Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

Merhaba Erginsena ve arkadaslar,

kilom yuzumden yasantimin belirli anlarinda zorluk cektim. kompleksler yasadim senelerce denize gitmedim.
Belli etmesemde bu kompleks sosyal yasantimi cok etkiledi.

yuzum guzel, belirli ozelikler bulur insanlar bende ama sismanligim hep bir etiket oldu.
anlatmaya gerek yok 80'leri 90'lari 100'leri tartida gormus kadinlar anliyorlar beni

68 benim en guzel kilomdu boyumda 168 fakat bu rakami gormeyeli 12 sene oldu nerdeyse
su an yasim 31.

kilolarim genelde üst kismimda karnimda sirtimda toplaniyor su an ne halde bilemezsiniz :KK14:
kollarim, bacaklarim, yuzum zayif
evlendigimde 88 kiloydum ve hamile kaldigimda kendimi en fazla 92 saniyordum :KK49:
doktor tartilmami istediginde 101 rakami gordum!
ama hamile oldugumu ogrendigim icin yikilmadim bu üclü rakam karsisinda
sadece sasirmistim. Fakat hamile kalma sansim cok azdi hatta tedavi amacliyordum'ki
"anne" olacagimi ogrendim
neyse 117 kiloyla dogum yaptim.:KK49:
ve anne olmanin acemiligiyle, gunluk sorunlarin stresiyle, ailemin pespese hastalanmalarinin uzuntusuyle
hic tartilmak aklima gelmedi :KK1:

6 ocak ev doktorumuza gittim bacagimin ust kisminda feci bir agridan dolayi
cok kilolu oldugumu bacaklarimin cok zayif oldugunu belki bundan kaynaklandigini anlatirken
tartilmami istedi
istemsiz tartildim ve 102 rakamla karsi karsiya geldim:KK52:
iste o an yikildim :KK50:
ne bekliyordum ki sanki caba harcamistim zayiflamak icin
hamilelikte aldigim kilolari bile verdigime sukretmem gerekirdi ustelik
ama 102 kabus gibi geldi bana
heleki esim filinta gibiyken..:KK19:

bir on gun kafama gore diyet uyguladim kk'yi ve netteki arsivleri bol bol okuyarak
sonra bende sizin gibi Selintepenin hikasini gordum. Protein agirlikli diyetini okudum
bayagi bir arastirdim. Dukan diyetinide arastirdim. Proteine agirlik verdim cogu zamanda
diyetimi bozdum. hafta sonlari yapmadim mesela ancak 35 gunde 7.5 kilo verdim
motivasyon eksik ve disiplinli degilim
zayiflamaktan baska carem yok biliyorum
su an 94.5 kiloyum
ve ve ben temmuza kadar 20 kilo zayiflamaliyim

simdi ben bu sayfada destek gorebilecekmiyim?
yorum alabilecekmiyim?
neden burasi? cunku konu sahibi arkadasim sizi kendime yakin hissettim
ve ortami begendim tabiiki.. ayrica bende sizin gibi Selintepeyle motive olmustum basta

bayagi uzun oldu kusura bakmayin
yurt disinda dogdum buyudum anlatim bozukluklarima takilmayin lutfen

cok gec bir saate yaziyorum cunku iki gundur diyetimi bozdum ve moralim bayagi bir bozuk
(bozdugum zamanlar dahi ekmek yemezdim bugun yedim)

esen kalin

sabah:2 dilim çavdar ekmeği
domates salatalık roka
kaşar peyniri 1 dilim
2 tane siyah zeytin
şekersiz çay
1 patates 1 yumurta ile menemen tarzı birşey
(ama yiyemedim tuzlu yapmışım)sedece 2 veya 3 çatal
ara: türk kahvesi
portakal
öğlen:4 tane ızgara köfte
yoğurt
1 kaşık kapuska
ara:yeşil çay tarçınlı karanfilli
akşam:mantar sote domates biberli
yoğurt

yeşil çay

yatarken ballı sirkeli su

2.5 litre su
geceleyinde kalkıp içerim 3 ltre olmuştur

şimdi uqraştırma beni gece gece :KK23::KK23: yapılmışı var canım uyarmı :KK35:

:KK30::KK30::KK30::KK30::KK30::KK30:

:KK60::KK60::KK60::KK60::KK60::KK60::KK60:

:KK9::KK9::KK9::KK9:

gel beraber yürüyelim bu yollarda :KK34:

:nazar::nazar::nazar::nazar:

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

sana hep kızıcam şok diyetler vücudu mahvediyor...verdiqin kiloya aldanma:KK20::KK20::KK20:

çok teşekkür ederim tatlım :KK16::KK16:

tatlım lütfen şok diyetleri kimseye önermeyelim çok çok yanlış :KK19::KK19::KK19:

:KK9::KK9::KK9::KK9:

aysuncum hakkında hayırlısı olsun canım...

