hımm seviyorum ben bu topici ya bak neler neler öğreniyorum..pilavı zaten hayatımızdan çıkardık
akşam soframızda salata ve yoğurt eksik değil bizim..
ama sen geçen bişi demiştin ya akşam special k sütle yiyin diye.
1 hafta da akşam yemeği olarak onu deniyeceğim bakalım benim vücudum nasıl karşılacak
canım neden etiform gibi şeyler yiyorsun..bunlar snei acıktırır onun yerine meyve ye yada fındık cevzi vs...çok daha faydalı...Markete gittim activa,eti form,yeşil çay aldım geldim öğlen 1 tane activa 3 tane eti form yedim birazdan yeşil çayımıda içerim su çok az içiyorum 3 bardak oldu şu ana kadar onuda çoğaltmam lazım akşama kara kara düşünüyorum ne yesem diye
Hayırdır canım seni üzecek bir şeylermi oldu?
hayır olsun inşallah ablacımm:26:kızlar içimde öyle bir sıkıntı varki dokunsalar patlıcam bomba gibi..sanki yere göge sıqamıyorum...aqlamak geliyro içimden
hayır olsun inşallah ablacımm:26:
reglin yakın mı..bide aklıma geldi geçen gün su basma olayında sinirlerin bozulmuşur ama sen geriye atmışsındır bu duygunu
şuanda gün yüzüne çıkıyor olabilir..
ben en güzeli ağlayabiliyorsan ağla o zaman sinirlerin boşalır ve kendini daha iyi hisedersin
haksız yere işten çıktım...diqer iş görüşmelerim olumsuz gidiyor...kızım ergenlik döneminde hergün stresli bir sürü sorunu var...oqlum dersen apayrı...eşimden bahsetmeye gerek yok hepimizinki aynı...gerçekten patlıcak bomba gibiyim...
canım dün elektirik gitti cevap yazmadım.oğlum 24 aylık.bu ayın 24 ünde 25 aylık olucak...senin bebeğin ne kadarlık sehercim?bugün sena abla yok galiba
tamam canım topiğin varsa sorun yok.inşş en kısa zamanda hedefine ulaşırsınn...merhaba herkese...
daha önce yazdıklarıma gelen yorumlara müsaadenizle cevap vermek istiyorum
Sehercim,
cnm ben menümü burda paylaşmayı düşünmüyorum çünkü bnm ztn bir diyet günlüğüm ve günlükteki arkadaşlarla açtığımız ortak bir topiğim var
orda yeterince menü yorumlama yapıyorum ve menüme yorum alıyorum
ayrıca bnm beslenme tarzım size pek uymuyor ben yaklaşık 1500 kalorilik bir beslenme planı uyguluyorum ya da uygulamaya çalışıyorum diyelim ve bunu tüm besinleri dengeli bir şekilde alarak yapmaya çalışıyorum yani ekmek de yiyorum tabii tam tahıllı, nadiren de olsa pilav, patates de...
glisemik indekse dikkat ediyorum elbette azalttım epeyce pilav, makarna, patatesi ama ekmeği yerine göre 3-4dl yiyorum günde, aslında 6dl falan veriyor diyetisyen de ben o kadar yiyemiyorum
yani kısacası burayı takip etmeye çalışıyorum elimden geldiğince çünkü listelemeyi yapacagım inşallah
Senacığım,
ben senden hangi kaynaklardan beslendiğini merak edip sormuştum eğer varsa kitap önerirsin belki diye bana "kk'da gerekli bilgi var, internete fazla güvenme" yazmışsın
ztn bilgisayarı açar açmaz girdiğim ilk site kk'dır
burdan cok sey öğrendiğim kesin bunu inkar edemem
ama bnm takip ettiğim siteler var geneli yabancı kaynaklı ve hemen hepsi bilimsel bazlı, ya dr, ya diyetisyen, ya üniversite ya da beslenmeye dair organizasyonların siteleri yani hep bilimsel arkaplanı olan siteler
ayrıca sadece internetle yetinmiyorum, kitap da okuyorum bu konularda, dergi olarak sadece Formsante var burda bulabildiğim onu takip ediyorum her ay
belli kalıp diyetlere gelince... bunlar da hep yabancı bazlı, elimde bir sürü dergilerden koparılmış makaleler var uzun zamandır okumadığım, aklıma gelirse arada karıştırıp okuyorum tekrardan, evimde sağlık, gıda ve tıp kitapları var onlardan da destek alıyorum
yani eğer önerebileceğin başka kaynak varsa, alıp okumak isterim, hani demişsin ya "okudum araştırdım kendimce bir beslenme planı çıkarttım" diye... o yuzden sordum yani...
neyse epey yazdım,
hepinize sevgiler...
