Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

Merhaba bu benim şahsi fikrim ama ben amerikan diyeti, khidrat diyeti, dukan diyeti vs inanmıyorum.. Bu diyetlere nereye kadar devam edebilirsiniz sabit şeyler yeniliyor o çizgiden çıkmıyorsunuz baştan bunu beyine yerleştiriyoruz. O zaman belli bir müddet hızlaa kilolar gidiyor aslınd yağ değil sular gidiyor desek daha dogru.
Bu şekilde yapılmış diyete başlayıp kilo veren çok kişi var fakat diyeti bıraktıktan kilo alanda bir okadar fazla.. Bir vücudun ayda 4 kilodan fazla kilo vermesi bana normal gelmiyor.

Bence kişi kebabını da ekmeğinide elmasını da çiğköftesinide yemeli ama doğru zamanda ve doğru ölçüyle..
Sevgiler:KK16:

canım öncelikle cevabın için çokk teşekkürler ..ama ben 90 kilo ile başladım.. ekim ayında başlamıştım yerimde sayıyordum..ekim ayından beri verdiğim 3 kilo....selintepenin başarı öyküsünü okudum çok güzel kilo verdiğini okudum..bu arada eğer yanlış bilmiyorsam sena da ilk 16 kiloyu selintepenin dyetnden ilham alarak başladığını okudum ..(tabi yanlış bilmiyorsam) ben karbonhidrat ağırlıklı besleniyordum senanın dediği gibi börek çörek pilav makarna patates..bunları aşırı tüketiyordum..ama baktım olmuyor..hepsini bıraktım..mesela çiğköfte bayılıyorum ama 79.9 görene kadar ağzıma sürmeyeceğim diye kendi kendime söz verdim 79.9 görünce kendime hediyem olacak:KK16:

canım öncelikle cevabın için çokk teşekkürler ..ama ben 90 kilo ile başladım.. ekim ayında başlamıştım yerimde sayıyordum..ekim ayından beri verdiğim 3 kilo....selintepenin başarı öyküsünü okudum çok güzel kilo verdiğini okudum..bu arada eğer yanlış bilmiyorsam sena da ilk 16 kiloyu selintepenin dyetnden ilham alarak başladığını okudum ..(tabi yanlış bilmiyorsam) ben karbonhidrat ağırlıklı besleniyordum senanın dediği gibi börek çörek pilav makarna patates..bunları aşırı tüketiyordum..ama baktım olmuyor..hepsini bıraktım..mesela çiğköfte bayılıyorum ama 79.9 görene kadar ağzıma sürmeyeceğim diye kendi kendime söz verdim 79.9 görünce kendime hediyem olacak:KK16:

anlıyorum canım ama bu şekilde hızlı kilo verdiren diyetler yine hızlı şekilde aldırıyor vücut onları almamaya baslıyor sen ufacık bir kaçamağından alıyor hapsediyor kiloyu ben bu yüzden söyledim.

başlangıç 90
bu hafta88.8
giden 1.2
toplamda giden 1.2
hedef 75
boy 170
beden 46
spor yok malesef
senacımm beni de ekle listeye nasıl motive oldum anlatamam haftaya cumayı dört gözle bekliyorum

selamlar arkadaslar.1 haftadir yoktum,internetim gitmisti.ama oldu sükürler olsun.yeni modem aldik.kaldigim yerden devam diyeyim o zaman.ama bir farkla.sükür 700 gram vermisim ve 55,8 im:KK14:

Son düzenleme:
aslinda ben daha cok yeni basladim ama yine de yazayim :)

başlangıç 69.85
bu hafta 68.94
toplamda giden 0.91
hedef 60
boy 165
spor yok denecek kadar az yuruyus, her zamanki yurudugum yol yani. ekstra bi sey yapmadim.

hadi bakalim haftaya cuma ne olacak acaba :)