:KK60::KK60::KK60::KK60::KK60::KK60::KK60:

canım haftada 300-500qran en normali..ilk başlardaki çok giden kiloya aldanma...sonradan herkes haftada 300lere 500lere iniyor...bende 62den 72ye çıktım birden çoqunluqu ödem onun için fazla gidiyor normale dönünde bende az vericem..

canım ben geldin sen çıktın neyse sabah görüşürüz...eşinle akşamınız nasıl geçti dışarı çıkıcaktınız:26:

güzel geçti ablacım elhamdülillah yemek yedik eve bişiler aldık öyle :KK34: hamd olsun bugünümüze :KK34:

kızlarrr ben geldiimmmm nasılsınız günaydın efendimmm :KK42:

Sabah 08.00
1 büyük dilim ekmek
2 dilim salam
1 dilim peynir
2 cherry domates
yarım biber

Ara 10.30
5 tane kan üzümü

Öğle
Çorba
Ana yemek

Ara 16.00
1 portakal

Akşam 19.00
1 haşlanmış yumurta
maydanoz, yeşil soğan

Ara 21.00
1 bardak light süt :KK56:

kilom yuzumden yasantimin belirli anlarinda zorluk cektim. kompleksler yasadim senelerce denize gitmedim.

yuzum guzel, belirli ozelikler bulur insanlar bende ama sismanligim hep bir etiket oldu.
anlatmaya gerek yok 80'leri 90'lari 100'leri tartida gormus kadinlar anliyorlar beni

68 benim en guzel kilomdu boyumda 168 fakat bu rakami gormeyeli 12 sene oldu nerdeyse
su an yasim 31.

kilolarim genelde üst kismimda karnimda sirtimda toplaniyor su an ne halde bilemezsiniz :KK14:
evlendigimde 88 kiloydum ve hamile kaldigimda kendimi en fazla 92 saniyordum :KK49:
sadece sasirmistim. Fakat hamile kalma sansim cok azdi hatta tedavi amacliyordum'ki
ve anne olmanin acemiligiyle, gunluk sorunlarin stresiyle, ailemin pespese hastalanmalarinin uzuntusuyle

cok kilolu oldugumu bacaklarimin cok zayif oldugunu belki bundan kaynaklandigini anlatirken
tartilmami istedi

bir on gun kafama gore diyet uyguladim kk'yi ve netteki arsivleri bol bol okuyarak
sonra bende sizin gibi Selintepenin hikasini gordum. Protein agirlikli diyetini okudum
bayagi bir arastirdim. Dukan diyetinide arastirdim. Proteine agirlik verdim cogu zamanda
su an 94.5 kiloyum

yorum alabilecekmiyim?
ve ortami begendim tabiiki.. ayrica bende sizin gibi Selintepeyle motive olmustum basta

cok gec bir saate yaziyorum cunku iki gundur diyetimi bozdum ve moralim bayagi bir bozuk

esen kalin
hoş geldin canımmmm biz burada birbirimize destek olarak çok güzel kilolar veriyoruzz hem dertlerimizi paylasıyoruz hemde kilolarımızı :KK52:

kızlar merhaba ben geldimmm :KK3:

Sonuç maalesef negatif değerim 2 çıktı :KK5: hayırlısı Allahtan :KK31:

adet olduğuma üzülüyordum ama olmakta büyük nimetmiş kim bilir şimdi ne olduda adet olmadım Allahım şifa versin hepimize :KK31:

tatlım hayırlısı böyleymiş senin için demekki çünkü her zaman hayırlısını istedik üzülme daha allah nasip ederse uzun seneler var önümüzde
allah bizede yaşattıracak inşallah ben dün giremedim evde yoktum akşamda dışarıdaydım giremedim bugünde misafirim var akşama ancak görüşürüz

Son düzenleme:
kızlar günaydınlar...:)sevgi ışık dolu kilosuz bir günümüz olsun :)ama benim kilolarım hala yerli yerinde:KK43::KK43::KK43:
regl dönemine giriyorum diye mi acaba vücudum yeme istiyor durduramıyorum:KK43: yardımmmmmmmmmmmmm bugün sabah iki börek yedim:KK43::KK43::KK43::KK43:

birde kızlar ben fotoraf eklemek istiyorum çeyiz hazırlığındayın da bu aralar ama ekliyemiyorum maalesef:KK43:yardımcı olursanız sevinirim

Selam kızlar dünkü yazamadığım menüm

sabah
1 h.yumurta
bol maydonoz
krem peynir
2 d.kızarmış ekmek
1 yeşilçay

öğleden sonra akşamüzeri gibi yiyebildim
1 kepçe çorba
1 kepçe menemen

3 lt su

bugünde misafirlerim gelio artık onlarla biraz atıştırıcam ama ayıp olmasın diye yemeyi düşünmüyorum tabağıma alır oyalanırım akşam girer durumu bildiririm hepinizi öptüm kocaman :KK54::KK54::KK54::KK54:

su an yasim 31.

