Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

Sporumu yazmayi unutmusum
Leslie ile 3 we 4 mil yaptim we 700 ip atlama suyum toplam 3.5 lt...

Kaciyorum iyi geceler

günaydınnnnnnnnnn....

erken kalktım çünkü yola çıkıcaz artık bugün....12.gibi çıkarız...

ya ben bu hafta bildirim yapamıcam ama yapmayı çokkkkkkkk isterdim

gitmeden yapayım genede bakalım kaç kilo alıp gelcem cumadan bu yana 800 gr gitti bu sabah 68.5 geldim

bu tatil iyi olmadı

kıss eşinede alma beyaz ekmek yemesin ben çocukları bile alıştırdım..kolay olmadı ama başardım sonunda...alma eve beyaz ekmek...netten beyaz ekmeqin zararlarını falan oku eşine..bir şekilde üstesinden gel bu işin...erkekler çocuk gibidirler eninde sonunda bizim sözümüze gelirler
canım hoşgeldin sakın eve alınan abur cuburların esiri olma...inan herşey onlar yüzünden oluyor..küçücük bir parça bile yesek kilo vermemiz sekteye uqruyor..heleki zor kilo veren bir bünyemiz varsa...inanırmısın ben diyete başladıqım zamanlar eşimin zorla aqzıma baklava tuttuqunu bilirim ama inat edip yemedim hemde hiç...birkaç defa aynı şeyi yaptı baktıki o tuzaqa düşmüyorum sonra ısrar etmez oldu...hatta kendisi 60 kilo olduqu halde ben ona yetişicem korkusuyla ben ne yersem onu yiyerek 50 küsürlere düştü sakın eşinin tuzaklarına düşme canım...yaptıqın diqer bir yanlışta öqleni geçiştirmek...öncelikle kahvaltıyı çok çok sıkı yapmak gerekiyor..sıkı derken ekmek aqırlıklı deqil...kahvaltılık herşeyden yiyebiliriz tatlı şeyler hariç...ve öqleni güzel yapmak gerekiyor...her zaman söylüyorum önden mutlaka bir çorba içilmeli..bu sizin tok kalmanıza yardımcı olucaktır...sonrasındada ya sebze yada et yemeqi yenilmeli...yanında salata yada yoqurt ürünleri olabilir...akşamı ise ben tek çeşit geçirmenizi öneriyorum...çünkü kilo verenlerin menülerine baktıqımız zaman akşam öqünlerini tek çeşit yapanların o hafta çok güzel kilo verdiqini görüyoruz...zaten dediqim şekilde 1 hafta beslenseniz cuma günü okadar mutlu olacaksınızki birdaha asla eski beslenme şeklinize dönmek istemiceksiniz...

canım sende hoşgeldin aramıza bir üstteki arkadaşa yazdıqım şeyleri oku...kafandaki soru işaretlerinin cevabını orada alıcaksın...eşine gelince bırak o yesin..senin kilolarını verdiqini görünce eminim oda bnm eşim gibi tedirgin olup kilo vermek isteyecektir hemen hemen hepimizin evine bir şekilde abur cubur giriyor...bunlara hayır demeyi atık öqrenmeliyiz...gittiqim bir yerde ikram edilen 1 adet madlen çikolatayı geri çevirdiqimi bilirim...hatta karbonhidrat diyeti yaparken ikram edilen 1 tane kiviyi ve 1 bardak meyve suyunu içmediqimi hatırlarım...hayellerimize ulaşmak için fedakarlıklar yapmak zorundayız...ama inan bu herşeye bedel...küçük bedenleri giyip çevrenizden takdir topladıqınızda dünyanın en mutlu insanı siz oluyorsunuz..kimse midenizdekileri görmüyor ama herkes görsel açıdan sizi, üzerinizdekilerin ne kadar yakıştıqını ve fiziqinizi görüyor...önemli olanda budur canım...umarın yanımızda sürekli kalır ve bu mutluluqu yaşarsın...