Son düzenleme:
bugün yediklerim
sabah 2 dili ekmek peynir 4 zeytin yeşillik
ara 1 mandalina
öğle 1 dilim ekmek 1 kase mercimek çorbası
ara 1 şekersiz türk kahvesi yanında 1 kuru incir yarım avuç kadarkuru dut
akşam mantarlı tavuklu sote salata 2 kaşık yoğurt 1 yemek kaşığı makarna 2 lt su içti akşama yeşil çay meyve

başlangı:68
gecen hafta : 66.5
bu hafta:66
giden 500 gr
toplamda giden : 2 kg
hedef : 60
boy: 165 cm
beden: 40/42
spor: 120 dk leslie , 45 dk bisiklet , 150 mekik

iyi akşamlar kızlar
hayırlı cumalar
biraz geç oldu ama ancak fırsat buldum
başlangıç 80
geçen hafta 68,6
bu hafta 69
gelen ++++400
toplam giden 11
hedef 65
beden 40/42
spor malasef:KK19::KK19::KK19::KK19::KK19::KK19::KK19:

Son düzenleme:
Başlangıç:71.7
geçen hafta:68.8
bu hafta:68.4
giden:400gr
toplam giden:3.300
hedef:63
boy:1.67
beden:42-44
spor:1.5-2 saat

15 tatil boyunca misafirlerim var o yüzden çokta dikkat edemiyorum ama yine de elimden geldiği kadar dikkat etmeye çalışıyorum..

canım inşallah yarın çok güzel kilolar verilmiş olur...seni hafta arası burda pek göremiyorum :26:

Kayınpederim kalp ameliyatı oldu,daha önce yazmıştım.kayınvaldem herşeye yetişemiyor,temizlik yemek işlerini ben yapıyorum o yüzden pek vakit bulamıyorum.vakit buluncada geçmişi mutlaka okuyorum.
Yeni işin de hayırlı olur inşallah
Ben de haftalık bildirimi yapıp biraz dinleneyim
Başlangıç 110
Pazartesi 107
Bugün 106
Giden 1 kilo
Toplam giden 4 kilo
Hedef tartıda önce iki basamaklı sayıları görmek
Spor daha başlıyamadım
Boy 159
Beden 54
Şimdilik iyi akşamlar

başlangıç; 74kg
geçen hafta;59 kg
bu hafta;59 kg
giden; yok :KK19::KK19:
toplamda giden; 15kg
hedef; 55kg
boy; 1.67
beden; 38-40
spor; 1 saat ev temizledim :KK1::KK1:

aferinn kızlar verdiqiniz kilolar süperrr...
arkadaşlar biraz önce bir iş görüşmesine gittim hemen denemeye alıyorlar...cuma saati çalışmıyorlarmış bende eve geldim namaz kılıp çıkıcam lütfen dua edin deneme dönemini atlatayım...daha önce yapmadıqım bişey ondan dolayı tedirginim...şimdi çıkıyorum ordan girme imkanım yok çok yoqun biyer...akşam gelince yazarım..:KK55::KK55::KK55:

canımmm inş. gönlüne göre olur herşey dualarımız seninle. güzel haberlerini bekliyoruz bitanem..:KK54:

ablacım hayırlısı olsun, cuma hayırlı gün,yüzün gülsün bugün.. inşallah gönlünce olur.

ben bir süre iznini isteyeceğim,bu aralar diyet yapamadığım için çok kilo aldım ve çok moralim bozuk..motivasyonumu toplayana kadar bir süre takipte kalacağım sizi..
şebnemcim biliyosun canım bend eçok kilo aldım:KK43: inan burdan kopunca ipin ucu iyice kaçıyor...sen zaten çok onlıne olamıyorsun birde hiç gelmezsen durum dahada vahim olabilir...hem ben seni burda görmek istiyorum tatlım :KK34:
hayırlısı olsun :) cuma saati çalışmamaları ne güzel
teşekkür ederim canım ama daha bişey belli deqil 1 hafta deneme süreleri varmış...
ablacım kolay gelsin hakkına hayırlısı olsun :KK54:
amin canım hayırlıysa olsun inş..
başlangıç:90
geçen hafta:86.7
bu hafta:83.4
giden:3.3
toplamda giden:6.6
hedef:şimdilik 70
boy:1.65
beden:44 dü
spor :günde 40 dk lık plates 141.video cumarteside dahil olmak üzere toplamda 240 dk

