- 24 Temmuz 2011
- 3.023
- 1.166
evet canım gamze çok hoşİnşAllah Allah büyük stresten uzak durmak lazımm çalışıyormusun iş yeri bizim biraz sorunlu stresli oda etkiliyordur diye düşünüyoorummm
calisiyorum evet, doktora yapiyorum daha dogrusu hem calisiyor hem ogrenci gibi oluyorsun..
ilgini ceker mi bilmiyorum ama kan hucrelerinin olusumunu arastiriyoruz
stres etkiliyormus biliyorum. ama bizim labdaki bayanlar hep dogurdu valla
ama bu diyet olayine odaklanarak hem bebis fikrini kafamizdan aticaz, hem de stresi azalicak inaniyorum ben!
ben bi seye odaklandim mi diger her seyi unutuyorum. atiyorum mesela diziye odaklansam yanimdakinin ne dedigini bile takip edemeyebilirim
oyle iste:)
sen ne is yapiyosun canim? turkiyede misin hangi sehir?
öylemiiii canım görmedim ki..aysuncumm evet dogru hatirliyosun, ben sana onceki sayfalarda yazmistim ama gormedin sanirim :)
onemli degil. seni gordugume cok sevindim!
cemen tarifi vermistim evet, ama diyet icin uygun mu bilemiyorum
canim ben de gecen hafta doktora gittim 1 yil oldu boyle boyle bebegimi olmadi hala diye..
kadin dogumcuma gittim, ama o baska doktora yonlendirdi. bakalim haftaya persembe yine randevum var.
obur ay da rahim filmi cekincem.
oyle iste. bu arada da zayiflamaya karar verdim. ama bu sefer gercekten cok kararliyim!
ins beraber basaricaz canim buna inaniyorum!
:
evet canım gamze çok hoşİnşAllah Allah büyük stresten uzak durmak lazımm çalışıyormusun iş yeri bizim biraz sorunlu stresli oda etkiliyordur diye düşünüyoorummm
öylemiiii canım görmedim ki..
bende çok sevindim seninle tekrar karşılaştığım için...
bende adetliyim şu an vede bitince dr gidicem canım...
artık ne çıkıcak bakalım..
hayırlısı olsun hakkımızda..
gelsin bebişler..
senin eşinin değerlerine baktırmışmıydınız canım=??
kader arkadaşlarım benim
inşallah hem kilomuz gidecek bebişlerde gelecek
dua edelim birbirimiz için..:26:
ben eşim için kullandıklarımızı yazayım...
arginmax vitamin..keçiboynuzu kürü-incir kürü..
fındık badem ceviz bal hergün....
birde iğneyle tedaviy başlıcak dr...
ayyy yazınca ne çok olmuş
canım sen amerikada yasıyorsun sanırım
ben bursada yasıyorum mühendisim özel sektörde calısıyorumm bol stres
sen neredesin bölümün ne kaç yıldır ordasın ay çok sordmm
öylemiiii canım görmedim ki..
bende çok sevindim seninle tekrar karşılaştığım için...
bende adetliyim şu an vede bitince dr gidicem canım...
artık ne çıkıcak bakalım..
hayırlısı olsun hakkımızda..
gelsin bebişler..
senin eşinin değerlerine baktırmışmıydınız canım=??
kader arkadaşlarım benim
inşallah hem kilomuz gidecek bebişlerde gelecek
dua edelim birbirimiz için..:26:
ben eşim için kullandıklarımızı yazayım...
arginmax vitamin..keçiboynuzu kürü-incir kürü..
fındık badem ceviz bal hergün....
birde iğneyle tedaviy başlıcak dr...
ayyy yazınca ne çok olmuş
evet cnm amarikadayim2008 de geldim 4. yilim yani..
bolumum genetik diye geciyor. burda da dallas texas tayim :)
Bursa yasamak icin guzel bi sehir bence, bi kac defa gelmistim..
kumas pazarini filan gezmistik..
benim de esim bilg muhendisi, o da burda bi sirkette calisiyor.
onun isi de stresli, toplantilari filan oluyor..
zor is yani muhendislik de, Allah yardimcin olsun canim..
baktirmadik canim hic. bu yeni gidecgim doktor onu yaptirtacakmis.
