doğru insan olabilir mi sizce?

gerçekten para konusunda fazla hassas hatta cimri bir aileymiş. nişan tabiki kızın bulunduğu yerde olur, bunun aksini istemeleri saçmalık.durumları iyi olduğuna göre istediğiniz eşyaları üç aşağı beş yukarı almak hakkınız.nişan arefesinde bu kadar sıkıntı çıkarırlarsa düğünde ve sonrasında da sıkıntı çıkarabilirler. bu durum, insanı çok yorar dayanabilir misiniz, sindirebilir misiniz, değer mi bilemiyorum. iyi düşünün, acele etmeyin, düğün için ekim erken bence. yani bu aileye erken. iyice gözlemlemeden, bazı şeyleri ölçüp biçmeden, düğün aşamasına geçmeyin.

ailem sözden bile vazgecti şimdilik uzatalım ya da reddedelim diyor bense kararsızım, arkadaşlarımda eşyaya takılma diyor ben onun cimriliğine takılıyorum

4 ay icinde zaten nisan dügün düsünmeniz bence biraz erken. bu sürec icindi onu asla tanimis olamazsiniz, karakteri nedir, nasildir.. bunlar zamanla ortaya cikan seyler. bence nisani daha bi ileri tarihe belirleyin

ben de vazgectim hemen olmasından

o zaman deki benim ailem dört dörtlük arkamda duruo eğer sen böle sorun çıkarıcaksan yürümez bu iş.birbirimizi üzmeyelim de.konuş açıkca yoksa inan üzülürsn bak forumda neleri varr yazık etme kendine
ben söyledim, konuştum bugün ne var ne yoksa patladım resmen, tamam senin istediklerin olsun diyor ama güvenemiyorum sonucta gösterdi kendini

baştan böyleyse ilerde ne olur Allah bilir sana tavsiyem bence iyice tart biç sen bu insanla bir ömür geçirceksin şimdiden iyi düşün ilerde pişman olma bide gönlüne göre yap sonuçta bir kere evleniliyo cimrilik bu bence.

niye herşeyi erkek tarafı yapıyor,kaynanayla mı oturacaksın:44:

baştan böyleyse ilerde ne olur Allah bilir sana tavsiyem bence iyice tart biç sen bu insanla bir ömür geçirceksin şimdiden iyi düşün ilerde pişman olma bide gönlüne göre yap sonuçta bir kere evleniliyo cimrilik bu bence.

haklsın, ben de düşünüyorum sürekli valla soğudum biraz

Ben de bazen diorum ki neden düğün alışverişinde eşimin ucuza kaçmasına izin verdim,ucuz ne aldıysak 5 senenin sonunda değiştirmek zorunda kaldık ve kalıoruz,yatağımız 3 sene dayandı,yatak odamız çatırdıo
Siz siz olun herşeyi gönlünüze sineni kabul edin
Eşiniz de dahil ;))

niye herşeyi erkek tarafı yapıyor,kaynanayla mı oturacaksın:44:

bizim ve onların adetlerine göre erkek tarafı yapar aslında düşüncemiz bu değildi eşyaları ikimiz borçlanarak alacatık ben işten cıkınca mecburen böyle oldu benim ailem de katkı yapmayı düşünüyo zaten

bizim ve onların adetlerine göre erkek tarafı yapar aslında düşüncemiz bu değildi eşyaları ikimiz borçlanarak alacatık ben işten cıkınca mecburen böyle oldu benim ailem de katkı yapmayı düşünüyo zaten

ooo adetlere bakarsan sen zararlı çıkarsın.gelin kaynana kayınpedere hizmet eder.kaynananın işlerini yapar.lavabo önünde havlu tutar.herkesten erken kalkıp,herkesten geç yatar.tabii kaynanayla yaşar,daha neler,neler.
bırakın artık adetleri.ortak yaşam kuruyorsunuz.evinizi birlikte kurun:34:

haklsın, ben de düşünüyorum sürekli valla soğudum biraz

bende başta eşime acıdım herşeyi kendisi yaptı mesela ama sonradan düşündümde on kere evlenilmiyo uygun olanı aldım durumundan ötürü fakat içime sineni aldım çünkü kendi evin kendi eşyaların sen yaşayacaksın o evde gönlüne göre olması lazım erkekler böyle şeyleri önemsemiyor helede evlendikten sonra hiç. bence hiç üzülme ve takma hayatına devam et ama doğru insanla evlilik fedakarlıktır tabiki sıkıntı yaşanıcak ama birlikte herşey aşılır..

