Erkek arkadaşım ailesiyle tanıştırmak istiyor, ben ise çok çekiniyorum.

kediseverbiri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2022
628
728
29
İyi akşamlar hanımlar,

Allah başka dert vermesin ama erkek arkadaşım beni ailesiyle tanıştırmak istediğini söylediği andan beri çok strese girdim.

O benim ailemle tanışmayı çok istedi, normalde ben de ilk sevgilimi tanıştırdım ailemle, benim için biraz zor oldu çünkü aileme karşı da sevgilim var diyebilmek benim için sancılıydı. 28 yaşındayım ama sanki hala bu konuda olgunlaşmamışım gibi. Ailem iyidir, sıkmazlar sadece kiminle çıktığımı bilmek isterler, onlarla iletişimim kuvvetlidir ama nedense işin içine aile girdimi ben çok geriliyorum.

Şimdi ailesiyle tanışmaya giderken birşey almalı mıyım, nasıl davranacağım vs kafamda deli sorular. El öpülecek, sonra sarılma? Kadın belki ikram çıkartacak ben de koşa koşa ardından yardım edeyim mi size mi diyeceğim. Bu gün de regl dönemim duygularımı çok yoğun yaşıyorum, kusura bakmayın. Tam bir drama queen gibi anlattım ama...

İyi akşamlar hanımlar,

Allah başka dert vermesin ama erkek arkadaşım beni ailesiyle tanıştırmak istediğini söylediği andan beri çok strese girdim.

O benim ailemle tanışmayı çok istedi, normalde ben de ilk sevgilimi tanıştırdım ailemle, benim için biraz zor oldu çünkü aileme karşı da sevgilim var diyebilmek benim için sancılıydı. 28 yaşındayım ama sanki hala bu konuda olgunlaşmamışım gibi. Ailem iyidir, sıkmazlar sadece kiminle çıktığımı bilmek isterler, onlarla iletişimim kuvvetlidir ama nedense işin içine aile girdimi ben çok geriliyorum.

Şimdi ailesiyle tanışmaya giderken birşey almalı mıyım, nasıl davranacağım vs kafamda deli sorular. El öpülecek, sonra sarılma? Kadın belki ikram çıkartacak ben de koşa koşa ardından yardım edeyim mi size mi diyeceğim. Bu gün de regl dönemim duygularımı çok yoğun yaşıyorum, kusura bakmayın. Tam bir drama queen gibi anlattım ama...

Önce annesiyle beraber dışarıda sen, sevgilin üçünüz kahve,çay içseniz daha hoş olabilir. Eve tıkılıp, orda konu açmak, konuşmak zor olabilir. Ben olsam dışarıda görüşmek isterdim.

Ama eve gidersen annesine çiçek alırsan hoş bir davranış olur. Yardım edeyim size diye bir şey deme, ne gerek var, ilk defa gördüğün düzenlerini bilmediğin insanlar. Belki hoş karşılamaz mutfağına girmeni.

Yukarıdaki yoruma katılıyorum, ilk görüşme dışarıda olsun ,fazla kalabalık ve sesli ortam olmazsa daha iyi olur.

İlk defa gidilen evde özellikle sevgilinin annesiyse mutfağa koşuşmak bana hamarat gelincik oynamak gibi geliyor hani beni beğen der gibi. Herkesin düşüncesi farklı tabi. Ben gittiğimde uzak misafir gibi oturdum kalktım ki ben tanıştığımda.zaten evlilik teklifi almıştım, evlenecektik. 🙄

Ben de ilk buluşmanın tarafsız ve size üçüncü şahıslar tarafından hizmet edilen bir yerde yapılmasını uygun bulanlardanım.
Yardım etmeye kalksan işgüzar derler, etmesen iş yapmaya gönlü yok olur. Giderken bir şey götürmek de bana saçma geliyor ama incelik bende kalsın derseniz, abartıdan uzak zarif bir buket çiçek olabilir. İlk karşılaşmada el öpmek de bana irite edici geliyor. El öpmek başlı başına kaldırılmalı bence ya, orası ayrı. Tokalaşabilirsiniz. Annesine ismi ile beraber hanım sıfatıyla hitap edebilirsiniz. Aynı şey babası için de geçerli. Ve daima siz demeniz yararınıza.
Samimi olmanızı isteyebilirler, şimdilik böyle iyi. Daha sonra sizin dediğiniz gibi de konuşurum diyebilirsiniz. Kıyafet konusunda da, normal hayatta nasıl giyiniyorsanız, ona benzer şeyler giyin. Başkaları memnun olsun diye, üsturuplu görünsün diye, olmadığınız biri gibi görünmeyin. Sonrasında başınıza iş açar bu durum. Her şeyi baştan belli edin. Kartlarınız açık olsun.
Sohbet esnasında, sempatik görünmek için karşı olduğunuz hiçbir şeye onay verir gibi davranmayın. O durumda ya konuyu değiştirir ya da fikrinizi usulünce anlatırsınız çok uzatmadan. Neyseniz, o olun. Sevgi pıtırcığı olmanıza da gerek yok, soğuk nevale olmaya da. Çok gereksiz bilgi vermeyin, sorulan sorulara da cevaba yetecek kadar cümle kurarsanız, sonra "acaba lafı çok mu uzattım" diye kendi kendinizi yemezsiniz.
Bunlar, ileride oluşabilecek muhtemel sorunların biraz olsun önüne geçer diye düşünüyorum.

