ne güzel canım öğretmenlik güzel bir meslek hem öğretici hem rahat bol başarılı yıllar dilerim canımm
bakıcaz bakalım tatlım hayırlısı göğüslerim acıyor beklemedeyiz
canlar ben çıkıyorum uykum geldi hayırlı geceleeerrrr öpüldünüüzzzz
öncelikle oğlun eminim yola gelecektir, bak kilo mevzusunda bile onu dize getirmişsin...
çokk teşekkürler canım yorumların ve iyi temennilerin için.. umarım oğlum büyüdükçe, olgunlaştıkça toparlayacaktır
senacım bende korkuyorum kendimden ne zman böyle bir kriz gelecek diye... ama eşim temkinli o kadar güvenmeye başladı ki yapabileceğim konusunda.....
size birşey anlatayım:
bundan 2 akşam önce oğlum diyor ki anne sen zayıflayamassın hele 68i asla göremessin aslında şakaya vurdum ama oğlumun bana güvenmemesi başaramayacağıma inanması beni çok üzdübende oğluma dedim ki.....melihim bak anneciğim ben 68 kilo olcam ama sen bana ne yapcan, ödülüm ne olacak...düşündü düşündü tmm dedi sen 68 kilo ol..ben sana kendi ellerimle mangalı yakıp ızgara yapacağım..bu arada paralarda ona ait yani harçlıklarından alacakmış...neyse tmm dedim ..akşama gelince olayı eşime anlattık oğlumla beraber ...eşim bana dedi ki hadi sen zayıfla bendende 300 lira .... işte böyle kızlar...ama ben takıldım kaldım ne zaman gidecek o kadar kilo offfff
ben de yazın diyetisyene gidiyordum o da öğlen sebze akşam et veriyordu ben pek et yemediğimden gün aşırıydı ama akşam... iyi de vermeye başlamıştım ama özel olunca bıraktım bi de belli kalıplara uymaktansa, bildiklerimi sağlıklı menülere dökerek uygularım dedim şimdi de kaçamaklara rağmen devam...canım maşallahın var bana göre 40 beden gibi duruyorsun bacaklar falan yok sadece göbekte toplanmış .... bilmiyorum arkadaşların yorumları nasıl olur..benim mesela kollarda toplu bacaklarda yani anlayacağın kiloyu nerden vereceğimi bilmiyorum...ama yinede verdiğim 10 kilo fena sayılmaz.... bu arada special k demişsin hani doymuyorum diye, o zaman öğlenleri ye sende.. akşamları ben tavuk ve balık tercih ediyorum bende çok etkili balık ve tavuk yediğim akşamları... sabahları muhakkak tartıda eksiyi görüyorum..bu arada çok sevdiğim bir arkadaşım bana balık tavası almış çok az bir yağda kızartıyorum tıpkı ızgara gibi oluyor ...tavuğuda göğüs kısmını alıyorum kuşbaşı doğrayıp çok az bir yağda kavuruyorum hem yağı yok hemde derisiz ocaktan indirceğime yakın kekik döküp ocağın altını kapatıyorum..mesela akşam onu yaptım yanında pilav ama ben pilava dokunmadım ben sadece tavuk ve yoğurt yedim,hiç acıkmadım
cnm yazdıklarını okurken geçmiş gözümün öneünden geçti... ben de babamın görevi nedeniyle yurt dışına gittiğimizde hastanede sözlükle dolaşıyordum bildiğim sadece ortaokuldaki 2 yıl gördüğüm ingilizceydi annem bilmiyor ama o sözlük ve hastane sayesinde dilim gelişti... dediğin gibi çok ilgilier bana bile bebek gibi baktılar... işlerinin hakkını fazlasıyla veriyorlar..saol canim.senin evladinada Allah sifa versin biran evvel.aslinda ben boyle degildim.cok sogukkanli yaklasirdim olaylara.buyuk kizim 2003 lu.daha 1 aylikken fitik ameliyati oldu.o zamanlar yabanci dilim de yoktu.esim de ise giderdi(sanki is onu kurtaracakmis gibi)tek basima bilmedigim yerlerde evladimin