bende başta eşime acıdım herşeyi kendisi yaptı mesela ama sonradan düşündümde on kere evlenilmiyo uygun olanı aldım durumundan ötürü fakat içime sineni aldım çünkü kendi evin kendi eşyaların sen yaşayacaksın o evde gönlüne göre olması lazım erkekler böyle şeyleri önemsemiyor helede evlendikten sonra hiç. bence hiç üzülme ve takma hayatına devam et ama doğru insanla evlilik fedakarlıktır tabiki sıkıntı yaşanıcak ama birlikte herşey aşılır..

işte ben de fedakarlık yapmaya hazırım bazı hayallerimden vazgececeğim fakat o böyle en ucuzuna kaçmaya çalışınca takılıyorum ve inat yapasım geliyor, içime sinip sinmemesi onun için önemli değil onu tek ilgilendiren şey ucuz ya da pahalı olması, ya 4 milyar yatakodasına bile pahalı diyor.. küfredeseim geliyor düşündükçe

işte ben de fedakarlık yapmaya hazırım bazı hayallerimden vazgececeğim fakat o böyle en ucuzuna kaçmaya çalışınca takılıyorum ve inat yapasım geliyor, içime sinip sinmemesi onun için önemli değil onu tek ilgilendiren şey ucuz ya da pahalı olması, ya 4 milyar yatakodasına bile pahalı diyor.. küfredeseim geliyor düşündükçe

doğru canım çok haklısın bak bencede para önemli değil insanlar sevdikten sonra birbirine anyalışlı olabilir benimde mobilyalarım çok uygun mesela fakat eşim benimle baştan konuştu durumunu anlattı ve biz ona göre bir plan yaptık fakat bazı şeylerde taviz vermedim sorun o değil sorun evleniceğin insanın cimri olması bazen o kadar ufak birşey ilerde öyle büyük sorunlara yol açıyorki ve bunu sözlüyken anlayıp vazgeçmek daha hayırlı oluyor çünkü sen hep bişey almak istediğinde o pahalı bu pahalı derse evliliğinize zarar verir huyu kötü yani.

Canım günümüzde evlilikler ortak yapılıyor. Ben her şeyin erkek tarafı üzerine yığılmasından çok hoşlanmıyorum. Bir de yaşınız gençse, sevgiliniz birikim yapmamışsa,ailesinin imkanı yoksa, işi daha da zor. Öyle abartılı istekleri olan kız aileleri var ki sırf bu yüzden pek çok erkek evlenemiyor. Sizin ilişkiniz de çok yeni, birbirinizi net tanımadığınız için sevgiliniz maddi açıdan yetemeyeceğini hissedip, korkuyor, üzülüyor olabilir. Bana kalırsa nişandan önce aileler oturup isteklerini karşılıklı belirtsin. Gerekirse nişanı ve evliliği öteleyip, maddi şartlar sağlandıktan sonra gerçeleştirebilirsiniz. Sorun çıkacaksa da nişandan önce çıksın, kimse gereksiz daha çok üzülmesin.Hakkınızda hayırlısı olsun.

4 milyar yatak odası bana bile pahalı gelir o ne öyle 2,5 maaş alsam 4 binlik yatak odasına nasıl vereyim ki sadece onunla da kalmayacak eğer mutlu bir yuvaya adım atılacaksa bazı şeylerden feragat edilir daha sonra güç yettikçe yapılır
bütün eşyaları ona aldırıpta 4 milyarlık yatak odası istemek açıkcası bana fazla lüks geldi:12:

aşık falan değilim mantık evliliği, ben 26, o ise 30 yaşında arkadaş aracılığıyla tanıştık. işte şimdi böyleyse evlenince ne olur bilmiyorum

Ama sanki mantığa da çok uymuyor gibi ... Aşk yoksa bir daha düşün ... sevdiğin insanla bile evlendikten sonra aynı evi paylaşmaya çalışırken bir sürü sorun yaşıyorsun sevgiyle aşkla üstesinden gelebiliyorsun... biraz düşün bence ...

