Erkek arkadaş ve anlaşılmaz ailesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Askerliğini yaptı, işi de var , eczane açması için sadece bir yıl başka bir eczanede çalışması gerek o da bu Eylül'de doluyor. Ciddi adımdan kastım gelip ailem ile tanışması . Allah aşkına insanlar üniversite okurlar gidip aileleri ile tanışıyor bunun için paraya pula gerek yokki .

Erkek arkadaşınız aileniz ile tanışmadan, annesi anneniz ile mi tanıştı?

Eğer böyle ise çok garip değil mi sizce de?

Şuan onun zaten bir işi var , annesi babası da eczacı . Bu yıl yardımcı eczacılıgi dolduğunda direk eczaneleri ona birakicaklar. Maddi konuda sıkıntımiz yok. Sıkıntı evlilik yada evlilik merakı yada para pul değil. Onun evlenmek istememe gibi durumu yok. Evlenmek istediği için oda ailesi ile kavga ediyor . Sorun ailesi sürekli bahaneler sunuyor . Surekli olmaz diyor.

Erkek arkadasiniz tercihini yapmis. Ama sizden yana degil. O yüzden bence bosuna uzatip kendinizi kücük düsürmeyin. Muhtemelen ailesinin onunla baska planlari var. Ya parasini yiyecekler, yada hazirda bir kuzen bekliyor. Öyle veya böyle kendi ve ailenizin gururu icin vazgecin

Erkek arkadaşınız aileniz ile tanışmadan, annesi anneniz ile mi tanıştı?

Eğer böyle ise çok garip değil mi sizce de?
Evet tamda böyle oldu . Ailesi onun ailem ile tanışmasını istemiyor izin vermiyor ama geçen yaz ailesi annem ile tanışmak istedi ve tanıştı.

Ailelerden maddi beklentiniz olacak evlilik sürecinde değil mi? Çünkü daha evlenecek bir gücünüz yok. Ailesi mantıklı davranmış. Mantıksız olan sizin ısrarınız üzgünüm.

Evet tamda böyle oldu . Ailesi onun ailem ile tanışmasını istemiyor izin vermiyor ama geçen yaz ailesi annem ile tanışmak istedi ve tanıştı.
Kendilerinin gelip tanışması ve oğullarına musade etmemeleri de garip.

Muhtemelen anneniz ya da sizden yana olumsuz bir düşünceleri belirdi. Bence başka bir açıklaması yok bu durumun.

Karsi taraf nazli kiz tarafi gibi davranmis
Erkek arkadasiniz ne yapmak istiyor peki?
Erkek arkadaşım en son konuşmamızda açıkça sordum ayrilmak istiyorsan şuan burada bitsin dedim . Hayır istemiyorum ama lütfen anlayış göster ailemi anlamıyorum dedi . Oda evlenmek istiyor hatta ailesi önce abin bekle evlenmek filen yok demeden önce en son kavga olmadan önce yüzük bakıyordu bana. Ama tabi şimdi aile önce abin dediği için biz gene kaldık öyle

Bence erkek arkadaşın hevesliydi anneleri tanıştırdı. Aradan gecen zamanda başka birşey olmuş ve bu işten hevesi kaçmış. Bununda ailelerle ilgili değil direkt çocukla ilgili olduğunu düşünüyorum. Artık çok üzgünüm çok acı ama sizle görüşmek istemiyor gibi geldi. Yoksa yaşlarda da işlerde de bir sıkıntı göremedim ben. Eczacılar kamuya da kura usulü çok zorlanmadan en geç 2 yılda atanır zaten. En olmadı yardımcı eczacı olarak çalışır eczacıya ekmek her zaman olur. Kız kardeşim eczacı oradan biliyorum. Eczaciligin kalfası bile müthiş bir iş kolu günümüzde, kaldı ki çocuk eczaci. Çok üzgünüm ama ayrılmak en iyisi olacak gibi

Ailelerden maddi beklentiniz olacak evlilik sürecinde değil mi? Çünkü daha evlenecek bir gücünüz yok. Ailesi mantıklı davranmış. Mantıksız olan sizin ısrarınız üzgünüm.
Ailelerden maddi hiç bir beklentimiz yok . Allah şükür kliniğin var evimde var arabam da var maaşımda Allah'a şükür iyi . Aynı şekilde onunda arabası var isi var maaşı iyi ki eylül ayında kendi eczanesi olucak . Ne diye aileden birşey bekleyelim . Gerçekten anlamadan yargiliyorsunuz insanları . İllah ikna olmanız için görgüsüzce ne kazandığımızimi söyleyelim. Maddi konu geçmiyor bile yazdığımı onca şeyin icinde

Tüm çeyizim hazır diyorsunuz, karşı tarafa evlilik için baskı yapıyorsunuz gibi. Ama yaşı daha küçük, belki bişeylerin farkına vardı o sebeple vazgeçti.
Daha çocuk işini eline almamış, kimbilir eczaneyi ne zaman açacak, açsa bile borçla olur bir süre. Destek olmak yerine ailemle tanış, evlilik diyen biri olunca belki uzaklaşmaştır sizden.

