• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım ve ailesi hemen evlenmemizi istiyor

keske hemen evlenelim dıyen sevgilim olsaydı ama sevgılım bile olmadı yas 30 a yaklaştı :( her zaman koca bulunur diyenllerde yanlış düşünüyo

önce okulunu bitir işini falan yap, dil okuluna gidiyorsan da git. Sevgilinde seni seviyorsa bekler zaten. Eğer sende istiyorsan bu yıl söz yapın, seneye nişan olur, sen dil okuluna gidip gelip iş bulunca da evlenirsiniz mesela. Buda bir yol.

keske hemen evlenelim dıyen sevgilim olsaydı ama sevgılım bile olmadı yas 30 a yaklaştı :KK43: her zaman koca bulunur diyenllerde yanlış düşünüyo

Bnece de yanlış düşünüyorlar. Etrafta tonla erkek var da sevdiğin adam gibisi bulunur mu yaa? Bide az biraz eski romantik kafalılardan olunca, çook zor sevebiliyor insan, çok zor buluyor cidden erkeğini. Bende bu genç yaşta evlenip, diğerlerine amaaan koca bulunur diyenleri anlamıyorum. Sanki bu işlerden çok iyi anlıyor,yılların tecrübesiymişte , bulmuş gibi... Koca nesli böyle kandırıyorlar.

Senin yaşadığının aynısını şuan ben yaşıyorum,hatta konu açmıştım bunla ilgili. Şuan baya bir uzaklaştım,soğuduğumu söyledim. Yakında biticek son anlarımızı yaşıyoruz anlıycağın.hayatına bak,kimse için hayallerinden vazgeçme

Erkek arkadaşım calısıyor ben öğrenciyim seneye mezun oluyorum. Erkek arkadaşım mezun olunca hemen evlenmek istiyor ailesi de ona baskı yapiyor okul bitince evlenmemiz icin sürekli bunu söylüyorlar. Sevgilim de artık beklemek istemiyorum kavusalım diyo farklı sehırlerdeyız. Benim annem de istemiyo ben seni bosuna mı okuttum once is bulup calisicaksın diyo. Mezun olunca belkı senı yurtdışına gonderıcektım dil okuluna hayallerım vardı diyo sevgilime diynce tamam sen hayatını yaşa dil okuluna gıt evlenmeyelım diyo. Bir de erkek arkadaşımın dogu gorevi var, ben mesleğimi nasıl yapıcam nasıl edicem bilmiyorum cok da iyi bi meslegm olucak inşallah, orta yol bulamıyorum kızlar bır akıl verin bana :KK43:
yaa bak gordun mu isler ne karisik sen anneni dusun sen dil kursuna sevgilin dogu gorevine gitsin evlilik icin erken hele bir hayati tani gozun acilsin ondan sonra degerlendir sevgilin dogru adam mi

Erkek arkadaşım calısıyor ben öğrenciyim seneye mezun oluyorum. Erkek arkadaşım mezun olunca hemen evlenmek istiyor ailesi de ona baskı yapiyor okul bitince evlenmemiz icin sürekli bunu söylüyorlar. Sevgilim de artık beklemek istemiyorum kavusalım diyo farklı sehırlerdeyız. Benim annem de istemiyo ben seni bosuna mı okuttum once is bulup calisicaksın diyo. Mezun olunca belkı senı yurtdışına gonderıcektım dil okuluna hayallerım vardı diyo sevgilime diynce tamam sen hayatını yaşa dil okuluna gıt evlenmeyelım diyo. Bir de erkek arkadaşımın dogu gorevi var, ben mesleğimi nasıl yapıcam nasıl edicem bilmiyorum cok da iyi bi meslegm olucak inşallah, orta yol bulamıyorum kızlar bır akıl verin bana :KK43:
Ya eşin sana ya sen ona uycaksın yada ayrılcaksın. Başka çıkar yol gelmiyor aklıma. Uzaktan uzağa ilişki sıkıntı. Annende kendnce haklı ama madem böyle biş düşncenz vardı ilişkinin başında belirtsydinz keşke. Adam ve ailesi evliliği erkenden istiyorlar. Siz istemiyorsunuz. Neyse bunlar geçmiş Allah yardmcnz olsun. Ama siz yurtdşna gidecek kdar bi başarıya sahipseniz ve bunun peşinden gitmezsenz yazık olur ve sonradan yüksek ihtimal pişman olablrsiniz. Siz yurdışını o doğu görevini tamamlayana kadr nişanlı kalsanız da bu iş gitmez muhtemelen