NOT:Bu hafta bu kadar kilo vermemin sebebi karbonhidrat diyetine başladım ondan kaynaklanıyor yoksa sabah 85 olup yatana kadar 88 e geliyordum..Senacım sebebi ne olabilir???..birde karbonhidrat diyetinde elma ve portakal sakıncalı meyveler arasında ama grip olduğum için bunlardan akşama yiyorum bana geri dönüşümü ne olur..sorularımla sıkmak istemiyorum ama çayı şekersiz içerim ve bir demlik içerim içmememmi gerekiyor...ama günde bir türk kahvesi içmek stiyorum...ne tavsiye edersin..mesela akşam Türk kahvesi içtim sabahleyin bana geri dönüşümü olmadı..birde 83.4 kıyafetlerle geldiğim kilo....
canım karbonhidrat diyeti direk yaq eriten bir diyet hızlı vermen bu yüzden...evet meyvalar yüksek karbonhidrat içeriyor sana şunu tavsiye edebilirim..meyvaları yemeklerden yarım saat önce ye...çünkü en hızlı öqütülen qıdalar meyvelerdir...hazır metobolizma meyvelerin sayesinde hızlanmışken yarım saat içinde yemqinide yersen o hızla tüm yediklerin yaqa çevrilmeden öqütülür...çaya gelince hiçbr faydası yok..hatta kanı kurutuyor...onu içeceqine yeşilçay iç herşeye faydası var...türk kahveside şekersiz olmak kaydıyla 2 füncana kadar içilebilir...tartılırken iççamaşırlarımızla tartılıyoruz canım en doqru sonuç kıyafetsiz ve sabah aç karnına alınan sonuçtur...
başlangıç 90
bu hafta88.8
giden 1.2
toplamda giden 1.2
hedef 75
boy 170
beden 46
spor yok malesef
senacımm beni de ekle listeye nasıl motive oldum anlatamam haftaya cumayı dört gözle bekliyorum
tamam canım lily86 yapıyor listeyi görüp ekler senide :KK34:
selamlar arkadaslar.1 haftadir yoktum,internetim gitmisti.ama oldu sükürler olsun.yeni modem aldik.kaldigim yerden devam diyeyim o zaman.ama bir farkla.sükür 700 gram vermisim ve 55,8 im:KK14:
hoşgeldin cnaım gözümüz yollarda kaldı...bu arada tebrikelr 700 qram gayet iyi bir rakam :nazar:
canımmm inş. gönlüne göre olur herşey dualarımız seninle. güzel haberlerini bekliyoruz bitanem..:KK54:

inşallah canım teşekkür ederim :KK42:

selam kızlar herkese hayırlı akşamlarrr :KK16::KK16::KK16:
işten 7de çıktım annem yemek hazırlamış saqolsun gelince yumuldum:KK24::KK24::KK24:
bugün pek bişey yapamadım bana işi gösterecek kız rahatsızlandı :KK4: ama çok karışık gibi geldi hem muhasebe hemde planlama yapıcam...aslında firma kumaş üzerine ama yeni bir departman açılmış internet üzerinden satış yapıyorlar..ürünlerin seçilmesi düzenlenmesi siteye eklenmesi siparişlerin alınması kargoya verilmesi ödeme ve banka takipleri ve ön muhasebe yapıcam...ön muhasebe zaten mesleqim ama diqerlerini sıfırdan öqrenicem..açıkçası beceremezsem diye tedirginim...oradaki çalışanlar gençler şıp diye söyleneni anlıyorlar...ben artık tozlanmış raflarda olan biriyim yıpranmış bir beynim var...1 hafta sonra olmadı yapamadınız derlerse naparım bilmiyorum...kendimi işe girdim gözüyle görmüyorum 1 hafta denicekler sonra karar verecekler diyorum..yoksa sonrasında yıkılırım...çevremdekilerede söylemedim başaramazsam herkese birde bunu anlatması var...dualarınıza ihtiyacım var arkadaşlar hayırlıysa devam edeyim deqilse inceldiqi yerden kopsun...