buranin saglik sistemi de karisik ve degisik.. bakalim cozmeye calisiyorum.
sen nasilsin gorusmeyeli?
sen istanbulda miydin ankarada miydin unuttum :26:
ne zaman basladin diyete? nasil gidiyor?
canım sen kaç yıllık evlisin? bizde keci boynuzu yapıyorduk ama düğün girdi araya bıraktık yarın tekrar başlıcam inşAllah
spor yapamıyorum bazen dıyorum işi bırakayım diye full spor temizlik yapayım kafamıda rahatlatayım diye ama sonra diorum ki boş vaktim çok kalacak ve ister istemez bebege takılcamsonra vazgecıorum işten çıkmaktan iş ortamıda çok stresli kendi babamın işi gibi calısıyorum cabalıyorumm bazı firmanın demirbasları var böyle kimseyi istemıyorlar gitmen için psikolojık yıpratıyorlarr Allah büyük kimse bu dünyada kalıcı değil dimi
canım incir kurune ne zaman basllanmalı bide ben kilo aldırır diye korkuyorum
canim pes etmek yok,
yeni gelenlere illaki oyle davranirlar, bir de bayan muhendis olmak da daha zordur heralde. ama guclu olmalisin! benim hocamin bir tabiri var, "thick skin" yani kalin derili olcaksin :)
o zaman ayakta kalabilirsin bu is dunyasinda. stresli de olsa calismak iyidir, hem vakit gecer, hem para kazanirsin, ekonomik ozgurlugun elinde olur, falan filan.
sen is yerindeki o insanlara hic aldirma. o tarz insanlar dunyanin her yerinde var. ok?
Ay canımm Allah kolaylık versin ne güzel amerikadasın ama zor olmuyor mu aileden uzaktasın
bende yurtdısında 2 yıl yasamak isterdim tamamen dil geliştirmek ve yuksek lisans için
yurt dısında muhendis en azından değer görüyor biz neler yasıyoruz yaa artık gülüyoorumm
evet dedigin dogru,
burda egitimine tecrubene gore muamele goruyorsun.
esim doktorali muhendis oldugu icin kidemli muhendis olarak calisiyor.
maasi da baya iyi Allah a sukur.
turkiye de durum nasil bilmiyorum acikcasi..
ama bence yapabilirsin. buraya kadar gelmissin sonrasini da yaparsin.
ama daha iyi bi yer bulurum diyorsan o baska :)
hayirlisi olsun canim hakkinda.
canım sen evlenmeden ev işlerinden bıkmışsın..annen napıyo sen iş yaparkenSenacım,
cnm öncelikle başın sağolsun dünü okudum aslında daha yorum yapcak cok sey vardı da babam bekliyordu listeyi bitirene kadar zor tuttum, bi de internet cok yavaştı geçenlerde pc çökmüş anca kendine geliyor ondan son 2 haftadır noldu bilmiyorum, okuyamadım memleketteydim
daha kendi topiğimdekilerin menü ve yazılarına bile yorum yapmadım ne dün ne bugun, kendi listemizi bile birazdan yapıp göndercem sana söz verdim diye dün gece burdaydım
son yazını okudum, nolur gücenme, aslında arada muhabbete katılmaya çalışıyorum ama bnm kendi topiğime bile inan pek giremiyorum memleketteydik, topiğimdeki geçmişi okuyamadım annemin dişleri yapılıyordu, ondan daha bugun geldi memleketten neredeyse 1 haftadır evin işlerinden pek nete giremiyorum
ya evli olsam bu kadar yorulmam, ama 3 yetişkin erkekle tek başına uğraşmak zor oluyor biri dershaneden gelir diğeri işe gitcek olur ütü, çamaşır, bulaşık offfffffffffffff
Allahtan makineler var Allah razı olsun diyorum onu icat edenden her kullanışımda yoksa halimiz haraptı...
yani kısacası, bu aralar pek internete giremediğimden muhabbetten uzak kaldım biraz eksiklerimi tamamlayıp gelcem inşallah
canım biz kalori hesabından çok karbonlara dikkat ediyoruz...bize kilo kilo aldıran karbonhidratlar..ben akşam menünü beqendin kandil simiti hariç..ama oda kandil gecesinin hatırına yenmiş...sen bize sabah öqlen akşam şeklinde aralarda yediklerinide yazarak tam gün menünü yazarsan daha saqlıklı deqerlendirme imkanımız olur cnmAksam yemegi:
6 tane kofte: 360
1 kandil simidi: 80
coban salata: 60
ayran: 90
toplam kalori: 600
gun icinde aldigim toplam kalori: 600+170+80(sabah yumurtayi yazmayi unutmusum) = 850 kalori
bana az gibi geldi kalorilerde yanlislik yapmis olabilirim.