basinda az rezil olmadim ama o zamnlar bile ayakta kalmayi basardim.sonrasinda biraz buyuyunce kizimda az once saydigimi 3u 1 arada ameliyattan oldu.sonrasinda kucuk kizimin ameliyatlar ...derken artik bu defa nedense cok yiprandim.cok uzuldum,korktum.hemde cook korktum.ameliyat oncesi cok iyi ilgilendilerkizimla.cocuk kandirmasini iyi biliolar.10 cesit aromali parfum getirmisler sec bi tanesini hadi anestezi yaparken hangisini koklamak istersin diye basladilar :)).sonrayadirgamasindiye kucaklarinda goturduler.saolsunlar islerinin hakkini fazlasiyla veriolar burdakiler.ama benim icimdeki huzursuzluk 1 saat boyunca beni yedi bitirdi.dualar okudum durmadan.kac tane kahve ictim bilmiyorum.hatta otomatik kahve makinasida bozukmus.saolsun kendi hemsire odasindan kahve getirdi bana hemsire.sonrasinda bi baska hemsire beni ariyomus noldu ben burdayim dedim.dediki kizinizin yanina gidin ayilma odasina.iceri girmek icin surdaki yerdeki dugmeye basin icerden ozel kiyafet verecekler onu giyin falan deyince ayaklarimdan kanim cekildi.noldu kotu biseymi oldu diyebildim.az daha aciklama yapmasa titremeye baslamistim.bayilacaktim.ama megerse onceki gibi degiklmis artik.cocuklar uyandiklarinda huzurlu olsunlar diye annelerini ayilma odasina aliolarmis.onceden siz odasinda bekleyin biz getiririz diolardi.gittim bir baktim yavrum orda oooylece yatiyo.yaa cok kotu oldum ama beni o sekilde gormesin diye toparlandim hemen.cok sukur durumu iyi.ayilmis aciktim ben anne diye basladi mizlanmaya:).eziyetini yerim ben seninnnnn ....
amin... Rabbim hastalara şifa versin, dert verip derman aratmasın, drları da başımızdan eksik etmesincanım benim zor tuttum kendimi okurken çünkü aynı şeyleri yaşadım..ameliyathaneye giderken anne sende gel demesi beni benden aldı o 1.5 saat geçmedi ben ağla oğlum ağla salya sümük olduk hiç sorma...ameliyattan çıkınca boğazım ağrıyor diye tam yarım saat ağladı sonra uyuyakaldı..o günler aklıma geldikçe en büyük derdimiz bu kadar olsun diye şükrettim mevlama...şimdi çok şükür iyi ....ALLAHIM daha büyüklerinden esirgesin...
cnm yoktur bişey Allahın izniyle.. gecen demiştin ya 3 gün geldi belki odur adetin dra git öğren bence ihmal etme cnmGeçmş olsun canım Allah şifa versin
Kızlar ben hala adet olamadım yaaaa korkuyrumm kist vardır diyee :18:
cumartesi gidebilirsem doktora gidicemmm :18:
ben kaç gündür sıkılaştırma yapıyorum ve basen kısmım gerçekten daha sıkı ve sert, bnm de basenim 44-46 da...merhaba ablacım bence sen vaktin varsa diyetle beraber kalça eriten spor hareketlerinide yap mutlaka faydasını görürsün ve kalçan gevşemeden erir benimde göbek aynı şekil göbek eriten hareketlere başladım
canım haklsın tatlım ama inanırmısın bu ay hiç stres yapmadım ablamın düğünü oldugu için eşimede dedimki bu aydan ümitsizim tam çalışma olmadı çok hareketliydim üşütüm filan dedimoda hayırlısı olsun dedi belkide mevsimsel değişkenliktir.. Tatlım sen adet olmayınca şişlik olurmuydu sende :44: bende şişlikte yok :26:
aysunay hadi gözün aydın canım..çok sevindim tatlımcanlarımmmmm Allah razı olsun hepinizden...iyiki varsınız
öncelikle oğlun eminim yola gelecektir, bak kilo mevzusunda bile onu dize getirmişsin...
