Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

teşekkürler canım büğün alayım bi deneyeyim bakalım. senacım sen bide karbonhitrat diyeti önerilerini yapcaktın. nasıl biraz bahsedermisin mesala kilo duraklamaya geçtiğinde yapılabilir gi geliyor bence yada ara sıra bi kaç gün sen nasıl yaptın bilgi verebilirmisin canım.

kızlar yaaww biraz yavaş ilerleyin okuyamıyorum 5 dk diğer konulara bakıyım dedim kaç sayfa ilerlemiş:KK53: erginsenacım evet su ödem atıyomuş ama benim 2.5ltre değil heralde 4lt içmem lazım çok ödem oluyo çünkü anca atarımdır :KK53::KK53::KK53:

aysunayy canım maşallahhh ne güzel kilo vermişsinnn brawoo tebrikler canımmmmm:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

kızlar karnım çok aqrıyor reql oldumda :KK17:

teşekkür ederim canımmm:KK16::KK16::KK16::KK16: aslında ilk 2-3 gün birden indi 1.2 kilo kadarı sonra bi türlü inmedi hedefim tam 2 kiloydu ama keşke her hafta böyle olsa:KK52:

ilk günü atlatınca azalır ağrın ama ilk gün öyle oluyo...:2:

Son düzenleme:
teşekkürler canım büğün alayım bi deneyeyim bakalım. senacım sen bide karbonhitrat diyeti önerilerini yapcaktın. nasıl biraz bahsedermisin mesala kilo duraklamaya geçtiğinde yapılabilir gi geliyor bence yada ara sıra bi kaç gün sen nasıl yaptın bilgi verebilirmisin canım.

canım ben 2-3 ay aralıksız yaptım herşeyi yazarak ve hesaplayarak...kısaca şöyle özetliyim;

karbonhidrat diyetinin tanımı;
bir kişinin günlük alması gereken karbonhidrat miktarı 70 ünitedir.. 70in altına inersen kilo verirsin üstüne çıkarsan kilo alırsın..
ben bu diyeti yaptıqım zamanlarda bu rakamı elimden geldiqince aşada tuttum hatta birgün 4 le kapattıqmı bilirim..karbonhidrat deqerlerinide ''ebru akının karbonhidrat deqerleri'' diye googledan aratırsanız bulursunuz....çıktısını alıp dolaba asın..o deqerlere göre hesaplayın yediklerinizi..
küçük bir örnek vereyim 1 kesme şeker 12 karbon 1 bardak çaya 2 şaker atsanız 24 karbonu sadece çayda almış olurusunuz..işte şekerin bizlere verdiqi zarar...ama bunun dışında deqeri sıfır olan besinlerde var..yumurta ve et ürünleri....istediqiniz kadar yiyebilirisniz...mesela peynir türleri 1 karbondur..işte bu liste nette var hatta ben bulup yapıştırayım buraya...bu diyette ana öqün ara öqün yok..sadece karbonhidratv deqerleri var...gece yarısı bile kalkıp yiyebiliyorsunuz..mesela 60 ünite yemek yediniz akşama kadar..70i geçmemeniz gerekiyor..ama biraz sonra acıktınız nolucak? deqeri 0 olan ürünlerden istediqniz kadar yiyebiliyorsunuz...ve deqeri 0 olan ürünlerden ne kadar çok yerseniz okadar çok kilo veririsiniz..asla aç kalamdan yapılan tek diyet budur...özellikle bölgesel sorunları olanların yapmasını şiddetle tavsiye derim...

kızlar yaaww biraz yavaş ilerleyin okuyamıyorum 5 dk diğer konulara bakıyım dedim kaç sayfa ilerlemiş:KK53: erginsenacım evet su ödem atıyomuş ama benim 2.5ltre değil heralde 4lt içmem lazım çok ödem oluyo çünkü anca atarımdır :KK53::KK53::KK53:
yeşilçayda içeceksin ya canım sorun kalmaz..psikolojik olarakta takılma etkiler çünkü...
teşekkür ederim canımmm:KK16::KK16::KK16::KK16: aslında ilk 2-3 gün birden indi 1.2 kilo kadarı sonra bi türlü inmedi hedefim tam 2 kiloydu ama keşke her hafta böyle olsa:KK52:

ilk günü atlatınca azalır ağrın ama ilk gün öyle oluyo...:2:

her hafta aynı oranda olmasada kilo verdiqini görmek çok güzel canım bu herşeye deqiyor...