çok teşekkür ederim canım...hafta başından bu yana 3. cenazemizsenacım hoşbuldum canım...
bende özledim sizleri...
geçmişi okuyamadım birisi vefat etmiş sanırım
çok üzüldüm canım bnm Allahım yakınlarına sabır versin..
mekanı cennet olsun inşallah..
hoşbuldum lily canım
kilo almadım bende şaşırdım..
ama tekrar motive olmam lazım..yemeye alışmışım yine
sanırım p.tesi başlayabileceğim...
hoşbuldum moon canım...
evet çok kilo almadım ama motive olamıyorum çok iyi gidiyordum halbuki..
bu arada kırmızıların gelmiş benimde geldi dün
kıtlıktanmı çıktın quuuKızlar merhaba cok fena hastayım :2: bugün kursum vardı öğleden sonra kaçtım resmensabah sağlıklı kahvaltı yapamdım
yinede menumu yazayım
Sabah 08.30
2 yağlı poğaça ( milföyden yapılmış )
1 kutu şeftali suyu
Öğle 14.00
2 dilim yumurtalı ekmek
2 dilim normal ekmek
2kk peynir
biraz yeeşil zeytin
2 dilim kaşar peyniri
3 çatal kaymak
vee bol şekerli 2 kupa çayy
Akşam 20.00
1 avuç leblebi
1 portakal
ve tylolhot vee suuuu
bugün dikkat edemedim bugünlük affedin beniiii
canım aramıza hoşgeldinarkadaşlar bi mesaj yazdım ama buraya yazım dedim bende sizinle beraber kilo vermek istiyorum deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum ne yapmam gerek kilomu boyumu falanmı yazım lütfen bilgi verirmisiniz..
çok teşekkür ederim cevaplarınız için. 6 ay falan gittim sevil nas hanıma.şimdi listeleri başa dönücem :) baya bi liste var elimde
canım 16 aylık evliyim...canım sen kaç yıllık evlisin? bizde keci boynuzu yapıyorduk ama düğün girdi araya bıraktık yarın tekrar başlıcam inşAllah
spor yapamıyorum bazen dıyorum işi bırakayım diye full spor temizlik yapayım kafamıda rahatlatayım diye ama sonra diorum ki boş vaktim çok kalacak ve ister istemez bebege takılcamsonra vazgecıorum işten çıkmaktan iş ortamıda çok stresli kendi babamın işi gibi calısıyorum cabalıyorumm bazı firmanın demirbasları var böyle kimseyi istemıyorlar gitmen için psikolojık yıpratıyorlarr Allah büyük kimse bu dünyada kalıcı değil dimi
canım incir kurune ne zaman basllanmalı bide ben kilo aldırır diye korkuyorum
baktirmadik canim hic. bu yeni gidecgim doktor onu yaptirtacakmis.
buranin saglik sistemi de karisik ve degisik.. bakalim cozmeye calisiyorum.
sen nasilsin gorusmeyeli?
sen istanbulda miydin ankarada miydin unuttum :26:
ne zaman basladin diyete? nasil gidiyor?