bu arada enişte bonkör çıktı
hadi az kaldı yaza kadar verirsin emin ol... mesela ben de diyorum daha 20kg var ama olsun ayda 2-3 versem en geç 1 yıla ideal kilomda olurum, bu iş sabır, sebat ve motivasyon işi... inşallah hep birlikte başaracagız... ben kkya girdiğimden beri ilk defa bu kadar istikrarlı gidiyorum mesela... evet az veriyorm ama olsun, az olsun kalıcı olsun, sabır...
evet bende balık ve tavuk çok etkili ama tamamen maddiyat canım nereye kadar bütçeyi sarsıyor vallaben de yazın diyetisyene gidiyordum o da öğlen sebze akşam et veriyordu ben pek et yemediğimden gün aşırıydı ama akşam... iyi de vermeye başlamıştım ama özel olunca bıraktım bi de belli kalıplara uymaktansa, bildiklerimi sağlıklı menülere dökerek uygularım dedim şimdi de kaçamaklara rağmen devam...
Melekcim... senin oğluşa da geçmiş olsun cnm...
teşekkürler canım burdaki herkesi çok seviyorum hepinizin bende ayrı yeri var ....herkesden ufak tüyolar almak beni çok mutlu ediyor..hergün yeni birşey öğrenip uygulamak çok güzel..
kızlarrrr adetim 3 gün geciktiiii aca idrar testi yapsamm mııı? hayal kırıklığına uğramak istemyorum(
merhaba kızlar...doktora gittim geldim 6 gibi....
8 ay öncede gitmiştik bu doktora bebek istiyoruz diye bizi tanıdı zaten gidince...
bana ultrasonla alttan baktı...rahmin tertemiz yumurtan sağda kocaman olmuş çok güzel dedi
gün aşırı ilişki şu bi kaç günde dedi....eşimin sonuçlarına baktı evet sorun var biraz dedi...o yüzden olmuyo dedi...
proxeed plus yazdı için bunu günde 2 tane dedi....evet problem eşimde ve çok üzüyo bu durum ikimizi de..
bende hiç bir problem yokmuş öyle dedi dr adetlerimde çok düzenlidir...
2 hafta sonra ankara güven hastanesine tekrar gidicez eşime iğne tedavisine başlayacaklar 6 aya kadar sonuç alabilirsiniz dedi dr ama kesin bişwy yok tabi..inşallah işe yarayacak...
bugün gittiğim doktor yaza kadar olmazsa burda aşılama yapabiliyoruz isterseniz yaparız dedi...
kafam çok karışık...Allah hayırlısını versin...
kızlar nasılsınız dün giremedim...
çok mutluyum abimin tayini 1 tercihi çoruma çıktıııııAllaha binlerce şükürler olsun...
bizi kandırmışlar torpil vs yokmuş korktuk bi hafta ağladık doğuya gidecek diye ama olmadı çok şükür..
hem bizç orumluyuz kendi memleketimize çıktı ankaraya buraya çok yakın..ne zamandır hiç iyi dğeildim bu haber ilaç gibi geldi
birde bugün akşam 5 te doktor randevum var...bebiş olmuyo diye bi gidicez bakalım benim doktora...inşallah güzel haberlerle gelirim...
günaydın kızlar
sabah kalktım her yer kar dolmu ben işe çocuklar okula gidemedi evdeyiz
bildirime gelince gecen hafda başladım
başlangıç kilom:81,5
bugun sabah 80,3
hedef:70
boy 173
başka ne yazılıyordu..
herkese sevgiler
herkese gunaydin
1 haftadir duzenli giremedim topige.kosturmacayla geciyo gunlerim.birde araya saglik problemleri girince gozu hicbirsey gormuyo tabi insanin.kucuk kizim(6yasinda) ameliyat oldu bu arada.2bucuk sene once tek ameliyatta bademcikleri alindi,kulagindaki enfeksiyonu disariya atmasi icin diren diye bisey takildi,ve burnundaki vejetasyon alindi.1bucuk sene once de , tekrardan kulagina diren takilmisti ikinci kez(ilk takilanlar enfeksiyonla birlikte kendini kulaktan atti zaten).fakat bu defa kizimin sol kulagindaki diren takilmis kalmis.dusemiyomus.almaya ccalisti doktoru ama cok acidigi icin alamadi.yeni bi ameliyatla genel anestezi ile aldi artik kurtulduk.ama halimi bir gorseniz sanki bir hafta ozel iskence gormus gibiyim.yattigim yerden kalkamiyorum bile.tesadufen bi arkadasim ugrasa utancimdan kapiyi acamam.evin isi birikti.hersey bana bakiyo ama benim kilimi kipirdatmaya dermanim yok.bugun kizlari okula gonderdim kararliyim bi kahve icip surunerek de olsa isleri hafifleticem insallah.
