Erkek arkadaşı aileye söyleme korkusu

bendemistim

bakın burası çokomelli.
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2013
656
471
Öncelikle merhaba, uzun süredir aklıma takılan hatta düşünüp sıkılmaktan vücudumda tiklerin ortaya çıktığı bi konum var, sizlerin de fikirlerini almak istiyorum çünkü çok sıkıldım.
Biraz uzun olacak, okuyanlar hakkını helal etsin şimdiden.

Ben 23 yaşındayım, üniversite son sınıf öğrencisiyim, bir ablam var evli, şehir dışında yaşıyor. Bir hafta önce ikinci yeğenim doğdu.

Erkek arkadaşım var, geçen yaz harçlığımı çıkarmak için bir yerde çalışıyordum, o da yan işletmenin müdürlüğünü yapıyordu, o vesileyle tanıştık sonunda birlikte olduk. 1 seneyi geçik güzel bi ilişkimiz var çok şükür.

Erkek arkadaşım benden önce çok hovarda bi hayat yaşamış, ailesinden ayrı başka şehirlerde yaşamış hep, kendi başının çaresine bakmış. Bu arada okulu dışardan okuyor. Çok merhametli, çok iyi kalpli, çok iyi niyetli biri. Cebinde 5 lirası olsun, siz 10 lira isteyin ne yapar eder bulur size verir, " dedem bana kapından geleni boş çevirme diye öğretti hep o yoldan giderim" der hep, en çok bu huyunu seviyorum zaten. Ona her konuda sonsuz güveniyorum. Her zaman bana sevgisini hissettirir, işini gücünü bırakıp benim sorunlarımla ilgilenir, hayatında çok önemli yere sahip olduğumu ilk günlerden beridir çok iyi hissediyorum, inşallah da böyle sürer.

Her ilişkide olduğu gibi bizim de sıkıntılarımız oldu. Çok büyük kavgalar ettik ama hiç ayrılmadık, ettiğimiz konular da öyle incir çekirdeğini dolduracak şeyler değil aslında beni çok sahiplenmesinden dolayı aşırı tepkiler veriyordu ama hem kendi çabasıyla hem doktor yardımıyla bu konuları da aştık, desteğimi çekmedim üstünden, o da kendini frenlemek konusunda çok çabaladı zaten çabalarını görmeseydim bu kadar bile dayanamazdım. Kısaca kıskançlık konularıydı kavga konularımız ama şu an hiçbir sıkıntımız yok.

Gelelim benim takıldığım mevzuya; erkek arkadaşım yazın bana evlenme teklifi etti ve tabi ki kabul ettim. Okulumun bitmesini bekliyoruz. Ben onun ailesiyle tanıştım, kardeşiyle arkadaş gibiyiz annesi de beni çok sevdi, ben de onları sevdim hiçbir sıkıntımız yok. Herkes evleneceğimiz gözüyle bakıyor. Bizim bu sene aile olarak çok zor günlerimiz oldu. Zor günlerde de aileme " ben evleneceğim" demek içime sinmedi açıkcası. Ablamın doğum yapmasını bekledim söylemek için, geçen hafta doğum oldu. Sıkıntılarımız bir bir geçti gitti, ben de biraz daha vakit geçsin diye bekliyorum bu ay içerisinde ailemle oturup konuşacağım bu mevzuyu.

Bayramda eniştem ve erkek arkadaşım tanıştı, erkek arkadaşım bir işimizi halletmek için yardım etti. Eniştem normalde çok eğlenceli, çok konuşkan birisidir ama aynı arabanın içinde erkek arkadaşımın yüzüne bile bakmadı. Tek kelime etmedi. Arabadan indik, " bula bula bunu mu buldun" dedi. " nesi var enişte ne oldu" dedim. " ben hiç beğenmedim, ben insanın nasıl olduğunu gözünden anlarım, hiç güven vermiyor, bu adamdan bişey olmaz" vs vs daha neler neler. Ablam o zamanlar hamileydi, onun yanında da aynı sertlikte konuşmaya devam etti, benim bozulduğumu anlayınca " tabi bunlar önyargı da olabilir tanıyınca değişebilir" dedi ama ben inanarak söylediğini düşünmüyorum tabi ki sadece benim moralimi düzeltmek için dedi bunları. Ben önden önden eve giderken arkada eniştem ve ablam bizim hakkımızda konuşuyorlardı, yüz ifadelerinden anladım tabi ki eniştemin pek hoş şeyler söylemediğini. Moralim bozuldu bütün gün hiçbir şey yiyip içmedim. Üstüne bir de erkek arkadaşım eniştemle ablam hakkındagüzel güzel konuşuyor çok sevdim, çok iyi insan belli diye. Eniştem dükkanını satmak zorunda kalmıştı, borçları vsrdı, erkek arkadaşım "sana aldığım yüzüğü sat ablanların ihtiyacı olur bebeğe eşya alırsın" bile dedi. O bu kadar iyi düşünürken onun hakkında böyle konuşulması zoruma gitti.

