Erkek arkadaş ve anlaşılmaz ailesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim ailem bir kere bile ciddiyet demedi benim ailem bir kere bile evlilik konusunda konuşmadı. Kendileri annemle tanışmak istedi. Ve durduk yere kendileri olmaz demeye başladı

Aileler tanıştı mı hm, diğer yorumları okumadım. Yani bilemiyorum ne etken oldu ise negatif yöne dönmüşler yani kısaca R.

Size çok hak veriyorum zaten. Mesele erkek arkadaşınızdaki duygunun yeterli olmaması yada ailesine karşı iradesini gösterebilecek güçte olmaması.

Yani benim zaten kendi kliniğim var onların eczanesine ihtiyacım yokki.
Sizin için öyle ama onlar babadan ogula geçen bir eczane gibi nitelendirip direkt evlilik için para harcamasin,para biriktirsin şeklinde düşünüyor olabilirler en iyi ihtimalle diye düşünüyorum. Babasigilden kaldığı için söz sahibi hissediyor olabilirler kendilerini eczaneden çıkan maddiyat konusunda.
Ya da diğer ihtimal direkt sizi istemiyorlar.

E zaten babadan oğula geçen durum bu çok önceden düşünülmüş belli oluyor tesadüfen eczacılık okumadı ya bu adam.

Askere gitti mi çocuk? Yoksa askerlik yok, bedelliye para yok, iş yok, güç yok, ne totosu var da evlenmek istesin ki? Bugün söz kessen seneye kalmaz nişan diyeceksin , insanlar baskı yapacak etkisinde kalacaksin
Askerliğe gitti bedelli olarak yaptı . Allah'a şükür ikimizinde ailesinin durumu iyi Allah'a şükür benimde durumum iyi Allah'a şükür onunda durumu iyi ki konu maddiyet bile değil . Lütfen yapmayın etmeyin derdimiz tasamiz para pul değil . Evlenme merakı bile değil evlenme merakı bile değil . Ben kalk gel evlenelim demiyorum bile lütfen ya . Yapmayın , ben ailesinin onun ailemle tanismasina bile karşı çıkmasını anlatıyorum size . Uzagiz ve uzak oldugumuz için rahatça görüşmek için gel ailemle tanış yani seni bilsinler nasıl birisin bilsinler ailemin içi rahat olsun dedim buna bile hayır olmaz dediler . Sorun onların itirazları yapmmayin ne apradi ne pulu ne evi ne geçimi ne evliliği ya

O zaman bu adam sizden vazgeçmiş bu daha kötü.. adamın evlenecek gücü varsa neden ailesinin lafıyla hareket eder ki?

Yardımcı eczacı denir buna. Yardımcı eczacılığı yapıyor denmez. İşin vahim kısmı daha ne için hata yaptığınızı ima ettiğimi bile anlamamışsınız.
Neyse sizi istemiyorlar açık ve net. Ya çocuğa başkasını buldular ya da çocuk başkasına gönlünü kaptırdı. Ben olsam böyle planlar yapıp başkasını bul falan filan diyenlerle olsun diye uğraşmazdım.

Yav konu sahibi, çocuğun ailesinin milyonları varsa neden para biriktir desinler? Annesinin babasını dükkanını işlettiğinde tüm para kendisine mi kalacak sanıyorsun? Ya da eczaneden ne kadar kazanacak sanıyorsun? Mutlaka para ailesine de gidecek. Daha doğrusu, ailesi zaten kasadan hakkını alacak. Çocuğun işi yok. Yiyorsa anası babası dükkanı vermeden kendi başına açmaya kalksın, asla yapamaz. Senin iş dediğin anasının babasının yanında çalışmak. Annesi babası istemese, yanlarında çalıştırmazlar, üç kuruşsuz kalır öyle. Adam baya iş konusunda sağlam değil.

İşi var işi var, çeyiz var çeyiz var diyorsun ama evlenme süreci bu kadar basit bir şey değil masraf açısından. Hayata dair bu kadar tecrübesiz olamazsın. Gerçekten düşüncelerin böyle annesinin babasının evindr yaşayan böyle 20lerinin başında olan biri gibi. Gerçek hayat senin kafanda kurduğun denklemdeki gibi işlemez.

