degerlidir. Hic olmazsa tutunacak bir umudu var ve kendine guveniyor. Kimse birden zengin olmaz, olamaz. Inis cikislari elbet olacak ama zamanla oturtacak bunlari..
Ona haksizlik yaptiginizi düşünüyorum. Babasinin biletini de ona kesemezsiniz..
Bence ayrilin ama yarin öbür gün dukkanini açıp iyi kazandiginda da 'ahlayip, vahlamayin'...
Sevgiler...

Şu an 1500 ytl yetim aylığı alıyorsun, sigortalı bir işde çalıştığında bu maaş senden kesilip annene bağlanacak. SGK sistemi bu şekilde işliyor.Annen paraya dokunmadan yine direkt sana verebilir, çalıştığın için zaten kendi maaşında olacak yani sırf aylığım kesilmesin diye evde oturmana gerek yok.Bu konuyu araştır derim.

Canım o kadar güzel ve derin yazmısın ki inan okurken kendimi gördüm o bogulmalarında.. ck duygulandm yazdıklarını okurken cok kötü şeyler yaşamıssn sende
Rabbim bundan sonra yüzünü güldürsün inşallah. birda bu şeyleri yaşatmasın sana..
Aminn amin canm.. bol bol dua edeceğim rabbime sığınacagm
o herşeyin en iyisini bilir

öyle bir durum yok..
annemle babam ayrıydı babam ölmeden önce o nedenle sadece bana baglandı maaşım kesilirse anneme kalmıyor
bizde cok araştrdk bu konuyu

Sevgi herşeyi halledir lafı falan hikaye bence ,
Maddi sebepler hep durucaktır öyle önünüzde , ilerde maddi sıkıntılar o sevgiyi falanda ortadan kaldırıyor ,
Eskiden bende hep bu şekilde düşünürdüm aman sevgi olsun aşk olsunda annemde hep sevgiyle aşkla yürümez kızım , durumu iyi değil olabilir falan ama doğru ve iyi bir işi varsa birbinize destek olur herşeyi yaparsınız derdi . Fakat gördüğüm kadarıyla düzgün bir işide yok gibi , lütfen yanlış anlama dediğimi kötülemek için falan söylemiyorum , haddim değil zaten sadece fikrimi söylüyorum . Elinde her zaman yapabiliceği bir mesleği olabilseydi keşke . Dükkan açacak onun tutup tutmayacağı belli değil , e çiçekçideki maaşı ile nereye kadar nasıl ev gecindiricek .
Bizler aşık olduğumuzda gözümüz bişey görmüyor ama bunlarda hayatın gerçekleri bile bile lades demek gibi ...
Aslında lise mezunuymuş oda kpps ye başvursa daha iyi ama , işini seviyor diyorsunuz . hangimiz istediğimiz işi yapabiliyoruz ki severek mi yapıyor herkes işini , hayat zor para nerdeyse onu yapıyoruz ( şahsen ben öyle yapıyorum )
Kendisinin de biraz fedakarlık yapması lazım , şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım .
Yada belli bir süre daha bekleyeceksiniz arkadaşının ve senin işlerinin yoluna girmesi için hemen evlilik düşünmeyeceksiniz.
Belki bir 2-3 sene daha ...
Allah yardımcınız olsun ....

çıkmazda değilsin daha çok erken.
bakalım belki sen iyi bi işe gireceksin.
belki arkadaşın dükkanını açacak güzelce işletecek.
niye şimdiden bu karamsarlığa düştünki.

CAnımm cok doğru dedin rızkı veren Allahtır ve sadece o bilebilr dogru diyorsun bilebilrmiyiz
Hayat bize ne getirecek..
Ama birazda böyle olmamın sebebi annemn cok üstüme gelmesi sürekli onu işi ile yargılaması oldu.
bu güzel yorumun için cok teşekkür ederim
Allah razı olsun bana yol gösterdiniz

çıkmazda değilsin daha çok erken.
bakalım belki sen iyi bi işe gireceksin.
belki arkadaşın dükkanını açacak güzelce işletecek.
niye şimdiden bu karamsarlığa düştünki.
bunun en büyük sebebi aslında annem oldu canm..
sürekli üstüme geldi geldikce geldi..
zaten askere gitti diye alışamaıştm oda kendine göre haklı olarak benm geleceğimi düşndüğü için
bende bu duruma bu bogulmalara kapıldım işte

İlerde mutlu olursun mutsuz olursun
şiddet görürsün görmezsin bunu ALlah bilir.
sadece çocuk çiçekci bir işi yok die onu yarı yolda bırakmak olmaz canım
ben yapamam.
((
bence zamana bırakman lazım ele ele verdimi aşılır yaaa..
ama tabiki karar senin
çok maddi gücü yerinde olupta evlensen biriyle garantisi varmı mutlu olacağına ?

ben bu hayatta ne yaptıysam kadın başıma kendim yaptım
bir kuruşu yoktur kimsenın bende.
evimi arabamı herşeyimi kendim yaptım alnımın teri ile.
ben tek başıma bunları yaptıysam
siz ele ele verdimi ohooooooo
yeterki sabır et çalış.Rabbim sağlık versin.
bird eçok düşünme düşünce gücüyle hiç bişey olmaz.
icraat lazım oda askerden gelsin hele o zaman.

öyle bir durum yok..
annemle babam ayrıydı babam ölmeden önce o nedenle sadece bana baglandı maaşım kesilirse anneme kalmıyor
bizde cok araştrdk bu konuyu
Bu durumda sen evlendiğinde de bu maaş kesilecek zaten bilemedim ne yapmak lazım, çok zor bir durum.

doğru söylüyorsun kuzumm bnm cok doğru söylüyorsun bu hayatta dediğin gibi hiç birşeyn garantisi yok
bende zamana bırakacağım birazda sizler sayesnde cok sagolsun bana destek verdiniz destek oldunuz kalbime yüreğime su serptiniz

Hele bir askerden dönsün sen de okulunu bitir atan ondan sonra adım atarsınız. sevgilinin açacağı dükkan küçük bir yerde mi olacak ? Esnaflık zor riskli bir iş, babakrsın bir günde 1000 lira kazandı bakarsın hiçbirşey kazanmadı bunları göze alman lazım ama hakkıyla çalışana rızkı her türlü gelir babasının dükkan açarken evlenirken bir hayrı olmayacak malum, kendi göbeğinizi kendiniz keseceksiniz, fedakarlık yapacaksınız, ben evlendiğimde hiçbirşeyimiz yoktu ailelerimizden de destek almadık idare ettik mükafatını da aldık. Sana da evlendikten sonra evlenme yardımı ödenecek toplu bir para, onu da katar işinizi gücünüzü kurarsınız eğer eşin olacak kişiye güvenin varsa, senin şu aşamada yapacağın şey önce duygularını netleştirmek, seviyor musun gerçekten , bir gelecek düşünüyor musun, yokluğu da varlığı da göğüsleyebilecek misin, annenin ya da bir başkasının etkisiyle hareket edecek misin evlendikten sonra kısacası kendine ve sevgiline güveniyor musun bu konuda önce bunları bi tart düşün, sevgilin de askerde bol bol vaktin olur bunları düşünmeye nasılsa. Kararın onunla hayat kurmak olursa da onun askerden dönüp iş kurmasını beklerken sen de işine atanıp bir düzen kurmaya bakacaksın sonrası da elbirliğiyle olur

cok teşekkür ederim düşüncelerinz ve yorumunz için cok doğru şeyler yazmssınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…