• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım lenfoma..

Öncelikle geçmis olsun. Tedaviye yanıt oranı yüksek bir kanser türüdür. Ileri evrede bile.
Kemoterapi sürecinde moral çok önemli rol oynar. Moralin yüksek olması, kan değerlerinin güzel olması demektir ki, tedaviye devam edebilmesi için degerler yüksek olmalıdır.
En kısa zamanda atlatır inşallah. Acil şifalar.

Çok geçmiş olsun. Forumda dün okudum sanırım bir kalp rahatsızlığıyla ilgili yazmıştı üye, 10 yıl önce lenfoma tedavisi gördüğüm için her ilacı kullanamıyorum demiş, demek ki iyileşen var. Acil şifalar diliyorum.

Dayimda vardi gecen sene atlatti, bagisikligini desteklemek icin zerdecal, cam kozalagi surubu ve kayisi cekirdegi tuketti dr tavsiyesi ile.
Sizde sorun doktora bunlara uygun gorurlerse erkek arkadasiniz icinde temin edin.
Moralininde yuksek olmasi cok onemli.
Gecmis olsun

Öncelikle geçmiş olsun
Kayinvalidem lenf kanseriydi iyileşti şu anda çok şükür sadece kontrole gidiyor
Doktorun dediği şey lenf kanseri en hafif kanserdir kanserin nezlesi gibi
Kemoterapi falan aldı
Atlattı
Erkek arkadaşınız da atlatır eminim

Merhaba çok geçmiş olsun babama yaklaşık 8-9 yıl önce lenfoma teşhisi kondu. Kendisi ilk evrede erken teşhis edildi. Bu hastalıkta moral çok çok önemli yanında olun ve moralini yüksek tutun

Öncelikle cok cok geçmiş olsun . Yedi sene önce eniştem geçirdi suan cok sağlıklı yılda bir kez kontrollerini yaptırıyor .
Allah şifa versin moralinizi bozmayın tedaviye olumlu cevap veren bir kanser türü .

15 yıl önce arkadaşım atlattı.Evlendi bebeği var.Düzenli kontrollerine gidiyor.Siz de şifa bulursunuz inşallah.Moralinizi yüksek tutun

Atkadaşımın eşi 10 yıl kadar önce atlatmış. Sadece kontrollere gidiyor şimdi ne olur ne olmaz diye. Allah şifa versin🙏

Hodgkin lenfoma iyi huylu olanı merak etmeyin Allahın izniyle iyileşecek.Kemoterapi ve radyoterapiyle tekrar sağlığına kavuşacak moralini yüksek tutsun.

Öncelikle geçmis olsun. Tedaviye yanıt oranı yüksek bir kanser türüdür. Ileri evrede bile.
Kemoterapi sürecinde moral çok önemli rol oynar. Moralin yüksek olması, kan değerlerinin güzel olması demektir ki, tedaviye devam edebilmesi için degerler yüksek olmalıdır.
En kısa zamanda atlatır inşallah. Acil şifalar.

Çok geçmiş olsun. Forumda dün okudum sanırım bir kalp rahatsızlığıyla ilgili yazmıştı üye, 10 yıl önce lenfoma tedavisi gördüğüm için her ilacı kullanamıyorum demiş, demek ki iyileşen var. Acil şifalar diliyorum.

Dayimda vardi gecen sene atlatti, bagisikligini desteklemek icin zerdecal, cam kozalagi surubu ve kayisi cekirdegi tuketti dr tavsiyesi ile.
Sizde sorun doktora bunlara uygun gorurlerse erkek arkadasiniz icinde temin edin.
Gecmis olsun

Öncelikle geçmiş olsun
Kayinvalidem lenf kanseriydi iyileşti şu anda çok şükür sadece kontrole gidiyor
Doktorun dediği şey lenf kanseri en hafif kanserdir kanserin nezlesi gibi
Kemoterapi falan aldı
Atlattı
Erkek arkadaşınız da atlatır eminim