Şimdi taşlar yerine oturdu. Ailesinin eczanesini devralacak erkek arkadaşınız. Ailesi bu kadar büyük bir maddi yardımda bulunacaklar siz hala maddi sorunumuz yok işlerimiz iyi maaşlarımız iyi diyorsunuz.
İşini ekmeğini biz veriyoruz. Bizim istediğimiz zaman, bizim istediğimiz kişiyle evleneceksin demiş ailesi. Olay bu kadar basit.

Katılıyorum. Şuan bir eczane devralmak 2-3 milyona kadar çikiyor. Çogu kişinin böyle bir maddi imkanı yok. Ailesi çocuğa bunu sunuyorlar ama anladığım kadarıyla eczanenin kasasına da bir süre birlikte hakim olacaklar gibi gozukuyor. Direkt evlenmesini, evlilik için para harcamasını istemiyorlar bence de.

Tamam sen böyle diyrosun, adam da diyor ki; "ben evlenmeye hazır değilim, seni de oyalamak istemem. Sen de hayatına bak, git başka bir erkeğe kocam de, çocuklar doğur. Beni bağlamaz"
Adam belli ki gençliğine doyamamis. Gözünü açmış seni görmüş. Yaşıtları alemlere akarken o aç aç bakıyormuş demek ki.
Yaşı genç, yakında cebi para görecek. Aylak aylak yaşamak istediği bir gençliği , hesap sormadan gezip dolaşacak, vicdan azabı çekmeden mekan mekan gezecegi bir özgürlük isteği var belki. Romantizm defterini açtığı gibi kapatmak istemiyor, yeni insanlarla flört edebilmek, tavlayıp tavlayamayacagini görmek, birkaç ilk öpücük, birkaç ayrı insanla birliktelik daha yaşamak istiyor demek ki.
Ben de benzer sebeplerle o yaşlarda az daha evliliğe gidecek ilişkimi bitirmiştim. Hiç de pişman değilim. Bugün 32 yasındayım, aklımda hiç keşke kalmadı gençliğimle ilgili. Hiç de pişman olmadım az daha evleneceğim kişiden ayrildigima, çok daha iyilerini buldum geçen zamanda.
Bence senin çocuk da aynı böyle düşünüyor. Ama korkak olduğu için anne babasinin arkasına sığınıyor.
Yoksa gerçekten evlenmek istese sana baskasinin ol diyebilir mi? Bu nasıl bir gavatlik olur???
Üstüne düşüp g.tünü kaldırma . Sen böyle yaptıkça "vay bee ben neymisim" diyecek, hepten uzaklasacak

Bakın ben kalksin evlenelim demiyorum , hadi bu sene düğün olsun demiyorum bunun nesini anlamak istemiyorsunuz ? Biz zaten ailesinin bekleyin demesine tamam dedim anlayış gösterdik ama her geçen gün başka bahaneler ile bu süreyi uzatiyorlar. Sorun da bu sürekli başka bahaneler ile geliyorlar . Ben bir adım atalım gel ailemle tanış dedim bu basit birşey ya bunun için paraya pula eve gerek yok gelip sadece ailemle tanışacak bu kadar ama buna bile olmaz dendi .

Ailesinin durumu iyi diyorsun ama sizi evlendirip geçindirmek zorundalar mı? Anladığım kadarıyla istemiyorlar. Yardımcı eczacı olarak ne kadar maaş alıyor erkek arkadaşın? Seni aile yıllardır biliyor muydu? Siz hemşeri misiniz? Sen ne işle maşgulsün?

Beni ailesi en başından beri biliyor . Ben uzman diyetisyenim hem kendi kliniğim var hemde özel bir hastanede çalışıyorum.

. Biz 6 senedir çıkıyoruz.
Altı seneni çalmış şimdi de ayrılalım aileme karşı çıkamam diyor . Yani küfür ederdim de neyse. Ben böyle bir insanı asla ama asla ama assssslaaa bir daha yanımda istemem.

Evlilik çok uzun bir yol . Bir sürü zorlukları var bu adam sizi en başında satmış. Iki gün sonra bu dönek adamı ikna eder evlenirsin yine çocukla seni kapının önüne koyar aklıni başına al

Bence çocuk sizi istemiyor ailesinden ziyade. Bende eczaciyim, sevgilim doktor sizinle aynı yaşız yazın evlenicez,bizim de bir birikimimiz yok, aileler önce maddi nasıl olacak diye düşündüler ama biz evlenicez diye kararlı durdugumuz için şuan onlar da bizi desteklemek zorunda kaldılar. İş bence sevgilinizde bitiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…