hımmm eve yakın olan sanki daha mantıklı ama onun da çalışacağın yeri uzakmış.hayırlısı tatlımm.sıkma bakalım canını.iyiakşamlarr kızlarr
bugün 2 tane iş görüşmesine gittim..birisi mesafe olarak çok uzak verdikleri fiyat 1250...85 tlsi yola gidecek...diqeri evime çok yakın verdikleri fiyat 800tl...kafam çok karıştı :44:
tatlımm geçmiş olsunn.gastrit çıkmış herlade.çok geçmiş olsun.doktorun verdiği yasaklara mutlaka uymalısın.hiç sorma ablacım anestezi yoktu malesef..2 tane sakinleştirici iğne yaptılar..
daha önce yapılanla arasında dağlar wardı..çünü damar yolu açtılar daha sonra oksijene bağladılar..
bide şu nabız tansiyon makinasına bağladılar.Allahım'ım dedim ne oluyor.
eşimde yanmdayıd sonradan söyledi nabızın 110 dan düşmedi diye..
uyuşturucu sprey verdiler ama çok zorlandım bu sefer..baya ağrım oldu..
hala sanki midemde hortum var gb hissediyorum..
shrcim özel durum endoskopiydi
Günaydın kızlar oldum ben 80...
Utanarak geldim...
Dün den beri çok ii değilim aslında...
Bebek açısından yani...
Öptüm sizi.. ii bakın kendinize
dua edin bana:))
canım benim yaaa bi doktoruna danışsaydın.belki normaldir.inşş sağlıklıca kurtulursun.dualarım seninle bitanem.
Akşam kanamam oldu.. Henüz 1 ayım var..
kızlar içimde öyle bir sıkıntı varki dokunsalar patlıcam bomba gibi..sanki yere göge sıqamıyorum...aqlamak geliyro içimden
bilmiyorum bugün ruhsal açıdan hiç iyi deqilim cnm...herşeyi kırıp dökesim var içim içime sıqmıyor ..sanki kötü bişeyler olucak gibi
canım her ne kadar bilsemde bi başkasından duymak ilaç gibi geliyor teşekkür ederim..annemde diyor gel dışarı çıkalım alışveriş yapalım avmye falan gidelim diye...bilmiyorum çıkarmıyız tatsızken dışarsıda kayif vermicek gibi geliyor...kahve iyi fikir tatlım sende eşlik edersen oluriş deme bana bende eşim yüzümden artı vicdansız müdürüm yüzünden işimden ayrıldım mayıs ayında
ve hala iş bulamıyorum..bu durum insanı ço olumsuz etkiler bilirm..
ayrıca senin sorumlulukların çok daha ağır 2 çocuk ve ergenlik dönemleri..
ve en önemlisi eşler..
ablacım inan ki herşeye kafaya takmaya değmiyor en fazla değeri kendine ver kimseye değil
bunları biliyorum ki sen benden daha iyi bilirsin
benim ki sadece bi hatırlatma mahiyetinde
moralin mi bozuk giy paltonu oh dışarsı da soğuk şöle sahile doğru yürü
kafanı boşalt sonra gir bi kafeye bi kave iç bak bakalım nasıl iyi geliyor
canım dün elektirik gitti cevap yazmadım.oğlum 24 aylık.bu ayın 24 ünde 25 aylık olucak...
tamam canım topiğin varsa sorun yok.inşş en kısa zamanda hedefine ulaşırsınn...
hımmm eve yakın olan sanki daha mantıklı ama onun da çalışacağın yeri uzakmış.hayırlısı tatlımm.sıkma bakalım canını.
tatlımm geçmiş olsunn.gastrit çıkmış herlade.çok geçmiş olsun.doktorun verdiği yasaklara mutlaka uymalısın.
canım benim yaaa bi doktoruna danışsaydın.belki normaldir.inşş sağlıklıca kurtulursun.dualarım seninle bitanem.
tatlım kenine herşeyi çokk dert ediyosun.için sıkılıyo.aslında seni çok iyi anlıyorum bak annenlerde burda hazır sen çık bi dolaş kendine biraz vakit ayır.bana dolaşmka çok iyi gelir aynı zamanda kenine ufacık bi hediye alabilrsin bu da çok iyi geliyo.eşinle dışarı çıkın bu da olabilir.kötü düşünme iyi düşünmye çalış tatlım benim.
herkese çokkk güzel bir gün diliyorum tatlılar.bu gün evdeyim.oğlum uyudu ben de öğleyi aradan çıkardım.şimdi eşime tatlı yapıcam.korkmayın ben yemicembi de çorba yapayım yemeğim var.sonra tekrar gelirim canlarrım görüşmek üzere.