Besinlerin Karbonhidrat Degerleri

Çorbalar Karbonhidrat degeri
Tavuk suyu 0
Et suyu sade 0
Iskembe 10
Paça 12
Sebze 12
Mantar 15
Domates 16
Kuskonmaz 16
Sehriye 17
Tarhana 17
Mercimek 18
Bezelye 20

Sebzeler Karbonhidrat degeri
Patlican (1 adet) 4
Kabak (1 adet) 4
Dolmalik biber (1 adet)4
Kuskonmaz 5
Enginar (1 adet) 6
Karnabahar 6
Kereviz 6
Kiymali ispanak 6
Etli lahana dolmasi 8
Püre ispanak 8
Pirasa 8
Havuç 9
Bamya 10
Zeytinyagli lahana dolmasi 18
Misir (1 adet) 18
Pirinçli ispanak 20
Taze bezelye 20

Çig Sebzeler Karbonhidrat degeri
Taze sogan (1 adet) 1
Maydanoz (10 gr.) 2
Kimizi turp (4 adet) 2
Yesil biber (1 adet) 3
Salatalik (1 adet orta boy) 4
Havuç (1 adet orta boy) 4
Domates (1 adet orta boy) 6
Çig lahana (1 porsiyon) 7
Marul (1 adet orta boy) 8

Bakliyat Karbonhidrat degeri
Mercimek (lOOgr.) 48
Bezelye (lOOgr.) 45
Bakla (lOOgr.) 47
Nohut (lOOgr.) 50
Fasulye (lOOgr.) 52
Pirinç (lOOgr.) 53

Et Karbonhidrat degeri
Sis izgara 0
Biftek izgara 0
Bonfile izgara 0
Pirzola izgara 0
Köfte izgara 1
Kus basi sebzeli 6
Köfte tava 8
Döner 0
Pide döner 25
Iskender 28

*Et porsiyonlari 200 gramdir.

Tavuk Karbonhidrat degeri
Tavuk çevirme 0
Tavuk haslama 0
Tavuk döner 0
Tavuk tava 8

*Taviik porsiyonlari 400 gramdir.

Sakatat Karbonhidrat degeri
Beyin salatasi (1 porsiyon) 8
Beyin haslama (lOOgr.) 1
Beyin tava (100 gr.) 10
Yürek izgara (200gr.) 1
Böbrek sote (200gr.) 1
Böbrek izgara (200gr.) 1
Ciger izgara (200gr.) 3
Ciger tava (200gr.) 6
Dil haslama (250gr.) 0
Dil tava (250gr.) 12

Sarküteri Karbonhidrat degeri
Sosis 1
Salam 1
Jambon 1
Pastirma 1
Sucuk 1

Yumurta Karbonhidrat degeri
Haslanmis (1 adet) 0
Sahanda (1 adet) 0
Omlet sade (2 adet) 1
Omlet sebzeli (2 adet) 1
Omlet patatesli (2 adet) 22
Sucuklu sahanda (2 adet) 1
Pastirmali sahanda (2 adet)1
Menemen (2 adet) 11

Süt mamulleri Karbonhidrat degeri
Inek sütü (1 su bardagi) 6
Ayran (1 Su Bardagi) 5
Keçi sütü (1 su bardagi) 13
Kaymak (1 yemek kasigi) 1
Krem santi (1 yemek kasigi)1
Yogurt (250gr.) 12
Beyaz peynir (100gr.) 1
Kasar (100gr.) 1
Dil peyniri (100gr.) 1

