Erkek arkadaşı aileye söyleme korkusu

Çok ortak arkadaşımız var, ne birine yanlışını gördüm ne duydum, birkaç yaş büyükler bile abi der, düşüncelerine önem verirler. Ben de bu yaşıma kadar tecrübe edindim kendimce. Her şeyden önce ailemin karşısına çıkaramayacağım birisiyle beraber olmam. Benim onun tarafından sıkıntım yok ne bana ne aileme yanlış yapacağını düşünmüyorum
O zaman hiçbir kimseyi umursamayın.
Benim eşim de sert hatta at hırsızı tiplidir, herkes çok laf söyledi.
Çirkin, yanına yakışıyor mu, şuna bak anadolulu adam sen modern kadın falan filan.
Ben yaşıyorum mutluyum ya da mutsuzum, benim kararım.
O sebeple ne olursa olsun pişmanlığım yok, zaten ailem dahil kimseyi ne seçimlerime ne hayatıma karıştırmam.
Siz de öyle yapın bence.
Sonra o akıl verenler kayboluyor, bir başına kendiniz kalıyorsunuz.

birinin dış görünüşü değilde kalbi önemlidir ya enişteniz kendinden başka damat gelecek diye kıskandı herhalde.. ablanız içinse madem onun gibi olmanızı istemedi neden kendi çocuk yaptı.... eğer anne ve babanıza böyle söylerlerse işiniz biraz zor görünüyor.

Annem babama söylemeden önce muhakkak ablamla konuşur. Ablamnda pek iç açıcı şeyler söylemeyecek ondan eminim. Ailemin bu yüzden karşı çıkmasından, önyargılı davranmasından korkuyorum. Bu yolda hiçbir desteğim yok buna üzülüyorum

Biraz abartılı bir örnek olmuş olabilir, haklısınız.
Dediğim gibi yüzü kemikli, elmacık kemikleri çıkık sert biri gibi görünüyor. Onu sevmemiş.

O kadar lafin tek sebebi yüz kemikleri ve dis gorunuşse sallamayin ve yorum yaptirmayin.
Iyi niyetliyse elle tutulur biseyle gelip sizinle konusabilir.

O zaman hiçbir kimseyi umursamayın.
Benim eşim de sert hatta at hırsızı tiplidir, herkes çok laf söyledi.
Çirkin, yanına yakışıyor mu, şuna bak anadolulu adam sen modern kadın falan filan.
Ben yaşıyorum mutluyum ya da mutsuzum, benim kararım.
O sebeple ne olursa olsun pişmanlığım yok, zaten ailem dahil kimseyi ne seçimlerime ne hayatıma karıştırmam.
Siz de öyle yapın bence.
Sonra o akıl verenler kayboluyor, bir başına kendiniz kalıyorsunuz.

Ben de öyle yorumlar alacağım eminim. İnsanın en mutlu günlerinden bir tanesi olmalı o günler, sırf sert görünüyor diye kalp kırmak, heves kırmak, önyargı.. bilmiyorum bana destek olmaktan çok köstek olmak gibi geliyor. Daha yeni tanışılan birisinden bi kötülük görmediği sürece böyle yorumlara tahammül edemem. Kaldı ki aileme yankış yaptığında birinin bana bırsk onu demesine gerek yok, ben bitiririm

Annem babama söylemeden önce muhakkak ablamla konuşur. Ablamnda pek iç açıcı şeyler söylemeyecek ondan eminim. Ailemin bu yüzden karşı çıkmasından, önyargılı davranmasından korkuyorum. Bu yolda hiçbir desteğim yok buna üzülüyorum
evlilik konusunda kararlı olun, ablanız kararlarınızı sorgulayamaz bence yaşınız yerinde onunla hayatı paylaşacak olan sizsiniz,

O kadar lafin tek sebebi yüz kemikleri ve dis gorunuşse sallamayin ve yorum yaptirmayin.
Iyi niyetliyse elle tutulur biseyle gelip sizinle konusabilir.

