konu hortlamış ama
zinayı sorun ettiğimiz kadar başka şeyleri de etsek keşke dinde her günah nedense zina kadar sorun değil, ama bu büyük sorun...
bir de haram
tamam haram dinde pek çok şey haram ama herkesler yapıyor
ancak 30-35 yaşına gelene kadar evlenmiyor insanlar
erkek ev geçindirecek durumda değil o yaşa kadar
kadın çocuk yetiştirecek olgunlukta değil, ailelerin durumu zaten yok.
e nasıl olacak? bu kadar insan 30 35 yaşına kadar nasıl cinsellik öcüüü diye yetişip de sonra normal bir cinsellik yaşayacak?
konuyu dine çekmek için değil, özel mesaja da yazabilrsiniz fikir teattisinde bulunmak için yazıyorum polemik için değil
dindeki uygulamaya bakın:
15 16 yaşından itibaren 3 5 8 kere evlenmiş hep sahabeler filan
Ömer'in kaç eşi olmuş, kaç yaşından itibaren mesela? aynı anda kaçar tane eşleri olmuş?
erkekleri geçtim kadınlar bile öyle evlenmek boşanmak çok kolay esasen Arap yaşamında o anlatılan sahabeyi kiram arasında. (kadınlar çocuklarını kocalarının ailesine bırakıp başka eşe gidiyor, şeriatta öyle, araştırıp bakabilirsiniz, kocam iktidarsızdı derse direkt boşuyorlar başka eş buluyorlar, karının görevi de sadece seks ve çocuk başka görev yüklemior şeriat kadına)
ama Türk örfünde tek eşlilik var
anneye babaya bakmak var
yetmiyor k.valideye k.pedere bakmak var
kadının bir sürü işi gücü var
bizim petrolümüz yok, geçim koşullarımız zor, devlet evlenene ev filan vermiyor. bi sürü vergi ödüyoruz.
üstüne çocuk yetiştip meslek sahibi edip evlendiyoruz. anne çocuğunu töbe bırakmıyor, kolay boşanamıyor çünkü dul olmak zor. iktidarsız kocasından zorla tüp bebekle çocuk yapıyor doktor doktor geziyor falan filan.
cidden soruyorum 30-35 yaşına kadar kimseye el sürmeyip hiç fingirdeşmeyip iktidarsız kocayı ya da vajinusmusunu nasıl anlayıp da bu işten vurgun yemeden çıkacak bu kadınlar? nasıl ev geçindirecek yaşa kadar (ki en azgın çağları) cinsellik olmadan yaşayacak bu kadar insan?
nasıl olacak bu iş çok merak ediyorum gerçekten....