Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

Kızlar akşama

2 adet haşlanmış yumurta
Maydanoz, 3 tane yeşil soğan yemeyi düşünüyorum

nasıl sizce ?

Evvet gelelim bugün kü menüme
SABAH: 1 dilim kepek ekmeği 1 haşlanmış yumurta yarım dilim peynir 1 yemek kaşığı kadar tuzsuz lor 3 siyah zeytin birde marul domates tere ve maydanozu iri iri doğrayıp üzerine yarım limon sıktım :) ve bir bardak şekersiz çaayy (Kahvaltımın maşallahı var :44:)

ARA: 1 mandalina

ÖĞLEN:yarım kase kadar kaşık yoğurt 3 kaşık makarna

ARA: 1 küçük elma

AKŞAM: 1 kase special K

3 lt su + yeşil çay 2-3 fincan spor 45 dk yürüyüş, bide kursuma yürüyerek gittim geldim oda 1 saat şimdilik bu kadar :)

bugünkü menüm
sabah:
* 1dilim b.peynir
*1dilim kaşar peynir(incecikti)
*5 tane y.zeytin
*1.5 dilim ekmek
*domates,salatalık
*şekersiz çay

öğlen;
*salata

akşam;
*1kase çorba
*4 y.kaşığı ıspanak
*salata

kaçamaksız olar mı olmuyo kavurma yapıyodum çok güzel koktu 1 dene aldım sadece 1 daaaneeeee :111:

ama ekmek yemicemm

öğlende tam yemek yiyemedim

1 kase düğün çorba
yarım tabak yeşil mercimek yedim okadar

bilemedim

valla bende bilemedim cnm yumurta bende fazlası alerji yapıo ztn çok tüketemiyorum ondan dedim dokunmasın diye. 2haşlanmış yumurta 316 kaloriymiş netten baktımda akşam için fazla bence yumurtayı teke düşürüp başka bi şey eklesen yanına keşke kaptan olsaydı bi yol gösterirdi takıldım bende:26::26:

Bence menün çok güzel ama en az 1 ara öğün koysan nasıl olar acaba gene de diğer kızlar daha iyi bilir onlar daha deneyimli

ama ekmek yemicemm

öğlende tam yemek yiyemedim

1 kase düğün çorba
yarım tabak yeşil mercimek yedim okadar

bilemedim
Canım bence de fazla gibi, dün bende aynı hatayı yapıyordum öğlen yiyemedim diye en kalorili şeyleri akşama bırakmıştım taze soğan da masum değil heeee

Kızlar tok tutan bi kaç bişey okuyodum paylaşim istedim bilmeyenler varsa,
Çavdar Ekmeği:
Diyet listelerinde kepek ekmeği favori olsa da, çavdar ekmeğinin çok daha fazla tok tutucu özelliği vardır.
Avokado:
Kendinizi aç hissettiğinizde gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Ayrıca B6 vitamininden zengindir.
Yumurta:
Yumurta, protein açısından zengin bir besindir. Çok pişmiş yumurta sizi tok tutar.
Elma:
Diyet listelerinde ara öğün olarak neden elma verildiğini düşündünüz mü? Kalorisi az olan bu meyveyi, acıktığınız zaman yiyebilirsiniz. Tokluk hissi verecektir.
Sebze çorbası:
Hem vitamin açısından çok besleyicidir, hem az kalori içerir. Acıktığınızda bir tas sebze çorbası içmek, sizi bir müddet daha yemekten uzak tutacaktır.
Çilek:
Canınız tatlı istediğinde, bir kap dolusu çilek yiyebilirsiniz. Çileğin üstüne bir tatlı kaşığı kadar pudra şekeri dökerseniz, tatlı ihtiyacınızı ciddi oranda karşılamış olursunuz. Üstelik tok tutar!
Brokoli:
Bu sebzede vücudun insülin dengesini korumaya yarayan krom bulunur. Krom şekerin düşmesini engeller. Bu sayede açlık hissetmezsiniz.
Dil Peyniri:
Gün içinde açlık hissettiğinizde, atıştırabileceğiniz gıdalar arasında dil peyniri de bulunuyor. Protein açısından zengin bir besin olduğu için, tok tutma özelliği var.

iyi akşamlar bu gün düne göre daha iyiyim
sabah 2 dilim ekmek peynir zeytin yeşillik
ara 1 mandalina
öğlen haşlama et 1 dilim ekmek salata
ara yarım muz 1 avuçkadar leblebi
akşam yarım kase yoğurt 4 yemek kaşığı nohut yemeği 4 yemek kaşığı bulgur pilavı birde salata 9 gibi meyve yiyecem inşallah yatarkende süt içeyim

arkadaslar ben saat farkindan dolayi bir gun oncesinin menusunu yazabilcem buraya.. yada aslinda siz uyanmadan geceden de yazabilirim buraya oyle yapayim bari..
Bu arada diyetime dun basladim.. Bildirimleri nasil yapiyoruz kime yapiyoruz bilemedim :44: yardimci olursaniz sevinirim..
sabah
kepekli ekmege az kasarli tost
yumurta
3 dilim peynir
2 salatalik-taze sogan
3 ceviz

ogle
1 tabak corba
6 yem. kasigi sebze yemegi
salata
1 dilim kep. ekmek

ara
nescafe (seker yok )
Kucucuk bir elma

aksam
1 tabak corba
5 yem. kasigi sebze yemegi
1 kase yogurt
bol salata
1 dilim kep. ekmek

ara
2 mandalina( bir tane yemem gerekirdi )

NOT: 2 litre su ictim ( zaten daha fazlasini icsem kusarim sanirim birde diyetisyenim benim icin yeterli bulmustu bu miktari )

burda cavdar ya da tam bugday ekmegi bulunamadigindan ben evde tam kepekli undan yapiyorum ekmegimi.. daha saglikli tabiiki disardakilere gore.. imkansizliktan dolayi diyetisyenime sordugumda olur demisti.. yapacak birseyim yok cunku.. yoksa cavdar cok cok daha leziz bir ekmek..ama yok

birde benim doktorun verdigi listede her ogunde hatta bir de ara ogunde ekmek var.. sadece corba iciyorsan mesela bir dilim ekmek yiyebilirsin yaninda demisti,,
ama bende sena abla gibi aslinda en azindan aksamlari menumden cikarmak istiyorum ve bunun icin cabalamam gerek..

Öncelikle Erginsena mükemmel iraden için tebrik ederim :) darısı başıma .. bende dün dukan diyetine başladım kızlar inşallah sonuç alırım :) hepimize bol bol şans, irade ve tokluk diliyorum :)

Öncelikle Erginsena mükemmel iraden için tebrik ederim :) darısı başıma .. bende dün dukan diyetine başladım kızlar inşallah sonuç alırım :) hepimize bol bol şans, irade ve tokluk diliyorum :)

amin canım inş. en kısa zmnda herkes kendini mutlu hissedeceği kiloya iner. azim ve irade olduktan sora her şey olur..

bnce diyetisyenin verdiği öğünleri tam olarak eksiksiz yemelisin.. sonuçta o senin Metebolizmanı ölçüp, sana göre bir liste vermiştir.. Ne eksik nede fazla yeme bence.. Başarılarının devamını dilerim..

Tesekkur ederim.. oyle muhakkak tabii..
Denicem bakalim insaallah sonu guzel olur..
Sana da basarilarr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…