Sevgiline ailesi hakkında biraz soru sor. ( Ne severler, nasıl huyları var? vb.) Karşılaşacağın ortam hakkında fikrin olur. Kendin olmaya çalış. Sorulan sorulara dürüst cevap ver. İlk günden yardım etmelere falan kalkışma. (Çay tazeleme olabilir.) Elin boş gitme ama çok abartma da. Daha çok gözlem yapmanı öneririm. Aklıma gelenler bunlar, şans dilerim.😊

İyi akşamlar hanımlar,

Ailesiyle tanışmadan olmaz.Ailesini iyice tanımadan evlenme.

Bence çok atlamayın yardım edeyim falan diye. Nezaketen boşları götürün yeter.
Kendiniz olun. Mümkünse az konuşun, enerjinizi daha çok gözlem yapmaya ayırın.
Onlar sizi tanıyacak evet ama siz de onları tanıyacaksınız, ilk izlenim çok önemli.
Eli boş gitmeyin. Tatlı falan alabilirsiniz.

İyi akşamlar hanımlar,

Gotmeyin. Ailesi ailenizin yanina gelsi hep beraber amisın. Adı konmus olmaz sonucta sadece tanişma. Bi arkadas otle gotti ranismaya. Komsuları akrabalari cagırmis kadin ne kadar maas aliyorsun bilmem ne diye sorguya cekmisler bu da orda gariban kalmiş. Evlendiler ama kiza hiç deger veren olmadı..sahsen aileler tanışmadan kv ile tanışmayıdoğru bulmuyorum neden cunku afedersiniz b.k var kv ile tanismada sanki. Neticede iyi kv diye bisey yok en iyisi mesade. O da bu sekilde zaten ilk biten oluyor

Gotmeyin. Ailesi ailenizin yanina gelsi hep beraber amisın. Adı konmus olmaz sonucta sadece tanişma. Bi arkadas otle gotti ranismaya. Komsuları akrabalari cagırmis kadin ne kadar maas aliyorsun bilmem ne diye sorguya cekmisler bu da orda gariban kalmiş. Evlendiler ama kiza hiç deger veren olmadı..sahsen aileler tanışmadan kv ile tanışmayıdoğru bulmuyorum neden cunku afedersiniz b.k var kv ile tanismada sanki. Neticede iyi kv diye bisey yok en iyisi mesade. O da bu sekilde zaten ilk biten oluyor

Aayy o zaman iş ciddiye binmiş gibi olur ama, öyle olsun istemiyorum. Ben henüz evlilik düşünmüyorum, hem maddi hem manevi açıdan hazır değilim. Bana kalsa aile ile tanışmam bile, nedense aile ile tanışıldığında bana hep "Bak bu benim evlenmek istediğim biri, siz de tanıyın" hissi veriliyormuş gibi hissediyorum. Bu konu hakkında yıkamadığım tabularım var.

Bu arada teşekkür ederim tüm cevaplar için canlarım benim, sözünüzü dileyeceğim

Cizirti Cizirti
E elifnurbeyza
hizuran hizuran
Feraceli Hanim Feraceli Hanim
Mavi Mucize Mavi Mucize
CiRiLLA CiRiLLA
EloraViolet EloraViolet
Yadee Yadee

İyi akşamlar hanımlar,

Disarda bulusun, mecburen ev olursa cicek yeterli. Yerinizden kalkmayin, is yapmaya hic niyetlenmeyin. Cok da samimi olmayin, hemen evlenmeye niyetiniz olmadigi mesajini verin ustu kapali. Mesela x de cok israr etti sizinle tanismam icin, geldik iste ehi ehi falan gibi 😂😂😂

Aayy o zaman iş ciddiye binmiş gibi olur ama, öyle olsun istemiyorum. Ben henüz evlilik düşünmüyorum, hem maddi hem manevi açıdan hazır değilim. Bana kalsa aile ile tanışmam bile, nedense aile ile tanışıldığında bana hep "Bak bu benim evlenmek istediğim biri, siz de tanıyın" hissi veriliyormuş gibi hissediyorum. Bu konu hakkında yıkamadığım tabularım var.

Cizirti Cizirti
E elifnurbeyza
hizuran hizuran
Mavi Mucize Mavi Mucize
CiRiLLA CiRiLLA
EloraViolet EloraViolet
Yadee Yadee
Aileyi tanımadan olmuyor ama evlenince iki kişi evlenmiyorsunuz.

Ben bi anda tanışmıştım, şu anki eşimin evindeydim kendi evime dönmeye otogara gittik, bi sorun oldu dönemedim. O sırada da kayınvalide döndü eve, mecbur elimde valizle karşılaştım kadınla, aynı evde kaldık o gece 🫠 Siz akışına bırakın bence taktik uygulayarak başlamayın, herkesin deneyimi farklı

O zaman hiç tanismayın. Durduk yere beni neden aramiyorlar anneler gunumu kandilimi kutlamadilar vs o topa girmeyin madem. Kavga edince annesi yazar oglumu uzme falan dige kesin sacma bir ilişki oluyor

Cizirti Cizirti
E elifnurbeyza
hizuran hizuran
Mavi Mucize Mavi Mucize
CiRiLLA CiRiLLA
EloraViolet EloraViolet
Yadee Yadee

ay nolur evde buluşmayın
dışarıda bi kahve için
minik bi hediye almaya gerek varmı bilemedim
evde buluşunca bu yardım konusu çok saçma yerlere gidiyor
yardım etmek yağ çekmek gibi bişey
etmemek de işten kaçmak gibi oluyor onların gözünde

evlilik düşünmüyorsan tanışmaya gitme, şimdi insanın hayatına onlarca kişi girip çıkıyor ,hepsinin ailesi ile görüşülse köy ,kasaba olur yarın bi yerde tanış çıkarsınız evlendikten sonra:)

Evlilik teklifi gelmeden tanışmayın. Hatta ilk aileler tanışmaya gelinice tanınması taraftarıyım. Ne kadar geç o kadar güzel ve ağır.

X