İki sene daha sevgili olursa laçkalaşacağına emin oln adamdan böyle sözleri tutmasını bekliyorsan çok çok çok safsın sen. Bu saflıkla da evliliğe hazır değilsin.
Anlamıyorum ya hep böyle kızların böyle mükemmel aileleri oluyor.
Neden illa ki düzeninin oturması lazımmış sevgilinin? Çok mu lazımmış eve temizlikçi, yemekçi , ütücü? Az yesin de yardımcı kadın ayarlasın.
Ya git allah aşkına kendine göre bir insan bul.
O "çok seviyorummmmm"lar "çocuğum yüzünden ayrılamıyorum çok mutsuzum, gidecek yerim yok, ekonomik durumum yok boşanırsam"a dönüşüyor.
kırmızıladığım cümleniz içime dokundu. hakikaten nankörlük bu. okumak istediği halde ailesi okutmayan binlerce kız varken böyle müthiş ailelere, imkanlara sahip kızların ellerinin tersiyle bunları itmesi çok sinirimi bozuyor. keşke dünya daha adil bir yer olsa. o imkanlar isteyenlerin ellerinde olsa.

Eşim çalışıyordu, ben universiyedeydim. Zaten okulu bitirmemi zor beklediler.

Devamlı eşimde kaç senedir bekliyorum baskısı..

Hikayemiz benzer ama benim için o donem başörtüsü yasağı vardı.Ve gerçekten başörtülü ne bir sınava,ne bir ise giremiyorDuk. En con istediğim şey akademisyen olmaktı.hem bölümde, hem oss de derecem oldugu icin yapabilirdim ama önümüz kapalıydi, evlilik ideal geldi o zaman.

Ama ne olursa olsun, okuldan sonra kendime iki sene ayirmaliymisim.

Her şeyin zamanı var. Şu anda bir çırpıda yapacağını, evlendikten sonra seneler içinde belki yaparsın.

Bu tavırlar, cok da ayaklarının üstünde durmaman için. Saygı duyan bekler. Sen paranı kazansan, daha kendini bilerek evlensen daha iyi değil mi? Ama o zaman sesini çıkarmadan çamaşır bulasik yıkamama ihtimalin var. Kendi isteklerini söyleyebilirsin, benim mesleğim var size mecbur değilim diyebilirsin. O yüzden istemezler, cok ozluyorum, zaten bizim kavgalarimiz hep ayrı olmamız yüzünden derler.şu anda çok seviyor görünürler ama sonra bambaşka çıkar, çünkü henüz yirmilerinin başında birini kandırmak kolaydır.

Ben bu hikayeleri ezbere biliyorum. Eşimi de çok seviyorum bu arada ama bu onların bencil davrandiklari gerçeğini değiştirmiyor.

Benim tecrübem söyle oldu. Evlendim, çocuk oldu. Evde kaldım.eşimin işleri iyi gitmedi. Özel ders vererek ailenin geçimini sağladım. Çocuk büyüdü. Kpss ye girdim,eşim şehir dışı yazdirmadigi için, yüksek olan puanimla atanamadim. Şimdi artık kpss çalışmaktan da bıktım. ElHamdulillah mutlu bir evliliğim var ama.. bir sürü ama var.

Öncelikle dünyanın bin türlü hali var. Eşimin işi battiginda en azından ogretmenligim vardı, özel ders vererek para kazanabildim.

