Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

sigarayı düşün canım...koskocaman sözde bilinçli insanlar öldürür yazsısını gördükleri halde üstüne birde para ödeyerek alıyorlar ve içiyorlar...büyükler laftan anlamıyorken küçükler nasıl anlasın...yazılsada pek bir işe yarayacaqını sanmıyorum...bebişlerin kaç yaşındalar faklı şeyler al onlara...unuttur cipsleri..kanı kurutuyor vampir gibi emiyor...

8-6 yasindalar.cips yerine kellogs yiyolar sutle.genelde pastalarini keklerini boreklerini eksik etmiyorum.okul icin mecburen abur cubur koyuyorum cantalarina ama turklerin yonettigi ozel bir okula gonderdigim icin ogle yemeklerini icin rahat orada yiyolar.corbasi sebzesi pilavi eti dengeli besliolar.o yonden sanslilar.bide mecburen listeye uygun seyler koyuyorum ayriyetten cantalarina.p tesi ve carsamba sut urunleri,sali lifli gidalar,persembe meyve -sebze,cuma istege bagli herhangi bitanesi.butun gun oradalar ama icim rahat.evde de ben dikkat etmeye calisiyorum.yemekten once aburcubur yedirmem zaten.yemekten sonra da onlarin yiyesi gelmiyo pek:KK1:

8-6 yasindalar.cips yerine kellogs yiyolar sutle.genelde pastalarini keklerini boreklerini eksik etmiyorum.okul icin mecburen abur cubur koyuyorum cantalarina ama turklerin yonettigi ozel bir okula gonderdigim icin ogle yemeklerini icin rahat orada yiyolar.corbasi sebzesi pilavi eti dengeli besliolar.o yonden sanslilar.bide mecburen listeye uygun seyler koyuyorum ayriyetten cantalarina.p tesi ve carsamba sut urunleri,sali lifli gidalar,persembe meyve -sebze,cuma istege bagli herhangi bitanesi.butun gun oradalar ama icim rahat.evde de ben dikkat etmeye calisiyorum.yemekten once aburcubur yedirmem zaten.yemekten sonra da onlarin yiyesi gelmiyo pek:KK1:

yazdıklarını okuyunca bir arkadaş geldi aklıma..çocukları patates kızartmasını çok seviyorlarmış..arkadaşta saqlıksız diye yemelerini istemiyormuş...önce ıspanak koyuyormuş tabaklarına..ıspanak yemeden patates kızartması yok diyormuş...zaten ıspanak yiyince patates istemiyorlar derdi :KK9:

arkadaşlar öldüm bittim yarım saattir egzersiz yapıyorum ayaklarım titriyo şuan mekik falanda çektim ohh bugünü böylece bitirdim artık. sabah kahvaltıda 1 haşlanmış patates, öğlen 2 haşlanmış patates ( tabi bunları ara öğün olarakda yedim ) akşamda 3 haşlanmış patates yoğurt ile yedim. 2 lt nin üzerinde su içtim, yeşil çay içtim, bu arada akşam yemeğimi 7 den önce yedim son olarak yarım saatten fazla egzersizlerimide yaptım. yarın sebze günü yapıcam. işllah bugünki gibi tok geçer günüm. bu arada bugün kaçamakta yaptım 1 çikolata yedim 1 kasede cacık ekmek yemedim. bu diyeti daha öncede yapmıştım 5 günde 5 kilo diyeti benim en fazla 4 kilo verdiğim oldu ama bu kez zorlamıcam 1 - 2 kilo versem haftada yeter bana.