bu arada kilo veren bütün arkadaşlarımı kutluyorum çok güzel kilolar verilmiş...kocamannnn aferinn sizeeee:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

kızlar yarın akşam 5e kadar çalışıyoruz sabahtan girme fırsatım olurmu bilmiyorum uqrayabilirsem uqrarım olmadı gelince mutlaka girer yazdıklarınızı okur cevaplarım namaz kılıp yatıcam kendinize iyi bakın görüşürüz fıstıklarrr :KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

selam kızlar herkese hayırlı akşamlarrr :KK16::KK16::KK16:
işten 7de çıktım annem yemek hazırlamış saqolsun gelince yumuldum:KK24::KK24::KK24:
bugün pek bişey yapamadım bana işi gösterecek kız rahatsızlandı :KK4: ama çok karışık gibi geldi hem muhasebe hemde planlama yapıcam...aslında firma kumaş üzerine ama yeni bir departman açılmış internet üzerinden satış yapıyorlar..ürünlerin seçilmesi düzenlenmesi siteye eklenmesi siparişlerin alınması kargoya verilmesi ödeme ve banka takipleri ve ön muhasebe yapıcam...ön muhasebe zaten mesleqim ama diqerlerini sıfırdan öqrenicem..açıkçası beceremezsem diye tedirginim...oradaki çalışanlar gençler şıp diye söyleneni anlıyorlar...ben artık tozlanmış raflarda olan biriyim yıpranmış bir beynim var...1 hafta sonra olmadı yapamadınız derlerse naparım bilmiyorum...kendimi işe girdim gözüyle görmüyorum 1 hafta denicekler sonra karar verecekler diyorum..yoksa sonrasında yıkılırım...çevremdekilerede söylemedim başaramazsam herkese birde bunu anlatması var...dualarınıza ihtiyacım var arkadaşlar hayırlıysa devam edeyim deqilse inceldiqi yerden kopsun...

bu arada kilo veren bütün arkadaşlarımı kutluyorum çok güzel kilolar verilmiş...kocamannnn aferinn sizeeee:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

hayırlısı olsun cnm...öğrenirsin niye öğrenmeyesinki biz kadınların elinden bişey kurtulmaz...azimli oldutan sonra :KK16::KK16::KK16:

İsimBaşlangıçGeçen HaftaBu HaftaFarkToplam FarkBoyHedef KiloBedenSpor
melek_yt:KK19:90,086,783,4-3,3-6,61,6570,044240dk
shryvz80,071,770,3-1,4-9,71,6760,04240dk
moonsun8876,075,674,3-1,3-1,71,6858,040-42240dk
Ahfa105105,0103,7-1,3-1,31,7270,050-52315dk
zeyca90,090,088,8-1,2-1,21,7075,046yok
GökyüzündeDans?59,058,0-1,0??55,04050 mekik
Sevilca110,0107,0106,0-1,0-4,01,5999,054yok
yagmurdamlası2669,869,868,9-0,9-0,91,6560,0?yok
gldnn68,066,566,0-0,5-2,01,6560,040-42165dk+150mekik
offline74,064,664,2-0,4-9,8?60,0?90dk
msp71,768,868,4-0,4-3,31,6763,042-4490-120dk
Tadli67,063,663,3-0,3-6,71,5055,038-40240dk+3000ip
bilge74,059,059,00-15,01,6755,038-4060dk
gülhatice88,085,485,5+0,1-2,5?75,044-46210dk
mektupp80,068,669,0+0,4-11,0?65,040-42yok
month70,068,368,4+1,0-1,71,6560,038-40yok
ErginSena90,070,772,0+1,3-18,01,6560,040yok
kilo veren tüm arkadaşlarımızı kutluyorum:KK9:
melek_yt isimli arkadaşımız 3,3kg vererek haftanın birincisi olmuştur tebrikler:KK64::KK19:

kızlar bnm kendi topiğimde de liste hazırlamam lazım sonradan bildirim yapacak olanlar lütfen haftaya saklasın çünkü şu an evde değilim misafir oldugum yerden girip yaptım listeyi o yuzden kusura bakmayın nolur...
eve gidince geçmişi okuyacagım inşallah çünkü takibi bırakmak istemiyorum kopukluk oluyor

senacigim hakkinda hayirlisi olsun:KK16:
Bende bu hafta cok az werdim ama yilmak yok yola dewam:KK6:
cnm ewet ayran detoksu yaptim bugun ikinci gunum birebir uydum, ilk gun dogru sonuc wermezmis
yarin tartilicam ins merak ettim degisiklik oolacak mi,
bu diyetle 1.5 -2 kg werenler war ama ben o kadar werdigimi sanmiyorum...

