Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

ablacım hayırlısı olsun, cuma hayırlı gün,yüzün gülsün bugün.. inşallah gönlünce olur.

ben bir süre iznini isteyeceğim,bu aralar diyet yapamadığım için çok kilo aldım ve çok moralim bozuk..motivasyonumu toplayana kadar bir süre takipte kalacağım sizi..

Pinktomatoooo,

Ne izini ya,bir yere gitmek yok,bak buraya gelmene çok birşey kalmadı,alacağın bikiniyi düşün!
Moralini bozacağına bir an önce kendine gel ve birşeyler yap!Sen moralini bozdukça bu durum devam edecek ve silkelenip kendine gelene kadar çok geç olacak..
Şimdi sadece takibi bırak ve aramıza katılmaya çalış,bak ben de geldim..

Çok öpüyorum seni

merhaba symrne arkadasim masallah sana da, aslinda 82 den 58 e gelebiliysen 58 den 55 e inmek cok kolay olmali senin icin, iradene saygi duydum gercekten!!
ben de evlendigimde 53 kilo idim, oncesinde de 55-58 o aralarda gidip geliyordum, evleneli 3 yil olacak mayista. simdi 68-69 kiloyum ve hic mutlu degilim..
bi cok kiyafetimi giyemiyorum, haliyle bol olan bi kac tane kiyafetim var surekli onlari giyip duruyorum, yeni buyuk kiyafetler de almak istemiyorum..
bakalim ins bu grupta hep beraber zayiflayabiliriz, ben cok umutluyum, birbirimize destek olarak basaricaz ins :)

ablacım öncelikle topiğin hayırlı olsun
sonra işteki deneme süren hakkında hayırlısı olur inş.diyorum
çoktan kk ya uğramadım bir bakayım deddim topiğini de çok beğendim hayırlı olsun:KK9::KK9::KK9:

yaa moralim çok bozuk kendime de ceza verdim dün meyvayı biraz çok kaçırdım ve börek yapmıştım ondan yedim tartı hemen 1.5 kiloyla sinirimi bozdu bi hafta uğraş vermeye sonra bi akşamda al niye böyle ya :KK43:

slmlar...ben nefsimi nasıl körelteceğim...kendimi çok mutsuz hissediyorum...ben 1.58 boyunda ve 65 kiloyum.evlenmeden önce 53 kiloydum.ogünlerimi özlüyorum.tek sıkıntım nefsimi köreltmek...gece uykudan uyandığımda cok aç oluyorum yemeklere saldırasım geliyor.bazen gece kalktıgımda birşeyler yemeden uyuyamıyorum..motivenize cok ihtiyacım var..suyu cok tüketiyorum 3 litreyi buluyordur..hep böyle saldırma psikolojisi oluşmus bende...bu sabah kalktım mesela..acayip aç hıssedıyordum kendımı.kahvaltı hazırlayana kadar bekleyemedım.mutlaka ağzıma bırseyler atacağım..oyle rahatlıyorum...ne olur yardım edın bana kızlar..sızınle beraber asabılırım bunu...sabah yağda ıkı yumurta yedım ( bılıyorum çok oldu ama çok açtımm) 2 fincan şekersiz çay, 3 ince dilim kepekli ekmek,acılı ezme bırkaç catal peynir.bırde 3 tane mavı yeşil şekersiz bisküvi.

su kırılma noktasını bı yenebilsem benım ıcın cok ıyı olacak...ara ogun yapmak mecburımı..bazen sabahkı ara ogunlerde canım pek bırsey cekmıyor.yıyesım gelmıyor.. calışan bir bayanım benım ozellıkle saat 2.30 tan sonrası zor gecıyo.. 12 de oğlen yemegınde cok güzel dengeli bir şekilde yiyiyorum. ama saat 1.30 olunca deli gibi aç oluyorum..meyve yedığımde sankı benı daha cok acıktırıyor.daha çok yıyesım gelıyor..akşam 6 da evde oluyorum tabı yıne bı saldırma pozisyonları.bisküvi tatlı falan ne bulursam o an atıyorum ağzıma...eşim yedide geliyor akşam yemeğinide o zaman yıyoruz.. ne yıyeyım bılmıyorum...bılıyorum cok karısık oldu ama ne yapacagımı ınan bılmıyorum...sızınle beraber asmak ıstıyorum bunları..bana bı çözüm yolu lüüüütfeeeen............