İki ay sonra ablamla konuşurken " sen o çocukla evlenmeyi düşünmüyorsun değil mi çok serseri tipli bi çocuk, davul bile dengi dengine" dedi. Ben de laf arasında bana saygı duyulması gerektiğini söyledim, o da ona laf çarptığımı anladı zaten.

Biz sömestr tatilinde en azından bi yüzük takalım aile arasında diye konuşuyoruz. Ben sevgisinden eminim, çok güveniyorum ve çok seviyorum. Ablam en yakınımdır benim onun hayatımdaki insan hakkında böyle konuşmasına tahammül edemiyorum. " devlet memuru olsun garanti işi olsun, görüyorsun benim halimi" dedi geçenlerde. Erkek arkadaşım bir aydır iş koşturuyor, benim ailemle konuşmamı bekliyor işi hazır çok güzel bir yerde.

Ben ailemle tanıştırdığım zaman böyle tepkiler alacağım için çok korkuyorum. Çünkü çevremde dikkat çeken birisiyim kimle beraber olsam yakıştıramazlar. Aklım başımda, ne istediğimi biliyorum. Yüksek lisans için hazırlanıyorum, ikinci dönem de geçici bir işte çalışmaya başlayacağım ama iş ciddiye bindiği zaman eniştem gibi " bula bula bunu mu buldun" demelerinden çok korkuyorum. Olumsuz bir durumu erkek arkadaşıma açıklayamamaktan korkuyorum. Sırf memur değil diye veya görünüşü yüzünden ( görünüşünde bişey yok safece kemikli bir yüzü var ve sert duruyor) yani böyle saçma sapan konular yüzünden ne ailemle gerilmek istiyorum ne erkek arkadaşımla. Bu güne kadar ailemden kimseye sesimi yükseltmedim, yükseltmem, ben biraz alınganım bu konularda dişimi gösteremem aileme ama dışarda öfke kontrol sorunum var, o çizgiyi aşarsam çok çirkinleşebilirim, her şeyin güzellikle hallolmasını istiyorum.

Siz de böyle eşinizle veya sevgilinizle ilgili olumsuzluklar duydunuz mu ailenizden, yakınlarınızdan? Ben nasıl davranmalıyım bilmiyorum, korktuğum için de sürekli konuşmayı erteliyorum, bahane üretiyorum ve doğal olarak erkek arkadaşım üstüme geliyot ne zaman konuşacaksın diye.

Gözlerinizi kanattığım için çok özür dilerim ama akıl alabileceğim kimse yok etrafımda. Çok teşekkür ederim şimdiden.

Cebinde 5 lirası olsun, siz 10 lira isteyin ne yapar eder bulur size verir, " dedem bana kapından geleni boş çevirme diye öğretti hep o yoldan giderim

Bu huyunu cok sevdiginizi yazmissiniz ama evlenince sever misiniz bilmem. Bence oldukca kotu bir huy. Evet yardimlasmak iyidir ama cebinde 5 varken 10 vermek,kimseyi geri cevirmemek su devirde fazla pembe kaliyor ve bana gore iyi bir huy degil. Azcik mantik.

Belki de enisten senin " guzel " gordugun seylere daha gercekci yaklasmistir.

Ama yine de karar senin tabi

Bir kere ablanıza taktım bende.
Benim gb olma nedemek?kocasının arkasından atan ablanı sevdigin hakkında konuşunca garipseme he he de geçiştir.
Siz tanıyorsunuz bu insanı onlar degil.
Sizin anne babanız yaşıyor enişteniz babalık yapmasın.
Hem memurla evlen modası bitmedi mi hala?
Kendinizi doldurmayın takıntıya dönüştürmeyin bol bol dua edin hakkınızda hayrlı ise olsun

Ailen daha objektif bskıyor Olanilir mi ?

Sen sevdiğin için şu an sana hersey mükemmel görünüyor ve insanlar görünce de ne OLdupunu anlıyor olabilir mi ?

