Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

memnun oldummm fıstıkkkk.zaten herkesismini vermek zorunda değil canım.maşallah bayağı okumuşsun.ve hala devam ediyosun gerçekten tebrik ediyorum.inşşş kpss yi de kazanırsın.
inşallah sehercim inşallah... evet epey okudum uni. hayatım toplamda 7yıl sürmüş olcak iste hem aöf hem 2 yıllık...
ya ben bugunku menümü yazsam biliyorum hatalarımı ama bunları çıkartınca sanırım sizin yeme düzeninize uyar...

sabah
- 1.5 dl tahıllı ekmek
- 1 kk peynir
- 5-6 yeşil zeytin
- domates
- 3 çay kaşığı az pekmezli tahin
- çay

öğle
- 5-6 yk tavuklu sebze yemeği (bezelye, küp şeklinde patates ve havuç da var içinde)
- 2 yk yogurt

ara
- 1 kivi
- 5-6 küçük kestane(dünden kaldı o yuzden yedim 1 gün önce piştiği için nişasta yapısı bozuluyormuş)
- 1 küçük ceviz

akşam - karnabahar yemeği

bir de biraz önce biraz puding yedim aslında normalde de yememem gerekiyor işte ben yapınca yiyesim geliyor evdekilere yaptım halbuki:KK17:

sanırım tahin ve puding olmasa bu diteye uygun gibi ne dersin???

evet canım yaa toparlanmak istiyorum artık yeter.

:KK60: :KK60:

evet tatlım öğretmenim.:)))

geçmiş olsun canım.ben de yemek sırasındahiç su içemem.midem bulanır.yemekten sonra da içersem çok şiş hissederim kendimi.en az1 saat beklerim içmek için.demek doğru yapıyomuşum.

:KK60: :KK60: kız alemsin valla.

tatlım akması daha iyi yoksa baş ağrısı yapar bırak aksın anacımmm aşağı doğru nolcak.selpağın canı sağolsun:))))

biz deeeebööleyiz.ben lise 2deydim eşim üniversitede.ilk ve tek aşkımmm:KK24::nazar:

amaaannn bu gözlükler başa belaişte.ne güzel eğlenmişsiniz.benim deiçim gidiyo da bizim sıpa izin vermez.canım inşşş sen de çççookkk tatlı bi bebiş sahibi olursun.

aaaaa annesiii benimkinin yaptıklarını bi anllatsammm bana ağlarsın valla.evde eşya namına bişey kalmadıkiiiii:KK30:büyüyecekler iş sahibi olacaklar biz deonların maaşından kesicezzzzzz:KK1::KK1::emir_bebek::emir_bebek:

mesaj tekrarı olmuş:KK1:demek eşinde mat çı.çok şanslısın(ben eşime ööle derim de o dabi de bana sor der:KK1::KK1::KK1:).ayyy demek sen de verdin ve tekrar aldın.amaaann ben de 66 olmuştm ne güzel demi işte niye yiyosun ki o kadar.canım benim boyum iyi ve çokk kilomu belli etmiyorum heralde o yüzden biraz saldım kendimi.ama en kısa zamanda toparlanıcam.burdan da uzk kalamıyorum işte ööle.vallahi senin kilon çok iyi ben bi 60 olsam yeter.

kızlar ben geldim yine kaçıyorum.oğlum oturmuşpencerenin kenarına beni çağrıyo.gideyim de konuşak biraz:))

aynen canım yaaa bi sürü oyuncağı var onlarla oynamak yerine evin eşyalrınla oynuyo... eşim yaptı dvdyi 2 saattir uğrastı ama yaptı:KK76: allahtan böyle şeylerden anlıyo yoksa evdeki herseyi tamirciye götürürdük abone olurduk:KK9: büyüdükleri zamanda okutucaz eğer evlenmezlerse kesicez maasında ama üni.biter bitmez evlenirlerse kesemicez:KK9::KK9::KK9:
çok güzel bi duygu ilk aşk olmak ve olunmak:123:

günaydın kızlarrrrrrrrrr....