Hepinize tek tek teşekkür ederim💜 Şu ana kadar olumsuz bişey duymadım hiç, bu yazdıklarınız o kadar moral oldu ki. Bizim hiç bir belirtimiz yok kontrollerde şüphelenip tespit edildi, o yüzden ilk evreler olduğuna inanıyorum ben.
Ve dediğiniz gibi bizde atlatacağız Allah.n izni ile😍

Gecmis olsun
Hemen araştırmaya başlıyorum bağışıklık için yazdıklarınızı 💜

Ozellikle kayisi cekirdegi kanserli hucre yikimlarinda çok işe yariyormuş.
Çam kozalagida cok guclu bagisiklik destekleyici.
İnsallah erkek arkadasinizda bir an önce sagligina kavusur 💜

Bir sey yazmayi unutmusum sekersiz olacak cam kozalagi sekeri yasakliyorlar bildigim kadariyla.
Yani ozel yaptirmaniz gerekiyor kendiniz bike yapabilirsiniz.
Benim teyzem yapiyordu dayim icin seker orani dusuk olmasi gerektigi icin.
Aci kayisi cekirdegi gunde 3 4 tan bir avucta tatli kayisi cekirdegi.
Malatyadan falan isteyince kargolayip yolluyorlar.

Bir sey yazmayi unutmusum sekersiz olacak cam kozalagi sekeri yasakliyorlar bildigim kadariyla.
Yani ozel yaptirmaniz gerekiyor kendiniz bike yapabilirsiniz.
Benim teyzem yapiyordu dayim icin seker orani dusuk olmasi gerektigi icin.
Aci kayisi cekirdegi gunde 3 4 tan bir avucta tatli kayisi cekirdegi.
Malatyadan falan isteyince kargolayip yolluyorlar.
Evet bende şekerin yasaklanacağını öğrendim.
Tarifine Baktım siz yazınca gerçekten evde de yapılabilir duruyor. Sanki öylesi daha iyi olur gibi tam araştırıp kendim yapıcam sanırım 🥰

Ablam 6 ay kemoterapi aldı atlattı.kontrolleri oluyor araliklarla.kesinlikle pozitif olmalısınız inanın çok önemli bu.Rabbim en kısa zamanda sifa versin inşallah.
Çokkk geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın inşallah 🤲🏻 inşallah biz de kısa sürede atlatırız bu örnekler büyük motive ediyor.

Geçmiş olsun öncelikle, üstteki kısımda diffüz büyük b hücreli lenfoma yazıyor, bu non-hodgkin çeşidi olup R-Chop ile tedavi ediliyor. Bu süreçte beslenme ve hijyen çok önemli. Bitkisel takviyeler kullanılmamalı. Şeker yasak değil, doktor size bir kaç şeyden uzak durun diyecek zaten. Kortizon aldığı dönemde tuz tüketimi minimum olmalı. Doktorun tavsiyesi dışına çıkmayın lütfen. Doktor uzak durması gereken şeyleri söyleyecek zaten.
Çocuk isteniyorsa sperm dondurma işlemi yapılsın kesinlikle.
Kan değerleri tedavi alırken düşebilir, bunun için iğne veriliyor, lütfen bu iğne ya da doktorun önerisi dışında bitkilere vs yönelmeyin kemoterapi ile etkileşir ve tedavi etkisini azaltır ya da yitirir. Lenfoma bağışıklık sistemi hastalığıdır. Gogılda hematoloji derneği, lösemi lenfoma gibi derneklerin internet sitelerinde ve bağımsız olarak çeşitli makalelere bilgi alınabilir. Ayrıca facebookta 2 tane lenfoma grubu (lenfoma savaşçıları) var güvenilir olarak, oradan da sorularınızı sorabilirsiniz.