Son düzenleme:
günaydın arkadaşlarrr çoookkk güzelll birgün olur inşallahhh

aysuncum günaydın tatlım oo yolculuk başlamış hayırlısıyla gidip gel canım...nereye gidiyosunuz tatlım? çok kalıcakmısınız? bizde şehir içi gezmeler yapıyoruz birazdan yine gidicez ben baya kilo aldım bu haftada acaip artıdayım..inşallah önümüzdeki hafta eski performansıma geri dönüp hızla aldıqım kiloları vericem...bizde yarın şehir dışına çıkıcaz ama akşama dönücez..sanırım hafta sonuda yurt dışından misafirlerim gelicek...çok yoqun geçiyor 2-3 haftadır...özledim eski günlerimi

Son düzenleme:

ankaraya gidiyoruz canım...haftaya çarşamba yada perşembe döneriz...
eşim kalktı kahvaltımızı yapıp çıkarız yavaş yavaş...
kndinize iyi bakın görüşmek üzere...

herkese günaydnnnnn
bu sabah itibariyle 68.1 geldimmm çoooook mutluyum cumadan bu tarafa 700 gr gitmiş kaçamaklardan 200 gr daha almıştım onlarda gitti ohhhh

canım hoşgeldin daha önce de yazmıştın takip etmedin heralde cevapları.tekrar hoşgeldin.hamilelikten sonra normal canım hepimiz kilo alıyoruz.inş beraberce vericez.
bende katiliyoruuum

canım sen de hoşgeldin.bak benim eşim de abur cubursuz durmaz ama sen işi beyninde bitirdikten sonra onlar dönüp bakmıyosun bile.

Sporumu yazmayi unutmusum
Leslie ile 3 we 4 mil yaptim we 700 ip atlama suyum toplam 3.5 lt...

Kaciyorum iyi geceler

ahh canım dinletebilsem keşke am a vazgeçmez kiii.tadına baktırıyorum kendi ekmeğimin ama yok istemiyo bile.benimki biraz inatçı da.çok seçer yemekleri.

süpersin fıstıııkkkk.

herkese günaydınnnnnnn.sabah 70.3 çıktımmmmmm çookk mutluyummmm.300 gr gitmiş.bu gün annemlerdeyim inşşş işin ucu kaçmazz.sonra görüşürüüüzzz fıstıklarrrr.

ankaraya gidiyoruz canım...haftaya çarşamba yada perşembe döneriz...
eşim kalktı kahvaltımızı yapıp çıkarız yavaş yavaş...
kndinize iyi bakın görüşmek üzere...
tamam canım iyi tatiller iyi yolculuklar fazla kaçırma haa
herkese günaydnnnnn
bu sabah itibariyle 68.1 geldimmm çoooook mutluyum cumadan bu tarafa 700 gr gitmiş kaçamaklardan 200 gr daha almıştım onlarda gitti ohhhh
ayy ne güzelll ya bi ben kaldım haftalardır artıyla kapatan...off ya bu hafta çabucak bitsin bu böyle olmucak birazdan yine gidicez biyeree

sendemi kilo verdinnn ya offffffffffff:84::84::84::84::84: heeççç kıskanmıyormm

Son düzenleme:
kızlar afferinn sizee maşallah çok güzel ilerliyorsunuz.....çok özeniyorum sizeee...çok kıskandım ama güzel yönden..imrenmek diyelimm..canlarım benim motive kaynaklarımmmmm

kızlarrrr
ayy çok heyecanlandım...geçen hafta biryere iş başvurusu yapmıştım hatta gidip görüşmüştüm...şimdi tekrar görüşmek istiyorlarmış..hemen gel dediler...ayy yine heveslendim..inşallah hayırlı haberlerle dönerim... ilk sizinle paylaşıyorum annemle babam uyuyorlar eşim işe gitti aradım ama cevap yok öpüyorum hepinizi hadi gittim benn