kızlar 2-3 gündür tartıda gram azalma yok bu da canımı sıkmaya başladı...:2:
vücudum bi direniyo sanki...neden oluyo yanlış mı besleniyorum..
sporda yapıyorum...:KK31:
cuma günü pek iç açıcı olmayacak benim için sanırım
canım kaç gündür aynı kilodasın :26:
gunaydin yavru kuslarim
dun aksamustu bikac saat ebru hanimin karbonhidrat diyetiyle ilgili deneyimlerini ve onerilerini okudum.bana cok cazip geldi.uygulayanlarin kilolarindaki azalmaya hayran kaldim.1 ayda 5kilo,15 gunde 3 kilo verdim yorumlari beni mestetti.bugunden itibaren uygulamaya karar vermistim ki az once nette bir yaziya rastladim bu diyetle ilgili.ve sizinle paylasmak istedim.biraz uzun bir paylasim olacak ama okumanizi tavsiye ederim.sonrasinda uygulayip uygulamamak bize kalmis tabiki.benim fikrim tamamen degisti tabi.korktum haliyle.tartidaa zayif gorunebilmek icin degilki bunca caba.daha saglikli ve guzel gorunmeliyiz.kaslarimizi ve sagligimizi kaybettikten sonra neye yarar

Düşük Karbonhidrat Yüksek Protein Diyeti İle Zayıflamanın Zararları
Posted by Admin on May 27th, 2010
Düşük Karbonhidrat, Yüksek Protein Diyetlerinden Uzak Durmak İçin 15 Sebep
1) Düşük karbonhidrat (ketogenic?) dietleri, kaslarınızda ve karaciğerinizde bulunan sağlıklı glikojeni(glikozun depolanan hali) yok eder. Glikojen depolarını yok ettiğinizde, vücudunuzda su kaybı olur, bu da dietinizin birinci ya da ikinci haftasında önemli ölçüde zayıflamanızın sebebidir. Bu genellikle fazlalıkların kaybolması gibi anlaşılsa da aslında çoğunlukla su ve kas kaybıdır. Bu arada belirtmeliyim ki, bu düşük karbonhidaret diyetlerinin bu kadar popüler olmasının da bir sebebi – ölçüde çabuk, ancak aldatıcı bir azalma olması. Glycogenesis (glikojenin bir hali) karaciğer de ve kaslarda, yeteri kadar karbonhidrat bulunmadığında ortaya çıkar – düşük karbonhidrat diyetlerinde karbonhidrat kas ve karaciğerde çok az bulunur.
Glycogeneolysis (bozulmuş glikojen), glikojen yakıt olarak kullanılmak için parçalandığında ortaya çıkar.