kızlar ben biraz yorgunum namaz kılıp dinlenmek istiyorum...nasip olursa sabah görüşürz..size iyi sohbetler iyigecelerrrr:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

yazdıklarını okuyunca bir arkadaş geldi aklıma..çocukları patates kızartmasını çok seviyorlarmış..arkadaşta saqlıksız diye yemelerini istemiyormuş...önce ıspanak koyuyormuş tabaklarına..ıspanak yemeden patates kızartması yok diyormuş...zaten ıspanak yiyince patates istemiyorlar derdi :KK9:
simdi benim arkadasim duysa bunlari çakaaaaal derdi:KK9:.ama cok masum bi tedbir bence.her cocuga yapilmali.ama gecengun kizlarim çakozlamislar durumu.ikisi masada fisildasip duruyolardi.noldu da sofradafisildasiyosunuz dedim.kucuk kizim "anne sen bize yemegi yedikten sonra aburcubur yiyin diosun ama o zman da bizim canimiz bisey istemio.kac gundur istediklerimizi yemeden yatiyorz.o yuzden bugun yemekle karnimizi cok doyurmicaz.hemen cikolatali biskuvmi yicem" dedi.olmaz falan dedim ama nafile.cok cadilar yaaa.zamane cocuklari uyanik iste:KK19:

Slmlar kizlar,
Bugun ew islerimi hallettim biraz henuz bitmiste sayilmaz, menumu yazmak icin girdim...

Kahwalti:
2 bardak ilik su
2 dilim waldkorn brood(turkce tam karsiligini bilemiyorm, firina girdm en esmer ekmek buydu aldim)
3 yesil zeytin
yarim domates
azcik beyaz peynir
1 haslanmis yumurta

Ara:
1 yesil elma

Oglen:
Cok az yagda pisirilmis ispanak (tuzsuz) + sarmisakli yogurt (aci toz biberde ektim ustune)
( kacamak yaptim (yagda kizarmis hamur isi yapmistim esime o kadar guzel koktu ki 1 tanesinin ucundan kopardim)

Ara:
Haslanmis 1 ufak misir (yemeyim dedim ama tutamadim kendimi)
yarim dilim ananas

Aksam:
3 kasik yogurt+ 2 kasik ispanak yemegi+ 2 kofte

Son arami yapmam yada nar yerim..
2.5 lt suyumu bitirdim daha da icesim war:emir_bebek:
3. bardak yesil cayimi ictim...
Spor hak getire ama bugun yarim kalan islerimi toparlayip ip atlamak istiyorum yazarim burayada...

arkadaşlar öldüm bittim yarım saattir egzersiz yapıyorum ayaklarım titriyo şuan mekik falanda çektim ohh bugünü böylece bitirdim artık. sabah kahvaltıda 1 haşlanmış patates, öğlen 2 haşlanmış patates ( tabi bunları ara öğün olarakda yedim ) akşamda 3 haşlanmış patates yoğurt ile yedim. 2 lt nin üzerinde su içtim, yeşil çay içtim, bu arada akşam yemeğimi 7 den önce yedim son olarak yarım saatten fazla egzersizlerimide yaptım. yarın sebze günü yapıcam. işllah bugünki gibi tok geçer günüm. bu arada bugün kaçamakta yaptım 1 çikolata yedim 1 kasede cacık ekmek yemedim. bu diyeti daha öncede yapmıştım 5 günde 5 kilo diyeti benim en fazla 4 kilo verdiğim oldu ama bu kez zorlamıcam 1 - 2 kilo versem haftada yeter bana.

Dikkat et geri almayasin bu kilolari, cabucak werilen kilolar duymussundur cok cabukta geri aliniyor..
Birde patates sismanlatiyor dye biliyorm...
Sporlarin cok iyi olmus ama..

Slmlar kizlar,
Bugun ew islerimi hallettim biraz henuz bitmiste sayilmaz, menumu yazmak icin girdim...

