doğru insan olabilir mi sizce?

ya ben 4 sene diye okumuşum 4aymış :26: 4 ayda gerçekten tanıdınız mı birbirinizi kuzum ya konuyu iyi okumamışım 4 bine takılmısım arada aşk yok gibi geldi bana daha çok mantık ön planda olmuş ki 4 ay da evlenme kararı alınmıs. bence düğünü seneye ertele tanımaya çalış derim

Son düzenleme:
ya ben 4 sene diye okumuşum 4aymış :26: 4 ayda gerçekten tanıdınız mı birbirinizi kuzum ya konuyu iyi okumamışım 4 bine takılmısım arada aşk yok gibi geldi bana daha çok mantık ön planda olmuş ki 4 ay da evlenme kararı alınmıs. bence düğünü seneye ertele tanımaya çalış derim

valla tanıdığımı düşünüyodum ama ne yazıkki erkeklerin bir kısmı işler ciddiye binince kendi kişiliğini gösteriyor.. bu gidişle öyle olacak ben hemen evlenmek istesem ailem müsade etmez artık, evet açıkçası mantık hep ön planda oldu

"Size verilen değeri" mobilyalardan mı ölçüyorsunuz? Evlenme noktasına gelmek için mobilyalardan daha başka kriterleriniz olmasını tavsiye ederim...

Ama dediğinizi de anlıyorum, erkekler için hayat basittir, yemek yenecekse gazete kağıdı serilir yenir, örtüye, fazla fazla tabaklara gerek yoktur; ucuz hangisiyse ona gidilebilir. Siz ona cimri insanlardan hiç hoşlanmadığınızı vs belirterek sonucu biraz gözlemleyin. Ama aslında çok da içinize sinseydi herşey, aşık olsaydınız yani, yataktı takımdı bu kadar gözünüze batmazdı tahminen, onu bir düşünün derim...

Yorum yapanlar isi baya kurumsallastirmis :) yok ole olmazsa ugrasma yok istedigini almak zorundalar .

Romantizm nerde ? Eslerin birbirine destek olmasi gerekmez mi . Kadin kocasi icin ben onunla olayimda bi divan olsada olur demesi gerekmez mi?

Mobilyalarin markasina kadar kafaya takilmis , bu ne hirs :) adamda 450 liralik abiye elbisenin fiyatina takmis :) sinegin yaginin hesabinda .

Siz mutlu olamazsiniz hem geline yazik hem damata yazik .

Yuva degil , anonim sirket kuruluyor :)

hem herşeyi onlara aldırıp hemde gidip parasını düşünmeden alışveriş yapamazdım ben

hem de 450 tl lik söz kkıyafeti nedir yani bildiğimiz isteme değil mi söz dediğiniz

illaki orta yol bulunur ama kimse illa benim dediğim olacak dememeli, sizde madem onlar yapacaksa harcamayı

ayrılan bütçeye göre uygun gördükleri yerden almanız gerekli,

Cimri insan ile uğraşılmaz benim kayınpederim çok pintidir ama eşimin eli açıktır bizde düğün yaparken kayınpederim bir iğne almadılar bana
bana ne onun parasından sana ne ailesinin parasından burda kararı sen vereceksin eş adayının pintiliği konusunda
ama çalışmalısın bence işten ayrılmışsın ayağını yere sağlam basmalı kadınlar eşim memur kayınpedeimin durumu iyi dersen onlara sırtını dayamaya kalkarsan olmaz bu iş ezilirsin söz hakkın olmaz çalış sende destek ol yuva kurarken hem ne demekmiş o her şeyi erkek yapar öyle birşey yok kız da sandık çeyizinden tencere tava tabak çanaktan hariç ya beyaz eşyalarını alır ya bir odayı düzer misal oturma odası devir öyle bir devir ki herşeyi erkeğe yükleyemiyorsun sende uyanıklık yapma

Son düzenleme:
Keske bu kadar maddiyata baglamasaniz dogru insani... keske biraz daha mutevazi olsaniz...