2) Kaslarınızdaki glikojenin tükenmesi, daha kolay yorulmanıza, egzersiz ve hareketleri daha zor yapmanıza sebep olur. Araştırmalar kas yorgunluğunun, kastaki glikojenin tükenmesiyle neredeyse doğru orantılı olduğunu gösteriyor. İşin aslı şu ki enerjik hissetmediğinizde, egzersiz ve hareketleriniz azalır -genellikle farkına bile varmadan- bu da kalori harcamanız ve temel metalobizma hızınız için iyi değildir.
3) Kaslardaki glikojenin kaybolması, kaslarınızın zayıflamasına yol açar. Bunun sebebi, glikoza çevrilmiş olan kaslardaki glikojenin, hareketler sırasında bir yakıt olarak görev görmesidir. Normalde yakıt olarak bir karışım kullanılır, ama kaslarınızda glikojen yoksa, küçülen kas lifleri -normal kas seviyesini korumak için dinlenirken bile- glikojen kasta kullanılmak üzere her an bulunamadığından kısalır. Aynı zamanda kaslarınızdaki glikojenin yok olmasıyla daha az hareket etmeye ve egzersiz yapmaya başlamanız, kaslarınızın zayıflamasına ve yeterli kas seviyesini koruyamamanıza yol açar.
Belirtmeliyim ki, yakıt için kullanılacak karbonhidratın yokluğunda, vücut öncelikle proteinleri (kaslarda) ve yağı kullanır. Kasın yok olmasında ilk safha hızlıdır, çünkü erişimi kolay olan kaslardaki proteinin metabolizmaya katılmak, ya da yakıt olarak kullanılmak için glikozun dönüştürülmesinde kullanılır. Fazla protein almak bunu önlemez, çünkü kalori olarak eksik vardır.
İnsülin seviyesi, kronik olarak düşük karbon dietlerinde çok azdır, bu durumda kaslardaki proteinlerin parçalanması artar ve protein sentezi durur.
4) Kaslarınızdaki zayıflama, temel metabolizma hızınızın da azalmasına yol açar. Metabolizma kaslarda gerçekleşir, daha az kas ve kas seviyesi daha az metabolizmaya, o da 24 saatte yakılacak kalorilerin azalmasına sebep olur.
5) Kaslarınız ve deriniz çökmüş gözükecek. Çökmüş kazlar gerçekten kötü görünürler. Çökmüş deri ise sağlıklı ve dinamik görüntünüzü kaybetmenize sebep olacaktır.
6) Bazı düşük karbonhidrat diyet reçeteleri, karbonhidratlardan, insülin miktarında ani artışa sebep olduğundan dolayı, uzak durmanız gerektiğini yazar – ekmek, makarna, patates, havuç vb. Kesin birşey var ki karbonhidratlar hep kötü çocuk oldular, ve hep olacaklar. Şekerler, kurabiyeler, şekerli içecekler, işlenmiş beyaz bekmek, makarna, pilav ve şeker eklenmiş herhangi bir yiyecek, bunlar ne sağlık için ne de kilo kaybı için iyi şeyler.
Bunun yanında, meyve, sebze, baklagiller, tamamıyla tahıldan yapılmış ekmekler ve bulgur pilavı gibi karbonhidratlar da sağlık ve kilo kaybı için yararlıdır. Tıpkı protein kontrollü tüketilmesi gereken protein ve yağlara benzerler.
high glycemic yiyeceklerin etkisi genellikle abartılır. Evet etkisi vardır, ama abartılandan çok daha az. Aynı zamanda, yiyeceklerin glycemic etkisi, bir oturuşta yediğiniz yemek miktarı tarafından bastırılır. Ufak öğünler ortalama olarak daha az glycemic etki yaratır. Biz ise genelde bir kaç çeşit yiyeceği aynı anda yeriz, buna bağlı olarak da yüksek glycemic yiyecekler yenmişse, yiyeceğin ortalama glycemic içeriği azalır.
Tabii ki, glycemic içerik değerleri yanılıyor da olabilir, çünkü temel olarak tüketilen her 50 gram karbonhidrata göre ölçülüdür. Buna ulaşmak için fazla şeker yemeye gerek yok, ama 4 kase havuç yemek gerekli. Siz bir öğünde 4 kase havuç yer misiniz?
Düzenli egzersizler yapan ve aktif yaşayan insanlar yüksek glycemic yiyeceklerden daha az etkilenirler çünkü onların vücutlarında harcanan karbonhidrat, hemen karaciğer ve kastaki glikojen depolarından yenilenir.
7) Düşük karbonhidrat, yüksek protein dietlerinde zayıflama genellikle ilk bir kaç hafta içerisinde olur, bunun sebebi su ve kas kaybıdır.
Yüzdeye vurulacak olursa çeşitli yollarla kaybettiği kiloları geri alan insanlar çoğunluktadır, ama bu düşük karbonhidrat yüksek protein diyetlerinde daha fazladır. Bu olay temel olarak 4 etkene bağlıdır:
A: Kas kaybetmişsinizdir. Bununla birlikte metabolizmanız yavaşlar ve 24 saat içinde yaktığınız kalori miktarı azalır. Kilo verme sırasında kaybedilen kaslar neredeyse verilen kiloların geri geleceğinin garantisidir.
B: Glikojenin yetersizliğinden dolayı kaybettiğiniz “sağlıklı” sıvıyı geri kazanırsınız
C: Bu tür bir diyeti uzun vadede sürdürmek zordur.
D: Uzun vadede yaşam tarzınızı değiştirmemişsinizdir.
9) Çok fazla yağlı yemek sağlıklı değildir. Biliyorum kanlarındaki kolesterol ve trigliserit seviyesinin düşük karbonhidrat yüksek protein diyetleriyle düşenler hakkında birşeyler duydunuz. Bu genellikle ağırlık kaybıyla olur, ama yağ açısından zengin bir diet yaparken bu devam etmez.