Ablan ve eniştenin tavsiyelerini yabana atma derim. Sonuçta onlar senden daha tecrübeli.

Yüksek lisans düşünüyorsanız eğer hemen ailenize söylemeyin. Evlenmeyi de erteleyin. Biraz daha zaman geçsin siz keyfinize bakın ilişkinizi sürdürün.
Şimdi çok mutlusunuz güzel özelliklerini saymışsınız ama ileride nasıl olur bilinmez. İnsanlara inanmak güvenmek çok güç.

Bekleyin derim.

Cebinde 5 lirası olsun, siz 10 lira isteyin ne yapar eder bulur size verir, " dedem bana kapından geleni boş çevirme diye öğretti hep o yoldan giderim

Bu huyunu cok sevdiginizi yazmissiniz ama evlenince sever misiniz bilmem. Bence oldukca kotu bir huy. Evet yardimlasmak iyidir ama cebinde 5 varken 10 vermek,kimseyi geri cevirmemek su devirde fazla pembe kaliyor ve bana gore iyi bir huy degil. Azcik mantik.

Belki de enisten senin " guzel " gordugun seylere daha gercekci yaklasmistir.

Ama yine de karar senin tabi

Ben cebindeki parasını dağıtıyor çok güzel huyundan ziyade yardım etmeyi sevdiğinden, gerektiğinde elinden gelen her şeyi yapmasının örneğini vermek istemiştim.

Enistenizin hakli olma ihtimali var mi?

Ben bir insanın dış görünüşünden dolayı yargılanmasına karşıyım. Kaldı ki dış görünüşünde de bir şey yok. Bu güne kadar ailemin yüzünü yere eğecek bir şey yapmadım, sokaktan tekinsiz birini getirmeyeceğime güvendiklerini düşünmelerini istiyorum

Ailen daha objektif bskıyor Olanilir mi ?

Sen sevdiğin için şu an sana hersey mükemmel görünüyor ve insanlar görünce de ne OLdupunu anlıyor olabilir mi ?

Ablan ve eniştenin tavsiyelerini yabana atma derim. Sonuçta onlar senden daha tecrübeli.

Bugüne kadar beraber olduğum kimseyi yanıma yakıştırmadılar. O biraz şişko,diğeri değişik bakıyor gibi şeyler söylediler hep. Genelde işi ile ilgili sıkıntı çıkarıyor ablam özel sektör olduğu için ama gidip de işi için ayrılayım mı

Bugüne kadar beraber olduğum kimseyi yanıma yakıştırmadılar. O biraz şişko,diğeri değişik bakıyor gibi şeyler söylediler hep. Genelde işi ile ilgili sıkıntı çıkarıyor ablam özel sektör olduğu için ama gidip de işi için ayrılayım mı
Ne okuyor ?
Para kazanan Ekmeğini tastan çıkaracak biriyse özel devlet fark etmez heryerde kazanır. Ama diper türlü ise bilemem.
Onun burnu çirkin bunun yüzü çirkin demeye de kimsenin kimseye Hakkı yok.

Ben cebindeki parasını dağıtıyor çok güzel huyundan ziyade yardım etmeyi sevdiğinden, gerektiğinde elinden gelen her şeyi yapmasının örneğini vermek istemiştim.

Yardim bile olsa insan once kendisini ve ailesini dusunmeli. Her gelen boş donmesin diye para vermeyi gectim olmayan parayi bile verebilecek yapida bir insan para dagitiyordur evet. Cebimde olmayan parayi ölüm kalim meselesi degilse kimseye bulup veremem ben.

Belki de anlatirken abartmissinizdir, o kadar da degildir onu bilemem.
Siz de asıl olani evlenince gorebileceksiniz zaten. Enistenize sormadiniz mi neden oyle dusunmus hangi harketi veya sözü buna sebeb olmus?

Siz de ‘evet bula bula bunu buldum, sen daha iyisini bulup getirseydin o zaman karşıma’ deyin.
Anlattığınız gibiyse her şey, erkek arkadaşınız gerçekten her kadının hayatında olmasını istediği gibi bir adam.
Ama yineliyorum, anlattığınız gibiyse...

Ne okuyor ?
Para kazanan Ekmeğini tastan çıkaracak biriyse özel devlet fark etmez heryerde kazanır. Ama diper türlü ise bilemem.
Onun burnu çirkin bunun yüzü çirkin demeye de kimsenin kimseye Hakkı yok.

