Askerliğini yaptı, işi de var , eczane açması için sadece bir yıl başka bir eczanede çalışması gerek o da bu Eylül'de doluyor. Ciddi adımdan kastım gelip ailem ile tanışması . Allah aşkına insanlar üniversite okurlar gidip aileleri ile tanışıyor bunun için paraya pula gerek yokki .Sizin hemen bir şeylere atlama talebiniz de yanlış. Bu adamın daha işi yok, askerliği de yoktur. Parası pulu yok. Ne evlenmesi ne ciddi adımı?
Adam zaten ailesinin ağzının içine bakıyor daha kendi hayatını elime almamış. Koca olmaz bundan zaten.
Erkek arkadaşınız aileniz ile tanışmadan, annesi anneniz ile mi tanıştı?Ben zaten iki yıldır çalışıyorum 2023 senesinde de uzmanlığımi aldım maaşım daha da artti . Tüm çeyiz ve diğer eşyalar zaten hazır . Dediğim gibi benim derdim hemen evlenmek değil eğer okursanız evlenmeyin para biriktirin dediklerinde biz saygı duyduk anlayış gösterdik tamam dedik. Ama ailesi her konuda bize karşı. Ailemle tanışmasına bile karşı. 6 senedir birlikteyiz ve benim ailem hala daha erkek arkadaşımı tanimiyor . Biz ufak bir adım atmak istedik bunda bile karşı çıkıldı
Şuan onun zaten bir işi var , annesi babası da eczacı . Bu yıl yardımcı eczacılıgi dolduğunda direk eczaneleri ona birakicaklar. Maddi konuda sıkıntımiz yok. Sıkıntı evlilik yada evlilik merakı yada para pul değil. Onun evlenmek istememe gibi durumu yok. Evlenmek istediği için oda ailesi ile kavga ediyor . Sorun ailesi sürekli bahaneler sunuyor . Surekli olmaz diyor.Belliki hem sevgilin hem ailesi bu evlilik işini istemiyorlar. Sen odak noktası olarak sevgilinin ailesi olarak belirlemişsin ama asıl istemeyen sevgilin. Sen bellili iki sene içersinde aileler tanışsın yüzük takılsın evlenelim istiyorsun, ama sevgilin 30dan önce bunu düşünmüyor gibi. Yeni mezun eczacının iş bulup öyle evlilik için hazır olması çok zor. Öyle dükkan devir almadığı sürece zaten biriktirmesi çok zor. Sen nasıl kendi hayatın için evliliği yakın zamanda istiyorsan ve haklıysan, evlilik için erken diye düşünen sevgilin de haklı. Gayet kibarca, açık şekilde seninle konuşmuş seni oyalamamış. Sen kendin otur düşün, bu adamın senden böyle farklı düşünceleri varken böyle evlilik konusu gündeme gelmeden bekler misin bekleyemez misin diye.
Evet tamda böyle oldu . Ailesi onun ailem ile tanışmasını istemiyor izin vermiyor ama geçen yaz ailesi annem ile tanışmak istedi ve tanıştı.Erkek arkadaşınız aileniz ile tanışmadan, annesi anneniz ile mi tanıştı?
Eğer böyle ise çok garip değil mi sizce de?
Kendilerinin gelip tanışması ve oğullarına musade etmemeleri de garip.Evet tamda böyle oldu . Ailesi onun ailem ile tanışmasını istemiyor izin vermiyor ama geçen yaz ailesi annem ile tanışmak istedi ve tanıştı.
Erkek arkadaşım en son konuşmamızda açıkça sordum ayrilmak istiyorsan şuan burada bitsin dedim . Hayır istemiyorum ama lütfen anlayış göster ailemi anlamıyorum dedi . Oda evlenmek istiyor hatta ailesi önce abin bekle evlenmek filen yok demeden önce en son kavga olmadan önce yüzük bakıyordu bana. Ama tabi şimdi aile önce abin dediği için biz gene kaldık öyleKarsi taraf nazli kiz tarafi gibi davranmis
Erkek arkadasiniz ne yapmak istiyor peki?