Bunları yaşamak yerine, okulu bitirdikten sonra iki senemi ise ayirsaydim, sonra yine evlenseydim, yine hemen çocuğum olsaydı, biz bu kadar yipranmazdik.

Eşim ailemi gecindirmek zorundayim demezdi. Benim maaşımla gecinirdik. Ben mesleğim bu derdim, daha güvenli olurdum. BebeğiM doğduğunda yoklukla bogusmaz, doğum yaparken hastaneye verecegim parayi nereden bulacağız diye düşünmezdim.

Erken evlenmekte maharet yok. Şimdi heyecanlaniyorsun ama bir ömür evli kalacaksın zaten. Okulda anlamadigin bekarlığa tadını çıkar, bir iki sene kendini Keşfet. Mesleğini eline al. Sırf üniversite mezunudur diye kimse sana is vermek için kapıda bekleyip buyur etmiyor.

İnan, o çok hevesli olan, hemen okulu bitir evlendim diyen sevgilin ve ailesi, ailelerinde kendi kızlarına aSLA bunu yaptırmiyorlar. Mesleğini kazandirip, nişanlıysa, nişanlılik dönemini uzatıp, ondan sonra düğün yapıyorlar.

Eşimin yegeninin nisanlisinin çok iyi bir işi vardı. Yine de kızın okulunu bitirmesini beklediler,nisan yaptılar. Sonra atamasını beklediler. Sonra düğün yaptılar. Eşi işini kaybetti. Yine de kız yokluk çekmiyor.

Yıllar sonra, bu dediklerimin bir bir olduğunu gördükçe iç geçirirsin ama işe yaramaz.

Sen sınırlarını koy, her isteklerini kabul etme. Onlar düşünsün biraz da. Kabul edemiyorlarsa yol ver gitsin. Demek ki yeterince sevmiyorMuş.

Keyfin için 5 sene bekle demiyorum ama kariyerine adım atacağın o 1-2 sene önemli.

Lütfen annenin sözlerine kulak ver. Anneler hep öngörülüdür ve % 99.9 haklı çıkarlar keza bence de annen haklı

Muhtemelen evlenip 1 sene içinde pişman olacaksın, yaşamayı reddettiğin şeyler için.. 1 sene sonra burada 'eşim şöyle kayınvalidem böyle yaptı' temalı konular açtığını görebiliyorum. Sevgilinden ayrıl demek istemiyorum ama evlenmek amacı olmamalı bir insanın. Sana bunu dayatmalarına izin verme.

Bence evlen. Her evlilik kötü diye bir şey yok. Zaten yurtdisini srn degil annen istiyo sanirim. Sen de cok istiyorsan birlikte gidersiniz yurtdisina

Ben yurtdışına gitmek istediğimde annem kendi paranı kazanınca gidersin diyor. Çalışmaya başladıktan sonra yıllık iznimde yanlarına gitmediğimde de kriz yaratacaklar biliyorum. Dünya çok büyük milyarlarca insan var. Kendini bu yaştan bu kadar kısıtlama. Sadece sevgili / eş açısından konuşmuyorum. Evlendikten sonra hayatın doğudaki bir şehirde eşinin evinin içi olacak. Sanmıyorum sosyalleşme seçeneklerinin çok çeşitli olacağını. Her insan farklı bir dünya. Biriyle tanışınca o kadar fazla şey öğrenebilirsin ki. Bence kendine yazık etme. Sevgilin seni gerçekten seviyorsa beklemeli.

şimdi kendi çocuklarının menfaati için senin evlenmeni isteyen insanlar, yine kocanın menfaati için seni bir çok şeyden alıkoyabilirler. dik dur ve önce "ben" demeyi öğren. yoksa fedakarlığın vericiliğin ve nankörlüğün sonu yok

Kimsenin seni düşündüğü yok. Seni yurt dışına göndermek isteyen annenin de sevgilinin de onun ailesininde...

Sen ne istiyorsun onu de hele!!

erkek tarafi hep acele eder normal yani..ama diplomani almadan sakin evlenme..sanada benden abla tavsiyesi canom :D

Back
X