Günaydın fıstıklaarrr löp löp yağlarımız erisin inşAllahhh

cumaya az kaldı sıkın dişiniziii

dün eşime pattates cipsi almıstımmm kendimii zooorr tuuttum aklıma sizler geldiniz ve yemedimm alkışşşş

Ablacım hakkına hayırlısı olsun inş Allah güzel bir işin oluurr mujkss başarılar

sansin bol olsun senacim, seher cim guzel yorumun icin (smilie ler ) tsk ederim... Aysunum hayirli yolculuklar sana tatilin tadini cikar ins guzel haberle donersin geriye ))

Son düzenleme:

ayyy hayırlısı olur işllahhh ablam seni şuan çok iyi anlıyorum ilk işe giriş için aradıklarında evde annemle göbek atmıştık sevinçten. gönlüne göre olur işllah

kızlar dün akşamki spordan sonra bel çevrem ve karın bölgemde ağrı var oturup kalkerken bile yanma oluyor sanırım işe yarıyor bir srüre sonra alışrıım acısıda geçer zaten. bugün sebze günüm sabah domates salatalık yedim birazda ara öğün için bıraktım 1 lt kadar su içtim şimdi yeşil çay içicem. öğlende haşlanmış sebze yerim diyet menüsünden. akşamda annem sebze ayarlıcaktı benim için akşamki menünün ne olduğunu bilmiyorum daha.

gunaydiinnn,,,,
herkes biyerlere gidiyor.sena is gorusmesinde sana sans diliyorum kuzum. aysuncum sana da iyi tatiller.insallah verdigin kiloari alip gelmezsin.
ben de simdi kahvaltimi yaptim tost yedim.sabah simmmsiyah bir ekmek aldim.tadi bile acimsi.onunla yaptim tostumu da.agri kesicimi de alip bikac saat sonra step yapayim diyorum.acaba bel agrim nuksedermi diye de tirsiyorum:18:.

KİLO VERMEYİ KOLAYLAŞTIRMAK ELİNİZDE..
1. Geçici diyetlerden kaçının. Çok fazla kilo vermeyi vaat eden diyetler sizin yemek yeme davranışınızı değiştirmez.
2. Yeterli ve dengeli olarak 3 ana öğün, düşük kalorili en az 3 ara öğün tüketin.
3. Öğünlerinizi atlamayın.
4. Kahvaltı yapmak güne güzel bir başlangıç yapmanızı sağlar ve gün içerisinde kalorisi fazla atıştırmaları önler.
5. Doymuş yağlar yerine küçük porsiyonlarda sıvı yağları kullanın. Etlerin bütün beyaz yağlarını, tavuğun ise derisini sıyırın.
6. Az yağlı süt ürünleri ve az kalorili salata soslarını tercih edin.
7. Yağsız pişirme yöntemlerini uygulayın.
8. Kızarmış besinlerden, çok yağlı atıştırmalıklardan ve çok yağlı fast-food'lardan tatlı bisküvilerden ve keklerden kaçının.
9. Fındık, fıstık, ceviz, badem gibi kuruyemişleri sınırlayın.
10. Şekerden ve fazla şeker içeren hazır meyve suları, reçeller, marmelatlar, çikolatalar, tatlı bisküviler, kekler, dondurma ve dondurulmuş şekerlemelerden uzak durun.
11. Her gün meyve ve sebze tüketin.
12. Aynı zamanda tam tahılları da yemeyi ihmal etmeyin. Bunlar besleyicidir ve konstipasyonu önlemeye yardımcı olur.
13. Diyetinizde yasaklar olmamalı. Burada kritik olan miktardır. Yasaklar sizi daha çok yemeye yönlendirebilir.
14. Diyette iken alkolden kaçının.
15. Dışarıda yemek yerken kızarmış ve sos yüklü yemekler kadar hamur işleri, salata sosları ve tatlılardan kaçının. Ilımlı yiyin.
16. Yeterli sıvı tüketin. Susuzluğunuzu su, taze sıkılmış meyve ve sebze suları ve ara sıra da olsa düşük kalorili diyet içecekler ile giderin.
17. Besinlerin porsiyonlarını doğru bir şekilde öğrenene kadar yediklerinizi tartın. Böylece daha iyi kalori kontrolü ile sonuçlanmış olur.
18. Yüksek posalı besinlerin (tam buğday ekmeği ve tahıl ürünleri, kurubaklagiller, kuruyemişler, sebze ve meyveler) kan şekeri kontrolüne ve genel sağlığı korumaya yardımcı olduğunu, uzun süre tok tuttuğunu unutmayın.

