Eşim çalışıyordu, ben universiyedeydim. Zaten okulu bitirmemi zor beklediler.
Devamlı eşimde kaç senedir bekliyorum baskısı..
Hikayemiz benzer ama benim için o donem başörtüsü yasağı vardı.Ve gerçekten başörtülü ne bir sınava,ne bir ise giremiyorDuk. En con istediğim şey akademisyen olmaktı.hem bölümde, hem oss de derecem oldugu icin yapabilirdim ama önümüz kapalıydi, evlilik ideal geldi o zaman.
Ama ne olursa olsun, okuldan sonra kendime iki sene ayirmaliymisim.
Her şeyin zamanı var. Şu anda bir çırpıda yapacağını, evlendikten sonra seneler içinde belki yaparsın.
Bu tavırlar, cok da ayaklarının üstünde durmaman için. Saygı duyan bekler. Sen paranı kazansan, daha kendini bilerek evlensen daha iyi değil mi? Ama o zaman sesini çıkarmadan çamaşır bulasik yıkamama ihtimalin var. Kendi isteklerini söyleyebilirsin, benim mesleğim var size mecbur değilim diyebilirsin. O yüzden istemezler, cok ozluyorum, zaten bizim kavgalarimiz hep ayrı olmamız yüzünden derler.şu anda çok seviyor görünürler ama sonra bambaşka çıkar, çünkü henüz yirmilerinin başında birini kandırmak kolaydır.
Ben bu hikayeleri ezbere biliyorum. Eşimi de çok seviyorum bu arada ama bu onların bencil davrandiklari gerçeğini değiştirmiyor.
Benim tecrübem söyle oldu. Evlendim, çocuk oldu. Evde kaldım.eşimin işleri iyi gitmedi. Özel ders vererek ailenin geçimini sağladım. Çocuk büyüdü. Kpss ye girdim,eşim şehir dışı yazdirmadigi için, yüksek olan puanimla atanamadim. Şimdi artık kpss çalışmaktan da bıktım. ElHamdulillah mutlu bir evliliğim var ama.. bir sürü ama var.
Öncelikle dünyanın bin türlü hali var. Eşimin işi battiginda en azından ogretmenligim vardı, özel ders vererek para kazanabildim.
Bunları yaşamak yerine, okulu bitirdikten sonra iki senemi ise ayirsaydim, sonra yine evlenseydim, yine hemen çocuğum olsaydı, biz bu kadar yipranmazdik.
Eşim ailemi gecindirmek zorundayim demezdi. Benim maaşımla gecinirdik. Ben mesleğim bu derdim, daha güvenli olurdum. BebeğiM doğduğunda yoklukla bogusmaz, doğum yaparken hastaneye verecegim parayi nereden bulacağız diye düşünmezdim.
Erken evlenmekte maharet yok. Şimdi heyecanlaniyorsun ama bir ömür evli kalacaksın zaten. Okulda anlamadigin bekarlığa tadını çıkar, bir iki sene kendini Keşfet. Mesleğini eline al. Sırf üniversite mezunudur diye kimse sana is vermek için kapıda bekleyip buyur etmiyor.
İnan, o çok hevesli olan, hemen okulu bitir evlendim diyen sevgilin ve ailesi, ailelerinde kendi kızlarına aSLA bunu yaptırmiyorlar. Mesleğini kazandirip, nişanlıysa, nişanlılik dönemini uzatıp, ondan sonra düğün yapıyorlar.
Eşimin yegeninin nisanlisinin çok iyi bir işi vardı. Yine de kızın okulunu bitirmesini beklediler,nisan yaptılar. Sonra atamasını beklediler. Sonra düğün yaptılar. Eşi işini kaybetti. Yine de kız yokluk çekmiyor.
Yıllar sonra, bu dediklerimin bir bir olduğunu gördükçe iç geçirirsin ama işe yaramaz.
Sen sınırlarını koy, her isteklerini kabul etme. Onlar düşünsün biraz da. Kabul edemiyorlarsa yol ver gitsin. Demek ki yeterince sevmiyorMuş.
Keyfin için 5 sene bekle demiyorum ama kariyerine adım atacağın o 1-2 sene önemli.