Erginsena'nın Diyet Günlüğü 52 bedenden 36 bedenee

ben neler yedim?
elma sirkesi-keten tohumu-ilik su
kahvaltı;kayısı yumurta, beyaz peynir, domates, dukan ekmeğim, 2 fincan sekersiz cay
arada bir fincan sekersiz kahve
öğleyin; izgara et, damates
simdi yesil çay demliyorum..

ben uzun zamandir kadinlar kulübü sitesini takip edemedim, 20 ay önce bir oglum oldu. tedavi yöntemiyle oldugum icin cok fazla kilo aldim. 65 kilo ile hamile kalip 85 kilo ile dogum yaptim.

tam 20 ay gecti ben anca 71 kilo olabildim, bir türlü kilo veremiyorum, diyet yaptim. dukan diyeti vs. ama hic sonuc alamadim.
ebru salli yi denedim ama olmadi.

dedim ki bu is böyle olmayacak, buna bir dur demem lazim, diyet yapmicam. az yemek bol hareket.
sizlerle de paylasmak istedim. insallah bir sonuc alirim. yurt disinda yasiyorum ve 8 haftasonra türkiye ye gelicem. 8 hafta yani 2 ayda en az 6 kilo vermeyi hedefliyorum umarim basaririm.

her sabah 3 kuru kayisi yiyip bir bardak kahve iciyorum yarim saat bekliyip, iyi bir kahvalti yapiyorum. öglenleri normal yemek yiyorum.

ögleden sonra 3 ile 4 arasi 1 saat dans dvd´si karsisinda dans ediyorum. aksamlari da 1 koca kase yogurt yiyorum.

08.04 pazartesi basladim bakalim ne olucak :KK1: umarim 8 haftada birseyler basarabilirim...

gunaydin topigin guzel hanimlari :KK16:
nasilsiniz bakalim ins. herkes iyidir. bende iyi diyeyim iyi olsun modundayim hala yeni ofise tasindik tek guzel yani 3. kat ve yoldan gecen arabalari rahatlikla gorebiliyorum canim sikildikca sayarim artik gecen arabalari.:KK1:
2 gundur enteresan bir agri var midemde dogru durust bisi yiyemiyorum kokulardan bile midem kalkiyo. dunku menumu paylasayim

hamilelik gibi bişey olabilirmi acaba?
evlimisn bilmiyorumda....

oyy tansiyonum çok düştü heralde başım dönüyorrr:KK52:
ölçeyim bi :KK31:
yüksek tansiyonu olan birisi olaraktan 12 ler bile beni rahatsız ederken sanırım 10 larda şimdi,rejim derken sanırım artık düşecek tansiyonum .aslında doktoruma gidip danışmam da lazım çünkü tansiyon düzenleyici içiyorum her sabah,belki içme der

kolay gelsin canımcım:KK54:

tabi bencede doktoruna gitmende fayda var ablacım.
nasıl ölçtünmü tansiyonunu? öçltüysen ne çıktı?
çok geçmiş olsun ablacım.....

Neyse kızlar bana şimdilik müsaade :KK3:

Komşu ablam birazdan kahve içmeye gelecek :KK1: olağan zayıflama kahve falımı aradan çıkartayım :KK60:
Telveler gibi patır patır düşüp gidecek kilolarım :KK1:

Akşam yine görüşmek üzere kendinize iyi bakın :KK34:

yakın zamana kadar kahve falına bende çok hevesliydim:)
kahve sonu ille falla uğraşırdım.
şimdi artık hiç bakmıyorum ilgilenmiyorum, sanki çok günahmış gibi hissettim düşündüm bi gün fal bakarken, ogün bugündür daha bakmadım hiç, ve uğraşmadım canım.

Merhaba Kızlar :KK16:
İş görüşmesinde gittim 40 dakika boyunca konuştukk :KK53: Anam kurumsal yerde de görüşmek ne kadar çok zormuş inciğini minciğini her şeyini soruyorlarrr offfff Hayrılısı ama güzel yer şartlarıda güzel her şeyin hayırlısı ne ise o olsun..

Bu arada Kızlar dün sporumu yaptım 30 dakika darısı bugünün başına :KK51: Bugünde üşenmeden yaparım inşallah..

hayırlısı ile olur inşaallah tatlım işin.

eee bu zamanda iş bulmak bile zorken, iyi iş bulmak çok meşekkatli olur muhakkkak, sorular oyüzden normal bence:):KK16:

napıyon demirbaş melek:):KK1:

galiba sen çalışıyosun? oyüzdende çoğunlukta kk açık duruyo pcnde:)
doğrumu?