Bazı araştırmalar açıkça gösteriyor ki, hayvan mamülleri ya da doymuş yağ içeren yiyecekler kalp hastalıkları, felç, safra taşı, romatizma semptomları, kanserler vb. riskini arttırıyor. Örnek vermek gerekirse, fazla et tüketen ülkeler ve daha az et tüketen ülkere karşılaştırıldığında, kanser görülme olasılığı ile et tüketimi arasında doğrudan bir ilişki görülüyor. Et yiyen ülkelerde kanser görülme olasılığı artarken, daha az et yiyen ülkelerde daha az kanser görülüyor.
Yağ kesinlikle gerekli, yağ tüketirken, çoğunluğunu sağlıklı yağlardan ve kontrollü olarak tüketmek önemli. Sizin aradığınız yanıt, markalı/sentetik, bolca şeker eklenmiş “düşük yağ içeren” ürünler değil. Aynı şekilde markalı/sentetik, yapay tatlandırıcı ya da yağ eklenmiş “düşük karbonhidrat içeren” ürünler de değil. Bu arada ufak bir bilgi, yapay tatlandırıcıları, hiç bir zaman kilo kaybı konusunda yardımcı olmamışlardır.
Albert Einstein Tıp Okulundan Dr. Keith-Thomas Ayoob da bu konuda konuşmalarında, düşük karbonhidrat, yüksek protein diyetlerinin asla uzun vadede bir çözüm olmadığını, ancak kısa vadede hızlı bir çözüm olabileceğini belirtmiştir.
10) Bazıları bana “işe yaramalı, insanlar bu yolla zayıflıyor” diyorlar. İnsanlar terçekten bu diyetlerle yağ kaybediyorlar, çünkü daha az kalorili yiyecekler tüketiyorlar – herşey burada, bu diyette bir sihir yok- aynı şey sağlklı bir diyet programıyla da yapılabilir.
11) Düşük karbonhidrat diyetleri, lifli yiyecekler konusunda oldukça yetersizler. Bitkilerden elde edilen yiyecekler lifli, hayvanlardan elde edilen yiyecekler ise lifsiz. Lifli yiyeceklerden yeteri kadar tüketmemeniz durumunda, sindirim yollarıyla ilgili kanserlerin (çünkü yiyeceklerin vücuttan atılma süresi uzar) ve kardiyovasküler hastalıkların (çünkü lifler, yağı ve kolesterolü etkiler) görülme riskini arttırırsınız.
12) Düşük karbonhidrat diyetleri, meyvelerde, sebzelerde, baklagillerde bulunan faydalı besinler açısından da oldukça yetersiz. Oysa bu maddeler, sağlık için gerekli olmasının yanında, kanser ve kalp krizi riskine karşı insan vücuduna faydalıdır da. Gerçek şu ki, bu faydalı besinlere, normalde olduğundan daha fazla düşük karbonhidrat diyetlerinde ihtiyacınız var, çünkü daha çok yağlı yiyecek tüketiyorsunuz.
13) Amerikanlar zaten ihtiyaçları olan proteinin iki katından fazlasını tüketiyor. Buna bir de yüksek protein diyetini eklediğinizde tüketmeniz gerekenden çok daha fazla olduğunu göreceksiniz. Bu arada söylemeliyim ki bir çok insan bütün meyve, sebze ve baklagillerin protein içerdiğinin farkında değil. Hayvansal gıdalar daha fazla protein içeriyor ama onlar sağlıklı yiyecekler değil.
Diyetle alınan fazla proteinler sizi ciddi hastalık riskleriyle karşı karşıya bırakıyor. Bunların içinde gut hastalğı, böbrek hastalığı ve böbrek taşları, oesteoropoz gibi hastalıklar da var. Ufak bir bilgi vereyim, protein tüketimi konusunda sağlıklı seviyelerde bulunan ülkelerde osteoropoz çok daha az görülüyor.
14) Düşük karbonhidrat, yüksek protein diyetleri, ketosis denilen bir psikolojik rahatsızlığa da yol açabiliyor. Bu hastalık bir tür metabolik asitlilik durumu. Şu cümleyi daha önce duymuş olabilirsiniz, “yağ karbonhidratın ateşinde yanar”. Açıklamak gerekirse, yağın etkili şekilde yakılması ve zehirli ketonların oluşmaması için yeteri kadar karbonhidrat bulunmalıdır. Ufak bir bilgi vereyim, ketosis uç noktalara ulaştığında çok ciddi sağlık problemlerini de beraberinde getiriyor.
15) Kötü nefes alma. “Keto Nefesi”, ya da “Aseton Nefesi” olarak da bilinir. Bu durum, ketosis durumunda aseton üretilmesinden dolayı görülür.
Peki bütün bunlara rağmen niye düşük karbonhidrat yüksek protein çılgınlığı? Bence bir kaç tane sebep var,
A: İlk haftalarda çok hızlı görülen kilo kaybı -genellikle kas- Bu insanların çabuk zayıflayacaklarını düşünmelerine sebep olur
B: Bu diyet size zararlı yiyecekleri yemeniz için izin verir, yumurta, peynir, pastırma ve daha bir çok yağlı yiyecek.
C: Bir çoğu bunu, uzun zamandır aradıkları yeni bir tür “büyü” olarak görür. Oysa ki çeşitli formlarda da olsa bu diyet 1960′lardan beri bilinmektedir.
canım karbonhidrat diyetinin tam uygulanmasını yazmışlar burda..yani, ekmeksiz sebzesiz meyvesiz vs...ben bunların hepsini dengeleyerek yaptım...sabah 2 dilim ekmeqim her sabah oldu..yumurtam meyvem 1 öqün etim ve diqer öqün sebze yemeqim oldu..bakliyatları öqlen tükettim...süt yoqurt gibi ürünleri her zaman yedim....ve 2 ayda 16 kilo verdim...20 kiloyu verince gidip bütün tahlillerimi yaptırdım..ve şükürler olsun herşeyim çok güzel çıktı....yukarıdaki yazılanlar sadece et üzerine beslenenler için....çünkü et yumurta 0 karbondur yani saf proteindir...sırf bu iki ürünle diyet yapanlar var....ben karbon deqerlerine uyarak herşeyi yedim...ve çok güzel sonuçlar aldım...yani kısaca dengeleyerek herşeyi yerseniz problem kalmaz canım...:KK34:
Kızlar merhabaa:KK3: nasılsınız

