- 16 Temmuz 2013
- 596
- 232
- 73
- Konu Sahibi minikbulut
-
Dış işlerine bağlı çalışmak istiyor, katiplik elçilik vb gibi şeyler yani yurtdışında görevi olan pozisyonlar bunlar. Ben burda kalalım istiyorum. Müdahalem bu yüzden.Birakin ne istiyorsa o meslegi yapsin, hazirlansin kpss ye memur olmak istiyorsa olsun. Neden siz mudahale ediyorsunuz ki?
Evet özel sektöründe acımasızlığı var ne yazık ki. Eğer hazırlanmaya devam ederse harçlık için dediğiniz çeviri gibi işler iyi olabilir.Verebilecegim en mantikli fikir " kpssden vazgecirmeye calismayin" olur . Ing dili ve edebiyati falan okuyor anladigim kadariyla, özel sektorde zor is bulur buldugu da iligini emegini sömürürler uc kurusa. Birakin basarabiliyosa kpssyi kazansin atansin mis gibi. Bu süreçte ayriyetten para kazanmak istiyosa yayinevleriyle gorusup ceviri isi ayarlayabilirsiniz ufak çapta.
Kendisi de burda kalmak istiyor o yüzden işlere sevmese de başvuruyor, ben baskı uygulamıyorum sanıldığının aksine.Adamın hayatını idame etmeyi istediği meslek konusunda nasıl bu kadar baskıcı olabiliyorsunuz hayretle okudum.ortak karar alınır o ayrı ama siz resmen baskı kuruyorsunuz.sevmediği işi yapıp mutsuz yaşayan o kadar çok kişi var sanki sayenizde bir kişi daha eklenecek.o size aynısını yapsa sevdiğiniz yapmayı düşündüğünüz işi yapmamanız için baskı yapsa ne düşünürsünüz?
Burda resepsiyonist olmasından iyidir bence.Dış işlerine bağlı çalışmak istiyor, katiplik elçilik vb gibi şeyler yani yurtdışında görevi olan pozisyonlar bunlar. Ben burda kalalım istiyorum. Müdahalem bu yüzden.
Benim ekranımdan bariz bir şekildr baskı görülüyor.yazdıklarını oku hatta sevgilinin yerine kendini koyarak oku.Kendisi de burda kalmak istiyor o yüzden işlere sevmese de başvuruyor, ben baskı uygulamıyorum sanıldığının aksine.
Karsimizdaki insani sevmek önemli, malimiz gibi gormeden.Bu saatte yazıyorum çünkü bu konu bana dert oldu. Erkek arkadaşıma iş arıyorum iki gündür manyaklar gibi. Tam 1 yıllık bir ilişkim var, çok şükür iyi anlaşıyoruz. Ben istanbulda oturuyor ve okuyorum. O ise il dışında okuyor ama ailesi burada. Bu yıl 4.sınıfı bitirdi ama alttan bazı dersleri var. Okulunun olduğu şehre dönecek bayramdan sonra, orda kpssye hazırlancakmış. Buranın suyu mu çıktı,neymiş orda güzel ders çalışma ortamı varmış. Ben onun memur olmasını da istemiyorum orası ayrı konu, çünkü devlette çok başka hedefleri var, öğretmenlik yada idari memurluk gibi şeyler düşünmüyor, dışişleri için birşeylere hazırlanmak istiyor, yani tüm ömrümüz başka ülkelerde geçecek ona kalsa. İstiyorumki istanbulda bir firmaya girsin orda yükselsin.
İki gündür internette çok sayıda iş ilanı araştırdım ve linkleri ona attım, başvuruyor. Birkaç arkadaşıma da haber verdim iş bulun diye. Aslında geçen hafta onla bu konuyu konuştuk; 'o şehre dönmek istemiyorum, eğer burda iyi-kötü bi iş olursa oraya dönmem' dedi. Ben de dönmesini istemediğimden bi araştırmaya koyuldum iş için. 'İşe girsem ve önümü görsem evlilik için uğraşırım' dedi. Evlilik için çok acelem yok ama iş ciddiye binsin isterim yavaştan. 21 yaşındayım, o 25. İş ilanı sitelerinde iş aramak ve birkaç arkadaşa haber vermek dışında ne yapabilirim? Kasiyerlik, satış danışmanlığı gibi şeyler istemiyor, daha masa başı işler istiyor, o yüzden de pat diye bulamıyorum tabi, ama resepsiyonist, danışma gibi şeylere sıcak bakıyor. Ben de ona hep ofis elemanı halkla ilişkiler elemanı gibi işler arıyorum sitelerde, çok memnun olmasa da başvuruyor yine, yabancı bir dilin edebiyat bölümünde okuyor. Önerilerinizi bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?