Kahwalti:
2 bardak ilik su
2 dilim waldkorn brood(turkce tam karsiligini bilemiyorm, firina girdm en esmer ekmek buydu aldim)
3 yesil zeytin
yarim domates
azcik beyaz peynir
1 haslanmis yumurta

Ara:
1 yesil elma

Oglen:
Cok az yagda pisirilmis ispanak (tuzsuz) + sarmisakli yogurt (aci toz biberde ektim ustune)
( kacamak yaptim (yagda kizarmis hamur isi yapmistim esime o kadar guzel koktu ki 1 tanesinin ucundan kopardim)

Ara:
yarim dilim ananas

Aksam:

Spor hak getire ama bugun yarim kalan islerimi toparlayip ip atlamak istiyorum yazarim burayada...

canim sen i$e arami verdin?yoksa bunlarin hepsini isyerindemi yiyosun?calisan arkadaslar genelde ogunleri ayarlayamamaktan sikayetci.sen herseyin tadina bakmissin.

Dilara Koçak'tan diyet önerileri

Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, "‘Su içsem yarıyor’ diyorsanız metabolizmanızı hızlandırmalı ve diyet tuzaklarına dikkat etmelisiniz" önerisinde bulunarak diyet tuzaklarını açıklıyor.

Dilara Koçak'tan diyet önerileri
Yavaş çalışan bir metabolizmanız varsa, egzersiz çok önemlidir. Kas dokusundaki artış ve yağ dokusundaki azalışla birlikte metabolizma hızı artar ve yediklerinizi daha hızlı yakmaya başlarsınız.

Ayrıca, metabolizma hızınız normal olsa da kilo vermek için çabalarken bazı şeyleri yanlış yapıyor olabilirsiniz. Diyet tuzaklarını tanımak için Uzman Diyetisyen Dilara Koçak’ın önerilerine dikkat etmelisiniz. İşte, Dilara Koçak'ın diyet önerileri...

■ Bazal metabolizma hızı nedir?
Bazal metabolizma hızı (BMH) 24 saat boyunca hiç hareket etmeden hayati fonksiyonların devamı için harcanan enerjidir. BMH kadınlar için ortalama 1.000 – 1.400 kalori; erkekler içinse 1.200 – 1.600 kalori diye düşünülebilir. Kilo vermek için kadınlar 1.000 – 1.200 kalori, erkekler 1.200 – 1.600 kalori alabilir. Kiloyu muhafaza etmek için kadınların günlük ortalama 2.000 kalori erkeklerin ise ortalama 2.500 kalori alması tavsiye edilir.

Ancak tabii ki tüm bunlar ortalama değerlerdir. Bazal metabolizmanızın hızını ölçmek için bir uzmandan yardım almanız en doğrusudur. Eğer düşük kalorili beslenmenize rağmen kilo kaybedemiyorsanız, bazal metabolizma hızınız ortalama değerlerden düşük olabilir.

■ Kas dokusunu artırarak metabolizmayı hızlandırabilirsiniz
Vücudun yaşamak için kullandığı enerji (kalori) miktarı olan metabolizma hızı, kişiler arasında oldukça değişkenlik gösterir. Bu da onların kilo alıp vermelerini etkiler. Bazı kadınlar günde 1.600 kaloriyle hızla kilo verirken, günde 800 kalori almalarına rağmen yavaş kilo veren insanlar da nadir olmakla birlikte vardır. Bu insanlar enerjiyi depolayarak ve kilo aldırarak daha idareli çalışan bir metabolizmaya sahiptirler. Eğer bu şekilde yavaş çalışan bir metabolizmanız varsa, egzersiz çok önemlidir.

Kas dokusundaki artış ve yağ dokusundaki azalışla birlikte metabolizma hızı artar ve yediklerinizi daha hızlı yakmaya başlarsınız. Üstelik düzenli egzersize bağlı olarak vücut enerjisi artar, yorgunluk hissi minimuma düşer.