Edacim memnun oldum canim :KK16: ayy ne güzel ünili olucaksin kismetse cok yakinda.abla olayina gelincede ben takilmam sifatlara , canin ne demek istiyorsa diyebilirsin:KK16: yasla ilgili hic sorunum olmadi olmazda herhalde.:KK1:

Yaş farkına ben de takılmıyorum normalde ama abla demek daha samımı gelıyor ve anne olmuş bırıne ısmıyle hıtap etmek tuhaf gelıyor bana o yüzden hepınız ablam olun :KK16:

Anammm sen daha pıtırcık sayılırsın :KK1:
Bu arada benimde adım Banu :KK42: 33 yaşında biri 12.5 diğeri 2.5 yaşlarında iki cadının annesiyim :KK1: istanbulda evhanımıyım :KK34:
İnşallah sende istediğin bölümü tutturursun :KK34: Eşimin kuzenide senle yaşıt ve yaşadığın stresi onda görüyorum devamli :KK34: gerçekten Türkiyede okumak çok zor Allah yardımcınız olsun ....Aminnnnnnnnnnnn

Memnun oldum ablacım, haklısın gerçekten çok zor. Sınavı atlatayım rahatlıcam bıle dıyemıyorum. Sistem aynen bu bız de mağduruz :KK5: ;

bbbb.png

kızlar günaydın....ne zamandır yazamadım ipin ucu kaçtı mı ne =)))))))bu ara bildirimi mi yapayım

sabah:bu gün başım çok ağrıyo kahvaltı yapmadım=(((

2 kaşık kflex, yarım çay bardağı süt

öğle:tavuklu kabak yemeği,yoğurt,1 dilim ekmek

ara:yeşil çay.1 dilim ekmekle azıcık peynir(bu benim akşam fazla yememi engelliyo)

akşam:et sulu çorba,salata,1 dilim ekmek

yatmadan 2 saat önce falan 1 porsiyon meyve

şimdilik bu kadar....

Ekmeği sadece kahvaltıda ve en fazla 2 dılım olarak yemelıyız canım :KK34:

günaydın kızlarr :KK16::KK16::KK16:
son günlerde uykumu alamıyorum sabah erken kalkıyorum herkes ayrı saatte evden çıkıyor sanırım ondan :26: herkes gidincede bidaha yatmıyorum hiç öyle bir alışkanlıqım yok :KK50: akşama kadar bööle geziyorum :KK31:
menülerim düzgün ama baskülde istedqiin kadar görünmüyor baskülde sorun var sanırım :KK24::KK24::KK24:
inşallah cumaya yüzümüz güler hatunlar :KK8::KK8::KK8:

deryacım kolay gelsin cnm :KK34:

Ablacımm benım uykumu aldığım tek bır gün bıle yok. Bedenım hep yorgun. Bu yorgunluk da bana fazla kılolardanmış gıbı gelıyor hep. Zayıflayınca çok enerjık olacakmışım gıbı hıssedıyorum. Inşallah.. :KK31:
ben uzun zamandir kadinlar kulübü sitesini takip edemedim, 20 ay önce bir oglum oldu. tedavi yöntemiyle oldugum icin cok fazla kilo aldim. 65 kilo ile hamile kalip 85 kilo ile dogum yaptim.

tam 20 ay gecti ben anca 71 kilo olabildim, bir türlü kilo veremiyorum, diyet yaptim. dukan diyeti vs. ama hic sonuc alamadim.

dedim ki bu is böyle olmayacak, buna bir dur demem lazim, diyet yapmicam. az yemek bol hareket.
sizlerle de paylasmak istedim. insallah bir sonuc alirim. yurt disinda yasiyorum ve 8 haftasonra türkiye ye gelicem. 8 hafta yani 2 ayda en az 6 kilo vermeyi hedefliyorum umarim basaririm.

her sabah 3 kuru kayisi yiyip bir bardak kahve iciyorum yarim saat bekliyip, iyi bir kahvalti yapiyorum. öglenleri normal yemek yiyorum.

ögleden sonra 3 ile 4 arasi 1 saat dans dvd´si karsisinda dans ediyorum. aksamlari da 1 koca kase yogurt yiyorum.