Dyt. Güneş AYNACI ERSAVAŞ
Diyetisyen

--------------------------------------------------------------------------------
Beslenme üzerine yapılan son araştırmalar az ama sık yenen öğünlerin sağlıklı zayıflama adına büyük mucizelere imza attığını gösteriyor. Sağlıklı beslenme de bu değil mi? Neyi, ne zaman, nerede, ne ölçüde yiyeceğimizi bilmek...

DİYETE BAŞLAMADAN ÖNCE NELERİ BİLMEMİZ GEREK;

Sabah kalkınca ilk işiniz 1 bardak ılık su içmek olmalı. Eğer kabızlık probleminiz varsa mevsimine göre taze ya da kuru 3 adet kayısı veya Kırmızı Erik yiyip 2 bardak sıcak su için. Gün boyunca da su içmeyi unutmayın. En az 2 litre tüketmelisiniz. Özellikle yemeklerden 1 saat kadar önce 2-3 bardak suyu yudumla yavaşça içmeye çalışın.
Diyet olmayan hiçbir meşrubat içilmemeli. İçecekler şekersiz ya da tatlandırıcılı olmalı. Bitki çaylarını tercih edin. Sıcaklarda günde 1 şişe maden suyu içilebilir.
Tuz aşırıya kaçılmadan tüketilebilir. Ancak sürekli şişkinliği olanlar ve adet döneminde tuzu azaltmakta yarar var.
Yağ eklenmedikten sonra çiğ sebzeler serbest. Acıktıkça havuç, marul, domates, salatalık, roka limonlu olarak tüketilebilir.
Ekmek olarak bol posa içeren ve dilimli olarak hazırlanmış tam buğday, tam tahıl ekmeği kullanın. 1 dilim ölçüsü 25 gr olacak. Bayatlamaması için buzdolabı veya derin dondurucu da saklayabilirsiniz.
Dışarıda yemek zorunda kalırsanız ; Sos eklenmemiş ızgara et, tavuk veya balık yemeğini tercih edin. Yanında yağsız ya da az zeytinyağı eklenmiş mevsim salata isteyin. İçecek olarak; Ayran, maden suyu ya da diyet içecek , alkol almak isterseniz 1 kadeh Şarap tercih edilmelidir. Eğer fastfood yemeniz gerekiyorsa menü yerine sade hamburger, dürüm yanında ayran tercih edilmeli. Simit ve Ayran da öğlen seçeneği olabilir.
Ara öğünler de özellikle taze ve kuru meyveler, yağlı tohumlar çanta da, çekmece de rahatlıkla taşınabilir. Örneğin; 1 avuç badem, fındık, fıstık, ceviz veya çocukluğunuz da yediğiniz 1 avuç leblebi, kuru üzüm karışımı tatlı ihtiyacını da karşılayacaktır.
Peki ya tatlı nerede diyorsanız ; Tatlıdan elinizden geldiğince uzak durun derim. Ama haftada 1-2 kez yenecekse 2 top dondurma, aşure, ayva, kabak tatlısı olarak tüketilebilir.
Çay saatleri ne yapacaz derseniz; Sebzeli, otlu bir dilim börek, yağsız , kremasız bir dilim kek, 5-6 kaşık kısır, 4-5 adet Mercimek köftesi yemek zayıflama sürecinizi bozmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…