bu arada diyet miyet dusunmedim.cok yedim.streslendikce tikindim.haa bide doktorum bana bir ilac verdi tuvalet problemimicin.sanirim ise yariyo.neyse hadi bakalim hayirlisi.bilmiyorum beni merak edip soraniniz oldumu ama durumlar boyle iste.hic gecmisi okuyacak zamanim ve gucum yok ama topikten cikmayarak benden sonrasini okumaya calisicam.opuyorum hepinizi.basarili duyetler diliyorum citirlar
günaydın canım evet bursada da çokk güzel kar yağıyor .... okul bize çok yakın gönderdim sabahleyin ikisinide..
benim yazdıklarım bunlar ..ama bende unutmuşum şimdi aklıma geldi bende değiştireceğim mesaj düzenleme paneli yok şu anda
başlangıç kilo:81,5
şimdiki kilo:80,3
giden kilo:1,2
gelen kilo:
hedef kilo:70
beden:44-46
boy:173
ölçü:bilmiyorum cesaret bilem edemiyorum
spor:yok
doldurdum ..evet çok güzel kar yagıyor lapa lapa.ben beşevler tarafındayım biraz çamlıca tepesine kalıyorum benim araba çıkma burdan kar var benimde arabada kar lastigi yok bayır aşagı kayar giderim diye evdeyim çıkmadım
sen ne tarafdasın bursanın
davutkadı canım .. çarşıya 10 dk ...beşevler uzak biraz bize ...ayy canım ölçü yoktu kusura bakma beden yazacağıma ölçü yazmışım
ay kızlar günaydın.dün sabaha işe gelirken ayağım kaydı bi düştüm sırt üsrü başımı felan çarptım.dün bişey yoktu ama bugün boynumu çeviremiyorum sağa sola(( ve hala kilo veremedim
canım seni nr kadar çok iyi anlıyorum bilemzsin
benim kızımda bu sene haziranda bademcik burun ve kulak ameliyatı oldu tek seferde ve yaşı 4 idi.
o ameliyat çıkısı dedigindden de beterdi .hatta ameliya sonrası ilk 10 gün doktor deseydi böyle böyle şeyler olur inan belki yaptırmazdım .o ilk 10 gün hele 3 günü narkozdan çıktıgından beterdi .biz taburcu olduktan sonra .evde fenalaştı hemen gece hastaneye getirdim ateş çıktı.hemen tekrar yatırdılar .3 gün daha yattık.tek sorun kızım su içmemesi .o yüzden ateş çıkıyormuş bademcik ameliyatı yarası kapatılmayen tek ameliyat oldugundan ilk 10 gün hayatı risk taşıyormuş .öle basit bir olay degilmiş ve bogazda düşünün yani.benim kızım 15 kiloydu zaten zayıftı.ameliyat sonrası 12 ye kadar düştü .beni bir düşünün psikolojimi mafoluyordum .
neyseki sonra atlatık şuan iyi durumu 17 kilo falan oldu bayada yaramaz bir kız.bu ayda 5 yaşına girdi.iyiyiz çok şükür.
rabbim dünyadaki tüm çocuklara saglık sıhhat versin acılarını anneciklerine göstermesin.
cnm yazdıklarını okurken geçmiş gözümün öneünden geçti... ben de babamın görevi nedeniyle yurt dışına gittiğimizde hastanede sözlükle dolaşıyordum bildiğim sadece ortaokuldaki 2 yıl gördüğüm ingilizceydi annem bilmiyor ama o sözlük ve hastane sayesinde dilim gelişti... dediğin gibi çok ilgilier bana bile bebek gibi baktılar... işlerinin hakkını fazlasıyla veriyorlar..
sana da çok geçmiş olsun, yavrum kıyamam ya ben ona... Rabbim korusun o melekleri...
]