bursada çok kar var 3 saat sonunda işe ulaşabildim :KK47: belediye neden çalışmaz kii tuzlamak için illa 100 cm kar olması mı gerekiyorrr :KK47: başım çok agrıyor umarım hasta olmam sürekli bir hastalık modundayım zaten :KK5:

Öğlen menumu yazmak istiyorum çok mu oldu bilmiyoorumm :KK30:

1 tabak barbunya yemeği
3 kaşık pilav
1 kase etli düğün çorbası :KK56:

:44:
canım öqlen hiç olmamış...barbunya zaten yüksek oranda karbon içeriyor pilavda hafta 1 yiyebiliyoruz...düqün çorbası zaten etli fazlasıyla sana yeterdi diye düşünüyorum...en fazla yanında salata yemeliydin..
cnm 1 hafta izinlisin kabul etmiyorum gitmeni diyor ama benim için bitmiştir o işyeriii

ah cnmm çocuk işte hepimizinki aynııı allahım eksikliklerini göstermesinnn mecbur kızıyoruz ama sende biraz sakin ol :KK16: :KK16: :KK16:
hayırlısı olsun canım en doqru kararı sen verirsin :KK34:
dağıldım resmen ya dağıldım...
doktorum programında yoğun bakım konusu vardı..mucize bi konukları vardı..
babamın yoğun bakımda olduğu zaman aklıma geldi üstelik onlarda aynı hastanedelermiş..
bu doktor yoğun bakımda kesinlikle iletişim olmalı dedi her ne kadar uyutulsa da dedi..
oysaki ben babamı 3.gün görebildim ve o gün de kaybettim..
Kesinlikle hakkımı helal etmiyorum bunlara izin vermeyen doktorlara..
ahirette 2 elim yakalarında Rabbim bize yaşattıklarını biliyor ya gerisi Rabbimin takdiri..
canım yüreqinin acısını hemen hemen her mesajında görüyorum...için acıyor hala...bu saatten spnra babacıqına bolbol dua etmekten başka yapabileceqin bişey yok malesef...Rabbim mekanını cennet eylesin...
ya ben rejımdeyım ama oglen patronumuz pızza ısmarları herkese ee bende yedım halıylen sabah yarım sımıt yemıstım oglen ınce dılım pızza peynırlı aksam ne yıyım sızce kılo almamak ıcın :KK1:
müsli...
bugün yediklerim
sabah:2 dilim kepek ekmeğine kaşarlı sucuklu tost(yağ sürmedim zaten kaşar ve sucuk yağlı),2 yeşil 2siyah zeytin,2 çay k.tahin pekmez,1 fincan şekersiz çay
ara:1 portakal,1 kupa yeşil çay
öğle:lahmacun(pazar gününden vardı buzdolabına koymuştum tost makinasında ısıttım yedim),nescafe(yarı su yarı sütle yaptım)
ara:yeşil çay,8 tane sarı leblebi
aksam:dünkü yemeklerim,2 kepçe tarhana çorbası,2 kepçe bulgur pilavı yanına 2 yemek k. kuşbası tavuk,3 yemek k. yoğurt
3lt suyumu tamamlıycam,1 yada 2 fincan daha yeşil çay içicem yatana kadar:KK16:
canım sabah ekmek hakkını yemişsin öqlen lahmacun yememeliydin..yada sabahki ekmeqinden vazgeçmeliydin onu yemek için...ve akşam bulgur pilavu yemişsin :KK19:
inşallah sehercim inşallah... evet epey okudum uni. hayatım toplamda 7yıl sürmüş olcak iste hem aöf hem 2 yıllık...
ya ben bugunku menümü yazsam biliyorum hatalarımı ama bunları çıkartınca sanırım sizin yeme düzeninize uyar...

