- 14 Ekim 2016
- 7.051
- 47.513
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Emin ol arkadaşların dediği gibi evlendikten sonra rahatlıktan daha neler çıkacak. Ve eğer Titizsen bazen bir tişört toplamak bile sinirlendiriyor yani. Kendini hizmetçisi gibi salak gibi hissediyorsun konuşuyorsun sinirleniyorsun ama o umrumda değil eşek gibi yapacaksın der gibi devam ediyor ayyy sinirlendim sabah sabah bak yavrum daha gençsin sevgi tabiki önemli lakin ilerleyen zamanlarda sevgi yeterli gelmiyor ne yazık ki arkasında başka şeyler istiyo ve karşılıklı tecrübe ile sabit o yüzden iyi düşün.
Burada evli olupta bu konuyu açan birçok insan var. .... senedir evliyim şu kadar çocuğum var vs. Ama anlatim tarzların da hep bir pişmanlık göstergesi var. Yani onca senelik evlilik ya da o çocuklar olmasa ayrılmak istiyorlar gibi.
Sizde bunların hiç biri yok iyi düşünün. Pasaklilik yüzünden ayrılmam demissiniz ama evlenince bunun bin katını yapacak. Tuvaletten çıkıp elini yıkamadan bebeğe dokundugunda bu kadar sakin kalamayacaksin iste.
"Sadece bunun için ayrılmam" diyecek kadar küçük bir mesele değil bence.
Bu adamla ayni yatağa gireceksin. Ten tene uyuyacaksın. Bebeğini emanet edeceksin.
Ciddi bir sorun bence.
gerçekten bu konuda kendime verdiğim bi söz var bu şekilde devam ederse cidden evlenmeyeceğim. zaten bunu ona da söyledim o teklifi kabul etmem diye. Hani derler ya yukardan allah da inse evlenmeyeceğim. ama üniversitede başka bir şehirde aileden uzak birbirimize destek olurken, kimin parası bitse diğerimiz onu doyururken, birlikte zaman geçirirken, kısacası birbirimizden başka kimsemiz yokken sen böylesin şöylesin ben senle devam edemicem demek içimden gelmiyor.sen zaten gönüllü köleliğe razisin 7 yillik evliyim hic eşimin tişört pantolonun corabini yerde gormedim toplamadim da kaldi ki pis pasakli leş gibi bir tip ayrilamam diyorsun oyle mi yarin o adami baba yapıcaksın ellerini tuvaletten cikinca yıkamayan bir baba evde surekli pisligini temizliceksin razıysan vazgecme muhakkak evlen icin dışına cika cika temizlersin ama aşkınız yeter yerden tirnaklarini temizlerken donunu toplarken
3 yıl dediniz yanlış hatırlamıyorsam sürekli siz söyleyecek misiniz? En basiti tuvaletten çıkınca ellerini yıkanması gerektiğini bilmiyor mu? Resmen çocuk eğitir gibi onu eğiteceksiniz. Bu kolay değil. Sürekli uyarmak anlatmak. Başında beklemek ellerini yıkasın diye. Güzellikle de olsa sürekli bunları yapmak zor değil mi? Sonuçta belli yaşa gelmiş her insan az çok kişisel temizlik nasıl yapılır biliyorkendi annesi babasının tarafından çok çekmiş hep. şimdi annesi psikolojik hasta ve iyi değil. hep der ki bi evde kadın mutlu değilse kimse mutlu olmaz. bunları düşünüp nasıl her koşulda benim tepemin tasını attırmayı başarıyor anlamıyorum.
empati kurabilen düşünceli birisi. kendisi de diyor elimden geleni yapmaya çalışıyorum bana düzgün bir dille söylersen diyor. evet bağırıp çağırdığımda o da inatlaşıyor ama düzgün söyleyince dediğimi yapıyor aslında.