Benim mobilyalarim kilim veya istikbal degil, sizin tabirinizle 'uyduruk' marka... hic sevmiyorum onlari, halilarimi perdelerimi begenmiyorum, hic tarzim degil... ama ben herzaman karsimdaki insani zor durumda birakmayayim diye dusundum .. dugun zamani borclanmasin, maddiyat yuzunden sorun cikmasin diye bunlari sectim.. 4 senedir bu mobilya ve esyalarla yasiyorum ve inanki o kadar mutluyum ki... o uyduruk koltuklarin uzerinde esime sarilip film izlemek kadar beni hic bir sey mutlu edemez... esimin bir tatli sozu bir bakisini ben markali ve pahali esyalara tercih ederim ...

Nacizane tavsiyem sen bu sekilde davranarak kendi degerini dusuruyorsun... bu kadar maddiyata baglamayin herseyi.. 'heves' ve 'olacaksa en iyisi olsun' mantigi bana gore cok ters.. 450 tllik soz kiyafeti gercekten israftan baska bisey degil ... bence nisanlin cimri degil, senin tutumuna karsi boyle davraniyor.. eminim sen daha mutevazi olsan o senin her istedigine evet der...

Ne kadar maddiyata bagli bir toplum olduk :(( gercekten cok uzucu...

24 yasinda mantik evliligi yapman sacma zaten. Derdin neki? Asik olup, askla yasamaktan guzeli varmi..

Merak ettim. Ailesinin alisveris anlayisi nasil? Yani kendileri de ucuz yollu giyinip, esya alan ve boyle alismis bi adamsa isteklerin fazla gelebilir.. Bu durumda anlayis farki cikar ki cok zor yani alistigin hayattan vazgecmen..

Yok eger kendisine,ailesine daha iyi sartlarda alisveris yapilip senden kisiliyosa kosarak uzaklas derim..

ben ne size ne de karşı tarafa hak verdim.ikinizin de yanlışları var.siz mobilyanın markası derdindesiniz,maddiyatı çok dert etmişsiniz.yani burada doğru insan mı diye sorarken,hiç başka şeylerden bahsetmemişsiniz.bu adamın iyi olan bi tarafı yok mu?onun da ikide bir şu pahalı,bu pahalı demesi hoş değil.öyle olsa bile belli etmemeliydi.ben olsam ben de sinir olurdum o cümlelere.cimrilik konusunda haksız sayılmazsınız ancak her eşyayı da erkek tarafının yaptığı hangi memleketmiş ben merak ettim şahsen.hiç duymadım öyle bişey.yani kız tarafı olarak hiç bişey yapmaz mısınız siz?bunu da tuhaf buldum açıkçası.hem 450 tllik söz kıyafeti muhabbeti ise hiç anlaşılır gibi değil.nişan deseniz anlıcam da söz için size 450 tllik bir kıyafet alınmasını beklemek de neyin nesi?söz için erkek tarafı birşey almak zorunda mı?ben hiç böyle bişey duymadım.öyle olsa bile 450 tl bir söz kıyafeti için fazla tabi ki.ve en önemlisi de 24 yaşında mantık evliliği yapma çabanızı hiç anlamlandıramadım.ne alaka?daha çok gençsiniz.olsa olsa mantık dışı bir evlilik olur aşkı hesaba katmadan yapılan bir evlilik...bakın daha şimdiden batıyor hareketleri..sevgi nerde?