10 yaşından beri çalışıyor, ailesi sahip çıkmadığı için okumamış, şimdi liseyi dışardan okuyor son senesi. Ablam bunu bilmiyor tabi, hatta tanımak için bile uğraşmıyor. Öğrense hayatta gönlü razı gelmez. Bir işte çalışmaya çekinmez ne iş olsa yapar, elinden her iş gelir

Siz de ‘evet bula bula bunu buldum, sen daha iyisini bulup getirseydin o zaman karşıma’ deyin.
Anlattığınız gibiyse her şey, erkek arkadaşınız gerçekten her kadının hayatında olmasını istediği gibi bir adam.
Ama yineliyorum, anlattığınız gibiyse...

Arkadaşlarım da tanıyor ve hiçbiri hakkında kötü bişey söylemedi. Hatta çocukluk arkadaşımın annesiyle yolda karşılaştık çok dobra birisidir annemden bile yakındır, hislerine güvenirim, iki dakikalık anda bile çok sevdi. sevmese de söyler

Yardim bile olsa insan once kendisini ve ailesini dusunmeli. Her gelen boş donmesin diye para vermeyi gectim olmayan parayi bile verebilecek yapida bir insan para dagitiyordur evet. Cebimde olmayan parayi ölüm kalim meselesi degilse kimseye bulup veremem ben.

Belki de anlatirken abartmissinizdir, o kadar da degildir onu bilemem.
Siz de asıl olani evlenince gorebileceksiniz zaten. Enistenize sormadiniz mi neden oyle dusunmus hangi harketi veya sözü buna sebeb olmus?

Biraz abartılı bir örnek olmuş olabilir, haklısınız.
Dediğim gibi yüzü kemikli, elmacık kemikleri çıkık sert biri gibi görünüyor. Onu sevmemiş.

Arkadaşlarım da tanıyor ve hiçbiri hakkında kötü bişey söylemedi. Hatta çocukluk arkadaşımın annesiyle yolda karşılaştık çok dobra birisidir annemden bile yakındır, hislerine güvenirim, iki dakikalık anda bile çok sevdi. sevmese de söyler
Şimdi ne eniştenizin ne de arkadaşınızım annesinin fikrini ben kaale almam, siz de almayın.
Onu yakınen tanıyan, süze tutum ve davranışlarını gören, hayatına ve ilişkinizr bir şekilde tanık olan arkadaşınız yok mu?
Onlarla bir konuşun.
Zaten siz istedikten sonra yanlış ya da doğru, kimseyi ilgilendirmemeli.

Enişte kendine rakip gördü onunla tanıştırman hata bence, annenle tanıştıran daha iyi olurdu bence nişanlan onu daha iyi tanımak için birde herkes memur olmak zorunda değil önemli olan karekter ve uygun bir meslek ve ailene saygılı olması

birinin dış görünüşü değilde kalbi önemlidir ya enişteniz kendinden başka damat gelecek diye kıskandı herhalde.. ablanız içinse madem onun gibi olmanızı istemedi neden kendi çocuk yaptı.... eğer anne ve babanıza böyle söylerlerse işiniz biraz zor görünüyor.

Şimdi ne eniştenizin ne de arkadaşınızım annesinin fikrini ben kaale almam, siz de almayın.
Onu yakınen tanıyan, süze tutum ve davranışlarını gören, hayatına ve ilişkinizr bir şekilde tanık olan arkadaşınız yok mu?
Onlarla bir konuşun.
Zaten siz istedikten sonra yanlış ya da doğru, kimseyi ilgilendirmemeli.

Çok ortak arkadaşımız var, ne birine yanlışını gördüm ne duydum, birkaç yaş büyükler bile abi der, düşüncelerine önem verirler. Ben de bu yaşıma kadar tecrübe edindim kendimce. Her şeyden önce ailemin karşısına çıkaramayacağım birisiyle beraber olmam. Benim onun tarafından sıkıntım yok ne bana ne aileme yanlış yapacağını düşünmüyorum

Enişte kendine rakip gördü onunla tanıştırman hata bence, annenle tanıştıran daha iyi olurdu bence nişanlan onu daha iyi tanımak için birde herkes memur olmak zorunda değil önemli olan karekter ve uygun bir meslek ve ailene saygılı olması

Ablamla eniştem nişanlıyken düğünlerine dört ay kalmışken eniştemin işi yoktu daha. Şimdi de erkek arkadaşımla hemen hemen aynı işi yapıyorlar

X