canım her ne kadar bilsemde bi başkasından duymak ilaç gibi geliyor teşekkür ederim..annemde diyor gel dışarı çıkalım alışveriş yapalım avmye falan gidelim diye...bilmiyorum çıkarmıyız tatsızken dışarsıda kayif vermicek gibi geliyor...kahve iyi fikir tatlım sende eşlik edersen olur
sehercim eve yakın olanı bende daha çok beqendim maaşı az ama sonra artırıcakmış..ama şöyle bişey...muhasebe odası alt katta..aşaqa inen merdiven nanılmaz dar ve sürekl,i dönerek iniliyor..sanırım duvarı açıp küçük bir oda sıqdırmışlar araya..çok dar ve küçük bir oda..masa ve dolap var..ışık almıyor...çık sıkıcı geldi...yoksa evime yakın olması çok güzel...ama ben okadar dar alanlarda yapamam be tatlım...şans işte biyer denk geliyor ama bir nedenden olmuyor
akşama kadar diqer öqünlerinde hiç kaçamak yapmazsan akşamda special-k yersen müthiş kilo verirsin cnm..ben kırmızı meyvelisini almıştım çok güzellll
canım sen nerde oturuyorsun :26:çık çık ablacım bak anneciğinde yanındaymış çıkın anne kız ne güzel..oturun kahve keyfide yapın..
ben yakın olsam keşke size gelmezmiydimzaten dışarı çıkmaya bahane arıyorummm
Senin gibi bir arkadaşım vardı o da aynı şekilde çok kısmetsizdi eline attığı işler ya yarı yolda kalıyordu yada hiç cevap gelmiyordu ama demekki bir hayır varmış yada vakti zamanı varmış bilmiyorum artık şimdi bir kamu kurumunda memur değil ama olsun yine de 5 yıldan beri çalışıyor gayette rahat inşallah seninde vaktin zamanın bir şekilde gelir üzme canını her şey olacağına varıyor.
Ayrıca demişsın ya keşke fındık ceviz filan yeseydin diye çalıştığım yerde market bile yok arabayla gittim geldim düşün bunları aldım burda yemek de yemek istemiyorum en kötüsü 15 tl her gün yemek parası vermek zorunda kalıyorum artık canımı acıtıyor bu para mesela dün yediğim çorba+pırasa 15 tl tutmuş birde üstüne yoğurt desem 20 tl bırakacağım off sanki pariste yaşıyorum
kızlar dun gece yattıgımda bnde dusundum aksm yemegnde special-k yesem cok acıkırmıyım acaba dıe we gerckten kılo werılıomu:26::26:
tarafımdan denenmiş ve onaylanmıştır canım
hemn alıorum ozamnsa cnku 14 subat a kadr sewdıgımle ıddaya gırdk 7 kılo wermm lazım
kızlar dun gece yattıgımda bnde dusundum aksm yemegnde special-k yesem cok acıkırmıyım acaba dıe we gerckten kılo werılıomu:26::26:
günaydın canım...aşkolsun sen artık kıdemli oldun sen yardımcı olucaksın menülere yorum yaparak..kendine yorum beklemevalla ben bu hafta acaip artıdayım moral bozukluquna kendimi yemeqe verdim..kesin 70i boylamışımdır...bugün itibariyle toparlanıp akşama listemi paylaşmak istiyorum...hadi işine git canım akşama görüşürüz..hayırlı işler bitaneme
ayaqını sıcak tut canım herşey ayaktan geliyor...ilk önce kursa gidiyordun deqilmi unutmuşum ben...herşeyin hayırlısı biliyorum ama gelde anlat içim içimi yiyor...
Günaydın kızlar oldum ben 80...
Utanarak geldim...
Dün den beri çok ii değilim aslında...
Bebek açısından yani...
Öptüm sizi.. ii bakın kendinize
dua edin bana:))
bende sizlerle başlamak istiyorum diyete
her sabah başlayıp öğlen diyeti bozmaktan bıktım artık
ama bu kez sonuna kadar gitmeliyin
lütfen destekk
Ne mutlu sana darısı bizlerin başına inşallah tez zamanda
Gunaydinlar hanimlarr,
Erginsena cnm dunki kacamaklarim konusunda haklisin daha dikkatli olcam ins
Barkinim kilo werebilmene sewindim cnm ins dewamida gelir hep beraber weririz
suan kahwaltimi ediyorum;
1 bardak ilik su
5 dak snra 2 dilim tahilli ekmek (biri tost iki dilim beyaz peynir we bir dilim sucukla:2:)
1 tum domates, yarim salatalik, 3 yesil zeytin, 1 yesil kozlenmis biber, 1 ince dilim orta yagli beyaz peynir,
1 bardak sekersiz cay..
kızlar içimde öyle bir sıkıntı varki dokunsalar patlıcam bomba gibi..sanki yere göge sıqamıyorum...aqlamak geliyro içimden