merhaba arkadaşlar 4 aydır biriyle görüşüyorum. görüşmeye başladığım ilk zamanlarda görüştüğüm kişi benim düşüncelerime saygı gösterirdi ya da kendini yanlış gösterdi bilemiyorum. haziran ayında kesin kararımı vermiştim nişanlanacaktım temmuzun başında. nişan alışverişi yeri konusunda babası sorun yaptı yani benim memleketimden değil de onların memleketinden yapma konusunda. ben ise kabul etmedim sonra bu bana korkulu bir ses tonuyla "nişanda çok masraf olur mu" deyince ben de düşünme kararı aldım. sonuçta elbette masraf olacak sonucta yuva kurulacak dedim.neyse nişan bayramdan sonra olsun,düğünü de ekim de yapalım dedik.biz netten eşya bakmaya başladık.bana gösterdiği şeyler uyduruk markaların hatta markası olmayan şeylerin düğün paketleriydi, mesela salon takımı 2, buçuk milyar, güleceksiniz belki; yatakodası 1 milyar. (bu arada kendisi 2 buçuk milyar maaş alan bir memur ailesinin maddi durumu da iyi) ben se istikbal olmasını isterdim eşyalarımın, istikbali geçtim kilim mobilyanın indirimde olan mobilyalarına bile pahalı diyordu. bir de bu sürecte bana senin ailen ne alacak, odalardan birini alacak mı yok süpürge alacak mı diye sözlerle benim ailemden beklenti içinde olduğunu belli etti (bizim ve onların adetlerine göre de eşyaları erkek tarafı alır) sürekli hesap kitap yapmaktan yoruldum bu sürecte.neyse dün ben söz kıyafeti bakarken netten 450 tl ye bir elbise beğendim, ona da linkini attım gerçekten çok hoş ve beğendiğim bir abiyeydi bunu da ifade ettim. bana söylediği söz ise "bu biraz pahalı değil mi" oldu iyice sinirlenmeye başladım ben de. tam bir cimri çıktı, ne yapsam bilmiyorum ailem çok soğudu, söz takılmadan önce bunların yaşanması normal mi?
peki siz onun için doğru insanmısınız?
erkekleri, eş adaylarını geleceğinizin teminatı,size istediğiniz eşyaları alıp istediğiniz evde oturtacak biri olarak mı görüyorsunuz.
450 liralık elbiseye pahalı dediği için bundan koca olmaz mı diye soruyorsunuz????
ben bunlara bakarak bir erkeğin koca olur mu olmaz mı diyemem.
-yalanı var mı?
-size karşı saygılı mı?
-gözlerine bakınca gözleri gülüyor mu?
-sen yorulma diye çantanı taşıyor mu?
- küfürbaz mı?
-sorumluluk alabilir mi?
-babalık yapabilir mi?
-ailenize karşı hoşgörül mü?
.
.
.
. vs. özelliklerine bakarım. kusura bakmayın verdiğiniz veriler sorunuza cevap vermem için çok yetersiz......

Fazla takılmışsınız maddi şeylere

Şöyle düşün o evi sen kuruyor olsaydın, tek başına nasıl alışveriş yapacaktın ??

O uyduruk marka düğün paketleri dediklerinden ben bir tane aldım biliyor musun. Koltuk takımı,yemek odası,yatak odası. Çok az bir fark vererek, içleri plastik olan çekmeceleri mobilya ile değiştirdim, bir orta sehpa ilave ettim, dizaynı biraz daha hoş hale getirmek için halılarımı çok bilindik bir markadan aldım, o da kadınlar kulübü sayesinde oldu, burada gördüğüm bir halı reklamı sayesinde. Şık aksesuarlar kullandım, açık-koyu kontrastlar, resim çerçeveleri falan. Koçtaş'ın ahşap bölümünden kendi çizdiğim rafları kestirdim,süsledim. O uyduruk marka düğün paketi ile döşenmiş evimi her görenin dibi düşüyor şimdi =)) Beyaz eşyalarımı Samsung un bir kampanyasından aldım. A'dan Z'ye tüm evimi, her şeyim dahil 13.000 liraya döşedim. İğneden ipliğe her şeyimi sıfırdan aldım. Bunlar zor şeyler değil, insanın gönlü olsun, birlikte anlaşarak yapın, gönül hoşluğu ile yapın. Erkek tarafı yapıyor diye vur abalıya yapmayın.

Söz elbisene de değinmeden geçemeyeceğim, 17 yıllık çalışanım, imkanım da var ama söz de giyilecek bir elbise için 450 lira gerçekten pahalı. Tamam mantık evliliği bir tercihtir ancak bu serzenişleriniz mantığı aşmış durumda, dost acı söyler. Her zaman erkeğin üzerine düşeni yapması taraftarıyım ama istekler makulde tutulmalı, iyi niyet olmalı. Kendi değerinizi eşya ile ölçmeyin, değer ölçüsü olan çok başka şeyler var.