Içkiler Karbonhidrat degeri
Kirmizi sarap (1/4 litre) 2
Raki (1/6 litre) 0
Viski (1/6 litre) 0
Votka ( 1/6 litre) 0
Cin (1/6 litre) 0

Mezeler Karbonhidrat degeri
Çiroz (100gr.)1
Ançuez (100gr.)1
Lakerda (100gr.)1
Ciger ezmesi (100gr.)3
Rus salatasi (100gr.)8
Tursu (100gr.)6
Fava (100gr.) 47
Sardalya (3 adet) 0
Hardal (1 tatli kasigi) 2
Mayonez (1 yemek kasigi)1
Ketçap (1 yemek kasigi) 4
Sirke (1 yemek kasigi) 1
Limon (1 adet) 6

Kuruyemisler Karbonhidrat degeri
Leblebi (50gr.) 16
Findik (50gr.) 13
Fistik (50gr.) 12
Badem (50gr.) 12
Ceviz (50gr.) 10
Patlamis misir (50gr.)10
Kuru üzüm (50gr.) 38
Kestane (50gr.) 35
Kuru incir (1 adet) 6
Cips (lOOgr.) 10

Hamur isi ve tatlilar Karbonhidrat degeri
1 dilim francala (20gr.)11
1 dilim ekmek (20gr.) 12
Tost (20gr.) 8
Sandviç (50gr.) 25
Makarna (50gr.) 18
Börek (50gr.) 33
Pilav (50gr.) 10
Simit (1 adet) 25
Bisküvi (1 adet) 4
Kesme seker (1 adet) 12
Baklava (1 porsiyon) 105
Muhallebi (1 porsiyon) 30
Çikolatali pasta (1 porsiyon) 65
Kremali pasta (1 porsiyon) 62
Meyveli pasta (1 porsiyon) 50
Kek (1 porsiyon) 30
Dondurma (1 porsiyon) 20
Karamela (lOOgr.) 68
Bonbon (lOOgr.) 72
Bitter çikolata (lOOgr.) 24
Bitter çikolata (lOOgr.) 55
Reçel (1 tatli kasigi) 14
Bal (1 tatli kasigi) 16

Baliklar Karbonhidrat degeri
Trança izgara 0
Kiliç izgara 0
Kefal izgara 0
Levrek izgara 0
Barbunya izgara 0
Barbunya tava 12
Çupra izgara 0
Kalkan tava 12
Kefal tava 12
Hamsi tava 15
Istavrit tava 12
Istavrit izgara 0
Lüfer tava 12
Lüfer izgara 12
Istakoz haslanmis (1 pors) 0
Istakoz kokteyl (1 pors) 1
Karides kokteyl (1 pors) 1
Karides tava (6 adet) 8
Karides haslanmis (6 adet)0
Midye tava (8 adet) 10
Midye dolma (1 adet) 2
Midye haslanmis (8 adet) 1
Kalamar tava (1 porsiyon)10

Meyveler Karbonhidrat degeri
Erik Tatli (1 adet) 4
Incir (1 adet) 4
Kayisi (1 adet) 5
Seftali (1 adet) 12
Elma Ortaboy (1 adet) 16
Armut Ortaboy (1 adet)18
Mandalina (1 adet) 9
Portakal (1 adet) 17
Greyfurt (1 adet) 16
Muz (1 adet) 22
Üzüm (100 gr) 9
Karpuz (100 gr) 4
Kavun (100 gr) 4
Yesil Erik (100 gr) 6
Çilek (100 gr) 8
Kiraz (100 gr) 8