Merhabalar dün gec yattim annemlerde misafir vardi ona yardim ettim ve azicikta dün biraz kacirdim ondan bugün dikkat edecegim.Dün gece eve gelir gelmez ama 20 dk bisiklet sürdüm ve 50 mekik cektim ceza olarak :)

Bugün gec kalktigim icin öglene dogru kahvaltimi yaptim

2 dilim ekmek
krem peynir
kasar
1 ince dilim salam

ara
2 kuru kaysi

aksam
1 kase spezial k

bugün 2 mil veya 3 mil leslie, 15 dk bisiklet ve 50 mekik cekmeyi düsünüyorum :)

evde spor aletiniz olmasa bile kendiniz mekik çekerekte çokta güzel kilo verebilirsiniz özellikle karın bölgesi yağlanmasındanda bu şekilde kurtulabilrsiniz...

merhabalar arkadaşlar bende bugun aranıza yeni katıldım :)inş hepimiz zayıflıycaz:) yardımlarınızı önerilerinizi bekliorum:)

merhabalar bugün kendime ödül verdim biraz fazla mı oldu ne dersiniz
sabah kalkar kalkmaz 1 bardak sirkeli ballı su
kahvaltı sucuklu yumurta peynir 3 zeytin
arayapmadım kahvaltıyı 9:30 da yaptım
saat 2 gibi 1,5 lahmacun 1 büyük ayran yedim bir ısırıkta çikolata akşama ne yiyelim ne dersiniz?suyu da çokiçmedim hemen şişemi dolduracam birazdan içmeye başlayacam spora yarın başlayacam inşallah :) senacım bu arada işine çok sevindim sana çok başarılar diliyorum sen azimlisin arkadaşım sen,n elinden birşey kurtulmaz . göster kendinii:)))))))

aksam yemegini degistirdim

1 kase corba
sebze yemegi
4 kasik yogurt

bide bu çizelgeyi biz mi yazıyoruz nasıl yapıcaz kilo verdikçe

canim cizelgeyi yaptgn siteye gidip ordan simdiki kilonu degistirmen lazim, o zaman son halini gosterir :)

slmlar...ben nefsimi nasıl körelteceğim...kendimi çok mutsuz hissediyorum...ben 1.58 boyunda ve 65 kiloyum.evlenmeden önce 53 kiloydum.ogünlerimi özlüyorum.tek sıkıntım nefsimi köreltmek...gece uykudan uyandığımda cok aç oluyorum yemeklere saldırasım geliyor.bazen gece kalktıgımda birşeyler yemeden uyuyamıyorum..motivenize cok ihtiyacım var..suyu cok tüketiyorum 3 litreyi buluyordur..hep böyle saldırma psikolojisi oluşmus bende...bu sabah kalktım mesela..acayip aç hıssedıyordum kendımı.kahvaltı hazırlayana kadar bekleyemedım.mutlaka ağzıma bırseyler atacağım..oyle rahatlıyorum...ne olur yardım edın bana kızlar..sızınle beraber asabılırım bunu...sabah yağda ıkı yumurta yedım ( bılıyorum çok oldu ama çok açtımm) 2 fincan şekersiz çay, 3 ince dilim kepekli ekmek,acılı ezme bırkaç catal peynir.bırde 3 tane mavı yeşil şekersiz bisküvi.

su kırılma noktasını bı yenebilsem benım ıcın cok ıyı olacak...ara ogun yapmak mecburımı..bazen sabahkı ara ogunlerde canım pek bırsey cekmıyor.yıyesım gelmıyor.. calışan bir bayanım benım ozellıkle saat 2.30 tan sonrası zor gecıyo.. 12 de oğlen yemegınde cok güzel dengeli bir şekilde yiyiyorum. ama saat 1.30 olunca deli gibi aç oluyorum..meyve yedığımde sankı benı daha cok acıktırıyor.daha çok yıyesım gelıyor..akşam 6 da evde oluyorum tabı yıne bı saldırma pozisyonları.bisküvi tatlı falan ne bulursam o an atıyorum ağzıma...eşim yedide geliyor akşam yemeğinide o zaman yıyoruz.. ne yıyeyım bılmıyorum...bılıyorum cok karısık oldu ama ne yapacagımı ınan bılmıyorum...sızınle beraber asmak ıstıyorum bunları..bana bı çözüm yolu lüüüütfeeeen............