Benim de anlam veremediğim şey o zaten. Ben biliyorum ki tanıdıktan sonra herkes çok sevecek. Görüştükleri beş on dakika falandır ne kötülüğü dokunmuş olabilir ki, üstünden zaman geçse yanlış bir şey yapsa derim ki haklıdır kendince ams yok

bence annenizle güzelce konuşun hatta erkek arkadaşınızla konuşturun ama asla tartışmadan inatlaşır ses yükseltirseniz olaylar inada biner en çok üzülen siz olursunuz.

evlilik konusunda kararlı olun, ablanız kararlarınızı sorgulayamaz bence yaşınız yerinde onunla hayatı paylaşacak olan sizsiniz,

Mutlu olduğum adamla hayatımı birleştirmek istiyorum sadece, ben de biliyorum evliliğin kolay olmadığını, çok sorun olacağını, ilişkilerin de evlendikten sonra değiştiğini ama evlilik de böyle bişey değil midir hangisinin garantisi var ki, mutsuz olurum diye evlenmeyeyim mi kimseyle? Bu yüzden direteceğim zaten önyargılarının boşa çıktığını görmeleri için

bence annenizle güzelce konuşun hatta erkek arkadaşınızla konuşturun ama asla tartışmadan inatlaşır ses yükseltirseniz olaylar inada biner en çok üzülen siz olursunuz.

Annemle geçen haftalarda çarşıdayken karşılaşmıştık ayaküstü tanıştılar sadece, annem sevmese zaten eve geçince muhakkak bişey derdi ama demedi. Ablamdan etkilenir dşye korkuyorum

10 yaşından beri çalışıyor, ailesi sahip çıkmadığı için okumamış, şimdi liseyi dışardan okuyor son senesi. Ablam bunu bilmiyor tabi, hatta tanımak için bile uğraşmıyor. Öğrense hayatta gönlü razı gelmez. Bir işte çalışmaya çekinmez ne iş olsa yapar, elinden her iş gelir
O halde sorun yok.
Ailesi neden sahip çıkmamış?
Bir de sen yl yapacaksın o lise mezunu olacaksa kompleks yapar mı ?
Evlenseniz şu an için hasır mı yaza düşünüyorsanız nerde yasayacağız maddi olarak hazır misin diye sordun mu ?

Ablamgilin bir işini halletti demişsin ablangil de bir garip mış insan bir düşünür kötü olsa elin oğlu niye işimizi halletsin diye bnm kız kardeşimin eşinden bir konuda yardım istedik de yapmasi 1 yılı geçti istedigimizde nişanlılardı evlendiler kaç ay sonra yaptı yani yapmak istemese yapmaz sizin sevgiliniz de birde enişteniz bence bilerek kötü konuşmuş çünkü kendine kuma yada rakip gibi görüyor emin ol eşimden ötürü tecrubeliyim :KK51:

Bu ailelerin de memur olsun zihniyetini gerçekten anlamıyorum.Belki sevgilinizin yaptığı işten dolayı aileniz böyle tepki göstermiştir yani hani mekan işletmecileri biraz dışa dönük fazla sosyal tipler oluyor ondan demek istedim sadece aileniz açısından düşünmeye çalışıyorum yanlış anlamayın.Bence moralinizi bozmayın sonuçta sizin hayatınız sizin kararınız.Belki anne babanız sever.Peki ablanızın veya eniştenizin sezgilerine güvenir misiniz? İyi düşünmek lazım bu konuları

O halde sorun yok.
Ailesi neden sahip çıkmamış?
Bir de sen yl yapacaksın o lise mezunu olacaksa kompleks yapar mı ?
Evlenseniz şu an için hasır mı yaza düşünüyorsanız nerde yasayacağız maddi olarak hazır misin diye sordun mu ?

Yazdan beri para topluyor, annesi de yardım ediyor sağolsun.
Babası alkolü çok kullanırmış o çocukken, evde istemezmiş dövermiş, annesiyle şimdi arası çok iyi onunla sıkıntısı yok ama babasıyla görüşüp konuşmaz bile.
Benim okulumla bir sıkıntısı yok hatta derslerime yardımcı olur, proje ödevlerim var bu sene benimle kafa patlatır, gelecek planı yaparken benim mezuniyetten sonraki işimi düşünür, başarılı bir öğrenci oldum hep, herkese karşı benim arkamda durur, kompleks yaptığına dair bir sinyal alamadım o yüzden

Ablamgilin bir işini halletti demişsin ablangil de bir garip mış insan bir düşünür kötü olsa elin oğlu niye işimizi halletsin diye bnm kız kardeşimin eşinden bir konuda yardım istedik de yapmasi 1 yılı geçti istedigimizde nişanlılardı evlendiler kaç ay sonra yaptı yani yapmak istemese yapmaz sizin sevgiliniz de birde enişteniz bence bilerek kötü konuşmuş çünkü kendine kuma yada rakip gibi görüyor emin ol eşimden ötürü tecrubeliyim :KK51:

Ben içten içe rakip olur diye düşünüyorum açıkcası çünkü bizim ailede hasta çok mesela hastane işlerine ben koştururum o da benimle koşturur sürekli arar sorar. Ablamın doğumu çok stresliydi bizim için çok kötü geçti, ben o gece hastanede kalacaktım o da geldi duramadı evde bişeye ihtiyacımız olur diye hastanede yattı, daha kimseyle tanışmamışken her şeyime koşturur çekinmez, eniştem bu konuda biraz pasiftir bayramdan bayrama arar mesela.