Ailelerden maddi hiç bir beklentimiz yok . Allah şükür kliniğin var evimde var arabam da var maaşımda Allah'a şükür iyi . Aynı şekilde onunda arabası var isi var maaşı iyi ki eylül ayında kendi eczanesi olucak . Ne diye aileden birşey bekleyelim . Gerçekten anlamadan yargiliyorsunuz insanları . İllah ikna olmanız için görgüsüzce ne kazandığımızimi söyleyelim. Maddi konu geçmiyor bile yazdığımı onca şeyin icindeAilelerden maddi beklentiniz olacak evlilik sürecinde değil mi? Çünkü daha evlenecek bir gücünüz yok. Ailesi mantıklı davranmış. Mantıksız olan sizin ısrarınız üzgünüm.
Allah aşkına siz önce araştırın , eczacılık fakultesini bitirdi . Eczacılık fakültesi bitirdikten sonra bir sene boyunca yardımcı eczacılık yapması gerek bir eczanede bir sene boyunca çalışması gerek bunu da zaten annesinin eczanesinde yapıyor. O bir seneden sonra eczanesine açabilir. Lütfen siz araştırın ya.Allah aşkına yardımcı eczacılığı nedir? Hangi okulu bitirdiniz söyleyin de gitmeyelim cidden! Lütfen biraz kendinizi geliştirin lütfen!
Aile çocuğu çok etkiliyor.Abisinden önce evlense ne olacak.Okul bitmiş yaslariniz uygun bence zorla bile nisanlansaniz bu aile sıkıntı çıkaracak gibi çocuk da bunu biliyor.Ve ailesinden bağımsız hareket edemiyor bence de ayrılmak mantıklı geldi banada.Merhabalar kizlar, konuya nereden başlasam bilemiyorum . Şimdi şöyleki ben 26 yaşındayim erkek arkadaşım ise 25 yaşında ikimizde okullarımızı bitirdik. Ben çalışıyorum erkek arkadaşımda yardımcı eczaciligi yapıyor . Biz 6 senedir çıkıyoruz. Ve okullarımız bittiğinden beri uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz . 7 aydır uzaktayiz malesef ikimizde farklı şehirlerde yaşıyoruz. Ben onun ailesi ile daha önce tanıştım ve iki üç kere görüştük aramız gayet iyiydi yada bana göre iyiydi tam bilmiyorum. Geçen yaz ailesi annen onun annesi ile tanissin dediler , bizde büyür ettik annesi annem ile tanıştı herşey çok güzeldi . Sorduğumda annem anneni sevmiş dediler. Anneannem vefat ettiğinde bile annemi arayıp baş sağlığı dilediler . Buraya kadar herşey mükemmel ama takı biz ilişkide adım atmak isteyene kadar . Hani adim atalım istedik bı tanışma olsun birşey olsun ama malesef ailesi daha erken dedi yardımcı eczaciligini bitir işini eline al para biriktir dediler bizde buna saygı duyduk tamam dedim bekleyelim, sonuçta 2024 yazında bitecek yardımcı eczaciligi daha sonrada da işe baslicaksin dedik. Uzağız hani gel ailem ile tanış rahatça goruselim buluşalım ailem seni bilsin en azından dedim. Ama ailesi buna da olmaz dedi ciddiyete biner olmaz tanışma dediler tabi burada bende kayışlar koptu. Sacma geldi çünkü bana. Benim ailem öyle insanlar değiller tanıştık hadi evlenin demezler asla .bunu söylememe rağmen ailesi malesef ikna olmamış . Durum boyle olunca erkek arkadaşım ailesi ile ufak bir tartışma yaşamış , bu tartışma üzerine ailesi bu seferde olmaz sen küçüksün önce abin var abinin evlenmesi gerek bekle demişler . Abisi de ben evlenmek istemiyorum evlenmicem boşuna bekletmeyin onlari demiş ama malesef ailesi Nuh diyor peygamber demiyor. Sorun benmiyim diye sordum hayır diyor yemin ediyor. ama ailesi neden böyle yapıyor ben anlamıyorum. Neden sürekli evlenmeyelim ciddiyet olmasın diye böyle seyler sunuyorlar . Yani çocuğunun mutlulugu söz konusu iken neden boyleler . Tüm bunların üzerine bugün benimle ayrılalım diye konuşma yapti erkek arkadaşım , ne zaman evlencez belli değil dedi ailemi karşıma da alamam dedi . Belki 30 yaşına kadar evlenemicez dedi . Ayrılalım sen başkasını bul mutlu ol dedi . Tabi ben bunu duyunca daha da sinirlendim. Ama çok yoruldum kızlar, aklım artık cok karışık. Ailesi neden böyle yapıyor neden izin vermiyor nereye kadar ne zamana kadar beklicez . Ne zaman o ay vercekler bilmiyorum. O kadar tutarsizlarki belki bu yaz hadi tanışalım dicekler bunu bile bilmiyoruz çünkü çok tutarsız ve saçmalar . Yardım edin bana ne yapayım ben ya . Ağlamak istiyorum onu seviyorum çok seviyorum bir sene iki sene beklerim ama ömür boyu beklemek ... Evlenmek istiyorum çocuğum olsun istiyorum yuvam olsun ailem olsun istiyorum onunla olsun istiyorum ama neden herşey çıkmazda . Ben napicam çok yoruldum yaaaa yardım edin fikir verinn bana .
