Erkek arkadaşım ve iş sorunsalı

minikbulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2013
596
232
73
Bu saatte yazıyorum çünkü bu konu bana dert oldu. Erkek arkadaşıma iş arıyorum iki gündür manyaklar gibi. Tam 1 yıllık bir ilişkim var, çok şükür iyi anlaşıyoruz. Ben istanbulda oturuyor ve okuyorum. O ise il dışında okuyor ama ailesi burada. Bu yıl 4.sınıfı bitirdi ama alttan bazı dersleri var. Okulunun olduğu şehre dönecek bayramdan sonra, orda kpssye hazırlancakmış. Buranın suyu mu çıktı,neymiş orda güzel ders çalışma ortamı varmış. Ben onun memur olmasını da istemiyorum orası ayrı konu, çünkü devlette çok başka hedefleri var, öğretmenlik yada idari memurluk gibi şeyler düşünmüyor, dışişleri için birşeylere hazırlanmak istiyor, yani tüm ömrümüz başka ülkelerde geçecek ona kalsa. İstiyorumki istanbulda bir firmaya girsin orda yükselsin.

İki gündür internette çok sayıda iş ilanı araştırdım ve linkleri ona attım, başvuruyor. Birkaç arkadaşıma da haber verdim iş bulun diye. Aslında geçen hafta onla bu konuyu konuştuk; 'o şehre dönmek istemiyorum, eğer burda iyi-kötü bi iş olursa oraya dönmem' dedi. Ben de dönmesini istemediğimden bi araştırmaya koyuldum iş için. 'İşe girsem ve önümü görsem evlilik için uğraşırım' dedi. Evlilik için çok acelem yok ama iş ciddiye binsin isterim yavaştan. 21 yaşındayım, o 25. İş ilanı sitelerinde iş aramak ve birkaç arkadaşa haber vermek dışında ne yapabilirim? Kasiyerlik, satış danışmanlığı gibi şeyler istemiyor, daha masa başı işler istiyor, o yüzden de pat diye bulamıyorum tabi, ama resepsiyonist, danışma gibi şeylere sıcak bakıyor. Ben de ona hep ofis elemanı halkla ilişkiler elemanı gibi işler arıyorum sitelerde, çok memnun olmasa da başvuruyor yine, yabancı bir dilin edebiyat bölümünde okuyor. Önerilerinizi bekliyorum.

Verebilecegim en mantikli fikir " kpssden vazgecirmeye calismayin" olur . Ing dili ve edebiyati falan okuyor anladigim kadariyla, özel sektorde zor is bulur buldugu da iligini emegini sömürürler uc kurusa. Birakin basarabiliyosa kpssyi kazansin atansin mis gibi. Bu süreçte ayriyetten para kazanmak istiyosa yayinevleriyle gorusup ceviri isi ayarlayabilirsiniz ufak çapta.

Adamın hayatını idame etmeyi istediği meslek konusunda nasıl bu kadar baskıcı olabiliyorsunuz hayretle okudum.ortak karar alınır o ayrı ama siz resmen baskı kuruyorsunuz.sevmediği işi yapıp mutsuz yaşayan o kadar çok kişi var sanki sayenizde bir kişi daha eklenecek.o size aynısını yapsa sevdiğiniz yapmayı düşündüğünüz işi yapmamanız için baskı yapsa ne düşünürsünüz?

Birakin ne istiyorsa o meslegi yapsin, hazirlansin kpss ye memur olmak istiyorsa olsun. Neden siz mudahale ediyorsunuz ki?
Dış işlerine bağlı çalışmak istiyor, katiplik elçilik vb gibi şeyler yani yurtdışında görevi olan pozisyonlar bunlar. Ben burda kalalım istiyorum. Müdahalem bu yüzden.

Evet özel sektöründe acımasızlığı var ne yazık ki. Eğer hazırlanmaya devam ederse harçlık için dediğiniz çeviri gibi işler iyi olabilir.