Canım günümüzde evlilikler ortak yapılıyor. Ben her şeyin erkek tarafı üzerine yığılmasından çok hoşlanmıyorum. Bir de yaşınız gençse, sevgiliniz birikim yapmamışsa,ailesinin imkanı yoksa, işi daha da zor. Öyle abartılı istekleri olan kız aileleri var ki sırf bu yüzden pek çok erkek evlenemiyor. Sizin ilişkiniz de çok yeni, birbirinizi net tanımadığınız için sevgiliniz maddi açıdan yetemeyeceğini hissedip, korkuyor, üzülüyor olabilir. Bana kalırsa nişandan önce aileler oturup isteklerini karşılıklı belirtsin. Gerekirse nişanı ve evliliği öteleyip, maddi şartlar sağlandıktan sonra gerçeleştirebilirsiniz. Sorun çıkacaksa da nişandan önce çıksın, kimse gereksiz daha çok üzülmesin.Hakkınızda hayırlısı olsun.
bakın ben öyle abartılı şeyler istemiyorum sonuçta imkanlar belli, ben sadece normal standartlarda eşyalarım olsun, diğer insanlar gibi normal olayım istiyorum, insafsızca asla davranmadım ama ben fedakarlık yaptığımı görünce( taviz desek daha doğru belki) daha çok
üzerime geliyor sanki, ben seneye evlenelim de dedim ama kabul etmedi

4 milyar yatak odası bana bile pahalı gelir o ne öyle 2,5 maaş alsam 4 binlik yatak odasına nasıl vereyim ki sadece onunla da kalmayacak eğer mutlu bir yuvaya adım atılacaksa bazı şeylerden feragat edilir daha sonra güç yettikçe yapılır
bütün eşyaları ona aldırıpta 4 milyarlık yatak odası istemek açıkcası bana fazla lüks geldi:12:
ben feragat ediyorum zaten taviz de veriyorum ailem de yardım edecek onun ailesi de yardım edecek ve sonuçta bu eşyalar taksitle alınacak fakat ben böyle yaptıkça daha çok muhalefet oluyor, sorun sadece 4 binlik yatakodası değil ki benim kendi isteklerimden feragat ettiğimi görünce söz elbisesinde bile ses çıkarmaya başladı

bakın ben öyle abartılı şeyler istemiyorum sonuçta imkanlar belli, ben sadece normal standartlarda eşyalarım olsun, diğer insanlar gibi normal olayım istiyorum, insafsızca asla davranmadım ama ben fedakarlık yaptığımı görünce( taviz desek daha doğru belki) daha çok
üzerime geliyor sanki, ben seneye evlenelim de dedim ama kabul etmedi

Canım seni yargılamak için söylemedim, olayın farklı yönlerini de göstermeye çalıştım ama her olay farklıdır, ne yaşadığını, sana nasıl davranıldığını, ne hissettiğini en iyi sen bilirsin. İçine sinmiyorsa hiç uğraşma. Maalesef azla yetinenleri değersiz gibi görenler de var, sen sana değer verildiğini hissetmiyorsan, yorma kendini.Yazdıklarına bakılırsa soğumuş gibisin, Allah gönlüne göre versin.

Canım seni yargılamak için söylemedim, olayın farklı yönlerini de göstermeye çalıştım ama her olay farklıdır, ne yaşadığını, sana nasıl davranıldığını, ne hissettiğini en iyi sen bilirsin. İçine sinmiyorsa hiç uğraşma. Maalesef azla yetinenleri değersiz gibi görenler de var, sen sana değer verildiğini hissetmiyorsan, yorma kendini.Yazdıklarına bakılırsa soğumuş gibisin, Allah gönlüne göre versin.

amin teşekkür ederim, benim en büyük sorunum bu yani değer verildiğini hissedemem bunu da ifade ettim kendisine hem de kaç kere, benim sana olan hislerim belli diyor sadece ama bunun da hissettirilmesi gerekir karşı tarafa, biraz soğudum, aradığında telini de acasım gelmiyor

Back
X