sabah
- 1.5 dl tahıllı ekmek
- 1 kk peynir
- 5-6 yeşil zeytin
- domates
- 3 çay kaşığı az pekmezli tahin
- çay

öğle
- 5-6 yk tavuklu sebze yemeği (bezelye, küp şeklinde patates ve havuç da var içinde)
- 2 yk yogurt

ara
- 1 kivi
- 5-6 küçük kestane(dünden kaldı o yuzden yedim 1 gün önce piştiği için nişasta yapısı bozuluyormuş)
- 1 küçük ceviz

akşam - karnabahar yemeği

bir de biraz önce biraz puding yedim aslında normalde de yememem gerekiyor işte ben yapınca yiyesim geliyor evdekilere yaptım halbuki:KK17:

sanırım tahin ve puding olmasa bu diteye uygun gibi ne dersin???

canım 2. ara fazla olmuş :nazar:

16.01.2012 pazartesi
sabah 08:00 2 dilim çok tahıllı ekmek,1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
ara 11:00 2 ceviz
öğle 13:00 çabuk çorba kremalı tavuk çorbası
ara 16:00 çilekli activia
akşam 18:00 1 porsiyon tavuklu mantar sote
kaçamak 20:00 1 mandalina

3 lt su,spor yok

selam kızlar herkese hayırlı akşamlarr :KK42:
bugün eski işyerime gittim...kalan paramı alıp hesabı kapattık...bişeyler ikram etmek istedi patronum ve arkadaşlar..hepsi ayrı ayrı ilgilendiler...kalbim okadar kırıktıki çaylarını bile içmedim...hala beni ne kadar kırdıklarının farkında deqiller en çok buna üzüldüm...neyse çalışma hevesim yarıda kaldı ve efsanem sona erdi...nasılda sahiplenmişim benimmiş gibi işyerini..zor geldi orda misafir olmak..şuan bile sizlere bunları yazarken gözlerim doluyor...evdekiler anlamsınlar diye kendimi toplamaya çalışıyorum..lütfen dua edin arkadaşalr hayırlı bir iş bulayım...evde duvarlar üstüme üstüme geliyor...annemler gidince dahada boşluqa düşücem :KK14::KK14:

16.01.2012 pazartesi
sabah 08:00 2 dilim çok tahıllı ekmek,1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
ara 11:00 2 ceviz
öğle 13:00 çabuk çorba kremalı tavuk çorbası
ara 16:00 çilekli activia
akşam 18:00 1 porsiyon tavuklu mantar sote
kaçamak 20:00 1 mandalina

3 lt su,spor yok

güncellemişsin menünü okumuşstum bikaç sayfa önce..gayet güzell...