Dogal meyve sulari Karbonhidrat degeri
Greyfurt 24
Portakal 28
Mandalina 24
Domates 10
Elma 32
Armut 36
Üzüm 42
Seftali 30
Visne 34
Kayisi 34
Çilek 24
Kola 23
Gazoz 21
Çay 0
Çay (tek sekerli)12
Soda 0

bugün ki menüm şöyle ilerliyor:
sabah: 2 dilim buğday ekmeği,az peynir ,4 zeytin,3 dilim domates yanında 1 bardak şekersiz çay
arada 1 türk kahvesi 1 fincan yeşil çay
öğlen : 3 kaşık kurufasülye 1 küçük tabak yağsız tuzsuz limonlu çay
birazdan yeşil çayımıda içerim arada 1 tane activa getirdim ondan yiyeceğim şimdilik böyle.Senacım sana demiştim ya ekmeksiz duramam diye başladığım günden beri öğlen ve akşam ekmek yemiyorum ve aramıyorumda alışıyorum herhalde beynıme ekmek yemiyeceksin sinyali gönderip duruyorum:KK37: bazen mis gibi kokusu gelmiyor değil ama hedefe ulaşmam için yememem lazım

sabah: 2 dilim buğday ekmeği,az peynir ,4 zeytin,3 dilim domates yanında 1 bardak şekersiz çay
birazdan yeşil çayımıda içerim arada 1 tane activa getirdim ondan yiyeceğim şimdilik böyle.Senacım sana demiştim ya ekmeksiz duramam diye başladığım günden beri öğlen ve akşam ekmek yemiyorum ve aramıyorumda alışıyorum herhalde beynıme ekmek yemiyeceksin sinyali gönderip duruyorum:KK37: bazen mis gibi kokusu gelmiyor değil ama hedefe ulaşmam için yememem lazım

canım ben ilk zamanlarda bişey burnuma çok koktuqu zaman yada canım çok bişey istediqi zaman ucundan koparıp nefsimi körledim..hani bir ısırık tabiri vardır ya öyle işte...okadar kokarda hiç yemezen daha sonra gözün döner ve çok daha fazlasını yersin..hem bu şekilde kendini frenlemesini ve daha az yemesinide öqreniyorsun cnm...

kızlar karnımın aqrısı dahada şiddelendi duramıyorum...az uzanayım belki iyi gelir...biraz sonra gelirim fıstıklar...

Topiktte giden kilolari gorunce ole bi mutlu oluyorum ki sanki hepsi benden gitmis gibi acaip sewiniorumm:KK52::KK52::KK52:
Helal olsun kizlar walla hepimize bole tum gaz dewam :KK52:
bazilarimiz guzel kilo wermis bazilarimiz werememis ama herkesin bunyesi farkli bu bizi yildirmasin, ben de sali gunu 10/01/2012 bayagi yeme isini abartmis olmama ragmen kilo werebilmisim ya acaip sewindim cok moral oldu bana bu hafta kesin werememisimdir diye tahmin ediyordum, bu topik bana cok iyi geldi senacigim dusunuyorumda Allah karsilastirdi
bizi, daha onceden cok baslayip birakmistim motiwe eksikligi wardi, herhangi bi foruma giriodm dewami gelmiyordu birakiyordum ama bu sefer kendimi diyette hissetmiyorum we ogunler arasinda cokta acikmiyorum bi newi duzenli yeme aliskanligi edinmis gibi hissediyorum motiwasyonda cok yuksek bilmiyorum sena senden de guzel enerji aliyorum ben anlatimin yaklasimin ifade seklin huzur weriyor :)):KK16:

Simdi gelelim cizelgeye:

(diyete bu haftadan itibaren basladim ilk iki gun cok cok dikkat edemedim)

baslangic 67
gecen hafta 67
bu hafta 65.9
toplamda giden 1.100
hedef 55 (daha sonra 50) (once bi 55 i goriyimde :KK8:)
beden 38-40
spor haftada iki gun yaptim asagi yukari 2 saat

kızlar karnımın aqrısı dahada şiddelendi duramıyorum...az uzanayım belki iyi gelir...biraz sonra gelirim fıstıklar...