■ Diyet yapıyorsanız dirençli kilolarda moralinizi bozmayın
Eğer diyet yapıyorsanız ve bir belirli bir noktada kilo vermeniz duruyorsa hemen moralinizi bozmayın. Daha önce kilo alıp verdiyseniz bedeniniz önceki kilolarınıza sadakat gösterme eğiliminde olur. Uzun süre kaldığınız bir kilo, diyetin tam orta dönemine denk gelip kilo verme hızınızı oldukça yavaşlatabilir. Böyle bir durumda sabırlı olmak ve hareketi artırarak negatif enerji dengesine yardımcı olmak en doğru yoldur.

Kendinizi aç bırakmak kesinlikle çözüm değildir. Üstelik siz aç kaldıkça metabolik hızınız yavaşlar ve daha sonra kilo alma riski doğar. Bunun yerine öğün sıklığını artırmak, diyetin karbonhidrat miktarını azaltıp yağsız proteini artırmak denenebilir. Ancak, bunu yaparken de yeterli miktarda karbonhidrat almayı ihmal etmemelisiniz, çünkü beyin dokusu enerji için sadece karbonhidrat yani glikoz kullanır.

■ Light etiketli demek, istediğiniz kadar yiyebilirsiniz demek değildir
Diyet ürünler tehlikesiz göründükleri için aşırı tüketime oldukça müsaittir. İstenmeyen tablo bu gıdaların diyet etiketli olmasına rağmen hala kalorili olduklarını unutunca ortaya çıkar. Unutmayın ki, bir ürünün ambalajında light etiketi bulunması demek, istediğiniz kadar tüketebileceğiniz anlamına gelmez.

■ Salata soslarına dikkat
Kilo sorunumuzu düşünmeden bol bol yediğimiz salatalar da aslında dikkat etmezsek kilo almamıza sebep olabilir. Nasıl mı? Salatayı daha çekici kılmak için ilave edilen baştan çıkarıcı ve kalori yönünden zengin soslar yüzünden.

Salata hazırlarken koyu yapraklı malzemelere ağırlık vermeniz ve salatayı soslar yerine peynir, avokado, kuru meyveler ve tahıllarla süslemeniz size iyi bir çözüm sunar. Öte yandan sağlıklı bir yağ olmasına rağmen zeytinyağının da her tatlı kaşığında 45 kalori bulunduğunu da unutmamak gerek.

■ Diziler kilo aldırıyor
Bir araştırmaya göre kadınların fazla kilolarının bir suçlusu da sevilen diziler. Bir kadın en sevdiği diziyi onuncu kez izlemeye bile karşı koyamıyor. Dizi izleme eylemini daha keyifli kılmak için ise elbette atıştırmalıkları yanı başından ayıramıyor. İşin en tehlikeli kısmı ise akşam yemeğini TV karşısında yemek. Çünkü bu yemek normalden çok daha fazla uzuyor. Mutlaka TV karşısında bir şeyler yemek istediğinizde ise yoğurt ve meyve gibi sağlıklı seçeneklere yönelmeniz yararınıza olacaktır

iyiyiz canım sen nasılsın bakalım ? bizde özledük senüü:KK23::KK23: bidaha kaybolma biyere :KK51:

bizde nerdeyse tüm hafta doluyuz...bitsinde diyetime döneyim çok özledimm:KK8::KK8: bahar gelse bolbol yürüyüşe çıksam ve evde şortumu giysem açık saçık gezsem :KK53::KK53:(ne alakaysa)...
eee çıtır bacaklarla şort pek güzel olur canım...ben de yürüyüş yapmak istiyorummmm.
ekmeği nasıl anlattın öyle sehercim:KK52::KK52:
valla hani diyette olmasam gidip tüm ekmeği yiyesim geldi:KK52:

ben akşamları zor boş duruyorum yaaa aklıma sürekli bişeyler gelio...
bende gidip gidip su ve bibtki çayı içiyorum.bak şimdi içmiştim hemen bi daha içicem..
demiiii valla ööle güzel ama dedimya sonu kötü.
ya evetttt.....demekki seher beyaz ekmek yiyoo :KK47::KK47: bizim yediqimiz buqday ekmekleri hiiiiçççç çıtıtr çıtır olmuyoo :KK6: ne iş seher hanımmm bize buqday yedim diyip çıtıtr çıtır beyaz ekmekmi yiyosun yoksaa :KK47::KK47::KK47: yakalanırsın işte böylee :KK52::KK52: hiiiç inkar etme kendi aqzınla yakalandınn :KK35:

sende iyyiki varsın canım...her ne kadar kilo vermiş olsakta bizde sizlerle beraber birçok şeyi yeniden öqreniyoruz :KK34:

anlaştık canım :KK34:
eeee senacım senin de yanında bi oturuşta çıtır çıtır yarım ekmek yiyen bi kocan olsa yemiş kadar olursun heralde.içim gitmiyor değil ama uymuyorum şeytanaa :KK19: :KK47:
kızlar ben biraz yorgunum namaz kılıp dinlenmek istiyorum...nasip olursa sabah görüşürz..size iyi sohbetler iyigecelerrrr:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:
Görüşmek üzre tatlım Allah rahatlık versin.
Slmlar kizlar,

Kahwalti:
2 bardak ilik su
3 yesil zeytin
yarim domates
azcik beyaz peynir
1 haslanmis yumurta

Ara:
1 yesil elma

Oglen:

Ara:
yarim dilim ananas

Aksam:

canım zaten kaçaklarını söölemişsin.bak kaçamkları çıkar menün gayet güzel.ama sen bu kaçamaklarla mahvediyosun caaanım menüyü.bi de mısır gerçkten masum görünüyo ama yüksek karbona sahip.yarım yemen iyi olmuş.akşam da nar yeme bence.acıkırsan süt iç canımcımmmm.

Kilo vermeyi engelleyen en önemli unsur!

Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, ikinci kitabı "Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık"ta kilo vermeyi engelleyen en önemli unsuru açıklıyor.

Kilo verebilmek için, doğal tereyağı, soğuk sızma zeytinyağı ve temel olan Omega-3, Omega-6 gibi yağların doğal şekilleriyle mutlaka vücuda girmesi gerekir. Omega-3 ve Omega-6 yağlarına bilimsel olarak temel yağlar diyoruz. Çünkü insan vücudu bu yağları üretemiyor ve dış destek olarak mutlaka alınması gerekiyor.

Kilo vermenin zorlaşmasının, ne yapılırsa yapılsın kilo verilememesinin (ve birçok dejeneratif hastalığın) asıl nedeni, vücut ve organizmanın hücre ve hücre zarlarında, Omega-3 ve Omega-6 gibi temel yağların ve fosfolipidlerin yani ‘lipidlerin’ eksik olmasıdır. Bu, bilimsel olarak gösterilmiştir. Bu nedenle, ‘yağlı’ olduğu gerekçesiyle kuruyemişten korkmak veya hiç kuruyemiş yememek doğru değildir! Son derece sağlıksız bir beslenme tarzıdır.

Çerez diye adlandırdığımız fındık, fıstık, ceviz, badem, ayçekirdeği ve kabak çekirdeği gibi kuruyemişleri düşük glisemik indeksli (yani kan şekeri ve insülinini yavaş yavaş yükseltip, yavaş yavaş düşüren ve tok tutan, boş kalori içermeyen) karbonhidratlı yiyecekler arasında sayabiliriz.

Unutmayalım ki çerez diye hafife aldığımız bu yiyecekler, tabiatın bize sunduğu en doğal ve güçlü vitamin, mineral, Omega-3 ve Omega-6 kaynağıdır, deposudur. Bu sebeple bu çok değerli gıdaların ‘çerez’ ya da ‘abur cubur’ diye tanımlanması bence son derece yanlıştır!