merhaba aozcan, seni cok iyi anliyorum cunku ben de oyleyim :) bu is biraz da kafada bitiyor.karar verdikten azmettikten sonra ins basaricaz. buraya haftalik rapor veriyoruz sonra her gun yediklerimizi yaziyoruz o zaman cok motive edici oluyor inan bana! cok aciktiginda hemen su ic, o arada yiycek saglikli bi seyler hazirlarsin. degilse biskuvi tatli bunlar iyi seyler degil :KK43:
beraber basaricaz canim inaniyorum! sen de kendine inan tamam mi?

merhabalar arkadaşlar bende bugun aranıza yeni katıldım :)inş hepimiz zayıflıycaz:) yardımlarınızı önerilerinizi bekliorum:)

Hosgeldin gozdecim.. anlat bakalim senin hikayen nasil?

saat 2 gibi 1,5 lahmacun 1 büyük ayran yedim bir ısırıkta çikolata akşama ne yiyelim ne dersiniz?suyu da çokiçmedim hemen şişemi dolduracam birazdan içmeye başlayacam spora yarın başlayacam inşallah :) senacım bu arada işine çok sevindim sana çok başarılar diliyorum sen azimlisin arkadaşım sen,n elinden birşey kurtulmaz . göster kendinii:)))))))

zeyca cim senin menu de guzel olmus valla :) aksam a hafif bi seyler ye bence.. :KK66:

aksam yemegini degistirdim

1 kase corba
sebze yemegi
4 kasik yogurt

afiyet olsun arkadasim.. bizde de yogurt bitti, basladgmdan beri surekli yogurt yiyince :KK66:

burda daha yeni sabah oldu, kahvalti bile yapmadim..o yuzden menumu aksama yazicam size, umarim haftasonu kacamagi olmaz bende de..
haydi bakalim iyi haftasonlari kizlar! :)

hayırlısı olsun cnm...öğrenirsin niye öğrenmeyesinki biz kadınların elinden bişey kurtulmaz...azimli oldutan sonra :KK16::KK16::KK16:
teşekkür ederim canım :KK16: bugün biraz bişeyler öqrendim işyerinde...ama nedense çok sıkıldım..sürekli bir odanın içinde oturmak sıktı beni...birde öqlen yemeqinde sigara böreqi vardıı :84::84::84::84::84:
İsimBaşlangıçGeçen HaftaBu HaftaFarkToplam FarkBoyHedef KiloBedenSpor
melek_yt:KK19:90,086,783,4-3,3-6,61,6570,044240dk
shryvz80,071,770,3-1,4-9,71,6760,04240dk
moonsun8876,075,674,3-1,3-1,71,6858,040-42240dk
Ahfa105105,0103,7-1,3-1,31,7270,050-52315dk
zeyca90,090,088,8-1,2-1,21,7075,046yok
GökyüzündeDans?59,058,0-1,0??55,04050 mekik
Sevilca110,0107,0106,0-1,0-4,01,5999,054yok
yagmurdamlası2669,869,868,9-0,9-0,91,6560,0?yok
gldnn68,066,566,0-0,5-2,01,6560,040-42165dk+150mekik
offline74,064,664,2-0,4-9,8?60,0?90dk
msp71,768,868,4-0,4-3,31,6763,042-4490-120dk
Tadli67,063,663,3-0,3-6,71,5055,038-40240dk+3000ip
bilge74,059,059,00-15,01,6755,038-4060dk
gülhatice88,085,485,5+0,1-2,5?75,044-46210dk
mektupp80,068,669,0+0,4-11,0?65,040-42yok
month70,068,368,4+1,0-1,71,6560,038-40yok
ErginSena90,070,772,0+1,3-18,01,6560,040yok
kilo veren tüm arkadaşlarımızı kutluyorum:KK9:
melek_yt isimli arkadaşımız 3,3kg vererek haftanın birincisi olmuştur tebrikler:KK64::KK19:
canım ellerine saqlık çok güzel olmuş ama haftaya biraz farklı bir liste isticem senden...özeline bilgi veririm
senacigim hakkinda hayirlisi olsun:KK16:
Bende bu hafta cok az werdim ama yilmak yok yola dewam:KK6:
cnm ewet ayran detoksu yaptim bugun ikinci gunum birebir uydum, ilk gun dogru sonuc wermezmis
yarin tartilicam ins merak ettim degisiklik oolacak mi,
bu diyetle 1.5 -2 kg werenler war ama ben o kadar werdigimi sanmiyorum...