Kusura bakma ama marka takıntısı olan ınsanları gercekten anlamıyorum 2 mılyarlık olup o kadar guzel olan takımlar varkı ama bunu nerden aldınız markası ney deyınce ılle ıstıkbal bellona demek lazım :20: Benım evıme aldıgım mobılyalarım ne ıstıkbalden nede bellonadan burdakı buyuk bı magazadan aldım hepsınede bayıldım kıme gosterdıysemde harıka dedı . Oglan evınıde zor duruma sokmanın bı anlamı yok bence . 450 lıraya soz elbısesı dıyorsun dusundumde ben sozumdekı elbıseyı 70 e almıstım ve onlarada aldırmamıstım bu daha soz sız nıye alıyorsunuz deyıp . Ben onuda aldır bunuda aldır sunuda aldır dusuncelerıne katılmıyorum bır yuva kurucaksınız sız karsı tarafa bu kadar yuklenmek nıye :20: Ust tarafdakı yorum yapan arkadasa katılyorum bu ask uzerıne kurulan evlılıkten cıkmıs resmen .

sonuçta ıkınız yaşıcaksınız o evde neden kısıtlıyor anlamadım cımrı erkek daima zararlıdır bence . allahdan bnm sevgılım oyle degıl oda tam tersi ıyısını alalım bıkere alalım düşüncesinde bızde bayramdan snra sözlenıcez hayırlısı olsun hepimiz için canım sıkma cnını otur iyi düşün ileriyi düşün evlenınce bir öür cimriliğini cekıp kendnı üzüp aglamandansa ayrılır 1 2 ay üzülürsn daha iyi he hersey tabıkı para degıl ama içine sinmeyen bi evde oturmakda saçma bence.. nacizane düşüncem bu canım emınım dogru kararı verirsin

merhaba arkadaşlar 4 aydır biriyle görüşüyorum. görüşmeye başladığım ilk zamanlarda görüştüğüm kişi benim düşüncelerime saygı gösterirdi ya da kendini yanlış gösterdi bilemiyorum. haziran ayında kesin kararımı vermiştim nişanlanacaktım temmuzun başında. nişan alışverişi yeri konusunda babası sorun yaptı yani benim memleketimden değil de onların memleketinden yapma konusunda. ben ise kabul etmedim sonra bu bana korkulu bir ses tonuyla "nişanda çok masraf olur mu" deyince ben de düşünme kararı aldım. sonuçta elbette masraf olacak sonucta yuva kurulacak dedim.neyse nişan bayramdan sonra olsun,düğünü de ekim de yapalım dedik.biz netten eşya bakmaya başladık.bana gösterdiği şeyler uyduruk markaların hatta markası olmayan şeylerin düğün paketleriydi, mesela salon takımı 2, buçuk milyar, güleceksiniz belki; yatakodası 1 milyar. (bu arada kendisi 2 buçuk milyar maaş alan bir memur ailesinin maddi durumu da iyi) ben se istikbal olmasını isterdim eşyalarımın, istikbali geçtim kilim mobilyanın indirimde olan mobilyalarına bile pahalı diyordu. bir de bu sürecte bana senin ailen ne alacak, odalardan birini alacak mı yok süpürge alacak mı diye sözlerle benim ailemden beklenti içinde olduğunu belli etti (bizim ve onların adetlerine göre de eşyaları erkek tarafı alır) sürekli hesap kitap yapmaktan yoruldum bu sürecte.neyse dün ben söz kıyafeti bakarken netten 450 tl ye bir elbise beğendim, ona da linkini attım gerçekten çok hoş ve beğendiğim bir abiyeydi bunu da ifade ettim. bana söylediği söz ise "bu biraz pahalı değil mi" oldu iyice sinirlenmeye başladım ben de. tam bir cimri çıktı, ne yapsam bilmiyorum ailem çok soğudu, söz takılmadan önce bunların yaşanması normal mi?

Evlilik birliği kurulurken iki tarafında karşılıklı sorumlulukları var diye biliyorum mesela Nişan kız tarafına aittir yapmak istersiniz masrafları sizindir. Nişanda erkeğin takım elbisesinden tutun iç çamaşırına parfümüne kadar kız tarafı alır tabi kıza da erkek tarafı siz nişanı erkek tarafına mı yaptırıyorsunuz anlayamadım ben. Söz elbisesi konusuna gelince söz yani isteme günü giyilecek elbise ıvır zıvır herkesin kendisine aittir. Söz elbisenizi erkek arkadaşınıza aldıramazsınız. Eşyalar konusunda da herkese düşen belli sorumluluklar vardır. Kız yatak odasını yapar beyaz eşyaları tüm mutfağı alır elektrik süpürgesi de dahil. Erkek salonu yapar tv ve buzdolabını alır. Düğünü erkek, nişanı kız yapar. Erkek arkadaşın mı cimri yoksa sen mi akıllısın bilemedim ben arkadaşım ailen hiç mi yol göstermiyor