Eşimde atlattı bu hastalığı, Allah tüm hastalara şifalar versin

Geçmiş olsun öncelikle, üstteki kısımda diffüz büyük b hücreli lenfoma yazıyor, bu non-hodgkin çeşidi olup R-Chop ile tedavi ediliyor. Bu süreçte beslenme ve hijyen çok önemli. Bitkisel takviyeler kullanılmamalı. Şeker yasak değil, doktor size bir kaç şeyden uzak durun diyecek zaten. Kortizon aldığı dönemde tuz tüketimi minimum olmalı. Doktorun tavsiyesi dışına çıkmayın lütfen. Doktor uzak durması gereken şeyleri söyleyecek zaten.
Çocuk isteniyorsa sperm dondurma işlemi yapılsın kesinlikle.
Kan değerleri tedavi alırken düşebilir, bunun için iğne veriliyor, lütfen bu iğne ya da doktorun önerisi dışında bitkilere vs yönelmeyin kemoterapi ile etkileşir ve tedavi etkisini azaltır ya da yitirir. Lenfoma bağışıklık sistemi hastalığıdır. Gogılda hematoloji derneği, lösemi lenfoma gibi derneklerin internet sitelerinde ve bağımsız olarak çeşitli makalelere bilgi alınabilir. Ayrıca facebookta 2 tane lenfoma grubu (lenfoma savaşçıları) var güvenilir olarak, oradan da sorularınızı sorabilirsiniz.

Eşimde atlattı bu hastalığı, Allah tüm hastalara şifalar versin
Çok teşekkürler size de çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın inşallah 🤲🏻

Mesajınızı ilk okurken acaba doktor musunuz diye düşündüm bilgili olduğunuz belli oluyor gerçekten çok teşekkür ederim, tanının başında nodüler lenfosit predominant hodgkin yazınca yani non değil direkt hodgkin yazınca non-hodgkin değil mi acaba demiştim. Arasında ki farka da çok hakim değiliz.

Biz de bugün aynı şeyi konuştuk doktora sormadan bişey kullanmayalım diye çok haklısınız.

Sizin kemoterapi süreciniz nasıldı acaba zorlumuydu?

Çok teşekkürler size de çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın inşallah 🤲🏻

Mesajınızı ilk okurken acaba doktor musunuz diye düşündüm bilgili olduğunuz belli oluyor gerçekten çok teşekkür ederim, tanının başında nodüler lenfosit predominant hodgkin yazınca yani non değil direkt hodgkin yazınca non-hodgkin değil mi acaba demiştim. Arasında ki farka da çok hakim değiliz.

Biz de bugün aynı şeyi konuştuk doktora sormadan bişey kullanmayalım diye çok haklısınız.

Sizin kemoterapi süreciniz nasıldı acaba zorlumuydu?
Alttaki açıklama kısmında diffüz büyük b hücreli lenfomaya dönüşüm izlendi diyor, üstte de tek cümle olarak aynı şey yazınca teşhisin bu olduğunu var sayarak yazdım, doktor kesin teşhisi söyler ya da söylemiştir. Eğer diğeriyse de inşallah sorun yok tedavileri var. Onda da farklı bir protokol uygulanıyor. (ABVD protokolü)
Kemoterapinin yan etkisi kişiden kişiye değişiyor. Aldığı doz, alan kişinin yaşı, kilosu ikinci bir hastalığı olup olmadığı gibi durumlara bağlı olarak değişiyor. Bizim elhamdülillah çok zor geçmedi. Hiç yan etki hissetmeden atlatan insanlar da oluyor, çok yoğun yaşayanlarda, tamamen kişisel yani. Tedavi sürecine uyumlu olsun, yasaklara dikkat etsin, hijyen ve malum korona var tamamen izole yaşasın bir kaç ay biiznillah geçip gidecek.

Herkese Merhaba,

Tarama sonucumuz çıktı. Bilen arkadaşlar bizi biraz aydınlatabilir mi 💜

Eklentiler

• 20210813_081642.webp
    20210813_081642.webp
    38,7 KB · Görüntüleme: 1.481
Merhabalar gelmiş geçmiş olsun İnşallah herkese de sizlerede nerde varsa RABBİM Şifa versin İnşallah umarım cümleten herkes Hayırlısyla bu hastalıktan iyileşir Siz kızenim iyileşşti demişsiniz neler yaptınız acaba Çok teşekkürler🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

Back
X