Bugunki menum(ayran detoksu diyeti 2. gun)
Kahwalti oncesi
1 bardak su
1 haslanmis yumurta
tek dilim cawdar ekmegine kasarli(yagsiz) tost
1 yesil zeytin
1 mantar

Toplam 3 ogun de ayran corbasi ictim.
3 lt su, 3 bardak yesil cay
Spor yapamadim(calistigim icin, yorgunum)

Iyi geceler herkese:KK54:
teşekkür ederim canım...ben detokslara karşıyım canım vücut çok fazla yıpranıyor...şoklama gibi bişey yapmış oluyosun..dikkat et olurmu canım :KK34:
Erginsena merhaba,

Topiğine Pinktomato'nun tavsiyesi ile geldim.
Hikayeni okudum,öncelikle belirtmem gerekiyor:kocaman bir bravo!Kişi gerçekten istediği zaman neler yapabileceğinin en güzel örneği olmuşsun!

Hayatım boyunca 50-55 kg arası gidip geldim,bu arada boyum 1.55! Evlendikten sonra gece hayatı,yemekler,haftasonu partileri derken hamile kaldığımda 70 kg idim.Doktorum eğer sağlıklı bir hamilelik geçirmezsem obez olabileceğimi belirterek beni hafiften tehdit etti.

Düzgün beslenme ile geçen bir hamilelik sonunda 82 kg olmuştum.:KK30: Lohusalığımdan itibaren karar verdim ve beslenme şeklimi değiştirdim. Lohusalık bitince de hergün 1 saatlik yürüyüşlere başladım. Sadece düzgün beslenme ve hergün 1 saatlik yürüyüş sayesinde 6 ay sonra 68 kg ya kadar düştüm ama hala görüntüm rezaletti,yeterince motive olamadığımı düşünüp diyetisyene gitmeye karar verdim.

Diyet ve sporla 57 kg'ya kadar düştüm,geçtiğimiz ağustos ayından bu yana diyeti bıraktım,sadece düzgün beslenme ile kilomu korumaya devam ettim,bu arada bir spor salonuna yazılmıştım ağustos ayında,o zamandan beri sporumu hiç aksatmadım, karnım dümdüz oldu,kollarım ve bacaklarım inceldi,Zara ve Mango gibi yerlerde üst 36 alt 38 giymeye başladım,bu nasıl bir mutluluktur unutmuşum yıllardır...şimdi spor yapmadığım zaman depresyona giriyorum,süper rahatsız hissediyorum kendimi..

Aralık ayında eşimle tatile gittik,15 gün boyunca 3 kilo almışım,döndüğümde 60 kilo idim :18: Tatil dönüşünden beri bir türlü toparlanamadık, eşim, bebeğim ve ben,sürekli ve sırayla hastaydık..nihayet bu hafta kendime geldim derken regl oldum,bir türlü spora başlayamadım. Ama -hastalıklar yüzünden olsa gerek- birkaç gün önce tartıldığımda 58,8 kiloya düştüğümü gördüm.

Artık diyetisyene gitmiyorum,zaten nasıl beslenilmesi gerektiğini gayet güzel öğretti bana sağolsun..Şimdi tek derdim diyetisyenin bana belirttiği hedef kiloma -55 kg- düşmek,ama nedense bir türlü motive olup başlayamıyorum. Ve Allah biliyor ya,bir daha asla eski halime dönmek istemiyorum,üstelik bizim için -Antalya'da yaşıyorum- yaza sadece 2 ay kaldı ,2 ay sonra kimse kalın birşey giymez buralarda..