08.04 pazartesi basladim bakalim ne olucak :KK1: umarim 8 haftada birseyler basarabilirim...

Hoşgeldınızz :KK16: Eda ben, 18 yaşındayım. Ben de aynı şekılde bır çok dıyet deneyıp, ancak kas ve su kaybıyla sonuç alarak moralımı bozdum ve daha da kılo aldım. O dıyetler ancak dırencımızı azaltıyor ve psıkolojımızı de bozuyor. Burada sağlıklı beslenerek zayıflamayı öğrenıyoruz. Beslenme tarzımız değişiyor yanı.. Dıyet lıstemızı paylaşıcam bırazdan. Ona bakarak kendıne uygun menüler hazırla. 2 ayda 6 kılo vermek ıstıyorsun, lıstemıze uyarak onu 1 ayda bıle verırsın, topık sahıbı Arzu abla 2 ayda 16 kılo verdı :KK34: Her gün buraya gelıp menülerını de yazarsan yanlışlarını beraber bulup düzeltebılırız. Bu arada ısmını ve yaşını da öğrenebılır mıyım ?

Dıyet Listemiz
1- sabah kalkinca 1 bardak su içilmelidir...
2-tam bir kahvalti yapilmalidir(zeytin peynir domates salatalik yumurta ve mutlaka 2 dilim ekmek) sucuk salam türü seyler seviyorsaniz yemenizde bir sakinca yok ben diyetim boyunca bunlardan çok yedim...ve bitki çayi....(kahvalti disinda ekmek yenilmemelidir)
3-ara öqün mutlaka yapilmali (süt yoqurt ceviz findik badem meyve vs..)bunlardan 1 tanesi seçilebilir...
4-öqlen yemeqinde ilk önce bir kase çorba içilmelidir bu sizin tok kalmaniza yardimci olucaktir....arkasindan mümkünse et ürünlerinden bir porisyon yenilebilir...ben küçük bir izgara aldim herseyimi onda yapiyorum...30tl civari çok ise yariyor tavsiye ederim....yada sebze yemeqi yenilebilir...yaninda salata ve yoqurt tüketilebilir...
5-tekrar ara öqün yapilmalidir...sabahki arada yediqiniz ürünlerin aynisini yemeyin kizlar deqistirin...
6.aksam yemeqini erken yemeqe çalisin...ben en geç 5-6 gibi yiyorum...ve genelde tek çesit besleniyorum..mesela tek çorba yada sadece 1 porsiyonyemek...
6-aksam yemeqinden sonra su ve bitki çayi disinda hiçbirsey yemeyin çok faydasini göreceksiniz...
7-biz hanimlarin reql öncesi ve sonrasi tatli krizleri olur bunun önüne geçmek için 1 duble bardaqa isinmis süt ve içine 1-2 çubuk tarçin atip içebilirsiniz yarim saate kalmadan tatli isteqiniz kesilecektir...
8-eriyen yaqlar idrar yoluyla disari atilir bunun için bolbol su içmeliyiz...2.5 litreden az 3 litreden çok olmamalidir...
9-çaylarimiza kesinlikle seker katmamliyiz..bize kilo aldiran en tehlikeli besinlerden bride sekerdir...
10-börek yada tatli yemek istediqimizde haftada en fazla bir defa olmak üzere kahvalti öqününde tüketilmelidir...ve bunlar yenildiqinde ekmek hakkimizdan vazgeçmemiz gerekir...
11-ben hergün tartildim...hergün baskülün eksildiqini görmek beni dahada motive etti...kilo aldiqim zamanlarda ise o güne dahada dikkat ederek arayi telafi etmeye çalistim...
12-mutlaka kilo çizelgemiz olsun...her cuma bildirimden sonra ibreyi iraz daha ileri almak inanilmaz keyifli ve motive açisindan çok yüksek moral kaynaqi kizlar...
13-ve hergün menülerimiz paylasalim tam gün olarak (sabah ara öqlen ara aksam seklinde)....