ama sorun şu ki ben bağırıp çağırana kadar aklı nerdeydi bunları dert ede ede kafayı yicem işte
hah tam da bu işte. mesela birşeyi unutuyor en basitinden terliklerle dolaşmayı diyelim. bi yerden sonra bağırıyorum hatırlat diyor. 50 kere unutuyosun diyorum 51 kere hatırlat diyor.3 yıl dediniz yanlış hatırlamıyorsam sürekli siz söyleyecek misiniz? En basiti tuvaletten çıkınca ellerini yıkanması gerektiğini bilmiyor mu? Resmen çocuk eğitir gibi onu eğiteceksiniz. Bu kolay değil. Sürekli uyarmak anlatmak. Başında beklemek ellerini yıkasın diye. Güzellikle de olsa sürekli bunları yapmak zor değil mi? Sonuçta belli yaşa gelmiş her insan az çok kişisel temizlik nasıl yapılır biliyor
Iyi de çocuk mu bu. Ben bazı zaman kizima yapıyorum benim kızım çok akıllı maşallah şimdi 5 dakikada oyuncaklarini toplar filan diyorum. Ama o çocuk olduğu için söylüyorum. Yetişkin birine sürekli yapıcı konusanazsin. Düşün işten gelmisssin yorgunluktan pert olmuşsun eşin de o gün evde çalışmıyor. Akşama kadar bırak evi toplamayı daha aksine kendi kirli donlarini da atmış etrafa oturup sakin sakin konuşabilecek misin. Otamatikmen kafan atacak akşama kadar işte çalışacağım sabaha kadar senin arka ni mi toplayacağım diye. Hele birde üstüne sen kadınsın senin işin bu muhabbetine girerse al burdan yak. Bir numaralı kafayı yeme sebebi.kendi annesi, babasının tarafından çok çekmiş hep. şimdi annesi psikolojik hasta ve iyi değil. hep der ki bi evde kadın mutlu değilse kimse mutlu olmaz. bunları düşünüp nasıl her koşulda benim tepemin tasını attırmayı başarıyor anlamıyorum.
empati kurabilen düşünceli birisi. kendisi de diyor elimden geleni yapmaya çalışıyorum bana düzgün bir dille söylersen diyor. evet bağırıp çağırdığımda o da inatlaşıyor ama düzgün söyleyince dediğimi yapıyor aslında.
ama sorun şu ki ben bağırıp çağırana kadar aklı nerdeydi bunları dert ede ede kafayı yicem işte
Ayol bundan büyük sorun olur mu?değişmiyor kesinlikle zaten bir tek bu yıldırdı beni. ne öyle gereksiz kıskançlıklar şunu giyemezsinler buraya gidemezsinler,
ilişkimizi yıpratacak başka hiç bir sorun yok. sadece bu işte...
temiz ve bana yardımcı olan bir eşim var çok şükür... Dediğim gibi temizlik delisi bir insanda değilim. Evim temiz ve düzenlidir ama deli gibi saatlerce temizlikle uğraşmam,ev döküldü diye kıyameti koparmam buna rağmen nadirde olsa eşim kazağını vs bı yerlerde çıkarıp bırakınca kızıyorum. Evlilikte düzen önemlidir ama daha önemlisi uyumdur. O dökecek,pis gezecek kaldirabilirim derseniz devam edin...başka şehirde öğrencilik hayatım başlayana kadar temizlik delisiydim, belki ucundan hala biraz öyleyim. ama ben de biraz pisliğe alıştım sanırım öğrenci evinde salıyor insan kendini. ama dağınıklık başka pislik bambaşka bişey.
sağolsun kendisinde hepsinden bolca var.
o bence zannediyor ki "konuşur konuşur susar okul bitince 6 sene birlikte olmuş olucaz sırf pasaklıyım diye de ayrılmaz benden sallıyor" (kendi de farkında pasaklı oluşunun ve bununla da mutlu)
hah tam da bu işte. mesela birşeyi unutuyor en basitinden terliklerle dolaşmayı diyelim. bi yerden sonra bağırıyorum hatırlat diyor. 50 kere unutuyosun diyorum 51 kere hatırlat diyor.
Bu soylemlerinizde çok mantıklı değil ama.3 senelik ilişkiyi sırf pasaklılıktan bitirmek... bilemiyorum, ailesi beni tanıyor seviyor, ailem de onu..
gerçekten çok saygılı efendi bana çok değer veren biri. pasak gerçekten bambaşka bi konu :/
sırf sen pissin diye ayrılalım diyemem ama bir kaç kez yüzüne dediğim bir şey var
"çok pis bi insansın ve ben böyle biriyle evlenmek istemiyorum, ha şimdi bunun için senden ayrılmam ancak düzelmediğin takdirde ilerde iş evliliğe gelince de o teklifini asla kabul etmeyeceğim."