Kendisi de burda kalmak istiyor o yüzden işlere sevmese de başvuruyor, ben baskı uygulamıyorum sanıldığının aksine.

bir arkadaşım sevgilisine yüksek lisans yaptırmadı, çocuk akademik kariyer düşünüyordu sırf sevgilisi için vazgeçti, saçma sapan bir dersaneye 600 liraya işe girdi 3-4 yıl öyle çalıştı. şimdi en sonunda kpssden öğretmen olarak başka bir ile atandı. evliliğinin 3. yılında evi ayıracaklar kız yanına gidemiyor iş sebebiyle falan. şimdi çok pişman keşke üniversitede kalsaydı diyo o ayrı.

sevgiliyken böyle konulara müdahale edilmemesi gerektiği taraftarıyım.

ofis elemanı, halkla ilişkiler elemanı gibi süslü mesleklerin gerçek tarifleri çok acı bu arada. ofis elemanı fotokopi çeker çay getirir götürür ayak işine bakar. halkla ilişkiler elemanı da aynı şekilde ofisin şekline göre dışarda ayak işi yapar. yönetici asistanı denilen şey de sekreterliğin süslü adı mesela.

Dış işlerine bağlı çalışmak istiyor, katiplik elçilik vb gibi şeyler yani yurtdışında görevi olan pozisyonlar bunlar. Ben burda kalalım istiyorum. Müdahalem bu yüzden.
Burda resepsiyonist olmasından iyidir bence.
Ayrıca sen öyle istiyorsun diye adam yapmak istediği işi, mutlu olacağı işi yapmasın mı yani? Bu kadar basit düşünmeyin..
Sizin istekleriniz varsa onun da var, o da birey.

Resepsiyonist, danismada alacagi maas max 2500 dur. Sosyal haklari az, yukselme imkanı zor. Adamin idealleri bence cok mantıklı. Neden en iyisini yapabilecekken en kotuye yönlendiriyorsun? Lise mezunu arkadasim danismada duruyor, sevgilin uni mezunu yazik ya yapmayin.

Öff.. Sevgili olunca bütün söz hakkinin size de geçtiğini düşündürten ne acaba? Çocuk kendine harika bir yol çizmiş. Neden engel oluyorsun? Ülke ülke gezmek istemiyorsan, buna zamani gelince karar verirsin. Daha 1 yillik sevgilisiniz ve 21 yaşindasin. Yarin ne olacaği belli mi? Niye sevgilinin hakkina giriyorsun? Resepsiyonist olursa çok mu mutlu olacaksin? Ya da onun çok mu mutlu olacağini saniyorsun?

İsterseniz 10 yillik sevgili olun. Kimsenin kimsenin meslek seçimine, hayallerine, geleceğine müdahale etmeye hakki yok. 1 yillik sevgiliyi geçtim, ailelerin bile hakki yok. Ömür boyu o meslekte çalişacak olan o, sen değilsin. Bencillikten vazgeç bence.

Bu adamın kendi beyni yok mu? Neden size kulak asıyor anlamadım. Başka birine iş aramak nedir anlamadım. Dışişlerinde çalışmak varken ofisboy olmasını istemeyi hiç anlamadım.

Başkasının hayatına bu kadar müdahil olma hakkını kendnizde nasıl buluyorsunuz. Kpss için destek olacağınıza sırf bencilliğinizden üç kuruşa özelde sömürülmesine razısınız. Kpss katiplik falan zor ya. Dua edin olsun. Ben istiyorum ki böyle olsun ben istiyoeum ben istiyorum. O isteklerinizi kendi hayatınız için gerçekleştirebilirsiniz sadece. Başkalarını fikir verebilirsiniz ancak.

Karsimizdaki insani sevmek önemli, malimiz gibi gormeden.
Birakin istediği işi yapsın.
Yoksa en ufak bir terslikte ilk sizden vazgecer. Ilk size saldirir.
Hakkinizda hayirlisi

Dışişleri nerede, ofis boy olmak nerede?

Benim annemle teyzemin kendi işi var da annem bana mezun olduktan sonra istersen gel bize katıl dedi, kendi kendime 4 sene üniversite okudum ve karşılığı bu mu olacak? moduna girdim ki bu kişi benim annem, bu insanlar da ailem ama onların işini yapmak için üniversite okumuş olmaya gerek yok. İnsan okuduğu bölüm ne olursa olsun biraz dengi bir iş istiyor ki herkesin birbirinden farkı olsun. Bölümün iş imkanı ne olursa olsun arkadaşlar insanın ilk tercihi kendi denginde bir iş bulmak oluyor çünkü öyle ya da böyle, kolaylıkla ya da zorlukla okundu, o okulun havası solundu. Yanlış anlaşılmasın herkes kendi ekmeğinin peşinde koşuyor bu ülkede ama kime sorsanız böyle söyler. Karışmayın, bencillik etmeyin, istediği işi yapsın. O okulların insana kattığı bişeyler var ve bir anda çöpe atılması beklenemez yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…