Saydığımız bu kuruyemişler, temel gıda maddeleridir, o şekilde muamele görmeleri gerekir. Örneğin, benim uyguladığım gibi, kuvvetli bir kahvaltı yaptıktan 3-4 saat sonra, 100-200 gr çekirdek ya da fındık, fıstık, ceviz, badem tüketmek, son derece sağlıklıdır ve rahatlıkla öğle yemeği öğünü yerine geçebilir. Ancak kalp hastalığı ve tansiyon yüksekliği olan kişilerin son derece faydalı olan bu yiyecekleri tuzsuz olarak tüketmeleri gerekir.

Sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir gelecek için, aynen 1940 ve 1950’li yıllarda olduğu gibi ilköğretim okullarında sağlıklı beslenme ve jimnastik dersinin uygulanması gerekir.

Önerilerinizi dikkate alıcamm bak burda olmasam yanlışımı söyleyecek kimse olmadığı için devam edicektim hadi bakalım sabaha bambaşka uyanıcaz inşallah hayırlı gecelerrrr öpüldünüz iyi ki varsınız :KK73:

kızlar ben de kaçıyorum.oğlum uyudu ortalığı toplayım biraz dizi izler yatarım herkese iyi gecelerrrrr.filizcim benim düşmanım da bu dizi yanı atıştırmalıklar yaaa:KK16::KK34:

Göbek yağlarıni eritmek için doğal yöntemler;

Karın bölgesindeki yağlar eritilmesi en zor yağlardandır bu nedenle öncelikle bu bölgedeki yağları eritmek için mutlaka her gün düzenli olarak spor yapın.

En etkili yağ eritici düzenli egzersizdir:

* Karın bölgesi yağlarını azaltmak için en etkili egzersiz her gün yapılacak 30-35 dakikalık sıkı yürüyüşlerdir. Sert, ritmik ve dakikada ortalama 120 adımın altına düşmeyecek etkili yürüyüş planları karın yağlarından kurtulmayı kolaylaştırıyor.

* Mekik çekmenin de yararlı olabileceği belirtiliyor. Eğer yürüyüş planı ile günde ortalama 300-500 kalorilik bir kayıp sağlayabilirseniz bu yağların bir hayli azalabileceğinden kuşkunuz olmasın.

Hiç bişey yapamıyorsanız tempolu bir şekilde yürüyün. Daha sonra ise aşağıdaki tarifleri uygulayın:

/Doğal takviye olarak/:

1 çorba kaşığı limon suyu,
1 çorba kaşığı susam yağı,
1 çorba kaşığı biberiye yağı ve
1 çorba kaşığı okaliptüs yağını karıştırın

Bu doğal karışım ile karın bölgenize dairesel hareketlerle masaj yapın.

/Göbek yağlarını eriten bitki kürü/:

Malzemeler:

4 lahana yaprağı,
25 dal maydanoz,
1 limon.

Hazırlanışı ve Kullanımı:

1 litre kaynar suyumuzun içine lahana yapraklarını attıp 3 dakika kadar kayanatın. Daha sonra ise; maydonozları ilave edin ve 3 dakika daha kaynatmaya devam edin. Soğuyunca süzün ve içine limon sıkarak günde 2-3 kez aç veya tok karnına için. Göbek yağlarınızın azaldığını farkedeceksiniz.

Her gün taze olarak hazırlanmalıdır. İçmesi kolay olsun diye içine başka bir şey ilave etmeyiniz. 3 hafta uygulayabilirsiniz.

Göbek nasıl eritilir?

İngiliz vücut geliştirme uzmanı James Duigan yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte herkesin sahip olmak istediği düz bir karnın sırlarını açıkladı.

Elle Macpherson ve Rosie Huntington-Whiteley gibi ünlü modellerin spor koçluğunu yapan Duigan, 5 farklı göbek çeşidi olduğunu, hepsine ayrı egzersiz ve beslenme yöntemleri uygulanması gerektiğini dile getirdi. İşte Duigan’ın 5 değişik tip için zayıflama önerileri...