sabah
nesfit

ara
2 ceviz içi-3 gün kurusu

öğlen
mantar sote
ayran
çorba

ara
bi avuç beyaz leblebi

akşam
çorba-salata
oğluşun dardanelli makarnasından iki çatal aldım:KK9: :KK9: :KK9:

su 3 litre
bitki çayları devam:KK56: :KK56: :KK56:

biraz moral bozukluqu birazda dışarda olmanın etkisiyle menüm az çok iyiydi bugün...akşam ufak yollu bir kaçamak yaptıysamda diqer günlere nazaran iyiydim bugün..

kahvaltı
1 dilim buqday ekmeqi
1 haşlanmış yumurta
krem peynir
ızgara sucuk
1 çay kaşıqı bal
bitki çayı..

ara
1 portakal

öqlen
dışardaydım yiyemedim

akşam
şehriye çorbası 1 kepçe
1 servis kaşıqı bamya
ızgara tavuk
ayran

ara
2 kare bitter
bitki çayı..

sabah1 dilim tam tahilli ekmek( cokk ince dilim)uzerine cemen,5 kucuk zeytin,1 dilim kasar peyniri
oglen2 incedilim tam tahilli ekmekten yapilmis kasarli sucuklu tost(yagsiz)
ara2 mandalina
aksamtavuk gogsu sote,beyin tava
sonrasinda 2 mandalina ve sutlu nescafe ictim(tatlandiricili)
birazdan bikac kuruyemis yerim.bugun yine wc ye gidemedim.:KK50:

:

canım cuma bildirim yaptık..cumartesi pazar 69 küsürü gördüm hala ordayım..yani 3 gündür aynı kilom:KK5:

bugünkü menümüde yazayım

sabah kalkınca 1 kuru kayısı 2 bardak ılık su.

kahvaltı:
-1 yumurta
-4 zeytin
-2 dl ekmek
-2dl kaşar
-1 kk peynir
-domates-salatalık
-maydanoz

ara:
1 ceviz

öğle:
-1 kase süt special k

ara:
-1 kuru kayısı

akşam:
-fırında yağsız tavuk(3 küçük parça yedim)
-salata
-ayran

bugün eski işyerime gittim...kalan paramı alıp hesabı kapattık...bişeyler ikram etmek istedi patronum ve arkadaşlar..hepsi ayrı ayrı ilgilendiler...kalbim okadar kırıktıki çaylarını bile içmedim...hala beni ne kadar kırdıklarının farkında deqiller en çok buna üzüldüm...neyse çalışma hevesim yarıda kaldı ve efsanem sona erdi...nasılda sahiplenmişim benimmiş gibi işyerini..zor geldi orda misafir olmak..şuan bile sizlere bunları yazarken gözlerim doluyor...evdekiler anlamsınlar diye kendimi toplamaya çalışıyorum..lütfen dua edin arkadaşalr hayırlı bir iş bulayım...evde duvarlar üstüme üstüme geliyor...annemler gidince dahada boşluqa düşücem :KK14::KK14:

cnm bi dur geldiler gene sana anlaşılan debresif hatunnnn :KK16: :KK16: :KK16: :KK16:

canım çok teşekkür ederim :KK42: rica etsem kilo çizelgeni yaparmısın? kaç kilo olduqunu göreyim...ama menün yine olmamış...ikindide 2 dilim ekmek ve akşam pide yemişisn :KK20::

ay sena ne acımasızsın aşkolsun.yediğim pide çeyrek pide bile değildi.bu işin sakası mazur gör.kilomu söylemek bana azap veriyordu ama artık dert etmiyorum nasılsa onlar gidecek ya .

Boy 159
Kilo başlangıç:110 (ben demiştim dahaönce, kiloda da yaşta da birinci belli, ikinci kim)
Dün sabah kilo:108
Hedeflenen kilo:hele iki basamaklı rakamlara ineyim allahın izniyle,irademin gücüyle,yoksa çoook çalışmam lazım çoook.
Şu an spora vaktim yok,evimiz iki katlı,alt katta kayınvaldemler oturuyo,bu sira hastalık dolayısıyla iki kat arasında mekik dokuyorum.merdiven in çık,zaten spor yerine geçiyor.
Bu gün daha az kalori almışımdır.İki öğün yedim,meyveyi belki gece yerim.kahvaltı çok az,akşam yemeğinde kapuska ve bol salata yedim.kızlar size iyi sohbetler,ben aşağıya ineyim,hastamızın ilaç saati geldi.gece yazdıklarınızı okurum artik

