Erkek arkadaşım tasarruflu mu pinti mi?

22 yaşında öğrenci çocuk ne yapsın yani bütün parasını seninle gezerken mi harcasın? Başka hayatı olmasın mı bu çocuğun? Ailesinin durumu kötü belki. Öğrencilikte herkes kendi parasını kendi ödemeli alman usulü. Kabul etmiyorsa da ettireceksin. Hiçbir aile çocuğu başkalarına para yedirsin diye para göndermiyor çocuğuna. 3 aylık sevgililikte bu ne sorgulama böyle. Çocuğa aferin bu yaşta birikim yapıyorsa. Allah çocuğumun karşısına böyle insan çıkarmasın amin

Eli açık diyemeyiz, cimri gibi de değil tam olarak ama hayat bakış açısı biriktirme, kısma odaklı olacak; eğlenceyi tatili lüxü gereksiz görüyor olacak gibi. Cimrilikten değil de hayat tarzı ve hayattan beklentiler olarak farklısınız. Ben ve eşim bir daha mı geleceğiz dünyaya modundayız mesela, bazıları da bunlar boş iş yatırım güven birikim odaklıdır. Siz birinci gruba sevgiliniz ikinci gruba dahil.

Valla aynısını yazacaktım, nasıl bir zamana denk geldik de yaşıyoruz , çocuğum olmadığına şükrettim az önce.

Babasından aldığı harçlık veya bursla kızı memmın etmeye çalışıyor. İşe girince kendi parasını harcayınca görürsün cimri mi değil mi? Senin için de geçerli bu. El parası harcamak kolay
Öğrenci iken daha ne olsun istiyorsunuz biz okul kantininde takılırdık özel okul falan zengin çocukları değilseniz gayet sıradan olağan bir şey. Her şey pahalı napsın çocuk? Kendinin yanında bir de ekstra senin paranı ödüyor.

e adamla yiyip iciyorsunuz ona odetiyorsunuz. bu devirde calisan insan işe
evden yemek götürüyor her yer ates pahasi diye adam tek ogrenci haliyle iki kisi karnini doyuruyor.
senin halk gününde sinema bileti alman onun her bulusmada cebinden xyuz lira cikmasini etkilemiyor. degil mi?
bir insanin cimri pinti olabilmesi icin parasinin olmasi gerekiyor. parasi olmayan insan sadece hesap kitap yapar.

Güzel yerlerde gezmek istiyorsanız; bir gün sevgilinizi dışarı çıkarıp siz ödeyin hesabı, çocukta gerilmesin.
3 ayda nasıl bu kadar sevgi ben bu gençleri anlamıyorum.Gençler önce çıkın gezin tozun tanıyın huylarına vb bakın .Bu yazdığınız 3 ayda bu kadar sevgi pek normal değil .Akıllı bir genç iseniz bunları önce değerlendirin.

Kendı parası da olsa bundan farklı olmaz.
Bu aileden kazanılan birşey.
Benım vardı bır arkadaşım şuan ıyı kazaniyor yıne aynı.
Hayatı bırıkım yatirim.
Bır yerde bırsey yedıremezsın.
Hep gereksiz ve pahalı görür.
Şuan babadan kalma 4 ev arsa para var ama hayatta harcamaz.
Ikınız de aynı kafaysanız sorun olmaz.
Babasının parasını harcamaktan cekınıyorsa iş bulunca sevgili yapsaymıs.

Ben babamın parası ile okumak dışında iş yapmam mesela.
Bu adamda çalışsın o zaman sevgili olsun.
Kendı kazanmadıgı para ile gezmek de mantıksız.
Ünide gezenler bizim zamanımızda ya part tıme calısırdı kız da erkek te.
Sonra oraya gitmeyelim buraya gitmeyelim olur.

Öğrenci olunca hemen parasi yok olarak degerlendirilmis ama yani her ögrenci sefillik yaşamiyor. Ogrenci haliyle altinda arabasi o mekan bu mekan takilan da cok gorduk.
Kiralarin cogu asgari ucretten fazla biraz buyuk sehirlerde. Staj + kira geliri aile yaninda yasayan biri icin disarida arada bir dogru durust bir sey yiyip icemeyecek durumda olmak demek degildir. Millet o parayla ev gecindiriyordur muhtemelen.
Zaten parasi olmasa altin bilmem ne alamaz ogrenci biri.
Bu kadar problemse evet kiz arkadas edinmeseymis ya da ortak ödemeyi kabul etse daha mantikli.