1) Lastik göbek
Bu şekle sahip göbekler yanlış beslenme ve az egzersiz nedeniyle oluşur, zayıflatmak kolaydır. Genellikle ofiste masa başında çalışanlar ve şekerli yiyecekleri sevenlerde oluşurlar.

■ Ne yapmalı?

• Alkolü azaltın. İçindeki şeker göbeğinizin daha da genişlemesine neden olur.
• Alkolsüz geçen iki hafta sonunda sağlıklı besinler tüketmeye ve daha çok hareket etmeye özen gösterin. “Az yağlı ve diyet” abur cuburlardan kaçının.
• Balık, yumurta, organik et ve sebze gibi yiyecekleri tercih edin. Örneğin güne yumurta, ızgara tavuk ve sebzeyle başlayın. Avokado, fındık gibi iyi yağları tüketmekten korkmayın.
• Egzersiz olarak ise yürüyüşe çıkmak veya yoga yapmak yararlı olacaktır.

2) Stres göbeği
Bu tip göbekler başarılı ve mükemmelliyetçi insanlarda görülür. Bu tip insanların sindirim sorunları da vardır. Bu yüzden göbekleri olduğundan daha büyük görünür. Kişi strese kapıldığında kortizol hormonu salgılar, bu da yağın karnın etrafına yapışmasına neden olur. Bu kişiler çok fazla kahve içer ve öğünleri atladıkları için abur cuburla beslenir.

■ Ne yapmalı?

• Erken yatın. Bu da beyinde iştahı kontrol eden leptin hormonunu etkiler. Bu yüzden daha çok yeriz ve şeker tüketim ihtiyacımız artar.
• Uyumadan önce meditasyon yapın veya uzun ve sıcak bir duş alın. Bu iyi bir uyku sağlayacaktır.
• Bu kişilere egzersiz olarak stres seviyesini azaltacak sporlar gereklidir. Yoga, uzun yürüyüşler ve ağırlık çalışmaları en ideal olanlardır.

3) Küçük göbek
Bu tip göbeklere sahip olan kadınlar genellikle çok çalışan, kariyer sahibi annelerdir. Genellikle aynı yiyecekleri tüketir ve rutin bir program uygularlar. Bu kişiler egzersiz bağımlısı insanlar bile olabilir. Fazla egzersiz de karın kaslarının bu şekilde bir çıkıntı oluşturmasına neden olabilir.

■ Ne yapmalı?

• İyi ve lifli besinler tüketilmelidir. Bu sindirim sistemini daha sağlıklı hale getirir. Tam tahıllı ürünler ve yeşil yapraklı sebzeler doğal lif kaynaklarıdır.
• Yanlış çekilen mekik sırttaki kavisi azaltarak göbeğin daha da öne çıkmasına neden olur. Doğru mekik için 1 dakika boyunca yavaşlamadan mekik çekip daha sonra 10 saniye ara vermeniz gerekir.
• Çok su tüketin ve sindirilmesi kolay yiyecekleri tercih edin.

4) Hamile göbeği
Bu tür göbeğe sahip kadınlar genellikle birkaç yıl önce doğum yapmış olanlar arasındadır. Doğumdan sonra düşen rahim ağırlaştığından göbeğin eski haline gelmesi uzun zaman alır.

■ Ne yapmalı?

• Alt karın bölgesi çalıştırılarak kan akışının burada hızlanması ve gevşeyen kasların sıklaştırılması sağlanmalıdır.
• Balık yağı kapsülleri alınarak, yağ depolayan hormonları durdurup yağ yakıcı salınımı artırarak buradaki yağlanma azaltılmalıdır.
• Fındık, badem, zeytinyağı gibi sindirime yardımcı besinler alınmalıdır.