haklısın tatlım maalesef her yerde varmış herkes aynı şeyi söylüyoorr
türkiyede mi öğrendin ingilizceyi yoksa orada kursa mı gittin tatlım bende ilerletmek istiyorum ama olmuyoo
canım sen evlenmeden ev işlerinden bıkmışsın..annen napıyo sen iş yaparken
canım biz kalori hesabından çok karbonlara dikkat ediyoruz...bize kilo kilo aldıran karbonhidratlar..ben akşam menünü beqendin kandil simiti hariç..ama oda kandil gecesinin hatırına yenmiş...sen bize sabah öqlen akşam şeklinde aralarda yediklerinide yazarak tam gün menünü yazarsan daha saqlıklı deqerlendirme imkanımız olur cnm
çok teşekkür ederim canım...hafta başından bu yana 3. cenazemiz
kıtlıktanmı çıktın quuubolbol karbon almışsın
canım aramıza hoşgeldinarkadaşlar gereken bilgileri vermişler bol iradeler canım
anlaştık o zaman
ingilizceyi turkiyede ogrendim canim, ortaokul hazirliktan universite son sinifa kadar..
ama asil burda yasamaya basladiktan sonra gercek hayat dili olan ingilizceyi ogreniyorsun.
yani yillarca okulda ingilizce gramer i ogrendik ama atiyorum maydonoz ne demek burda markete gidince ogreniyosunparsley demekmis :)
onun disinda dil ogrenmek icin bence yurt disi tecrubesi cok faydali. yasayarak ogrenmek yani.
kesinlikle tavsiye ederim. ben de ilk geldigimde cok cekiniyordum. Allah tan esim vardi o hep yardimci oluyordu.
telefonla bi yeri arayip bi isi halledemiyordum.
ama o cekingenligim gecti cok sukur.
gerci bizim yasadigimiz yerde hispanic ler cok yani meksika dan goc edenler. onlar ispanyolca konusuyolar.
o yuzden ispanyolca bilmenin de faydasi var.
bazi yerler var market filan ingilizce bilmiyo adamlar. ama oylece yasiyolar burda :)
biz olsak ogrences diye catlariz valla
canım 16 aylık evliyim...
sizin değerlerde de problem vardı değil mi...kçiboynuzunu içir canım eşine mutlaka..
biz bide arginmax vitamin kullanıyoruz..
içinde e vit-b vit-çinko-omega-folik asit vs var...
incir kürünü ben hiç yapmadım canım...ama çok tatlı vede kalorili bişey evt..
canım adetin bitince başla 21 gün uygula 7 gün ara tekrar 21 gün uygula....2 kez uygulanıp bitiriliyor
evt canım baktırın bi bakalım..inş temiz çıkar..
ben ankaralıyım ama zonguldakta yaşıyorum evlendiğim için.tayinim buraya çıktı.
diyete başkayalı 1 ay olacak hemen hemen ama 10 günü tatilde olduğum için bozuldu hatta 300 gr geri aldım...
canım 16 aylık evliyim...
sizin değerlerde de problem vardı değil mi...kçiboynuzunu içir canım eşine mutlaka..
biz bide arginmax vitamin kullanıyoruz..
içinde e vit-b vit-çinko-omega-folik asit vs var...
incir kürünü ben hiç yapmadım canım...ama çok tatlı vede kalorili bişey evt..
canım adetin bitince başla 21 gün uygula 7 gün ara tekrar 21 gün uygula....2 kez uygulanıp bitiriliyor
evt canım baktırın bi bakalım..inş temiz çıkar..
ben ankaralıyım ama zonguldakta yaşıyorum evlendiğim için.tayinim buraya çıktı.
diyete başkayalı 1 ay olacak hemen hemen ama 10 günü tatilde olduğum için bozuldu hatta 300 gr geri aldım...
hoşgeldin ablacımm
hastayım yemek filan hazırlayamadımm :2: erkeğin hazırladıgı yemektende bunlar cıkarr
300 gr dan bisey olmaz ins hemen geri verirsin canim :)
sena ablacim hos geldin! herkes abla diyo diye ben de oyle diyeyim dedim
basiniz saolsunbu arada...
umarim daha sakin bir hafta gecirirsiniz
erkeqin hazırladıqı yemek deyince;
dün sabah koçişe dedimki 17 yıllık evliyiz daha bir defa bana kahvaltı hazırlamadın ben sana her zaman 4/4lük kahvaltı hazırladım bu sabah bana kahvaltı hazırlamanı istiyorum dedim...kalktı...giyindi...dışarı çıktı....elinde bir paketle eve geldi...açtım içinden 3 tane açma çıktıve oturduk onları yedik seninde dediqin gibi işte erkeqin hazırladıqı kahvaltı