Ben içten içe rakip olur diye düşünüyorum açıkcası çünkü bizim ailede hasta çok mesela hastane işlerine ben koştururum o da benimle koşturur sürekli arar sorar. Ablamın doğumu çok stresliydi bizim için çok kötü geçti, ben o gece hastanede kalacaktım o da geldi duramadı evde bişeye ihtiyacımız olur diye hastanede yattı, daha kimseyle tanışmamışken her şeyime koşturur çekinmez, eniştem bu konuda biraz pasiftir bayramdan bayrama arar mesela.
Eniştenin gözü o yüzden tutmamıştır bence ablani bilemem annenle babanla aynı anda konuşsan diyecektim ama direk tepkisinden korkuyorsun sanırsam babanın annenin daha iyi anlamasını sağla babanla olumlu şekilde konuşacak birini de aracı koyabilirsiniz

Bu ailelerin de memur olsun zihniyetini gerçekten anlamıyorum.Belki sevgilinizin yaptığı işten dolayı aileniz böyle tepki göstermiştir yani hani mekan işletmecileri biraz dışa dönük fazla sosyal tipler oluyor ondan demek istedim sadece aileniz açısından düşünmeye çalışıyorum yanlış anlamayın.Bence moralinizi bozmayın sonuçta sizin hayatınız sizin kararınız.Belki anne babanız sever.Peki ablanızın veya eniştenizin sezgilerine güvenir misiniz? İyi düşünmek lazım bu konuları

Ablam daha çok özel sektörde çalıştığı için mesafeli gibi geliyor bana. Dükkanları vardı yazın kapatmak zorunda kaldılar, bir sürü borç çıktı haliyle, üstüne ikinci çocuk oldu plansız, zor zamanlar geçirdiler o da benim çektiğim sıkıntıları çekme demeye getiriyor sözü hep.
Öyle çok yakın değilim ailemden kimseyle arkadaş gibi değiliz yani dolayısıyla sezgilerini ölçeceğim bir durum da yaşamadık. Şu anki düşünceleri anlamsız geliyor ve ailemin düşüncelerini de etkileyeceğinden korkuyorum sadece. Çünkü ortada olan olumsuz bir olay yok tamamen önyargı.

Eniştenin gözü o yüzden tutmamıştır bence ablani bilemem annenle babanla aynı anda konuşsan diyecektim ama direk tepkisinden korkuyorsun sanırsam babanın annenin daha iyi anlamasını sağla babanla olumlu şekilde konuşacak birini de aracı koyabilirsiniz

Babam tanımadan tepki vermez aslında kendisi ölçer, yanlışını görmediği kimseyi de itmez evinden. Ama sorun şu ki eniştemle araları çok iyi. Ben normalde doğumdan önce eniştem ve ablam burdayken tanıştırmak istiyordum ama bu olaylar olunca vazgeçtim. Çünkü babam enişteme muhakkak sorar sen tanıştın mı nasıl diye, o da olumlu cevap vermeyeceği için 1-0 yenik başlayacaktık

Sen neden enistenle tanıştırdın
Kiskanmis olabilir mi?
Eniştenin mesleği ne
Belki bu çocuk daha ozguvenli duruyor eniştenin yanında
Kiskanmis olabilir gibi geldi

Sanki yasin daha erken gibi.okulunu bitir.o da ise girsin birikim yapsin.sende aralarda çalıştığını biriktir.zamana yay biraz.

Hemen evlenmek değil niyetimiz ama görüştüğüm insanı bilsinler, niyetimizin ciddi olduğunu bilsinler istiyorum. Yanlış bir şey yapmıyorum ama yarın öbür gün çarşıda gezerken biri gördüğü zaman ailemden birinin kulağına gitse ben mahçup olurum, maalesef insanların ağzı torba değil büzemiyorsun

X