- Konu Sahibi CicimBalim
-
Filmi izlemek istiyor musunuz gerçekten ?Iyi günler hanimlar
Kimseyle bukadar detayli paylasamadigim icin sizlerin fikirlerini dusuncelerini merak ediyorum.
Erkek arkadasim var 8 aydir birlikteyiz. O 35 yasinda ben 29. Kendisi 3 yil oldu bosanali ve bu evliliginden 2 kizi var (11 ve 14 yas).
Kizlari bastan beri kabul ettim fakat henüz tanismadik (denklesemedik)
Büyük kizi ilk beni duydugunda annesinin doldurusuna gelip para istedi babadan ve alamayinca babasiyla tartisti bana küfürler etti beni sebep bildi ve bagini kesti. Fakat kücügü daha cok babaci ve iki haftada bir veya tatillerde geliyordu sürekli babasina. Tabi bu sürecte biz erkek arkadasimla fazla görüsemiyorduk kiz babaannesine gittiginde görüsürdük 2-3 saatligine. Sorun yoktu benden yana hep anlayisliydim.
Neyse zamanla erkek arkadasim ben anlayisli oldukca sanki kiymet bilmemeye basladi. Birgün Tartismistik kalbimi kirmisti ve ben meseleyi bulusarak hal etmek istedigimi söyledim. Bulusacaktik ama araya hep birseyler girdi ve oldu 6 gün. 6 gün boyunca aramiz soguktu oda benden birsey olmamis gibi davranmami bekledi hep. Ama yapamadimki icim buruktu sonucta.
Her Neyse tam bulusacagimiz hafta büyük kizida birden aradi ve gelmek istedigini söyledi. Tabiki bende cok sevindim erkek arkadasimin adina sonucta büyük kizi o adimi atmisti. Kizlar geldi kaldilar babalarinda ve erkek arkadasim bana gün verdi bulusalim bu meselemizi konusalim diye anlastik. O gün geldi catti beni aradi neymis büyük kizi alisverise ve yemege gitmek istiyormus. Artik canima tak etmisti cünki 8 gündür aramiz soguktu bulusamiyorduk ve hep anlayisli olan bendim. Bu sefer dedim bana söz vermistin bir cözümunu bulabilirsin aslinda.
Cok üzüldü iki ates arasinda kaldim cocugu kirip hayir diyememki dedi. Hayir Deme zaten fakat bir cözümünü bul ben bugün bu meseleyi konusmak istiyorum kac gundur erteliyoruz hep birseyler giriyor araya dedim. Bu sefer anlayisli olamayacagim kuklan degilim dedim.
Her neyse uzun lafin kisasi o gün gitti cocuklariyla ve beni yine bir kenara atti..
Oysa cözüm coktu. Ve 2 gün boyunca aramadi sormadi beni anca cocuklari annelerine biraktiktan sonra aradi. Yani cocuklara acikca delikanlica diyemediki ben X le gorusecegim 1 saatligine. Neymis büyük kiz aylar sonra ilk defa gelmis ve ona hayir demek olmazmis. O zaman bana söz vermeseydi onca gün bekletmeseydi.
Cocuklarda özellikle büyügü benimle tanismak istiyordu fakat ben erkek arkadasimla arami düzeltmeden cocuklara rol yapip tanisamazdim kisiligimde bu yoktur.
Bu olaydan sonra cok yiprandim. Gelecegimizi dusundum demek ben hep en son planda olacagim hep yipranacagim.. Oda diyor cocuklarla tanissan böyle zorluklar yasamayiz.
Kesinlikle cocuklarini bosversin demiyorum fakat dengeyi tutsun. Cocuklarinin hic birseyine Hayir diyemiyor özellikle büyügünden cok cekiniyor. Oysa cocuklar ayri ve hayat arkadasi ayri kategoridir degil mi?
Neye kizacagimida bilmiyorum inanin bir yandan onuda anliyorum fakat kendimide düsünmek zorunda degilmiyim? Asiri anlayisli olmanin sonu böylemidir?
Ayriligi düsünüyorum kafam cok karisik..
Sizin fikirlerinizi dusuncelerinizi merakla bekliyorum
+1çocuklarım bir kenara dünya bi kenara olur.daha 8 aylık dış kapının dış mandalısınız onların hayatında kusura bakmayın, sizin yerinizde ben de olsam ben de öyle dışardan biri olurdum onların hayatında sizin şahsınıza özel değil.o anlattıklarınız lütfedip yaptığınız şeyler değil ki, 2 çocuklu adamla birlikte olmayı göze alıyorsanız zaten yapmanız gereken şeyler.
siz bu adamla yapamayacaksınız, 2 tane ergenliğe giren çocuğu var ve hayatının sonuna kadar önceliği hep onlar olacak, her anne babanın önceliği çocuklardır.siz kendinize çocuksuz birini bulucaksınız.
Babalık ve analık çok farklı ...elbette önceliği evi olacak kaldı ki konu sahibi bunu bizzat yaşamış ve su anda babasının bu tavrının da ne kadar doğru olduğunu görmüş. ..Eşim beni öncelik olarak gormeseydi evlenmezdim. .çocuk yapıp yapmayacagim da sizin haddinize değil. Yorum yapmak ayrı bir insanın hayata bir can getirme kararını sorgulamak ayrı. ..siz de herkese bu kadar kolay müdahale edebiliyor musunuz onu sorgulayin bence ...Bu adamdan çocuk da olur koca da zira eşini evini zirveye koyar herkes de bunu bilir.. annesine de başkalarına bunu daima söylemiştir eşimi üzen beni göremez diye....keşke herkes aile olabilse işte. ...ben çok mutluyum eşimin tavrindan doğrusu keşke hep erkekler bu bilince ulassa. ..Nasıl bir baba çocuklarını 2.plana atar hayret doğrusu."Önceliğim karım"diyen birinden çocuk yapmayın bence!
Erkek başka biriyle evlendiğinde çocuklara haksızlık ettiğini düşünüp ekstra bir korumaciliga bürünüyor. İkinci planla olacaksin denmesinin sebebi bu bence. Asıl Türkiye'de çok daha yaygınŞu çocuklar senden kıymetli olacak, sen 2. planda olacaksın, senden çocuğu olsa bile o çocuklar senin çocuğundan ve senden daha kıymetli olacak diyenleri anlamıyorum. Türkiyede anne baba boşanınca çocukları genelde anne sahipleniyor, baba bir yabancı gibi olup hiç evlenmemiş çocukları yokmuş gibi bir hayat yaşıyor. Örneklerini çevremizden bolca görüyoruz. Sanki farklı ülkelerde yaşıyormuşuz gibi konuşuyor bazı üyeler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?