Benim ailem bir kere bile ciddiyet demedi benim ailem bir kere bile evlilik konusunda konuşmadı. Kendileri annemle tanışmak istedi. Ve durduk yere kendileri olmaz demeye başladıCidden bu devirde evlenelim de sonrasına bakarız devri bitti o işler öyle olmuyor erken evlenenler de hep sıkıntı var gördüğüm. Geçim sıkıntısı başı çekiyor hatta en çok aldatılma vakası da bunlardan çıkıyor. Karakter, iş , durum herşey oturmalı bence.
Bence sizin ailenin acele etmesinden korkmuş olabilirler abisi varmış daha. Aile de 2 erkek evlendirmek kolay mı diye düşünüp sana oldukça olumsuz baktıkları icin taş koyuyorlar ya da elektrik almadılar bilemiyorum. Bir sürü nedeni olabilir.
Önemli olan erkeğin ne yaptığı. Enazindan aileler tanışabilir tabi ki.
Şuan onun zaten bir işi var , annesi babası da eczacı . Bu yıl yardımcı eczacılıgi dolduğunda direk eczaneleri ona birakicaklar. Maddi konuda sıkıntımiz yok. Sıkıntı evlilik yada evlilik merakı yada para pul değil. Onun evlenmek istememe gibi durumu yok. Evlenmek istediği için oda ailesi ile kavga ediyor . Sorun ailesi sürekli bahaneler sunuyor . Surekli olmaz diyor.
Yani benim zaten kendi kliniğim var onların eczanesine ihtiyacım yokki.İkinizin de maddi olarak bir sikintisi kalmayacaksa eylülde bence sizi istemiyor olabilirler oğulları için. Maddi olduğunu da sanmıyorum nedenin, eczanesi açilacak diyorsunuz zaten.
Ya da eczaneyi ailesinden devralacaği için eczaneyi hala kendilerinin gibi nitelendirip para mi vermek istemiyorlar acaba. İlginç.
Bizim kendi birikimlerimiz var benim zaten kendi mesleğim var kendi işim var. Pardon neyi rahatsız edici ailesinin mesleğini alabilmek adına bu çocuk eczacılık fakültesini okudu. İşlerini devam ettirebilmek adına bu mesleği seçti. Diğer türlü belli bir yaştan sonra ailesinin eczaneyi işletme hakkı olmuyacakti. Bunlar zaten benden bağımsız olan ailesinin karar verdiği şeylerdi . Tüm çocuklara bu hakkı tanimislar ve bunu isteyen kişi benim erkek arkadaşım olmuş . Burada benim hatam yada benim yaptigim olay ne ??Sizin ve erkek arkadaşınızın nakit kişisel birikiminiz var mı, yok mu ?
Şu yazdıklarınız çok rahatsız edici mesela. Adamın anne ve babası neden direkt eczaneleri oğullarına bıraksınlar ? Siz düpedüz tüm planlarınızı aile üzerinden yapmış gibi görünüyorsunuz bu durumda.