Bu aralar sikintili gibisin cnm Allah hepimizin sikintilarini uzerimizden alsin insAllah, :KK16: uzan biraz dinlen sen...

Bugun kahwaltimi ogle wakti yapmak durumunda kaldim;

Kahwalti

kahwaltidan 15 dak once sekersiz bitki cayi
6 yesil zeytin, light surme peynir, 3-5 pur maydanoz, yarim domates, 2 kozlenmis biber, iki dilim tahil ekmegi biri artik klasik az yagli tost peyniriyle tost,
1 ince dilim kasar

birazdan 1 lt suyumu icicem
He bide esimin kasarli sucuklu tostundan tirtikladim kofte buyuklugunde :KK4:

ayyy öğlen yemeğini yağsız tuzsuz limonlu çay yazmışım o salata olacak :KK52: herhalde aklımda çay vardı nasıl yazdıysam

teşekkürler senacım sağol. bu ayı şu an yaptığım diyetle devam edeyim. şubatta bu karbonhitrat diyetine başlayayım canım geçmiş oldun nasıl oldun geçtimi karnın ağrısı.

valla ben doğumdan sonra hiç gelemeyeceğim topiğe galiba canım...
Utancımdan...
her gün bir kg nasıl alınır?
diye topik açacağım:)))

başlangıç : 68
geçen hafta:68
bu hafta: 67.5
giden/gelen: 500gr
toplamda giden: 500 gr
hedef:60 kg
boy: 1.65
beden:40/42
spor...bu hafta 3 gün yarim saat spor yaptim

bugün reglm baslayacak ondan biraz da sisim bakalim haftaya belki biraz daha vermis olurum

kahvaltimi gec yaptim nöbetciydim cünkü

2 dilim kepekli ekmek
kasar peynir
krem peynir

ara da 2 kuru incir yiyecegim

aksama da 1 kase corba ve yogurt yemmegi düsünüyorum

canim topigin hayirli olsun bu sabah fark etim insalah burda guzel kilolar verilir yeniden ustesinden gelirsin herseyin....

benim bugünkü menüm:
SABAH:aç karna 1 bardak su 1.5dilim tahıllı ekmek,1haşlanmış yumurta,kk peynir,3adet zeytin
ARA:1 elma,1adet poğaçadan biraz büyük ıspanaklı gözleme
ARA:profiterol
AKŞAM:haşlama et 1.5lt su 2sb meyve çayı suyu 2.5lt tamamlarım inş.
SENA ABLACIM:Bu birgünlükkaçamakla kilo alır mıyız onu çok merak ediyorum birde her hafta bu kadar kilo verebilir miyiz bunuda merak ediyorum cevaplarsan sevinirimm:KK70:

Sıkma canını kımısı bir anda verir giden ödemdir kilo verişi durur bir anda kımısıde 1 hafta sonra verir Ayrıca senin gibi yemek konusunda becerikli birinin bu kıloda olması bile çok güzel
aaayy canim,gördünmü sen yemek tariflerimi.cok sagol canim.mutlu oldum.

bakalim insallah bu hafta versem bari.kendimi bir an önce 55 görmek istiyorum.4. aya kadar 50 olmak istiyorum Allah nasip ederse,dügün var cünkü akrabalarin.baska bir sehirde.yeni elbise almak istiyorum yeni vücuduma.ama ben zaten cok yavas kilo veriyorum.bu yüzden 4. aya kadar bu 6,5 kiloyu zor veririm herhalde.

ayyy öğlen yemeğini yağsız tuzsuz limonlu çay yazmışım o salata olacak :KK52: herhalde aklımda çay vardı nasıl yazdıysam

bende $a$tim zaten,dedim bu cümlede bir gariplik var.yagsiz tuzsuz olan kuru fasülyemi yoksa caymi:KK1:

X