sevgliniz cimri Degıl sadece biraz daha uygun şeylere bakmanızı iştemiş ne var bunda ama siz BİRAZ yüksek ten ucmussunuz kabarik nisanliktan almiycksaniz 450 çok Bİ abiyeye..ne pahali ne ucuz aldirin İkinizinde gonlu olsun ayrıca 4 bine yatak odada cok daha hesapliwkalite şeyler var ıstikbal sadece marka yapmis adi önemli değil önemli olan rahatlik kalitesi

Merhabalar,
Anladığım kadarıyla senin beklentilerin orta seviye fazlaca makul şeyler. Fakat evlilik düşündüğünüz kişinin maaşı bana göre çok düşük. Ha bu demek olmuyor ki istikbal gibi bir markadan salon takımı vs alamasın gücü bunlara çok rahat yetecektir. Lakin biraz fazla eli sıkıymış. Sizin aileniz böyle küçük hesaplar yapmayan insanlar sanırım, dolayısıyla bu kişi her konuda en ucuza kaçıp her şeye pahalı deyince kafanızda acabalar oluşmuş. İlerde de yapacaktır bunu insan huyundan kolay kolay vazgeçemez.

Sen zaten çalışan, sosyal bir bayanmışsın günlerin evde geçmiyor ki. Tekrar bir iş bulursun, kendine de daha uygun bir eş seçersin. 4 ay çok kısa bir süre zaten hiç kendini bu kişiye endeksleme derim ben.

Arayı bulmanız lazım.
Sizin biraz makul olmanız, erkek arkadaşınızın da biraz sizin isteklerinize yaklaşması lazım.
Ikibuçukbin maaşı var diyorsunuz.
Yatak odası için bin lira açıkçası bence de cimrilik.

Adet falan bilmem ben, her şeyi ona aldırmanız hoş değil.
Ya yarı yarıya olur veya herkes elindekiyle alabildiğini alır.

Hem niye bu Istikbal arzunuz?
10 sene öncesinde değiliz.
Istikbal kendini yenilemeyen bir marka.
Ismi duyulmamış, kaliteyi ucuza satan çok şık birsürü yer var.
Istikbal annemin yaş grubuna hitap ediyor.

evlenirken erkek tarafı kız tarafı nedir ben hala onu anlayamadım. ikiniz bir ev kuruyorsunuz ama ailelerden destek alıyorsunuz. bu tabi ki normal, hepimizin yaşı küçük,birikimimiz belli, ama birlikte yapılan şeyler daha değerli olmaz mı? onun ailesi senin ailen derken size ait ne oluyor ortada? ne kadar aileniz de olsa yardım eden, bütçenize göre bir şeyler alıp zaman geçtikçe daha iyisiyle değiştirmek daha akıl karı geliyor bana. ben evli değilim ama kendi evim var, döşerken tüm ünlü mağazaları gezdim ama hiçbirini beğenmedim, çok şaaşalı ve basit göründü gözüme. sonunda kendi zevkime göre yaptırdım her şeyi ve çok daha ucuza geldi. derdim ucuz olması değildi ama saydığınız markalardan çok daha az bir paraya çok şık ve kullanışlı mobilyalar yaptırdım.

evet aynen nerde ucuz var ona kaçıyor, bir de 5 yıl sonra işi gereği tayin çıkacak, şimdi böyle alalım 5 yıl sonra en iyisini alırız, para da biriktiririz diyor ama güvenemiyorum bırak ilerde çöp almayı 4 aydır görüşüyoruz bana tek bir hediye bile almadı, pardon 5 tl ye bir kalem almıştı

ben öle adamlar duyorumkı bir arkadaşım boşandı ..kocasıda çokkkkkkk zengındı üstelık

sifonu 2 kere çekmiş dıye kız kavga edıyordu düşünnnnnn

Back
X