NEYI NE ZAMAN NEKADAR YEMELIYIZ?
1-Ekmek gibi unlu gidalari mutlaka kahvaltida tüketmeliyiz(2 dilim)
2-Pirinç bulgur mercimek fasulye nohut bugday makarna patates gibi karbonu yüksek gidalardan tekini haftada 1 defa 2 kasik tüketmeliyiz...
3-Etli gidalar yiyeceqimiz zaman yaninda 2 numarada yazdiqim ürünlerin hiçbirini tüketmemeliyiz..
4-Öqünlerimize yesillik salata ve yoqurt eklemeliyiz...
5-Mutlaka 2.5-3 litre su içmeliyiz yoksa kilo veremeyiz..
6-Ara öqünlerde 1 yada en fazla 2 çesit ürün tüketmeliyiz..
7-Mutlaka hergün 1 adet meyva tüketimine özen göstermeliyiz..
8-Bakliyat tükettimiz günlerde sabah ekmek tüketimini iptal ederek dengelemeye çalismaliyiz ve bakliyatlari sadece öqlen tüketmeliyiz..

Herkese kocaman ve bol enerjili bir GÜNAYDINNNNNNN :KK3:

Bugün nedense kendimi çok enerjik hissediyorum :KK76::KK76::KK76::KK76:
Artık herhalde iyice yaza daha fit bir şekilde gireceğim konusunda inat ettiğimi bünyemde kavradı :KK60:
Dün regl sancısı yüzünden pek yerimden kalkamadım akşam tabi fırsattan istifade eden ev ahalisi kakalak sürüsü gibi yayıldılar :KK1: her yer oyuncak, su bardağı ve bilimum kağıt kalemlerle itina ile dağıtılmıştı :KK1:
Sabah uyanır uyanmaz önce salona sonrada mutfağa giriştim :KK34:
Kücük kuzu uyanıncada bir süpürge tutup yerleri sileceğim inşallah :KK34:

Öğleden sonra hem pazara çıkıp alışveriş yapacağım hemde dönüşte kız kardeşime geçeceğim :KK34:
Karbon değeri düşük olan sebzelere bir bakayımda ona göre alışveriş yaparım :KK1:

Birde Arzuuuuu canım dün sormuştum ama öğlende diğelim 1 ufak kase kısır yersem ne kaaa puan almış olurum :KK1:
Menüyü değiştirdim biliyorsun öğlen hariç 36 puan olmuştu :KK34: Hani rahat olayım öbür türlü emin olmayınca aman acaba ne kadar oldu diye düşünmeyeyim :KK34:

Tamam canım Öğleden sonra sen müsait olunca ararsın :KK34: Akşam üzerede olur nasıl senin için daha rahat olursa :KK34:
:KK54::KK54:

Ohhhh ne güzel :KK34: bende şu haftayı atlatayımda da ondan sonra koltuklardan halılara kadar hepsini sıraya dizeceğim :KK1: Halıları yıkamaya verip onlar gelene kadarda bütün işlerimi bitirim nasılsa :KK34:
Sana kolay gelsin canım :KK34:
canım kısırın yeşilliqi bolsa sorun olmaz...karbonunuda bulgura göre hesaplamak lazım :KK34:
Merhaba Kızlar :KK16:
İş görüşmesinde gittim 40 dakika boyunca konuştukk :KK53: Anam kurumsal yerde de görüşmek ne kadar çok zormuş inciğini minciğini her şeyini soruyorlarrr offfff Hayrılısı ama güzel yer şartlarıda güzel her şeyin hayırlısı ne ise o olsun..

Bu arada Kızlar dün sporumu yaptım 30 dakika darısı bugünün başına :KK51: Bugünde üşenmeden yaparım inşallah..
hakkında en hayırlısı olsun cnm Rabbim gönlüne göre versin..

hoşgeldin cnm :KK71:
tabiki verebilirsin buyur aramıza katıl menülerini paylaş yanlışların varsa uyaralım :KK16:

bir kaç gündür ortamda hep muz var..:KK20::KK20::KK20: e artık dayanamadim yedim.. yaaa..:KK9::KK9::KK9:

Son düzenleme:

Hayat gerçekten hiç bir aşamada adil değil...Bu mücade hiç bir zaman bitmiyor ki...Biz insanlar, kötü niyetten, riyakardan, yalandan, kandırmacadan, insan ayırmaktan, dedikodudan, kıskançliktan vs vs hepsinden şikayet ediyoruz. ama gene hepsini bizler yapıyoruz. çoğu kez gözümüzün önünde yapılan haksızlığa göz yumuyoruz. Bazı davranışlarımız adamına göre değişiyor. x kişi şu haraket yaptığında ona tepki verirken, y kişi için göz yumulabiliyoruz. Ben hep bunu merak ediyorum. neden acaba diye, çıkarlarimiz için mi? yoksao x'i sevdiğimiz için mi? yoksa y yi sevmedimizi için mi? bisini niye seviyoruz neden sevmiyoruz. iyi insanalarımı sevip koruyoruz yoksa kötü özeliklerini bilidiğimiz insanlarıda sevip kolladigimiz oluyor dimi?
hii bana gene gelmişler ...:KK9::KK9::KK9::KK9:

menüm kızlar

kahvaltı
1 yumurta
yarım salatalık
peynir
meyve çayı

öqlen
1 tane karnıyarık

ara
sade türk kahvesi

akşam
1 yeşil elma

3 litre su

Menümm :KK56:

Kahvaltı
3 ınce dılım kaşar ve bıraz salçayla yapılan tost
1 bardak kola
:KK20:

Öğle
1 kase çorba

Ara
1 kupa kahve

Akşam
2 adet bıber dolması
yoğurt

Sabah
1 adet Haşlanmış Yumurta
Çecil Peyniri
Beyaz Peynir
1 dilim uno kızarmış Ekmek

Ara
Türk Kahvesi

Öğle
Şehriye Çorbası
Salata

Ara
125 gram Yoğurt

Akşam
Zeytin Yağlı Barbunya
Salata

Ara
Limon Damlatılmış Soda
Sütlü Nescafe

3 Litre Su
Spor üşenmezsem Kordinasyon hareketleri Su şişeleri le kol hareketleri

paykek geçmis olsun..

xay, neyin var acaba? :KK15:

sahgizem kolay gelsin... sonra evin bida hiç kirlenmesin..

cecosum kilolarin telverler gibi patir patir gitsin...:KK9::KK9::KK9: aksam üstü görüsürüz...
nuhanım dün spordan sonra saunaya girmiştim sonrasında duş alırken başım döndü kendimi kötü hissettim ve hemen çıkıp yüzümü soğuk suyla yıkayıp dinlendim,sonrasında eve geldim.sanırım tansiyonum düşmüştü.bugünde başım dönüyordu tansiyonumu ölçtüm 13/7 yani normal çıktı.spora gittim geldim şimdi iyi hissediyorum canım sağolasın:KK54:

hoşgeldn canım,tabiki verebilirsin hatta fazlasını bile:KK34:

tabi bencede doktoruna gitmende fayda var ablacım.
nasıl ölçtünmü tansiyonunu? öçltüysen ne çıktı?
çok geçmiş olsun ablacım.....
sağol canım benim:KK54:
ölçtüm 13/7 normal çıktı:KK34:
sanırım yaptığım şok diyetin de etkisi oldu bugün bitiyor yarın normale döncem inşallah.

Son düzenleme:
BUgunku menum

sabah
2 dılım uno denge 12 p
peynır 0,5 p
zeytın 1,5 p
yumurta 0 p

ara
mılka gofret 20 p
bır adet elma 12 p

ogle
kofte 1 p
cacık 4 p

ara
30-40 gr fıstık 7 p
200 gr yesıl erık 12 p

ve bu dolu menuye ragmen hala aksam makarna yemeyı dusunuyom :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

70 p deyım ama makarna yersem gume gıderım offffffffffffffff napsam :KK51::KK51::KK51::KK51:

Son düzenleme:
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrr :KK3:

Ben geldimmmmmm :122:
Bu gece yine bir sonraki haftaya ertelendi :KK60: neyse kızları biraz sonra eşim gidip alır kız kardeşimden :KK1:
Organizasyonda ufak sorunlar olmuş yoksa ne güzel eğlenecektik :KK53:
Neyse herşeyde bir hayır vardır :KK34:

iyi akşamlar:KK3:
şok diyetimin 3. ve son günü.
yarın normal menülerimle devam:KK34:

menüm:KK56:

sabah:KK56:
1 bardak ılık ballı sirkeli limonlu su

kahvaltı:KK56:

2 dilim beyaz peynir
1 dilim kepekli ekmek

ara:KK56:
1 armut
yarım çay bardağı kefir

1 bardak zencefilli kür
öğlen:KK56:
tavuk
1 bardak yoğurt

1 elma
yarım çay bardağı kefir

akşam:KK56:
1 kase yoğurt
tarçın serptim az üstüne
1 dilim kepekli ekmek

1 armut
yarım çay bardağı kefir

1 bardak yeşil çay

2 .5 litre su yatana kadar tüketilecek(gün içinde)

90 dk

X