"yapay zeka mühendisliği"

"çok iyi bir okulda"

Sevgılı demek para demek...
Olmayan da çıkmasın.
Ben babamın parasını har vurup harman vuramam mesela.
Ama o zaman sevgılı de yapmam.
Çoğu da yapmıyor ama ek işte calisan var üniversite zamanında .
Benım Baba parası ile gezmeyen ama iş bulunca geçmeden çıkmayan arkadaşlarım var.
Bununkı değişik.

Ya evet illa kendim calismadan 1 kuruş harcamam kimseye diyorsa evet sevgili yapmasin. Onun disinda X yere tatile gidelim x marka hediyeleri alinsin istemiyor ki kiz. Bi kahve ve tesiste kahvalti para yemek mi
Para yeme derdindeki 21 yasindaki kiz cidden kahve ve tesis kahvaltilari peşinde koşmaz. :))

Tesis var, tesis var. Bazı tesislerde kişi başı kahvaltı fiyatı 220 TL den başlıyor; 450 TL ye kadar çıkıyor.

Bu yaşta insanlar parkta mı buluşacak?
Gezdıklerı yer calısan insanların gezdiği yerler...
Kahvelanda gidip çay kahve ıcemeyecek durumda ise ne dıye sevgili yapmıs?
Nerede buluşacak bunlar?
Karda kışta mecbur mekanlara gidecekler.

Tesis var, tesis var. Bazı tesislerde kişi başı kahvaltı fiyatı 220 TL den başlıyor; 450 TL ye kadar çıkıyor.

220TL pahali degil ki durumu olan ogrenci icin bile Turkiyede gecen sene yol ustu siradan zincir kahvecilerde bile bi kahve 100tlden fazlaydi. Bu kizda her gün kahvaltiyi mutlaka disarda etmeliyiz demeidigine gore ayda 1 gidilebilir. Bence cook ustune gelinmiş konu sahibinin o kadar hakaret edecek bir sey yok para yiyen görmemiş bi cok kişi. Kahve icelim tesiste kahvalti edelim diyen genc bi kiza o para yeme hakaretlerini hakli bulmuyorum. Hangi genc yapmiyor bunlari hayret bir sey ki.
Ortak ödeyelim diyince triplere giren de cocugun kendisi, girmesin o zaman.

Ortalama bellı yerler var .
Ozsüt kahveland mado gıbı yerlere calısan insanlar gidebiliyor.
AVM'lerde de var kısıye göre yerler...
Bır de asırı zenginlerın gittiği mekanlar var.
Benım lıse Ogrencılerım de gidiyor haftasonu buralara resim atıyorlar ve durumları da ortalama aıle cocukları.

Aklıma kendi o yaşlarım geldi de bunlar öğrenci için zaten lüks şeyler ya. Benim ailem bana araba almıştı mesela durumumuz kötü değildi ama aldığım harçlık belliydi o parayla sürekli yiyip içip gezmek mümkün değildi ki o zamanlar her şey çok ucuzdu. Öğrenciykenki sevgililiklerimde de hep bir o ödese bir ben ödedim yani o hayır dese bile siz yine de verin. Çocuk araba alacak parayı biriktirme derdinde cimri demek acımasız olur

Ben hayret ettim yani aynen biz lisedeyken bile arkadaslarla cay kahve icmeye giderdik bazen arkadaslarimizin birinde para olmaz biz aramizda hallederdik onun yerine de oderdik baska zamanda o oderdi. Burdaki kimse calişmaya baslamadan bi yere gidip oturup yiyip icmemis demek ki.

Kime göre, neye göre ? Kahvaltıdan sonra herkes evlere dağılmıyordur herhalde değil mi ? Taraflardan 1 kişi hesabı ödeyince de rakamın yüksek gelmesi normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…