5) Şiş göbek
Genellikle sindirim sorunlarına bağlı gaz birikmesi, alerji veya yanlış diyetten kaynaklanan bu tür göbekler, sabah vakitlerinde şişkin görünümdedir. Zayıf, kilolu farketmeksizin her tür kadın bu göbek sorunundan şikayet edebilir.

■ Ne yapmalı?

• Kişiden kişiye değişen sindirim sorunlarının en yaygın nedeni, tahıl, alkol, mayalılar ve işlenmiş gıdalardan kaynaklanır. Bu gıdaların içeriğindeki şişkinliğin ana sorumlusu olan glüten maddesinden uzak durulmalıdır.
• Yanlış beslenme veya uzun süreli açlık da şişkinlik yaratır.
• Doğru nefes alınmalıdır. Her sabah gevşek bir şekilde sırt üstü uzanılıp 10 kez derin nefes alınıp verilmelidir.

merhaba kızlar..boyum 1.62 kilom şuanda 68...10 kilo vermek istiyorum..2 yıl önce 2.çocuğumu doğum yaptım...doğumdan sonra kilolarımla başbaşa kaldım..özellikle göbeğim çok fena..hala hamile gibi görünüyorum...kahvaltıyı dediğiniz gibi yapabiliyorum..ama öğlen yemek yemiyorum...kendime özel yapmıyorum yani atıştırma yada yoğurt salata falan bunlarla geçiyor..arada yeşil çay yada yine salatalık elma yiyorum..akşam olunca eşime güzel yemekler yapınca dolayısıyla kendimi tutamıyorum ve yiyorum...oğlumda yesin diye mecburen eşlik ediyorum..hatta yemeyince anne sende ye diyor..:))...
bu arada hiç spro yapmıyorum...
sizle tanıştıktan sonra su içmeyi çoğalttım..eskiden günde en fazla 2-3 bardak su içiyordum...

mrb kizlar banada motive lazim nolur bu yolda yardim edin cok fenayim
bes ay once dogum yaptim 66 kilodan 86 (belki bi kac kilo daha fazla tam emin degilim) kiloya ciktim dogumdan sonra 76 oldum ama son iki aydir kendimden nefret ediyorum tekrar seksenbir oldum
benim diyet yapmama engel tek mesele esim malesef eve aburcubur luzumsuz icecekler alma konusunda ustune yok
kendiside kilolu ama onun kilolari umurunda olmadi hicbir zaman
bende yemiycem icmiycem desemde ucundan kiyisindan aliyorum hic farkina varmadan sonunda da kilo olarak kaliyo hersey

canim sen i$e arami verdin?yoksa bunlarin hepsini isyerindemi yiyosun?calisan arkadaslar genelde ogunleri ayarlayamamaktan sikayetci.sen herseyin tadina bakmissin.
:KK1::KK1: ne kadar cok yiyorum demi :KK60: gecen hafta tum hafta boyunca ewdeydim biraz duzenli oldu ogunlerim :KK9:
isyerine giderken de bakarim artik hafif seyler goturmeye calisirim :KK49:

canım zaten kaçaklarını söölemişsin.bak kaçamkları çıkar menün gayet güzel.ama sen bu kaçamaklarla mahvediyosun caaanım menüyü.bi de mısır gerçkten masum görünüyo ama yüksek karbona sahip.yarım yemen iyi olmuş.akşam da nar yeme bence.acıkırsan süt iç canımcımmmm.

Sozunu dinledim nari da yemedim cnm hic bisey yemedim :)))

bende katiliyoruuum:KK8::KK8::KK8::KK8::KK8:

Hosgeldin o zaman :KK3:
Takim kaptani sena sana yapman gerekenleri soyler cnm duzenli olarak hergun girip tum ogunlerini yediklerini ictiklerini bildirmen gerek,
birde aralarda liste war onlara bi gozat bence, sena gerekenleri soyler zaten :KK34:

Bu arada iyi geceler herkese :KK3:

X