Bu sebepledir ki,ben de aranıza katılmaya karar verdim..burada insanların zayıflama çabalarını görünce içim açılıyor,mutlu oluyorum :)

Herkese kolay gelsin.
Sevgiler
hoşgeldin canım aramıza :KK16::KK16: kesinlikle motivasyon çok önemli...bizler burada birbirimize destek oluyoruz...yani aynı dili konuşuyoruz...zevkli keyifli ve heyecanlı bir süreç...kendini yalnız hissetmeyeceksin tatlım :)
ablacım öncelikle topiğin hayırlı olsun
sonra işteki deneme süren hakkında hayırlısı olur inş.diyorum
çoktan kk ya uğramadım bir bakayım deddim topiğini de çok beğendim hayırlı olsun:KK9::KK9::KK9:
zeyneeppppppp kıss nerden buldun sen beniiii :KK24::KK24: çok teşekkür ederim tatlım işe başladıqımdan kimsenin haberi yok deneme süresinden sonra söylücem...sende deme dicem ama şimdiye kadar atı alan üsküdarı geçmiştir :KK23::KK23::KK23:
yaa moralim çok bozuk kendime de ceza verdim dün meyvayı biraz çok kaçırdım ve börek yapmıştım ondan yedim tartı hemen 1.5 kiloyla sinirimi bozdu bi hafta uğraş vermeye sonra bi akşamda al niye böyle ya :KK43:
canım o kilo deqil ödemm....sakın üzülme 1-2 güne kalamz hepsi gider :KK34:
bide bu çizelgeyi biz mi yazıyoruz nasıl yapıcaz kilo verdikçe
tatlım aysunayy gelince yardımcı olur kendisi tatailde...

hoşgeldin cnm aramıza :) sürekli burda bizimle beraber olursan kırılma noktasını başarıyla kırarsın :KK8: yalnız şunu görüyorum çok aşırı yemek yiyosun...beyninde bunu çözmen lazım..öncelikle kilo vermek istiyormusun buna karar vermelisin...ama saqlam bir karar olmalı...sonrasında günlük beslenme listemiz var onu takip ederek bu işin üstesinden gelirsin...burada olmak menüleri paylaşmak motivasyon açısından son derece önemli...bizi bırakmazsan başarırsın cnm...
Merhabalar dün gec yattim annemlerde misafir vardi ona yardim ettim ve azicikta dün biraz kacirdim ondan bugün dikkat edecegim.Dün gece eve gelir gelmez ama 20 dk bisiklet sürdüm ve 50 mekik cektim ceza olarak :)

Bugün gec kalktigim icin öglene dogru kahvaltimi yaptim

2 dilim ekmek
krem peynir
kasar
1 ince dilim salam

ara
2 kuru kaysi

aksam
1 kase spezial k

bugün 2 mil veya 3 mil leslie, 15 dk bisiklet ve 50 mekik cekmeyi düsünüyorum :)
ahh canım yaaa doydunmu bu menüyle :26: çok az olmuş...
hoşgeldin cnm...listemizi kopyalıyım orda ne yapman gerektiqi yazıyor...bir sonraki mesajımda okuyabilirsin cnm...

tatlım çok teşekkür ederim...nedense bugün biraz sıkıldım...verilen görevleri rahatlıkla yaptım ama nedense sıkıntılıydım...hayırlısı bakalım pazartesi nasıl geçecek...bu arada canım lahmacun istedi çok severimde :KK23::KK23:

diyet listemiz arkadaşlarr...