Bugunki menum(ayran detoksu diyeti 2. gun)
Kahwalti oncesi
1 bardak su
1 haslanmis yumurta
tek dilim cawdar ekmegine kasarli(yagsiz) tost
1 yesil zeytin
1 mantar

Toplam 3 ogun de ayran corbasi ictim.
3 lt su, 3 bardak yesil cay
Spor yapamadim(calistigim icin, yorgunum)

Iyi geceler herkese:KK54:

Erginsena merhaba,

Topiğine Pinktomato'nun tavsiyesi ile geldim.
Hikayeni okudum,öncelikle belirtmem gerekiyor:kocaman bir bravo!Kişi gerçekten istediği zaman neler yapabileceğinin en güzel örneği olmuşsun!

Hayatım boyunca 50-55 kg arası gidip geldim,bu arada boyum 1.55! Evlendikten sonra gece hayatı,yemekler,haftasonu partileri derken hamile kaldığımda 70 kg idim.Doktorum eğer sağlıklı bir hamilelik geçirmezsem obez olabileceğimi belirterek beni hafiften tehdit etti.

Düzgün beslenme ile geçen bir hamilelik sonunda 82 kg olmuştum.:KK30: Lohusalığımdan itibaren karar verdim ve beslenme şeklimi değiştirdim. Lohusalık bitince de hergün 1 saatlik yürüyüşlere başladım. Sadece düzgün beslenme ve hergün 1 saatlik yürüyüş sayesinde 6 ay sonra 68 kg ya kadar düştüm ama hala görüntüm rezaletti,yeterince motive olamadığımı düşünüp diyetisyene gitmeye karar verdim.

Diyet ve sporla 57 kg'ya kadar düştüm,geçtiğimiz ağustos ayından bu yana diyeti bıraktım,sadece düzgün beslenme ile kilomu korumaya devam ettim,bu arada bir spor salonuna yazılmıştım ağustos ayında,o zamandan beri sporumu hiç aksatmadım, karnım dümdüz oldu,kollarım ve bacaklarım inceldi,Zara ve Mango gibi yerlerde üst 36 alt 38 giymeye başladım,bu nasıl bir mutluluktur unutmuşum yıllardır...şimdi spor yapmadığım zaman depresyona giriyorum,süper rahatsız hissediyorum kendimi..

Aralık ayında eşimle tatile gittik,15 gün boyunca 3 kilo almışım,döndüğümde 60 kilo idim :18: Tatil dönüşünden beri bir türlü toparlanamadık, eşim, bebeğim ve ben,sürekli ve sırayla hastaydık..nihayet bu hafta kendime geldim derken regl oldum,bir türlü spora başlayamadım. Ama -hastalıklar yüzünden olsa gerek- birkaç gün önce tartıldığımda 58,8 kiloya düştüğümü gördüm.

Artık diyetisyene gitmiyorum,zaten nasıl beslenilmesi gerektiğini gayet güzel öğretti bana sağolsun..Şimdi tek derdim diyetisyenin bana belirttiği hedef kiloma -55 kg- düşmek,ama nedense bir türlü motive olup başlayamıyorum. Ve Allah biliyor ya,bir daha asla eski halime dönmek istemiyorum,üstelik bizim için -Antalya'da yaşıyorum- yaza sadece 2 ay kaldı ,2 ay sonra kimse kalın birşey giymez buralarda..

Bu sebepledir ki,ben de aranıza katılmaya karar verdim..burada insanların zayıflama çabalarını görünce içim açılıyor,mutlu oluyorum :)

Herkese kolay gelsin.
Sevgiler

X