tartilmami istedi

su an 94.5 kiloyum

yorum alabilecekmiyim?

esen kalin
günaydın canım aramıza hoşgeldinn :KK16::KK16::KK16::KK16: inanırmısın herbirimizin senin gibi hikayeleri var...bizi kilo almaya iten birçok faktör mevcut...ama sadece kendimize yaptıqımızı çok geç anlıyoruz...önemli olab bunun farkına varıp bişeyler yapmak için adım atmamız canım..buraya gelmen çok büyük bir adım...ve 3lü rakamlardan 2li rakamalra inmende büyük bir başarı ben kendi adıma seni yürekten kutluyorum:KK9::KK9::KK9: ve kesinlikle kalan 20 kilonuda vereceqine inanıyorum...benden herkes ümidini kesmişken hatta kendim bile kilo vereceqime heleki 20-30 kilo asla buna inanmazken selintepenin yazıları beni kendime getirdi...ona çok şeyler borçluyum...ama malesef kendisinden 1.5 senedir haber alamıyoruz..hayatından endişe ediyorum...bende şimdi selinin izinden gidiyorum...kilo vermenizde bir nebze faydam olursa aqzınızdan çıkıcak bir kelime duayı hekedebilirsem daha ne isterimki...her zaman bu topikte cevap bulabilirsin yazdıklarına için rahat olsun cnm...bir bu yola baş koyduk gittiqi yere kadar gitmek niyetindeyiz...hatta kilolarımızı verdikten sonrada burada olucaz inşallah....bütün dertlerimizi paylaşıp herzaman birbirimize destek olucaz Allahın izniyle...bu güzel dileklerle tekrar hoşgeldin aramıza:KK16::KK16:
sabah:2 dilim çavdar ekmeği
domates salatalık roka
kaşar peyniri 1 dilim
2 tane siyah zeytin
şekersiz çay
1 patates 1 yumurta ile menemen tarzı birşey
(ama yiyemedim tuzlu yapmışım)sedece 2 veya 3 çatal
ara: türk kahvesi
portakal
öğlen:4 tane ızgara köfte
yoğurt
1 kaşık kapuska
ara:yeşil çay tarçınlı karanfilli
akşam:mantar sote domates biberli
yoğurt

yeşil çay

yatarken ballı sirkeli su

2.5 litre su
geceleyinde kalkıp içerim 3 ltre olmuştur
kahve şekerlimiydi cnm...
kızlar günaydınlar...:)sevgi ışık dolu kilosuz bir günümüz olsun :)ama benim kilolarım hala yerli yerinde:KK43::KK43::KK43:
regl dönemine giriyorum diye mi acaba vücudum yeme istiyor durduramıyorum:KK43: yardımmmmmmmmmmmmm bugün sabah iki börek yedim:KK43::KK43::KK43::KK43:
canım börek biraz sonra seni acıktırıcak...listemize göre beslensen bunları yaşamıcaksın...lütfen listemizi en ince ayrıntısına kadar oku cnm...
birde kızlar ben fotoraf eklemek istiyorum çeyiz hazırlığındayın da bu aralar ama ekliyemiyorum maalesef:KK43:yardımcı olursanız sevinirim
hızlıresimekle.comdan ekliyoruz cnm..
Selam kızlar dünkü yazamadığım menüm

sabah
1 h.yumurta
bol maydonoz
krem peynir
2 d.kızarmış ekmek
1 yeşilçay

öğleden sonra akşamüzeri gibi yiyebildim
1 kepçe çorba
1 kepçe menemen

3 lt su

bugünde misafirlerim gelio artık onlarla biraz atıştırıcam ama ayıp olmasın diye yemeyi düşünmüyorum tabağıma alır oyalanırım akşam girer durumu bildiririm hepinizi öptüm kocaman :KK54::KK54::KK54::KK54:

neden 2 öqün yedin cnm ve hani nerde aralar?

günaydın kızlarrrr:KK16::KK16::KK16::KK16:
kızlar cumadan beri hergün düzenli bir kilo verişim vardı...akşam misafirliqe gittik..yengemin ısrarı üzerine 1 porsiyon erişte yedim...ve bu sabah hiç kilo verememişim...bunu neden yazdım biliyormusunuz...hani diyorum ya pilav makarna vs..bu tür besinleri yemiyelim yediqimiz zamanda haftada 1 öqlen öqününde yiyelim diye...hani 2 kaşıktan bişey olmaz düşüncesi var bazı arkadaşlarda...bişey oluyor kızlar...kilo veremiyorsunuz...akşam benim başıma gelenler hepimize örnek olsun...bizi mahveden bakliyatlar un ve şeker arkadaşlar...lütfen bunlardan uzak duralım :KK34:

X