canım karbonhidrat diyetinin tam uygulanmasını yazmışlar burda..yani, ekmeksiz sebzesiz meyvesiz vs...ben bunların hepsini dengeleyerek yaptım...sabah 2 dilim ekmeqim her sabah oldu..yumurtam meyvem 1 öqün etim ve diqer öqün sebze yemeqim oldu..bakliyatları öqlen tükettim...süt yoqurt gibi ürünleri her zaman yedim....ve 2 ayda 16 kilo verdim...20 kiloyu verince gidip bütün tahlillerimi yaptırdım..ve şükürler olsun herşeyim çok güzel çıktı....yukarıdaki yazılanlar sadece et üzerine beslenenler için....çünkü et yumurta 0 karbondur yani saf proteindir...sırf bu iki ürünle diyet yapanlar var....ben karbon deqerlerine uyarak herşeyi yedim...ve çok güzel sonuçlar aldım...yani kısaca dengeleyerek herşeyi yerseniz problem kalmaz canım...:KK34:

canım öqlen hiç olmamış...barbunya zaten yüksek oranda karbon içeriyor pilavda hafta 1 yiyebiliyoruz...düqün çorbası zaten etli fazlasıyla sana yeterdi diye düşünüyorum...en fazla yanında salata yemeliydin..

hayırlısı olsun canım en doqru kararı sen verirsin :KK34:

canım yüreqinin acısını hemen hemen her mesajında görüyorum...için acıyor hala...bu saatten spnra babacıqına bolbol dua etmekten başka yapabileceqin bişey yok malesef...Rabbim mekanını cennet eylesin...

müsli...

canım sabah ekmek hakkını yemişsin öqlen lahmacun yememeliydin..yada sabahki ekmeqinden vazgeçmeliydin onu yemek için...ve akşam bulgur pilavu yemişsin :KK19:

canım 2. ara fazla olmuş :nazar:

olmamışmı cnm ayy evet keşke lahmacunu yemeseydim...bulgur pilavınıda pirinç pilavınıda öğlen yesem olurmu yoksa diyet yaparken hiçmi yemiycez:26:

17.01.2012 salı
sabah 08:00 2 dilim çok tahıllı ekmek,2 dilim ince kaşaraz salça ile yapılmış yağsız tost,1 çeri domates,çeyrek salata,4 dal maydonoz,yeşilçay.
ara 11:00 çilekli activia
öğle 13:00 çabuk çorba şehriyeli tavuk
ara 17:00 1 gün kurusu,2 badem
akşam 19:00 ton balıklı salata

3 lt su,1000 ip atladım

cnm üzülme allah insallah daha iyi daha hayırlı işler çıkarır karsına

tamam canım bundan sonra dikkat ederim..normalde sorun olan menülere yorum yapıyorum..zaten daha çok yorum yapma görevi shryvz arkadaşımızın...

senin yorumların çok öenmli bnm için senin sayende gaza geldim ben :) ozaman tamam yorum yapmıosan iyi durumdayım demek ki :)

inşallah en yakın zamanda güzel bi iş bulursun canım...bu günler geçicek unutucaksın...
okula gidebildin mi peki??

sabah1 dilim tam tahilli ekmek( cokk ince dilim)uzerine cemen,5 kucuk zeytin,1 dilim kasar peyniri
oglen2 incedilim tam tahilli ekmekten yapilmis kasarli sucuklu tost(yagsiz)
ara2 mandalina
aksamtavuk gogsu sote,beyin tava
sonrasinda 2 mandalina ve sutlu nescafe ictim(tatlandiricili)
birazdan bikac kuruyemis yerim.bugun yine wc ye gidemedim.:KK50:

uff evet cnm bende 2 gündür gidememiştim bugün gittim:KK17: ama böyle olmaz ki 2 günde bir wcye çıkılmaz ki hergün günde 2kez çıksak çok güzel ve çabuk kilo vericez 1 kere bile çıksak yeter...ne yaptıysam böyle bitek o form çayı iyi gelmişti ama şimdi yeşil çay içiyorum bide çok su içmek iyi diye duymuşum ama oda yalan çıktı 3lt su içiyorum +yeşil çay +çay yemekten çok sıvı giriyo ama yine çıkamıyorum hergün :KK50::KK50::KK50:

X