Cidden bu devirde evlenelim de sonrasına bakarız devri bitti o işler öyle olmuyor erken evlenenler de hep sıkıntı var gördüğüm. Geçim sıkıntısı başı çekiyor hatta en çok aldatılma vakası da bunlardan çıkıyor. Karakter, iş , durum herşey oturmalı bence.
Bence sizin ailenin acele etmesinden korkmuş olabilirler abisi varmış daha. Aile de 2 erkek evlendirmek kolay mı diye düşünüp sana oldukça olumsuz baktıkları icin taş koyuyorlar ya da elektrik almadılar bilemiyorum. Bir sürü nedeni olabilir.
Önemli olan erkeğin ne yaptığı. Enazindan aileler tanışabilir tabi ki.

Allah aşkına yardımcı eczacılığı nedir? Hangi okulu bitirdiniz söyleyin de gitmeyelim cidden! Lütfen biraz kendinizi geliştirin lütfen!
Allah aşkına siz önce araştırın , eczacılık fakultesini bitirdi . Eczacılık fakültesi bitirdikten sonra bir sene boyunca yardımcı eczacılık yapması gerek bir eczanede bir sene boyunca çalışması gerek bunu da zaten annesinin eczanesinde yapıyor. O bir seneden sonra eczanesine açabilir. Lütfen siz araştırın ya.

Aile çocuğu çok etkiliyor.Abisinden önce evlense ne olacak.Okul bitmiş yaslariniz uygun bence zorla bile nisanlansaniz bu aile sıkıntı çıkaracak gibi çocuk da bunu biliyor.Ve ailesinden bağımsız hareket edemiyor bence de ayrılmak mantıklı geldi banada.

İkinizin de maddi olarak bir sikintisi kalmayacaksa eylülde bence sizi istemiyor olabilirler oğulları için. Maddi olduğunu da sanmıyorum nedenin, eczanesi açilacak diyorsunuz zaten.
Ya da eczaneyi ailesinden devralacaği için eczaneyi hala kendilerinin gibi nitelendirip para mi vermek istemiyorlar acaba. İlginç.

Benim ailem bir kere bile ciddiyet demedi benim ailem bir kere bile evlilik konusunda konuşmadı. Kendileri annemle tanışmak istedi. Ve durduk yere kendileri olmaz demeye başladı

Sizin ve erkek arkadaşınızın nakit kişisel birikiminiz var mı, yok mu ?

Şu yazdıklarınız çok rahatsız edici mesela. Adamın anne ve babası neden direkt eczaneleri oğullarına bıraksınlar ? Siz düpedüz tüm planlarınızı aile üzerinden yapmış gibi görünüyorsunuz bu durumda.

Yani benim zaten kendi kliniğim var onların eczanesine ihtiyacım yokki.

Sevgiliniz sevgisinin arkasında durmuyor,duramiyor.Askerligini,birikimini yapmış,işi hazır altın tepside sunuyor ailesi,doğal olarak parayı veren düdüğü çalar. Ailenin aklında başka kız var Sizde usteleyip hem kendi, hemde ailenizin gururunu ayaklar altına almayın.Gercekten aşık adam sevdiği kıza " git başkasını bul , evlen "demez.Arkadaslarin dediği gibi ya gavat ya da sizi başkası ile görse kılı kipirdamiyacak kadar duygusuz.Oturup bu dengesizi ama yıllarım onla geçti diye bekleyebilirsiniz.Asla ama asla ailesinin sözünden çıkmayacak, eğer ilerde dönerse ailesi padişah oğullarına düşünüp taşınıp sizi uygun gördükleri için olacak,ama istemezlerse böyle ağdalı ağdalı laflar edip ortadan kaybolacak.
Böyle ana kuzularını nasıl buluyor,seviyor,saygı duyuyor, ömür boyu bekleyebiliyorsunuz şaşıyorum.........

Bizim kendi birikimlerimiz var benim zaten kendi mesleğim var kendi işim var. Pardon neyi rahatsız edici ailesinin mesleğini alabilmek adına bu çocuk eczacılık fakültesini okudu. İşlerini devam ettirebilmek adına bu mesleği seçti. Diğer türlü belli bir yaştan sonra ailesinin eczaneyi işletme hakkı olmuyacakti. Bunlar zaten benden bağımsız olan ailesinin karar verdiği şeylerdi . Tüm çocuklara bu hakkı tanimislar ve bunu isteyen kişi benim erkek arkadaşım olmuş . Burada benim hatam yada benim yaptigim olay ne ??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…