1- Sabah kalkınca 1 bardak su içilmelidir...
2-Tam bir kahvaltı yapılmalıdır(zeytin peynir domates salatalık yumurta ve mutlaka 2 dilim ekmek) sucuk salam türü şeyler seviyorsanız yemenizde bir sakınca yok ben diyetim boyunca bunlardan çok yedim...ve bitki çayı....(kahvaltı dışında ekmek yenilmemelidir)
3-Ara öqün mutlaka yapılmalı (süt yoqurt ceviz fındık badem meyve vs..)bunlardan 1 tanesi seçilebilir...
4-Öqlen yemeqinde ilk önce bir kase çorba içilmelidir bu sizin tok kalmanıza yardımcı olucaktır....arkasından mümkünse et ürünlerinden bir porisyon yenilebilir...ben küçük bir ızgara aldım herşeyimi onda yapıyorum...30tl civarı çok işe yarıyor tavsiye ederim....yada sebze yemeqi yenilebilir...yanında salata ve yoqurt tüketilebilir...
5-Tekrar ara öqün yapılmalıdır...sabahki arada yediqiniz ürünlerin aynısını yemeyin kızlar deqiştirin...
6.Akşam yemeqini erken yemeqe çalışın...ben en geç 5-6 gibi yiyorum...ve genelde tek çeşit besleniyorum..mesela tek çorba yada sadece 1 porsiyon yemek...
6-Akşam yemeqinden sonra su ve bitki çayı dışında hiçbirşey yemeyin çok faydasını göreceksiniz...
7-Biz hanımların reql öncesi ve sonrası tatlı krizleri olur bunun önüne geçmek için 1 duble bardaqa ısınmış süt ve içine 1-2 çubuk tarçın atıp içebilirsiniz yarım saate kalmadan tatlı isteqiniz kesilecektir...
8-Eriyen yaqlar idrar yoluyla dışarı atılır bunun için bolbol su içmeliyiz...2.5 litreden az 3 litreden çok olmamalıdır...
9-Çaylarımıza kesinlikle şeker katmamlıyız..bize kilo aldıran en tehlikeli besinlerden bride şekerdir...
10-Börek yada tatlı yemek istediqimizde haftada en fazla bir defa olmak üzere kahvaltı öqününde tüketilmelidir...ve bunlar yenildiqinde ekmek hakkımızdan vazgeçmemiz gerekir...
11-Ben hergün tartıldım...hergün baskülün eksildiqini görmek beni dahada motive etti...kilo aldıqım zamanlarda ise o güne dahada dikkat ederek arayı telafi etmeye çalıştım...
12-Mutlaka kilo çizelgemiz olsun...her cuma bildirimden sonra ibreyi iraz daha ileri almak inanılmaz keyifli ve motive açısından çok yüksek moral kaynaqı kızlar...
13-Ve hergün menülerimiz paylaşalım tam gün olarak (sabah ara öqlen ara akşam şeklinde)....

seherr muazzez emine ablacımm aslıı ve diqer çıtırlarımmm nerelerdesiniz quuuuuuu hafta sonu ve 15 tatilin gazabınamı uqradınız :KK53::KK53:

bende size katılmak istiyorummmmm
ben sabah öğlen diyeti yapıyrum ama akşam oluncaaaa daha çok yemek istiyorum
en kötüsüde bu tabee:S

ablacim gec kalktim ondan bu kadar yedim. aksam spezial k yemedim yediklerimi yazdim abla..aksam da yatmadan eger acikirsam süt icmeyi düsünüyorum. Abla benim gibi gec kalkanlar icin nasil yememizi önerirsin ?

bende size katılmak istiyorummmmm
ben sabah öğlen diyeti yapıyrum ama akşam oluncaaaa daha çok yemek istiyorum
en kötüsüde bu tabee:S
:KK60::KK60::KK60::KK60: öqlene kadar oruç tutan çocuklar geldi aklımaaa ayy ne güldümmm fısstıkkk:KK60::KK60::KK60::KK60::KK60::KK60:
ablacim gec kalktim ondan bu kadar yedim. aksam spezial k yemedim yediklerimi yazdim abla..aksam da yatmadan eger acikirsam süt icmeyi düsünüyorum. Abla benim gibi gec kalkanlar icin nasil yememizi önerirsin ?

canım eqer 2 öqünden fazla yiyemiyorsan ben öqleden sonraki arayı 2 ye çıkarmanızı öneririm..çünkü öbür türlü mide çok az çalışmış oluyor...

Son düzenleme:
yani ögleden sonra 2 ara ögün yapiyim ablacim. tmm bunu dikkate alacagim abla. Izinli oldugum zamanlar gec kalkiyorum abla sürekli degil. Gec kalktigim icinde 3 ana ögün bana fazla geliyor yiyemiyorum.

X